zaterdag 5 maart 2016

Ook Kethel Spaland kan SC Feyenoord niet stoppen


'Zowel thuis als uit waren we niet kansloos,' aldus Kraaijbeek


door Ton de Leede


VOETBAL - De voetballers van Kethel Spaland lieten zich opnieuw door SC Feyenoord aftroeven op dode spelmomenten. De afgetekende koploper was net even scherper op de juiste momenten en stuurde de gasten met een 3-1 nederlaag naar huis.

Het eerste kwartier op Varkenoord gaf een fel aandringend Feyenoord te zien dat hoog druk zette. De Schiedammers gaven echter geen krimp en doorstonden de rood-witte storm. Daarna kwam de ploeg van trainer Raymond Kraaijbeek steeds beter op gang en wist het zelfs voetballend mee te doen met de thuisploeg. Vijf minuten voor rust sloeg Feyenoord alsnog toe. Een op karakter verloren duel op het middenveld was de inleiding voor de 1-0 van Junior Obiku, de zoon van vader en cultheld Mike Obiku. Enige minuten later werd het zelfs 2-0. Onachtzaamheid bij de eerste paal en de bal lag even later via Paul Noorbruis in het netje. Natuurlijk liet Kethel Spaland, een ploeg die graag wil voetballen, zich ook niet onbetuigd in de eerste rondgang, maar het was allemaal net niet. Tweemaal Yuri Nooteboom, Miletson Silva de Freitas en Elroy Wijngaarde toonden aan net iets minder in huis te hebben dan de Feyenoord-voorhoede.

,,In de rust,'' legde Raymond Kraaijbeek uit, ,,heb ik aangegeven dat de kansen echt wel zouden blijven komen. Over het algemeen vond ik ons voetballend echt niet minder. Maar je wordt op de momenten afgetroefd dat het er om gaat.'' De meeste goede voornemens van tweedeklasser Kethel Spaland konden vijf minuten na de thee al het vriesvak in. Opnieuw uit een corner werd de bal door de als altijd onverzettelijke Joris van Eijck in de touwen geknikt (3-0).

De wedstrijd was min of meer gespeeld want Feyenoord drong niet echt meer aan en Kethel Spaland wilde wel maar kon de opponent niet zodanig in verlegenheid brengen. In de tachtigste minuut viel de wel terechte eretreffer voor de Kethellappers. Na goed aangeven van Yuri Nooteboom bracht Tim Lansbergen de 3-1 op het bord. Nog heel even leken de gasten aan te sluiten, maar 'Noot' vergat de spanning in de slotminuten op te voeren. ,,We doen voor geen enkele ploeg in deze 2e klasse onder,'' poneerde Raymond Kraaijbeek na afloop, ,,maar laten nog te vaak steekjes vallen die doelpunten opleveren voor de tegenstander.''

We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten