zondag 10 april 2016

SVV (zo) buigt niet voor koploper: 1 – 0

Door de winst op de titelkandidaat blijft SVV meedoen


VOETBAL - In een wedstrijd vol belangen voor beide ploegen heeft SVV karakter getoond en een verdiende overwinning behaald op ONA, dat zelf bij winst én puntverlies van de nummer twee Cabauw, de titel binnen hadden kunnen slepen. SVV weigerde echter hieraan mee te werken en wist na een matige eerste helft in de 2e helft alsnog het verschil te maken en zodoende nog steeds een minieme kans op nacompetitie te behouden.


door Paul de Roos
De mannen van trainer Toon Wolters begonnen in de 1e helft wat voorzichtig aan het karwei, te voorzichtig want met het nemen van een doelschop in de 2e minuut werd de bal pardoes ingeleverd bij Cornelis Langeveld van ONA die breed legde op Youssef Zakri. Zijn balaanname was dermate slecht dat deze 100% kans aan hem voorbijging. Daarna werd het spelpeil er niet beter op, van beide kanten waren er veel foute passes en verkeerde keuzes. Het was wachten tot de 25e minuut toen Mitchell Rijfkogel in de 16 meter gevaarlijk werd; zijn schot was echter te slap. 

SVV probeerde met lange ballen de spitsen te vinden, maar de mensen die voor bijsluiting en aansluiting moesten zorgen waren steeds te laat of werden afgetroefd door ONA. Dat kreeg wel wat kansjes maar het team kon geen moment laten zien dat het terecht de koploper is. In een matige 1e helft werd de rust bereikt met 0 – 0.

De tweede helft werd een stuk leuker. In de 48e minuut kreeg de spits van ONA een geweldige mogelijkheid na goed doorzetten van Pascal Schouten, maar Youssef Zakri raakte de bal maar half. In de 51e minuut had ONA de wedstrijd op slot moeten gooien, wederom Pascal Schouten ging goed door op rechts, legde de bal breed op Cornelis Langeveld, maar met een uitstekende reflex wist Eyup Tenekecioglu een zeker doelpunt te voorkomen. Dit was precies het signaal dat SVV nodig had om er een tandje bovenop te doen en gaandeweg de 2e helft wist SVV meer druk naar voren te zetten waardoor ONA er bij vlagen niet meer uit kon komen. Het middenveld van SVV kreeg meer en meer grip op de wedstrijd en met het inbrengen van Glenn Lam voor Okan Yabasun werd het voorin, waar Ugür Sencer zich een slag in de rondte werkte, ook steeds dreigender. 

In de 71e minuut volgde een heerlijk droog schot van Jorden Scherpenzeel dat uiteen spatte op de lat. Hierdoor nam het vertrouwen bij SVV steeds meer toe. Het vertrouwen en de werklust van SVV werd uiteindelijk toch nog beloond toen plotseling Yoran van Zon inkopte, de bal viel in de verste hoek buiten bereik van doelman Erik van der Laan binnen: 1 – 0. ONA probeerde daarna nog met man en macht een gelijkspel eruit te halen, maar verder dan een klein offensief kwam het niet. SVV wist in balbezit voldoende rust te bewaren en zo sleepten de mannen van Toon Wolters een uitstekende overwinning binnen. 

Het voetbal is niet altijd even goed, maar ook kent de ploeg wat belangrijke blessures, er wordt door iedereen keihard gewerkt en Toon Wolters heeft het elftal in korte tijd als team goed staan en er is de bereidheid om voor elkaar die belangrijke meters meer te maken.  De komende vier wedstrijden zal SVV zich geen puntverlies meer kunnen permitteren, een goede stap kan volgende week alvast gezet worden, als de ploeg afreist naar de absolute nummer laatst TransvaliaZw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten