zondag 10 april 2016

Meeuwenplaat - Hermes-DVS 1-2

VOETBAL - Hermes-DVS heeft in Hoogvliet een krappe evenzo knappe uitoverwinning (1-2) geboekt bij het altijd lastige Meeuwenplaat. Goed voetballend had Hermes-DVS eerder ruim afstand moeten nemen. Dat nalatend werd het in het laatste kwartier, na het maken van de aansluitende treffer door de thuisploeg, nog even flink zweten voor de blauwwitten.

"De eerste helft speelden we goed voetbal. Geconcentreerd, goed elkaar inspelen, fraaie combinaties. Het enige dat je de spelers kunt verwijten, is dat goed veldspel niet meer doelpunten oplevert", aldus trainer Jan van den Hurk, die startte met de driemans voorhoede Ivan Anastacia, Sebastiaan Kerkhof en Marius Lansbergen. Laatstgenoemde startte vorige week niet in de basis. Er bleken voor de nummer 11 de juiste prikkels vanuit gegaan te zijn. "Hij werkte hard en de acties die we graag van hem zien, kwamen ook weer", aldus de oefenmeester. De openingstreffer vijf minuten voor rust kwam van de voeten van de rappe linksbuiten. Ivan Anastacia speelde zijn man uit, kwam daardoor in de gelegenheid om afgemeten de bal terug te leggen op Lansbergen, die doeltreffend inschoot: 0-1. Een lekker moment, zo net voor de thee.

Ook in de tweede helft continueerde Hermes-DVS het goede spel, maar opnieuw werd slechts mondjesmaat van het overwicht geprofiteerd, met een uitbreiding van de marge tot 2. Hetzelfde aanvalskoppel was verantwoordelijk voor het tweede Schiedamse doelpunt. Ivan Anastacia zette voor. Marius Lansbergen nam aan, kapte uit en pantoffelde het leer keihard in de touwen; 0-2.

Een kwartier voor tijd vond Meeuwenplaat aansluiting bij het veel betere Hermes-DVS. Koen Pijpers raakte ietwat onhandig de hielen van een tegenstander en dat binnen de beruchte lijnen. De onnodige overtreding werd bestraft met een overtreding en Meeuwenplaat aanvaardde de buitenkans: 1-2. Dat zette een knop om bij de thuisploeg, dat er nog iets te halen viel. Massaal werd de aanval gezocht, dat gaf enkele kansen voor Meeuwenplaat, en door de geboden ruimte nog meer kansen voor de bezoekers. De score bleef onveranderd en daarmee in het voordeel van Hermes-DVS.

Mike de Lange van Hermes-DVS liep tegen een gele kaart op (Meeuwenplaat incasseerde een kwartet gele kaarten).
Geen opmerkingen:

Een reactie posten