Kethel Spaland trekt de lijn goed door en wint met 4-1 van Soccer Boys

Duidelijke overwinning in Kethel

door Paul de Roos
(foto's Jeanine Slotboom)

VOETBAL/SCHIEDAM -  De carnavalsmuziek in de kantine na afloop zorgde voor een prima sfeer en gaf aan dat er alle reden is tot feesten na de meer dan terechte overwinning op Soccer Boys, niet alleen de 3 punten waren reden voor dit feestje, maar zeker ook de stand op de ranglijst. De Kethellappers bevinden zich momenteel terug op een keurig 7e plaats en nemen zo ook wat meer afstand van de onderste regionen.

Al na 4 vier minuten kwam de snelle en behendige Miletson Silva de Freitas oog in oog met de doelman van Soccer Boys Steven van Aalst die keurig redde. Amper 3 minuten later was het wederom Miletson die uit een ingooi goed wegdraaide en in een keer met zijn linker rakelings over de lat schoot. Soccer Boys kwam in de 9e minuut onverwacht aan zijn eerste kans toen de bal in de zestien werd gespeeld: de geheel vrijstaande Alexander van Wijgerden kopte iets te zwak in waardoor Mike Zonnevijlle met een goede redding zijn doel schoon hield. In de daaropvolgende periode gebeurde er niet zo veel, maar waren het wel de Schiedammers die de bovenliggende partij waren.  Kethel Spaland kon met een goede opbouw en vanuit een prima organisatie Soccer Boys ver van de goal houden en Soccer Boys kon voetballend geen vuist maken.

Tim Lansbergen scoorde via een been van een Soccer Boy
Slordig uitverdedigen stelde de rechterspits in de gelegenheid om gevaarlijk te worden, de verdedigende actie die daarop volgde was reden voor een terecht gegeven strafschop. Dit was voor Kerim Kocak een uitgelezen mogelijkheid en hij passeerde doelman Mike Zonnevijlle met een kansloze schuiver, 0 - 1 voor het andere Oranje en de vv Kethel Spaland was gewaarschuwd. Geconcentreerd bleef Kethel Spaland zoeken naar de gelijkmaker en deze kwam al vier minuten later. Het was Miletson Silva de Freitas die in de zestien de bal oppikte en zijn schot belandde in de verste hoek op de paal. Daarvandaan kwam de bal voor de voeten van Tim Lansbergen die hard inschoot. Zijn inzet werd van richting veranderd door Kevin Straver van Soccer Boys: 1 - 1.

De wedstrijd kende vervolgens een fase waarin de Kethellappers de betere intenties hadden en met redelijk veldspel Soccer Boys onder druk zette, terwijl Soccer Boys zich beperkte tot een opportunistische speelwijze waarbij de inzet weliswaar uitstekend was, maar het vele en slordige balverlies het gevaar wegnamen. In de 36e minuut was het een prima voorzet van Elroy Wijngaarde die door Yuri Nooteboom jammerlijk over werd gekopt. Twee minuten later was het wel raak, het was Tim Oosterwaal die met een prima pass Yuri Nooteboom bereikte die met een uitstekend schot de verdiende 2 - 1 binnen schoot. Met deze 2 - 1 werd de rust bereikt.

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld als in de 1e helft waarbij Kethel Spaland vanuit een prima organisatie speelt en blijft zoeken naar een voetballende oplossing. Daar waar die er niet was, werd er geen risico genomen en werden gelijk de spitsen gezocht. In de 54e minuut komt Kethel Spaland op 3 - 1 als uit een inworp de bal voor de voeten komt van Tim Oosterwaal die half vallend tot een strak schot komt en de keeper van Soccer Boys in de korte hoek kansloos laat. Drie minuten later kan Miletson de wedstrijd definitief op slot gooien. Door slordig balverlies van Soccer Boys komt Yuri Nooteboom in balbezit en loopt prima door naar de achterlijn waar hij Miletson een niet te missen kans geeft. Tot ontzetting van iedereen raakte Miletson echter de bal half en miste deze kans. Amper 1 minuut daarna komt Yuri Nooteboom vrij voor de keeper, na een uitstekende aanval over 3 schijven. De keeper van Soccer Boys redt echter goed en blijft het 3 - 1.

Aan de andere kant krijgt de ingevallen Wilmar Zeelenberg van Soccer Boys een goede kopkans maar zijn poging gaat over. In de 64e minuut moet Gydo Mokveld het veld geblesseerd verlaten en wordt hij vervangen door Josemar dos Reis Varela. De thuisploeg wordt in deze fase wel wat naar achteren gedwongen, maar dit resulteert niet in echte kansen voor Soccer Boys. Kethel Spaland blijft geduldig vanuit een gesloten organisatie spelen en krijgt op het middenveld en naar de spitsen toe meer ruimte. In de 80e minuut weet Kethel Spaland definitief de wedstrijd op slot te gooien. Het is Tim Oosterwaal die weer met een prima pass Jasper Koning aanspeelt. Jasper gaat goed door en weet met een slim balletje breed Yuri Nooteboom te bereiken die goed is doorgelopen en voor een leeg doel scoort hij de 4 - 1. Een minuut later is het wederom Jasper Koning die dan echter net niet Yuri Nooteboom weet te bereiken. In de 82e minuut is het Farid Bouhannouche die de degelijk spelende Sydney Kloos vervangt.

Soccer Boys, waar Rick Ammerlaan prima speelde, krijgt nog een mogelijkheid, maar het schot uit de 2e lijn gaat hoog over. Kethel Spaland komt echter niet meer in de problemen en het is tenslotte de prima leidende scheidsrechter Oudenaarden die de wedstrijd afblaast en daarmee halen de Kethellappers een dik verdiende overwinning binnen. Raymond Kraaijbeek was na afloop duidelijk in zijn commentaar: "Qua spelopvatting en qua kansen was dit zeker een verdiende overwinning, ik heb de jongens een compliment gegeven voor de manier waarop ze na de achterstand zijn blijven voetballen, het is alleen jammer dat we met name in de 2e helft teveel kansen verprutsen".

Volgende week is er geen competitie, de week daarna gaat Kethel Spaland op bezoek bij DCV, zeker geen onbekende voor trainer Raymond Kraaijbeek die 4 jaar succesvol is geweest bij DCV. Natuurlijk is het voor mij een aparte wedstrijd, maar ik wil gewoon winnen en dat blijft het uitgangspunt, aldus Kraaijbeek die met - 2 gespeeld  en 6 punten in de 2e periode - wedstrijd voor wedstrijd gaat bekijken waar zijn ploeg gaat eindigen. Met het huidige spelersmateriaal kunnen de Kethelaars zeker nog gaan meedoen!

Er vielen 4 goals én de zege te vieren door Kethel Spaland; de grens van de Soccer Boys staat er verslagen bij

Scoreverloop:

20e minuut     0 - 1     Kerim Kocak

24e minuut     1 - 1     eigen doelpunt (schot van Tim Lansbergen)

38e minuut     2 - 1     Yuri Nooteboom

54e minuut     3 - 1     Tim Oosterwaal

80e minuut     4 - 1     Yuri Nooteboom

geel was er voor vv Kethel Spaland voor Dominic Verschoor.

Opstelling vv Kethel Spaland:

Zonnevijlle, Wijngaarde, Kloos (82 Bouhannouche), Verschoor, Batenburg, Oosterwaal, Mokveld (66 dos Reis Varela), Koning, Nooteboom, Lansbergen, Silva de Freitas

Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina  een duim geeft! Bij voorbaat dank.

Onherkenbaar HBSS verliest ruim bij Victoria: 5-1

Voorzet van HBSS-aanvaller Bruno Lima Oliveira in 1e helft
VOETBAL/VLAARDINGEN -  "Beide teams werken hard om het verloren terrein terug te winnen en zijn gebaat bij een goed resultaat. Voldoende ingrediënten voor een spannende pot voetbal in een ware Vlaardingse-Schiedamse derby. Het belooft dan ook een boeiend duel te worden." Dit schreef gastheer Victoria'04 vandaag in het programmablad. Nou, een spannend duel werd het niet. De Schiedammers gingen kansloos ten onder. Na een 4-1 ruststand mocht HBSS nog blij zijn dat het dankzij doelman Erik Peters en ten gevolge van de lobjes-verliefdheid van de Vlaardingers bij slechts 1-5 bleef.

Vooraf keek Victoria’04 op tegen deze derby na de reeks verloren wedstrijden. Ook HBSS kent een slechte periode, waarin weinig punten werden behaald. De wedstrijd eindigde in een grote overwinning voor de thuisclub. De wedstrijd was in feite al gespeeld in de eerste helft bij een ruststand van 4-1.

In de beginfase liet Victoria’04 het initiatief aan HBSS, dat in de eerste 20 minuten het vaakst in balbezit was. Waar mogelijk zocht Victoria’04 de aanval via snelle counters. Deze tactiek pakte goed uit voor de thuisclub. Ruud Vogel zag in de openingsfase zijn schot over het doel van HBSS verdwijnen. HBSS antwoordde met een hard schot op de lat. Kort hierna belandde een volley van Sem Hartog op de binnenkant van de paal van het doel van HBSS. In de 11de minuut opende Victoria’04 de score. Een vlot lopende combinatie tussen Ruud Vogel en Raymon Lingen bracht eerstgenoemde in scoringspositie, die via de voet van een HBSS-verdediger doel trof: 1-0. HBSS was nauwelijks bekomen van deze tegenslag of de tweede treffer lag in het mandje. Na een hoge hoekschop wist Bob Planken de bal koppend het doelgebied van HBSS in te brengen om daarmee Raymon Lingen op maat te bedienen, die met een geplaatste kopbal de marge wist te verdubbelen: 2-0.

De Schiedamse formatie stroopte de mouwen op en bleef jagen op de aansluitingstreffer. Victoria’04 werd naar achteren gedrongen, maar bleef gevaarlijk in de omschakeling. Linkerspits Selim Altuntas kreeg na een snelle uitbraak een goede kans, maar zijn schot verdween naast het doel van HBSS. Op het moment, dat iedereen dacht dat het stevig aandringende HBSS op 2-1 zou komen, werd een snelle counter de bezoekers fataal. Selim Altuntas veroverde in de 28ste minuut de bal op het middenveld, passeerde zijn directe tegenstander en rondde beheerst af: 3-0. Binnen twee minuten wist HBSS dan toch succes te boeken. Geprofiteerd werd van een onoplettendheid in de achterhoede van Victoria’04, waarna doelman Michel Zuur van dichtbij met een geplaatste lob door Stanley Zuidema werd gepasseerd: 3-1. Hierna golfde het spel over en weer zonder uitgespeelde kansen. Donny van Balen kwam gevaarlijk voor het doel van HBSS en aan de overzijde moest Michel Zuur al zijn talenten aanspreken. De verdediging van HBSS stond in de 42ste minuut niet goed. De verdediging gaf Selim Altuntas te veel ruimte op de linkervleugel. Een dieptepass bezorgde hem vrije doortocht naar het HBSS-doel om vervolgens de doelman te passeren: 4-1. Vlak voor de pauze betekende een knappe redding van Michel Zuur, dat Victoria’04 met een ruime voorsprong de kleedkamer kon opzoeken.

Na de rust kreeg Victoria’04 van HBSS al ruimte om gevaarlijke aanvallen op te zetten. De Vlaardingse achterhoede wist vroegtijdig de Schiedamse aanvallen van kracht te ontdoen. Op een geplaatste kopbal van Donny van Balen wist de doelman van HBSS knap te reageren. Maar de wedstrijd was gespeeld in de 58ste minuut. Spits Raymon Lingen werd met een dieptepass bereikt, waarna hij te gemakkelijk kon oprukken naar het doel van HBSS. Victoria's aanvoerder omspeelde de HBSS-doelman en scoorde in het lege doel: 5-1. Het geloof in eigen kunnen bleek helemaal te zijn verdwenen bij het machteloze HBSS. Elke tegenaanval van Victoria’04 leverde een doelrijpe kans op, maar de Vlaardingse formatie ging te laconiek om met de vele kansen. Een lob van Ruud Vogel ging naast het doel van HBSS en een stiftbal van Sem Hartog belandde in de handen van de HBSS-doelman Erik Peters. Na een tikkie-takkie combinatie van de Vlaardingers stond de 6-1 al op het elektronische scorebord, maar werd de 6 weer in een 5 teruggedraaid nadat scheids A. de Jong het appèl van de Schiedamse grens - na hem te hebben gehoord - honoreerde. Maar het lag vooral aan de Schiedamse doelman Peters, die zijn voetballende jeugd bij Victoria'04 doorbracht, dat die vijf op het scorebord niet verder opliep. Op de goed gevulde tribune hoorde je de Vlaardingers - met name na de slappe tweede helft aan oranje-zijde- tegen elkaar zeggen '..wat is er aan de hand met dit HBSS.. onherkenbaar...dan zie je hoe zo'n akkefietje (de gestaakte wedstrijd tegen Rockanje enkele minuten voor tijd bij een 2-2 stand na een vechtpartij op het veld) er toch in hakt...'

Gelijkmaker wilde er voor SVV niet in tegen GGK

Oswin Ipcedencia..we zitten in hoek waar klappen vallen
VOETBAL/SCHIEDAM - SVV heeft in de vierde klasse E in eigen huis GGK niet af kunnen houden van de tweede overwinning van dit seizoen. Na een 1-2 ruststand liepen de Rotterdamse gasten na de thee uit naar een marge van twee doelpunten. Twintig minuten voor tijd konden de roodgroenen juichen om de aansluitingstreffer. Ondanks de nodige kansen wilde de gelijkmaker er niet meer in voor de thuisploeg.

"We zitten duidelijk in de hoek waar de klappen vallen, we kunnen niet anders doen dan dit accepteren en de komende wedstrijden doorgaan met goed voetballen - want dat lukte ons behoorlijk vandaag - en dan ook de kansen verzilveren," zo concludeerde SVV-trainer Oswin Ipcedencia, na afloop van de nederlaag die - als je de Rotterdamse 11-meter-doelpunten eraf trekt - door de Schiedammers gewonnen zou zijn.

De thuisploeg kwam in de eerste helft op een voorsprong door een schot van spits Fai Girigoria. Een sliding van verdediger Rodney van de Belt werd door de arbiter van dienst met een strafschop voor de Rotterdamse laagvlieger beloond: 1-1.  De 1-2 was een velddoelpunt en dat was prettig theedrinken voor de ploeg die tot op heden nog slechts drie punten uit één zege had gepeurd. SVV kwam met frisse moed uit de kleedkamer om wat aan de achterstand te doen, maar ten gevolge van - opnieuw - een benut Rotterdams buitenkansje van de 11-meterstip kwam niet de gelijkmaker maar de margevergroting op het elektronische scorebord.

SVV liet de moed niet in de voetbalschoenen zakken, hetgeen niet zonder resultaat bleef. Gerommel voor de goal van GGK had, om de boel qua 'pingels' iets evenwichter te doen zijn, door de scheids met een strafschop afgedaan kunnen worden. Dat deed hij niet, doch de discussie bleef uit doordat aanvaller Roland Olivieira in de drukte de bal gewoon regulier in het net knalde: 2-3.

In de resterende twintig minuten beperkte GGK zich tot verdedigen en - er wordt de laatste tijd op gehamerd door trainers als Alfons Groenendijk en Henk Fraser (met zijn 'Streppeltje') dat je als speler gewoon wat uitgekookter moet zijn om een voorsprong over de streep te trekken - het ontregelen van de tegenstander. GGK slaagde in het ontregelen en SVV slaagde er niet meer het Rotterdamse net te vinden.

PPSC speelde semiderby tegen CION beter dan 1-4 uitslag doet vermoeden

Twee treffers voor Koetsier
VOETBAL/SCHIEDAM -  PPSC heeft in eigen huis promotiekandidaat CION niet de voet dwars kunnen zetten. Na een 0-1 ruststand wonnen de Vlaardingers uiteindelijk met 1-4. De marge van drie was wel geflatteerd, aangezien de mannen van Henk Salari tot halverwege de tweede helft zicht hadden op een beter resultaat.

PPSC speelde opnieuw met 3 verdedigers om aldus een numeriek overwicht op het middenveld te scheppen. CION had wat 'extra fysiek' in de basisopstelling geposteerd. De toeschouwers kregen weinig tijd om bij een nul-nulstand van het tactisch spel van beide trainers in deze semiderby, Henk Salari aan Schiedamse kant en Najim Nasri aan Vlaardingse zijde, te genieten. In de zevende minuut werd een verre uittrap van de CION-doelman verlengd. De bal kwam bij Hulusi Mert terecht, die een voorzet afleverde. Danny Koetsier kopte de voorzet in de touwen: 0-1. Het jeugdige verdedigingsdrietal van de thuisploeg liet zich door de vroege achterstand niet van zijn stuk brengen. In de eerste helft werd weinig meer weggegeven. Offensief bracht de eerste helft enkele kleine mogelijkheden voor de blauwhemden.

De theepauze werd door de Schiedamse trainer benut zijn jeugdige team erop te wijzen dat men voetballend niet onder deed voor CION; dat ontzag voor het hoger genoteerde Vlaardingse bezoek geenszins nodig was. Fris uit de kleedkamer komend, was de domper des te groter toen de achterstand al snel verdubbeld werd. Onnodig, want mogelijk gemaakt door het ongelukkig uitglijden van de Schiedamse rechtsback. Hulusi Mert liet de 0-2 aantekenen. De Thurlede-brigade bleef erin geloven en kreeg in de 58ste minuut hoop met een rake kopbal van Henry Mentink uit een corner. Helaas voor de Schiedammers werd de hoop in de 65ste minuut weer tenietgedaan. Verdedigend niet sterk optreden, werd door opnieuw Hulusi Mert genadeloos afgestraft: 1-3. Kort voor tijd bracht Danny Koetsier de 1-4 eindstand op het bord.

"Een wat geflatteerde uitslag," vond trainer Henk Salari. "Er had vandaag meer voor ons in kunnen zitten. We hebben met dit jonge in opbouw zijnde team, vandaag opnieuw goed verzorgd voetbal gebracht. Er worden stappen in de goede richting gezet. We moeten leren nog wat slimmer met de kansen om te gaan; voetballend waren we echt niet de mindere van dit hoog genoteerde CION."

Provinciale subsidiegever wandelde langs restauratieprojecten

SCHIEDAM - Wethouder Marcel Houtkamp (links op de foto) is donderdag o.a. met gedeputeerde Rik Janssen (rechts op de foto) aan de wandel geweest langs diverse restauratieprojecten in Schiedam, waarbij de provincie als subsidiegever betrokken is. Feestelijk stilgestaan werd bij de restauraties van de Appelmarktbrug en de Beurssluis.

Tijdens de wandeling werd een informatievenster onthuld op het brugwachtershuisje van de Ooievaarsbrug. Het initiatief daartoe is genomen door de Stichting Brugwachtershuisjes.

Ook de Havenkerk werd bezocht. Aan de restauratie hiervan wordt met de terugplaatsing van het orgel de laatste hand gelegd.

Historische informatie:

De Appelmarktbrug en de Beurssluis worden gezien als belangrijke waterstaatkundige elementen van de trekvaartverbinding via de de Schie, Vliet, Delflandse- en Haarlemmer Trekvaart. De provincie werkt aan het behoud van deze belangrijke historische infrastructuur over het water.
In 1777 werd aan de Appelmarkt een houten brug aangelegd. Deze brug verving twee andere bruggen over de Lange Haven. Het toenmalig stadsbestuur vond het van belang dat de scheepvaart minder werd gehinderd. In 1859 werd de brug vervangen door het huidige ijzeren exemplaar. Daarmee is het een van de vroegst bewaarde voorbeelden van een ijzeren dubbele hameibrug.

De Beurssluis werd in 1778 en 1779 aangelegd in opdracht van het Schiedamse stadsbestuur. De sluis ligt in de Dam, waaraan Schiedam haar bestaan en haar naam ontleent. De sluis verving de even verder gelegen ‘Oude Sluis’, die bouwvallig was geworden. Voor de aanleg werden diverse huizen gesloopt, zodat een enorme keer- en schutsluis kon worden aangelegd. De Nieuwe Sluis was vele malen groter dan zijn voorganger, wat een indicatie is van het toenemende scheepvaartverkeer in Schiedam in deze periode. Dat had te maken met de bloei van de jeneverindustrie.

Fotomomentje op de Appelmarktbrug

donderdag 12 november 2015

Fontijn op weg naar Rio én Paleis Noordeinde

Nouchka Fontijn (links):  in juni won ze goud in Bakoe
BOKSEN/SCHIEDAM/DEN HAAG - De Schiedamse bokster Nouchka Fontijn, sportvrouw van het jaar in Schiedam en idem van het Rijnmond-gebied, heeft van de Dienst Koninklijk Huis een uitnodiging gekregen om op 4 december, samen met nog enkele Nederlanders, op Paleis Noordeinde deel te nemen aan een lunch met koning Willem-Alexander en diens ega koningin Maxima. Het koninklijk stel organiseert met enige regelmaat dergelijke lunches met Nederlanders die bijzondere prestaties hebben geleverd. Dat kunnen mensen zijn uit de sport, maar ook uit de wetenschap, de kunst of de journalistiek.

Nouchka Fontijn won in juni van dit jaar goud op de Europese Spelen in Bakoe. Ook in september won ze een groot internationaal toernooi in Warschau. Toch is zij nog niet zeker van deelname aan de spelen die komende zomer gepland staan in Brazilië. Kwalificatie voor de Olympische Spelen moet zij afdwingen in april op het Olympisch kwalificatietoernooi in Istanboel of in mei op de wk in Astana. Met de kwalificatiemogelijkheid via het wk in mei zijn de internationale boksbobo's rijkelijk aan de late kant. Het wk stond aanvankelijk in januari 2016 gepland.

Zaterdag kun je op Thurlede én Harga én in Kethel én Broekpolder van zaterdagvoetbal genieten

VOETBAL - Zaterdagmiddag een frisse neus halen, langs de lijn in oud-Hollands voetbalweer ofwel een graad of elf, dreigende wolken die volgens de buienradar pas een uur na de wedstrijden hun natte lading droppen. Daarvoor heb je mogelijk al heel wat doelpunten gezien, bijvoorbeeld in de semiderby in Vlaardingen waar Victoria'04 de Schiedammers van HBSS ontvangt. Nog een semiderby, maar dan andersom, is er in Thurlede. PPSC ontvangt CION. Schiedamse thuiswedstrijden zijn er in Kethel, waar Kethel Spaland de Soccer Boys uit Bleiswijk ontvangt, en in Harga waar SVV gastheer is voor GGK uit Rotterdam-Noord.

Kethel Spaland stuntte afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd tegen het hoog genoteerde Papendrecht door in de laatste minuten van de wedstrijd een 1-0 achterstand om te buigen in een 1-2 overwinning. In aanloop naar het Bierfest die dag in het clubhuis in Kethel noemden de spelers het in die sferen een 'op Duitse wijze gestolen' zege. De tweedeklasser moet zaterdag in eigen huis tegen Soccer Boys proberen om de, om dit dan maar in het Engels te zeggen, 'winning mood' vast te houden. Op papier is het een gelijkwaardig duel, met elk een puntentotaal van 10 uit 9 wedstrijden. De productiviteit van de mannen van trainer Raymond Kraaijbeek is wel overtuigender: 16 doelpunten gescoord tegen 13 door de bezoekers. De defensie van de Schiedammers staat er ook iets degelijker voor: 22 keer gepasseerd. Bij de in oranje tenue gestoken Bleiswijkers vlogen er twee meer in het net. Oudenaarden is de scheids. Aanvang half drie.

Het heeft even geduurd, maar de KNVB heeft de ranglijst in de derde klasse d eindelijk aangepast en de twee punten in mindering (naar aanleiding van de incidenten in de bij een 2-2 stand enkele minuten voor tijd gestaakte wedstrijd tegen Rockanje) nu goed berekend (men had tot vorige week 3 punten in mindering gebracht maar die aanvankelijke straf was allang weer teruggedraaid). Dat brengt HBSS op de 9e plaats met 11 uit 8. Behalve koploper Nieuwenhoorn met 25 punten zeer stevig aan kop, staat de rest van het veld dicht bij elkaar. Zo heeft de nummer 2 Rozenburg 16 punten uit 9. HBSS gaat zaterdag naar de Broekpolder voor de ontmoeting met het twee posities lager staande Victoria'04, dat 10 punten uit 9 wedstrijden peurde. Bij HBSS is het doelsaldo in balans: 13 voor, 13 tegen. Victoria schoot er 1 meer in en kreeg er 1 minder tegen. Arbiter Wigleven's eerste fluitsignaal klinkt bij deze wedstrijd in Vlaardingen om drie uur.

In de vierde klasse speelt SVV net als vorige week thuis. Op bezoek komt GGK uit Rotterdam-Noord, dat met 3 punten uit 8 duels op de gedeelde onderste plek bivakkeert, met slechts 8 doelpunten gemaakt en een doelpuntenregen tegen (41). SVV staat op de achtste plek en haalde uit acht wedstrijden 9 punten (22 treffers voor, 23 tegen). Eén trap lager in de ranglijst staat PPSC, met overigens het zelfde puntental uit eveneens 8 ontmoetingen (19 voor, 22 tegen). Ook PPSC speelt thuis, tegen CION. De Vlaardingers staan vijfde met 16 uit 8. Ze zijn productief (30 doelpunten) en beschikken over de minst gepasseerde verdediging (7 tegentreffers). Op Harga en op Thurlede wordt om 14.30 uur afgetrapt.