zaterdag 5 maart 2016

Derby-weekend: zaterdag SVV-PPSC en zondag Kethel Spaland-Excelsior'20

SCHIEDAM - Je kunt met recht zeggen, dat het derby-weekend is. Vandaag staat SVV - PPSC op het programma, morgen Kethel Spaland - Excelsior'20. Bovendien is er zondag de semiderby in Vlaardingen waar Victoria'04 gastheer is voor SVV, ofwel in oude Eerste Divisie-termen het voormalige Fortuna c.q. FC Vlaardingen de roodgroenen ontvangt.

In de tweede klasse is er vandaag een uitwedstrijd voor Kethel Spaland tegen de onbetwiste koploper SC Feyenoord. De Varkenoord-club won de eerste periode en staat ook in de tweede periode bovenaan. In zo'n geval is de tweede plaats dus een prijs en daarvoor leek tot voor de afgelopen twee speelronden de ploeg uit Kethel de beste papieren te hebben. De laatste twee wedstrijden gingen echter verloren, daarmee dus de prijs in de tweede periode. De blik is nu weer volledig gericht op het veilig spelen. De punten tellen voor de totaalstand. SC Feyenoord heeft er in 16 duels 5 laten liggen, door een gelijkspel en een nederlaag. Wellicht lukt het Kethel Spaland (op positie 8 met 22 punten uit 17) vandaag ook om wat punten te snoepen in de schaduw van de Kuip. Thuis verloren de mannen van Raymond Kraaijbeek met 2-4, maar was er geenszins sprake van een kansloze wedstrijd.

In de derde klasse is er een thuiswedstrijd voor HBSS dat Rozenburg ontvangt. De thuisploeg won de laatste wedstrijd, staat daarmee op de 11e plek met een puntentotaal van 15. De bezoekers verloren hun laatste ontmoeting, met 2-4 van Nieuwenhoorn, maar staan hoger in de tabel: op plek 7 met een puntentotaal van 26. Voor Marvin Janssen de taak om in zijn laatste seizoen bij de oranjehemden (van de week werd bekend dat hij zijn verbintenis als trainer volgend jaar niet wil voortzetten, in verband met zakelijke drukte, hij startte een bouwbedrijf) de ploeg naar veiligheid te loodsen, met vanmiddag thuis op Harga de mogelijkheid op een driepunter tegen een middenmoter.

Een deur verder op Harga, bij SVV, vanmiddag de derby. De eerste ontmoeting dit jaar op Thurlede werd een tennisuitslag: 3-6 winst voor de roodgroenen van Oswin Ipcedencia. Er zal trainer Henk Salari en zijn mannen alles aan gelegen zijn om de 'tweede set' naar hen toe te trekken. PPSC staat op plek 9 (15 uit 15) en daarmee een positie hoger dan SVV (12 uit 15). PPSC is de productievere ploeg met 37 gescoorde doelpunten, SVV vond 27 keer het binnennet van de tegenstander. Elk van de defensies werd 48 keer gepasseerd. Beide ploegen verloren hun laatste wedstrijd, PPSC met 3-5 afgelopen week tegen Quintus. SVV verloor de week ervoor met 2-0 tegen CION.

Morgen de derde klasse derby-kraker, waarin Kethel Spaland de ploeg uit de andere kant van het park ontvangt, Excelsior'20. De eerste ontmoeting werd met 2-0 in het voordeel van de Thurlede-ploeg beslecht. De thuisploeg won afgelopen week tegen Maasstad Tediro en nestelde zich daarmee steviger in de middenmoot (plek 7), de bezoekende ploeg wees Overmaas in de laatste wedstrijd gedecideerd terug en blijft daarmee koploper OHVV op vijf punten afstand in de nek hijgen. Daartussenin staat Hermes-DVS (op de vierde positie), dat morgen op bezoek gaat bij Blijdorp. De blauwhemden wonnen hun laatste wedstrijd, thuis tegen DHZ.

In de vierde klasse een interessante ontmoeting. Daar staat ONA fier aan kop met 42 punten, nog enigszins bijgebeend door Cabauw met 37 punten. Daarna volgt een lange middenmoot, met Victoria'04 op plek 7 met 27 uit 16. Twee posities lager staat SVV met 21 punten, uit 17. Victoria'04 verloor de laatste wedstrijd, zij het met de minimale score en tegen koploper ONA. Het 'nieuwe' SVV kwam tegen Pretoria nog maar net aan de punten (2-2), maar liet tegen SteedsHoger met een negenklapper zien dat SVV de partij is die hogerop wil. Waren Pretoria en SteedsHoger lager genoteerde elftallen, morgen neemt het team van Toon Wolters het in de Broekpolder dus op tegen een hoger in de tabel staand team. Daarbij optellend dat het een ontmoeting is tussen twee voormalige betaald voetbal rivalen, zijn er alle ingrediƫnten aanwezig voor een interessante semiderby.

Op zaterdag beginnen de wedstrijden om 14.30 uur, op zondag om 14.00 uur.


We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten