zaterdag 14 mei 2016

HBSS stelt nacompetitie veilig. SVV wint. Verlies PPSC en Kethel Spaland

HBSS heeft uit tegen Vlotbrug gelijkgespeeld. Een 2-0 achterstand werd rechtgetrokken tot een 2-2 gelijkspel. Omdat ook Rockanje verloor, met 2-7 van Rhoon, en Poortugaal met 4-1 bij Victoria'04, is de stand voor de Schiedammers niet veranderd en kan het derde klasserschap behouden worden door middel van de nacompetitie.

Poortugaal en Rockanje eindigden in punten gelijk en moeten in een onderling tweeluik bepalen wie rechtstreeks degradeert en wie nacompetitie mag spelen.

De situatie voor HBSS is als volgt: de laagst geklasseerde strijders voor promotie uit 4f en 4g maken in twee onderlinge wedstrijden uit, wie vervolgens tegen HBSS uit mag komen. De club die dus de vierde klasser uitdager van derde klasse HBSS zal worden, zal die hogere klasse moeten verdienen door middel van een uit- en thuiswedstrijd tegen HBSS. Op het moment dat HBSS voor het eerst aantreedt voor de nacompetitie, heeft de tegenstander al twee wedstrijden binnen enkele dagen in de benen, met daarin ook de kans op blessures en gekleurde kaarten. "De tegenstander die wij zullen gaan ontmoeten speelt dus 3 wedstrijden in één week", aldus trainer Marvin Janssen, die zelf met een volledige selectie aantreedt, niet geplaagd door schorsingen of blessures.

HBSS had verdiend de wedstrijd uit tegen Vlotbrug te winnen. Voor de rust kregen de Schiedammers zo'n zes kansen. Vlotbrug zette daar aanvallend niet al te veel tegenover, maar wist nog voor de rust uit een hoekschop te scoren. Net na rust was het opnieuw raak. De bal viel wat ongelukkig op de hand van een HBSS-verdediger en ging op de stip: 2-0. Niet al te lang daarna zorgde Dennis Thienpondt uit een vrije trap voor de aansluiting: 2-1. Na een goede combinatie tekende Jessy Andrade de gelijkmaker aan. Leon Roozen kreeg kort voor tijd nog een goede mogelijkheid om de volle winst binnen te halen. Zijn stiftje raakte echter de paal. Marvin Janssen was gedurende de wedstrijd op de hoogte gehouden van de tussenstanden bij Poortugaal en Rockanje. "Hun nederlagen tekenden zich al vrij snel af. Ik moet toegeven, dat zit wel wat rustiger op de bank. Maar als je naar het aantal kansen keek, hadden we vandaag de zege verdiend. We hebben de afgelopen weken de nodige punten weten te pakken; dan ga je toch met een positieve flow de nacompetitie in", aldus Janssen.

Kethel Spaland heeft thuis een kansloze 0-3 nederlaag geleden tegen DCV, de oude ploeg van trainer Raymond Kraaijbeek. De ruststand was 0-0. "Eerste helft was nog moeilijk, maar in de tweede helft walsten we erover heen", was het commentaar van de bezoekende spelers, die in uitgelaten stemming het sportpark in Kethel verlieten. Zij gingen als periodekampioen terug naar Krimpen om hun eigen feest te vieren. In de kantine van Kethel Spaland was het Schiedamse feest, ondanks de nederlaag, al vol in gang. De thuisploeg werd op de laatste speeldag gepasseerd door Spirit, maar zag Soccer Boys verliezen. Uitsluitend als Soccer Boys had gewonnen en een doelpuntenverschil van 19 had weten goedmaken, had Kethel Spaland op een nacompetitieplek terechtgekomen. De ploeg was al officieus veilig, nu dus ook officieel.

In de vierde klasse E kon PPSC het thuis niet bolwerken tegen de periodekampioen Ariston: 1-3. Op Harga won SVV van DVC met 3-1.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten