zondag 8 mei 2016

PPSC in de extra tijd langs MSV'71: 1-2

VOETBAL - PPSC bleek uit in Maassluis tegen MSV'71 de langste adem te hebben en tot in de laatste minuut scherp te blijven. Nadat de gastheren een 0-1 Schiedamse voorsprong in de 61ste minuut hadden gelijk trokken, trokken de blauwhemden in de laatste minuut alsnog de volle winst naar zich toe: 1-2.

PPSC staat op de achtste plek in 4E, MSV'71 een plek lager. Het verschil in punten tussen beide ploegen is echter aanzienlijk: PPSC na de zege van zaterdag 34 punten, MSV'71 19 punten. Na de winterstop heeft PPSC zich tot een regelmatige puntenvergaarder ontwikkeld. Om ook de laatste wedstrijden ergens voor te blijven spelen, had de ploeg uit Thurlede zichzelf een doelstelling opgelegd: 10 punten uit de laatste 4 competitiewedstrijden halen. Wat dat betreft liggen de mannen van trainer Henk Salari prima op koers met 9 punten uit de laatste 3 partijen. Wat rest is de thuiswedstrijd komende zaterdag tegen Ariston'80, de nummer 2 die zaterdag JHR met 15-1 afstrafte. "Dat is een interessante uitdaging", zegt Henk Salari, "en we zullen er dus vol tegenaan gaan zaterdag, terwijl Ariston mogelijk al aan de nacompetitie denkt, blessures en kaarten wil vermijden. Kortom, die doelstelling van 10 punten is haalbaar, we gaan ook in die laatste pot 100% voor de winst."

"We hebben door blessures en zo nauwelijks twee wedstrijden achtereen in dezelfde opstelling kunnen spelen", aldus Salari, die verheugd is met de nog steeds doorzettende stijgende lijn van en positieve ontwikkelingen binnen de groep. "Een groep die denk ik komend seizoen ook grotendeels in stand zal blijven."

Het eerste doelpunt kwam tot stand nadat Laurens Vollaard vanaf de rechter flank, zowat vanaf de cornervlag, de bal goed voorzette. Stan de Bruijn kopte de bal tegendraads diagonaal hard in: 0-1. Lange tijd zag het er vervolgens niet naar uit dat de stand nog zou gaan veranderen, althans dat MSV'71 nog iets terug zou doen. In de 61ste minuut lukte dat de thuisclub echter toch: 1-1.

PPSC bleef tot aan het eind scherp en werd daarvoor op de valreep beloond. Invaller Eray Ercan, die terugkomt van een blessure, bracht in de eerste van de 3 minuten extra tijd met een mooi steekpass Laurens Vollaard in stelling. Die kapte zijn tegenstander uit en deed vervolgens het net bollen. Met de 90 al op het score bord, wijzigde de stand aldus in 1-2.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten