De Schiedammer Online

zaterdag 15 augustus 2015

Rijden onder invloed maar zonder rijbewijs

SCHIEDAM - De politie heeft vannacht een dronken automobilist aangehouden. Bij deze beginnende bestuurder werd een alcoholwaarde van 560 ugl gemeten.

Voor beginnende bestuurders ligt de grens op 88 ugl (voor gevorderde bestuurders op 220 ugl). Zijn rijbewijs bleek reeds te zijn ingevorderd wegens rijden onder invloed. De man zal zich voor de rechter dienen te verantwoorden voor rijden onder invloed en voor rijden met ingevorderd rijbewijs.


Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.  

Driemaal Villastraat vannacht: bebloede man, dronken bestuurder, hulpverlening brandweer

SCHIEDAM - In de Villastraat in Schiedam Oost is rond drie uur vannacht een bebloede man op straat gevonden. Politie, ambulance en de traumahelikopter zijn ter plekke gekomen. De politie doet onderzoek.
Terwijl de agenten op de Villastraat stonden, reed er een voertuig hard deze straat in. De bestuurder werd staande gehouden en mocht blazen. Hij bleek te veel gedronken te hebben en werd aangehouden.

Om zeven uur vanochtend is de brandweer uitgerukt voor een hulpverlening in de Villastraat.

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.  

Naaktloper in Kethel, geluidsoverlast in Svea, inboedel-vernieling in Oost en 4 inbraakmeldingen

Schiedam -  De weekenddienst is ingegaan voor de politie. En terwijl voor de meeste burgers geldt dat in het weekeinde - het woord zegt het al - de werkweek erop zit, begint voor de politie de extra drukke weekenddienst.

Vannacht is het behoorlijk druk in de weekenddienst. Niemand zal beweren dat het werk van een politieagent niet afwisselend is. Er was op vrijdagavond en zaterdagnacht al sprake van een uit Nieuw-Zeeland komende twintigjarige naaktloper aan de Kandelaarweg, die naakt aan het mediteren was en dacht dat dit in ons om zijn vrije opvattingen bekende polderland geen enkel probleem zou zijn, een man in Oost die een inboedel aan het klein slaan zou zijn, bewoners van het toch als netjes bekend staande Sveaparken die voor geluidsoverlast zorgden en bij herhaling op een boete kunnen rekenen, en een nog niet gevonden iPhone-rover in een zwart trainingspak met witte strepen.

Een groep jeugd in Noord gaf problemen; er zou ook een mes gezien zijn. "Met twee motorrijders en een auto in de omgeving zoeken, heeft wat opgeleverd. Groep aangetroffen en daarbij ook de persoon met mes", aldus de politie. Er wordt op diverse plekken in de stad op camera's meegekeken wat er aan de gang is. Zo ook bij een groep jongeren in het Beatrixpark, die ook ter plekke gecontroleerd werd. Een groep jeugd op de Parkweg werd preventief gefouilleerd. De jongeren bleken geen wapens bij zich te hebben. Op de Buitenhavenweg werden de inzittenden van een auto gecontroleerd in verband met mogelijk dealen; de controle wees niet uit dat dit zo zou zijn.

Er waren reeds vier inbraakmeldingen. Twee daarvan waren loos. In de woningen aan de BK-laan en de Prins Bernhardlaan waren het de bewoners die thuis waren. Aan de 's-Gravelandseweg was het kwaad wel al geschied. Bij een van de oproepen voor een inbraakmelding werd wel een aanhouding verricht, al bleek de man niet bezig met inbreken maar was hij openbaar dronken. "Melding inbraak heterdaad op de Boylestraat. Bleek niet te gaan om een inbraak maar een dronken persoon. 1e aanhouding van de nacht is een feit", zo twittert de politie om ongeveer elf uur vrijdagavond.

Bij een instelling voor begeleid wonen ging, aldus de politie, een bewoner door het lint. Nadat de man weer tot rust was gekomen, vervolgden de dienders hun weg naar elders. Daarbij twitterend Schiedam op de hoogte houdend van hun werk. "Vannacht proberen we vanaf dit account live de bijzonderheden en meldingen te twitteren. We zijn met aardig wat slagkracht", aldus de politie, die niet de gehele opstelling van deze eerste nacht in de weekenddienst prijsgeeft, maar wel laat weten dat er in ieder geval drie motoren rondrijden alsook een 'aantal stillen'.

De politie geeft wel vaker acties door via twitter. De politie geeft niet aan waarom deze nacht frequenter wordt getwitterd. Dat zou bijvoorbeeld - we gissen ernaar - met hun onvrede voor de beloning en de daaruit voortvloeiende stiptheidsacties te maken kunnen hebben. Ook zij kennen de kracht van: be good and tell it.

Terwijl het dondert en bliksemt en het water met bakken uit de hemel komt (en dat zorgt doorgaans voor wat rust bij het uitgaan van horeca-gelegenheden; want men blijft dan wat minder lang op straat hangen) houdt de nachtdienst voor ons als webloggers op. Fijn in ieder geval dat wij en nog 75 duizend andere Schiedammers rustig kunnen slapen, terwijl onze twittercops @PolitieSchiedam waken en Schiedams.nl en @schiedams er morgen vroeg weer uitgeslapen en wel verslag van doen.

Nog een laatste bericht dan. We schrijven, kwart over twee: "Zien bij een tankstation een bestuurder naar z'n auto zwalken, stapt in en probeert weg te rijden. Laten blazen, teveel, aangehouden", aldus de tweet. Het aantal tekens van een tweet is beperkt tot 140, maar iedereen zal begrijpen dat de zwalkende man niet te veel geblazen heeft, maar te veel gedronken.

Een later tweet maakt duidelijk dat de voor het rijden onder invloed (285 ugl) aangehouden man een transactievoorstel van 350 euro heeft gekregen. Voor een ervaren automobilist is de toegestane hoeveelheid 220 ugl.

Lees ook het vervolg van de Schiedamse Twitter-cop-nacht:
Driemaal Villastraat
Rijden zonder invloed zonder rijbewijs.



Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.  

Opnieuw telefoon-roof op Stationsplein

SCHIEDAM - Op het Stationsplein in Schiedam heeft zaterdag, net na middernacht, een beroving plaatsgevonden. Een man van naar schatting dertig jaar, getint uiterlijk, tussen de een meter zeventig en een meter tachtig lang, lang krullend haar tot aan de schouders, gekleed in een zwart trainingspak met witte strepen, heeft een iPhone uit de handen gegrist van de eigenaar en is er met deze buit vandoor gegaan. De dader is in voor de politie onbekende richting gevlucht. Verschillende eenheden zijn ingezet.



Er is in de omgeving van het station door opgeroepen politie-eenheden nog niemand aangetroffen die aan het signalement voldoet. Camerabeelden van het station hebben het mogelijk vastgelegd, aldus de politie.

Op zaterdag 25 juli vond op het Stationsplein in de nachtelijke uren ook al een straatroof plaats waarbij eveneens een telefoon werd buitgemaakt. Toen kon de dader worden ingerekend terwijl hij in de metro richting Pernis zat.


Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.   

Gapend groot gat in grond speelplaats; waakdienst Irado onderweg

SCHIEDAM - Toezichthouder buitenruimte Herman Kriek meldt dat er op het speelplaatsje aan de Oude Maasstraat in de Gorzen een gat in de ondergrond zit en dat er ook behoorlijk wat zand onder is verdwenen. Dat ziet er uit als een gevaarlijke situatie. Je moet er toch niet aan denken dat je peuter plots verdwenen is.

Inmiddels is de waakdienst van Irado onderweg om de situatie nader op te nemen en om te zien wat de dienst te doen staat.
Nog niet is aangegeven door de deskundigen wat de oorzaak ik, maar het zou te maken kunnen hebben met de ernstige regenval.


Herman Kriek gevraagd of het met de regenval van de laatste dagen te maken heeft, zegt: "Weten we nog niet. Zou een mogelijkheid kunnen zijn. We gaan het veiligstellen en onderzoeken".

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.      

Schiedam Cricketstad wint Flamingo-toernooi met laag totaal

CRICKET - Het team 'Schiedam Cricketstad' is vanmiddag in Haarlem in de finale van het Flamingo-jeugdtoernooi (onder 19 jaar) tegen HCC met batten begonnen. Dat leverde een laag totaal op van 89 runs all out. "HCC chasing 89 in 40 overs, twitterde HCC.

"Dat moet een super 2de innings worden om die vogel mee naar #Schiedam te nemen", twitterde Excelsior'20 over de kansen van dit Schiedamse combinatieteam, met spelers van Excelsior'20, met speelsters en spelers van Hermes-DVS en met een speler van Sparta1888 uit Capelle aan den IJssel. En het ìs een tweede innings met scherp fielden van de Schiedammers. Om zes uur vanavond viel het achtste Haagse wicket voor een stand van 68 runs. Op dat moment was er dus nog van alles mogelijk. Spannend was het in ieder geval ofwel, de Flamingo liet zich niet al te gemakkelijk vangen door wie dan uiteindelijk de winnaar zou worden.

Om kwart over zes viel ook het negende wicket, voor een stand van 75 runs. "Dietmar en Caroline voor 15 runs op het laatste wicket", luidde de tweet van HCC.

Om tien voor half zeven: HCC all out, Schiedam Cricketstad wint de Flamingo-troffee. Roel Verhagen is man of the match. Hij batte liefst 56 runs.

Wat ook weer bij deze wedstrijd opvalt is de extra dimensie die cricket krijgt, doordat er vanaf de zijlijn tussenstanden via een snel medium als twitter gedeeld worden. Heel Nederland kan zo meegenieten van deze sport, die een fantastisch grillig scoreverloop kan hebben. Spanning ten top. Wellicht helpt het om ook de rest van sportminnend Nederland meer met deze, in grote delen van de wereld volle stadions trekkende sport, kennis te laten maken. Vervolgens is twitter ook een ideaal medium om de felicitaties over te brengen. Kijk maar eens op ons twitteraccount, @Schiedam, waar we zojuist - zonder uitputtend te zullen zijn -  enkele enthousiaste tweets verzameld hebben. HCC doet 't met een tikkie Engelse humor: "Na spannende finale eindigt HCC als vierde na Sparta, Hermes en Excelsior". Althans, we nemen aan dat dit als felicitatie bedoeld is.

Lees meer over de teamsamenstelling. En over het verloop van het toernooi.

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.      

vrijdag 14 augustus 2015

Stof Studio Shop, al 29 jaar op Hoogstraat. #Trots

SCHIEDAM - Stof Studio Shop bestaat vandaag 29 jaar. De stoffenzaak is gevestigd aan de Hoogstraat 117, dus vanaf de Koemarkt komend net voorbij de voormalige bioscoop Monopole, aan je linker hand.

"Trots! Stof Studio Shop bestaat vandaag 29 jaar, daar zijn we trots op!" 29 jaar, iets om te melden? Het is niet echt wat je noemt een jubileum. Het is geen lustrum. Maar gezien de leegstand op de Hoogstraat is het zeker iets om te melden. Het is er een goed voorbeeld van dat je het op de Hoogstraat dus wel kunt redden en dat al bijna drie decennia.

De schrijver van dit stukje op Schiedams.nl was ooit zelf winkelier op de Hoogstraat, onder meer in het tegenoverliggende pand, op nummer 120, waar modewinkel Casa 33 jaar geleden zijn eerste locatie opende. In die tijd was de Hoogstraat een prima winkelstraat, waarin je moest vechten om een stek. Wij zagen in de jaren dat wij het pand aan de Hoogstraat 120 van George Toth huurden Stof Studio Shop komen. Heel goed om maar weer eens te benadrukken dat Stof Studio Shop er nog steeds is. Zoals ook Casa, al weer bijna een kwart eeuw onder leiding van Dirk Klokgieters, er nog steeds is, weliswaar niet meer na de Monopole (na de Monopole regent het scheermessen..., werd er vroeger al verzucht door de oer-Schiedammers) maar aan het begin van de Hoogstraat, net voor de ingang van de Nieuwe Passage.

Trots is op zijn plaats voor deze winkeliers die het al zo'n lange tijd volhouden. En ook voor nieuwe ondernemers die de moed opbrengen om op de lege Hoogstraat nu een winkel te willen beginnen, zoals het Schiedams Boekhuis, waaraan wij vorige week aandacht hebben besteed op deze website. We kunnen er allemaal aan meewerken dat die mensen voor hun harde werken en moed beloond worden. Het begint er allemaal mee eens een rondje te maken over de Hoogstraat en al die mooi opgeknapte pandjes te zien. Het begint met een scheppen van een positieve flow. Wij dragen er met onze aandacht graag een steentje aan bij.


Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.    

Team 'Schiedam Cricketstad' in Flamingo-finale

CRICKET - Het 'Schiedam Cricketstad' team heeft vandaag in een zinderend spannende halve finale in het Flamingo-jeugdtoernooi (onder 19 jaar) tegen Rood en Wit gewonnen en daarmee de finale bereikt. De wedstrijd werd gespeeld bij Rood en Wit in Haarlem.







Team Schiedam Cricketstad was begonnen met batten. Sam Ruijgrok was de enige batsman die boven de twintig runs uitkwam. Op zijn totaal van 21 runs werd hij gevangen door de Rood en Wit bowler Sardha. Voor 124 runs was het hele team uit, waarbij dat inclusief een flink aantal extra's was van 32. 

Het totaal van 124 was een aanzienlijk lager totaal dan in de poulewedstrijden die het Schiedamse combinatieteam gisteren en eergisteren winnend had afgesloten. Desondanks bleek deze niet al te hoge score goed voor de winst, doordat  Rood en Wit all out ging voor 110 runs. Weliswaar had Rood en Wit met De Graaff een batsman die 28 runs op de teller bracht, maar daartegenover stonden ook drie wickets die voor nul runs vielen. Het aantal extra's van Schiedam kwam op 24 uit. Hoonweg en Verhagen namen als bowler ieder drie wickets.
 
Vrijdagmiddag 14 augustus wordt de finale gespeeld tegen HCC/VCC, aanvang 13.00 uur op het veld van Rood en Wit in Haarlem. In de poule speelde team Schiedam Cricketstad dinsdag reeds tegen HCC/VCC; toen werd gewonnen. Zoals bij beleggen, geldt ook hier: resultaten uit het verleden, bieden geen garanties voor de toekomst.


Informatie over de teamsamenstelling en over de eerdere wedstrijden deze week. 

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.    

Man opgepakt in straat van ex-vrouw. #Aanpakken


SCHIEDAM - De politie heeft op de Maasboulevard in Schiedam vanmiddag een man aangehouden, die ondanks dat hem dat niet was toegestaan, zich toch had opgehouden in de straat waar zijn ex-echtgenote woont. De man zal zich morgen moeten verantwoorden voor de rechter-commissaris.






"Maasboulevard man van 52 jaar aangehouden die - ondanks schorsende voorwaarden - toch in de straat van ex-vrouw kwam. Morgen zal de man zich moeten verantwoorden bij de rechter-commissaris. #Aanpakken", schrijft de politie hierover. Omdat de door de politie genomen foto gewoon mooi is, hieronder ook in zijn geheel afgebeeld.



















Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.   

Lichtblauw gekleurde Oranje-dames-11 naar Engeland voor T20

CRICKET -  Zaterdag vertrekt het Nederlands dameselftal naar Engeland voor de vierde en tevens laatste ronde van de twenty20 competitie waaraan het team dit seizoen deelneemt, in de ECB divisie 2. Er worden de dag erna twee wedstrijden op een dag gespeeld.

Het Nederlands dameselftal staat op een gedeelde tweede plaats in de twenty20-competitie. Zondag spelen de dames twee twenty20-wedstrijden op het veld van Billericay CC (Blunts Wall Road, Billericay). De tegenstanders zijn ditmaal Essex en Wales. De selectie bestaat uit de volgende speelsters: Esther de Lange (Captain, Kampong), Miranda Veringmeier (wicketkeepster, Hermes-DVS), Cher van Slobbe (Hermes-DVS), Robine Rijke (Quick Hg), Sterre Kalis (HCC),  Mikaela Greig (Ajax Leiden), Lisa Klokgieters (Hermes-DVS), Juliet Post (Hermes-DVS), Esther Corder (VCC), Babette de Leede (VCC) en Annemijn Thomson (Quick Hg).

Coach is Peter Cantrell  en manager is Hermes-DVS-lid Ted Hartman


Eind augustus (30 en 31) staan er nog twee 50-overwedstrijden in de ECB divisie 3 op het programma.

donderdag 13 augustus 2015

Aanslag op winkel Nieuwland

SCHIEDAM -  Iemand heeft donderdag rond het middaguur een aanslag willen plegen op een buurttelecomwinkel in Nieuwland, op de hoek van de Parkweg en de Nolenslaan. De man kwam met een jerrycan met benzine de winkel in. Deze brandde. De man liep vervolgens zonder jerrycan de winkel weer uit.





De brandweer rukte uit. De winkelier, een Indiër, slaagde erin de jerrycan buiten zijn winkel te zetten en de vlam die uit de jerrycan kwam met een poederblusser te doven. Van de jerrycan is nog slechts een restje over. De plaats van het voorval werd afgezet. De politie heeft de zaak nu in onderzoek.

Update 12.45 uur:
De politie heeft inmiddels  een verdachte van de brandstichting kunnen aanhouden in zijn woning aan de Nicolaas Beetsstraat in Schiedam. De politie neemt overigens het woord 'aanslag' niet in de mond. Gesproken wordt van "Schiedammer aangehouden voor poging brandstichting in winkel Parkweg Schiedam. Winkelpersoneel voorkwam schade". De verdachte, een 28 jarige Schiedammer, is naar het politiebureau overgebracht voor verhoor.

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.    

Twee fraaie velden voor Ventura op Thurlede




HANDBAL - Het eerste weekend van juli ging, na een feestelijke slotdag, het hek voor de laatste keer officieel op slot op het Ventura-complex in sportpark Harga. Op de foto de jongste twee en oudste twee leden, die de eer hadden de boel op slot te gooien. Nu, nog geen anderhalve maand later, zijn de velden op het tijdelijke nieuwe complex al weer speelklaar.


Daar heeft de gemeente dus haast achter gezet. De stoeltjes voor het publiek staan al klaar langs de lijn van de twee asfalt-velden. Reclame-borden zijn opgehangen aan de afrastering rond de velden. Zonde dat die velden volgend jaar, als Ventura naar het beoogde nieuwe thuis op het dak van de A4 zal verhuizen, weer met de bulldozer gesloopt zullen moeten worden. Als je goed kijkt (foto hieronder), zie je door de afrastering heen het complex van de Schiedamse handbal-rivalen DWS. Je zou zo maar kunnen denken, dat na Ventura's verhuizing naar de A4 een doorgang wordt gemaakt in het hek en dat deze splinternieuwe asfaltvelden dan nog wat langer gebruikt kunnen gaan worden dan een jaar. Op een van de velden van DWS zijn nogal wat oneffenheden, waar bij nat weer flinke plassen blijven staan. De tijd zal het leren of de nieuwe Ventura-velden op de een of andere manier op termijn ook een uitkomst zullen gaan bieden aan DWS.

Schiedam Cricketstad U19 vandaag in halve finale tegen Rood en Wit

CRICKET -  Schiedam Cricketstad staat vandaag in de halve finale van het Flamingo-jeugdtoernooi (onder 19 jaar). In Haarlem treedt het Schiedamse combinatieteam aan tegen het op eigen veld spelende Rood en Wit. In de poule werden eerder deze week beide wedstrijden gewonnen door Schiedam Cricketstad, met gisteren een memorabele century van Rens Heinsbroek.

Op initiatief van diverse cricketclubs doet een U19 team (d.w.z. onder 19 jaar) samengesteld uit spelers en speelsters van Hermes-DVS, Excelsior20 en Sparta, mee aan het deze week te spelen Flaming0-U19-toernooi. Dit gecombineerde regio-team, met de bijnaam Schiedam Cricketstad U19, is samengesteld uit de volgende spelers en speelsters: Luca Borrani, Sam Ruijgrok, Davi van Slobbe, Lisa Klokgieters, Cher van Slobbe (allen Hermes DVS) , Gijs Kroesen, Rens Heinsbroek, Luuk Kroesen, Bob de Leede, Ruben  Scheffers, Roel Verhagen, Nomaan Mohammed (allen Excelsior'20) en Max Hoornweg (Sparta). Coach is Lorenzo Ingram, eerste elftalspeler van Excelsior'20.  Ingedeeld in poule 1 met de combiteams HCC/VCC en Ghausia/Punjab zijn de poulewedstrijden afgelopen dagen gespeeld en is de stand opgemaakt voor de vandaag te spelen halve finales op Rood en Wit, in Haarlem, aanvang 13.00 uur . Morgen volgen de troostfinale en finale, aanvang 13.00 uur, ook op Rood en Wit. Het toernooi wordt afgesloten met de prijsuitreiking en een gezamelijke BBQ.

Uitslagen poule 1

Maandag: HCC/VCC - Ghausia/Punjab    2-0 ( 252 v 9 - 131 a.o)

Dinsdag: Schiedam Cricketstad - HCC/VCC  2-0   ( 175 v 9 - 136 a.o.)

Woensdag: Ghausia/Punjab- Cricketstad Schiedam  0-2  ( 286 v 6 - 118 a.o.).
Rens Heinsbroek: 118 not out

Eindstand poule 1:

1. Cricketstad Schiedam, 2. HCC/VCC,  3.Ghausia/Punjab

Eindstand poule 2:

1. ACC,  2. Rood en Wit,  3. VRA

Vandaag:

Halve Finale 1 : Cricketstad Schiedam - Rood en Wit

Halve Finale 2: ACC - HCC/VCC

Vrijdag:

Finale: winnaar HF1 - winnaar HF2, aanvang 13.00 uur, locatie Rood en Wit
Al deze wedstrijden gaan over tweemaal vijftig overs. Na de finale wordt de 'kleine finale'  gespeeld over twee keer twintig overs.

Simpel te koop

SCHIEDAM - Na bijna tien jaar heeft de eigenaar van restaurant Simpel eten & drinken aan de Vlaardingerstraat 17 b het bedrijf te koop gezet. De vraagprijs is 59.000 euro.

Voor de vraagprijs van 59.000 euro krijg je de gehele inventaris/ goodwill en handelsnaam. Het heeft verspreid over het rechter pand en het linker pandje in het totaal vijftig zitplaatsen. In de kelder zijn de toiletten en een opslag. Buiten is een terras op straat. Het

Intermediair Horeca Marktplein schrijft over het te koop aangeboden object: "Voortzetten in de huidige formule is zeer zeker een optie, maar met alle gemak kan de exploitatie worden veranderd in eetcafé, restaurant met internationale keuken of een ander geheel nieuw concept. Het restaurant is momenteel geopend van woensdag tot en met zondag vanaf 16.00 uur. De omzet is, zeker gezien de huidige openingstijden, goed te noemen. Verruiming van de openingstijden en daardoor ook de omzet is hier nog zeer zeker mogelijk. Het restaurant is met een klein team te bemannen, de mooiste combinatie is een stel waarvan één de keuken voor zijn rekening neemt en de ander de bediening, maar uiteraard zijn alle andere opties ook mogelijk".

Hiervoor heeft het pand ook een horecabestemming gekend, met bijvoorbeeld café Mallemolen, over beide panden, waarna het ook nog jaren links antiekwinkel en aan de andere zijde café was.















Schuin tegenover Simpel, op nummer 32, heeft ooit een van Schiedams bekendste horeca-gelegenheden gestaan, het historische hotel-restaurant Beijersbergen, dat ook stalhouderij en taxibedrijf was, en waar voetballers en cricketers van Hermes-DVS en hun tegenstanders zich verkleedden voordat zij hun wedstrijd gingen spelen aan de Damlaan.

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.    

Asvion en Spirit hebben tijdens vakantie keihard doorgewerkt aan nieuwbouw van complex en club

De beide voorzitters
HOCKEY - Asvion en Spirit zijn ondanks de vakantie druk bezig geweest met de fusie en de te plegen nieuwbouw. Architecten zijn officieel aangesteld. Bouwcommissies zijn gevormd, waarin gebruik wordt gemaakt van de vele know how die in beide verenigingen huist. Er wordt voorts nagedacht over het nieuwe shirt, clubkleuren en logo, een keuze uit de huidige administratiepakketten en een nieuwe website. Voor de nieuwe velden zijn contracten getekend.

De architecten Henk Magrijn (lid van Asvion) en Thijs Verheijden (lid van Spirit) hebben officieel de toewijzing van de gemeente gekregen voor het aanleveren van het ontwerp van het nieuwe clubhuis. Zij doen dat niet alleen maar worden daarbij ondersteund door een aantal leden die samen de bouwcommissie vormen. Deze bouwcommissie is onderverdeeld in de volgende werkgroepen: Werkgroep Clubhuis, bestaande uit de leden Carel Andriessen, Olivier Carlebur, Koos van Os en Michiel Borsboom. Zij zullen zich vooral richten op het gebouw, de constructie, duurzaamheid en de indeling. De werkgroep Bar en Keuken wordt gevormd door de leden Jacques van Putten, Michel Enneking, Robert Hipke en Jeroen Zeeman. Voor de werkgroep Infra, die zich richt op het buitenterrein zijn de leden Evelien Lange, Henri Jansen, Klaas Elsacker en Nico van der Wijk actief. Ten slotte is er een werkgroep ICT die bestaat uit de leden Frank Reyman en Arno van Baarlen. Zij houden zich bezig met het geluid, de verlichting, informatieschermen en de toegangscontrole. Deze werkgroepen worden aangestuurd door de voorzitter van de bouwcommissie Albert de Vries.  De planning is dat 15 Augustus het voorlopig ontwerp als concept gereed is ter bespreking met de gemeente. Begin september kan dit ontwerp dan definitief zijn en aangeboden worden ter aanbesteding aan diverse aannemers. Vóórdat het ontwerp definitief is, zal het ook nog een keer voorgelegd worden aan de bredere groep leden die betrokken is geweest bij de eerdere brainstormsessies.

Voor de aanleg van de velden is het contract tussen de gemeente en de aannemer Van Kessel Sport en Cultuurtechniek officieel getekend en zijn de voorbereidende werkzaamheden begonnen.

"Wij hebben een groot aantal reacties mogen ontvangen op ons verzoek om mee te denken over het nieuwe clubtenue. Jong en oud heeft enthousiast meegedaan waarvoor onze dank", aldus de fuserende clubs. De sponsorcommissies van Spirit en Asvion begeleiden dit traject nu verder maar hebben hierbij wel (externe) expertise ingeschakeld. De beide commissies zijn aangevuld met o.a. Vincent Silvis (modehuis Scavare) en een extern ontwerper Timon van Helden van het bureau “echte Helden”. De bureau is gespecialiseerd in het ontwerpen van sportlogo’s en tenues en werkt onder meer voor Feyenoord en Sparta. Op basis van alle inzendingen zal dit bureau nu een eerste selectie maken en inventariseren wat de ideeën zijn. Uiteraard zal rekening gehouden moeten houden met de beperkingen vanuit de KNHB (niet alle kleuren combinaties zijn (meer) mogelijk).  Intussen wordt ook met een aantal mogelijke producenten en leveranciers van sportkleding gesproken.

De leden Alexander Lange en Peet Maat hebben een inventarisatie gemaakt van de huidige ledenadministratiepakketten: All United (Spirit) en Lisa (Asvion). Daaruit zal een keuze gemaakt dienen te worden.  De volgende stap is de migratie voor te bereiden en het systeem gebruiksklaar te gaan maken voor HC Schiedam. Op korte termijn lanceert de fusieclub ook een voorlopige HC Schiedam-website.


Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.    

BING wil gemeente laten opdraaien voor claim Boet

SCHIEDAM/ROTTERDAM - Dinsdag 25 augustus dient in Rotterdam een kort geding tussen de gemeente Schiedam en het adviesbureau BING.

Bureau BING had in opdracht van de gemeente een rapport opgesteld over het functioneren van de vorige burgemeester, Wilma Verver. Met dit rapport onder de arm heeft de gemeente zich ontdaan van de hooggeplaatste ambtenaar Hans Boet. Boet heeft een claim ingediend bij BING. De claim van Boet versus BING is nu in het geding.

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven heeft een oordeel geveld over het rapport van BING. Dat is aldus dit college op vier van de zeventien punten in strijd met de beginselen van deskundigheid, zorgvuldigheid en objectiviteit. De vertrekkende gemeentefunctionarissen hebben op basis hiervan een claim neergelegd bij BING. Maar in de opdrachtovereenkomst die BING voor aanvang van de opdracht richting gemeente heeft gestuurd, staat een beding waarin het bureau wordt gevrijwaard van dergelijke kosten, tenzij het bureau fouten heeft gemaakt die aan te tonen zijn en een bepaalde zwaarte hebben.

Voor juristen levert dit een interessante casus op. Het is niet ongebruikelijk dat consultancybureaus in hun opdrachtovereenkomst aansprakelijkheden zo veel als mogelijk uitsluiten. Ondanks alle uitsluitingen, is het toch gebruikelijk dat een bureau dan een beroepsaansprakelijkheidsverzekering sluit, voor het geval men als bureau toch aansprakelijk wordt gesteld. In een dergelijke situatie is het dan normaal dat de juristen van de aansprakelijkheidsverzekeraar en de door de verzekeraar in te schakelen advocaten zich over het verweer gaan buigen.


Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.   

woensdag 12 augustus 2015

22 meter aan karpers in Beatrixpark

VISSEN - Komend weekend staat er een 'karper koppel koers' op het programma in het Beatrixpark, voor junioren, heren en dames. De wedstrijd wordt georganiseerd door Hengelsport Vereniging Schiedam & Omstreken. Voor deelname is lidmaatschap vereist. Deelnamekosten zijn 25 euro.



De aanvang is aanstaande vrijdag 19.00 uur. De wedstrijd loopt tot zondag 12.00 uur, kortom veertig uur achter elkaar op karper vissen. Meer informatie op de website van de vereniging.


Om een idee te geven wat er gedurende zo'n meerdaagse koers gevangen wordt: in juli 2014 won het winnende tweetal door de lengte van alle karpers bij elkaar geteld 6,72 meter aan karpers te vangen. Daarvan was de langste vis 94 cm. In het totaal werden er toen 32 karpers gevangen, met een gezamenlijke lengte van 22,20 meter. 

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.     

Ratten gespot in Nieuwland

SCHIEDAM - Egeltjes, we hadden het er net over, zijn van die lieve beestjes. Toch uitkijken, het zijn wel wilde dieren, niet in huis nemen als huisdier dus. Die waarschuwing zal je bij ratten niet zo snel hoeven maken. Toegegeven, er zijn mensen die tamme ratten als huisdier hebben. Maar een rat die je op straat ziet, daar zal geen normaal mens over denken om deze in huis te halen. Omgekeerd, ook de rat zal daar weinig zin in hebben. Als hij in je huis komt, is dat op zijn eigen initiatief, en dan ben je als mens alles behalve blij. Een muis is al vervelend, maar zijn onderfamiliegenoot rat, daar hebben wij mensen echt een pest aan, niet in het laatst omdat de 'rattus' onder meer deze ziekte verspreidt. Dat ze rond huizen en vaarten in de stad zullen rondzwerven, daarover twijfelt niemand. Als ze gespot worden, zijn we op onze hoede. Zo ook nu. Gespot in Nieuwland. "Rattenplaag in Schiedam Nieuwland", zo meldt Nieuwland-bewoner Willy Heikamp via een tweet, die door Forum Schiedam is doorgezet naar de toezichthouders openbare ruimte.


Meer over ratten. 

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.    

Parende egels zorgen voor alarmering politie

SCHIEDAM - Als we aan een egeltje denken, denken we aan het neerzetten van een schoteltje melk. Maar vind je een jong egeltje, geef ze dan geen melk, ga ze niet zelf opvoeden. "Geef een egel nooit melk. Daar kunnen ze niet tegen. Egeltjes kun je wel wat blikvoer voor katten of in water geweekte kattenbrokjes aanbieden op een schoteltje. Prop het niet in de bek, het beestje moet zelf bepalen of het wil eten. Heel jonge egels eten namelijk nog geen kattenvoer, maar drinken nog moedermelk", aldus de website melkvoordieren. Nou was het gisteravond nog niet zover dat er aan het Johan Straussplein jonge egeltjes werden gevonden, maar twee volwassen egeltjes hadden wel concrete plannen gemaakt voor gezinsuitbreiding. De politie werd gealarmeerd door een bewoner van het Straussplein omdat deze vreemde geluiden in de bosjes hoorde, al gedurende anderhalf uur.


"Gisteravond gekke melding Johan Straussplein. Hoop gehijg, mogelijk iemand gewond. Bleken deze twee te zijn: #nageslacht", aldus de Politie, die nog wat uitvoerig is: "Gisteravond kregen collega's van de noodhulp wel een heel bijzondere melding. Een bewoner van het Johan Straussplein hoorde een hoop gehijg, dat onder het balkon vandaan kwam. De herkomst was niet duidelijk maar men was wel bezorgd. Het geluid deed denken aan iemand die bekneld zat en hulp nodig had. De toegesnelde collega's hadden al snel de oorzaak gevonden. Het bleken twee egels te zijn die samen aan voor het nageslacht aan het zorgen waren..".

Degene die de melding heeft gedaan noemt het zelf een blunder. Wij vinden het helemaal geen blunder. Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn. Zij gaat er uitvoerig op in, we willen je dit leuke stukje niet onthouden, want deze dierenvriendin en ook fan van de politie heeft journalistiek talent:
"Rond 21.00 uur zit ik op balkon. En ik hoor gehijg. We hebben een logerend hondje van de buren erbij voor een paar weken. Met onze hondjes erbij hebben we nu drie hondjes. Die drie kunnen best gek doen en stoeien met elkaar. En gezien de warmte dacht ik dat zij het waren. Na een tijd binnen te zijn bezig geweest, ging ik een sigaret roken op het balkon. Nog steeds gehijg, maar de hondjes zaten binnen. Dan ga je toch denken, gehijg? En niks en niemand in de buurt. Toen bedacht ik me opeens dat het bij de benedenbuurvrouw wel eens voorkomt dat ze visite heeft en er een hond achter blijft in de tuin. inmiddels is het 22.00 uur en donker. Ik pak mijn zaklamp en kijk bij haar achterdeur, geen hond. Maar wel gehijg. Tuin ernaast is goed zicht en is leeg. Niks! Maar wel gehijg... Zwaar gehijg. Overduidelijk te horen. De tuin beneden ligt veel troep, stapels pallets, etc. Ik roep een paar keer of er iemand is? Of iemand hulp nodig heeft. Ik zie niks, maar hier is duidelijk iets niet goed. Ik word bezorgd en denk dat in de troep achter de pallets een kat aan een bandje wordt opgehangen, of een gewonde hond die weg gekropen of bekneld ligt. Ik ga mij nu toch echt zorgen maken!
Het voelt niks niet lekker, ik haal de buurman die naast me woont erbij en vraagt of hij mee wil kijken en luisteren. Die hoort het (gelukkig) ook en zegt direct: dat is een hond, en dit is echt niet goed hoor! Hoe lang is dit al? Nou bijna 1,5 uur. Ik besluit dan echt de politie te bellen, als dierenvriend vind ik dit echt nodig. Rond 22.30 uur bel ik de politie. En ondanks hun acties is de politie pak weg een kwartier later aanwezig. De agent en agente klimmen beiden de tuin in en horen het ook direct. De agent gaat met zijn zaklamp tussen de begroeiing en pallets kijken......ik kijk vanaf boven toe, bang om wat ze aantreffen en denk: "gelukkig is er nu hulp en kan de zwaargewonde hond nu de nodige hulp krijgen". Ik zucht van opluchting als de agent zegt: ik zie het al!
...een egeltje......nee twee egeltjes!!
What the piep....?? Dat meent u toch niet he!?? Ik heb de politie gebeld, die ondanks de acties toch snel komt voor twee egeltjes? ....ben blij dat het donker is...een zontomaatje is er bleek bij....
Ik bied direct mijn excuus aan, dat ik echt dacht dat dit zorgelijk was..
De agent en agente lachen direct en zeggen dat er beter tien keer voor niks gebeld wordt, dan één keer te laat. De agent maakt een foto van de twee hijgers
Ik vraag direct hoe lang deze blunder op mijn naam blijft staan? Want als ik de volgende keer bel zeggen ze: oh dat is die vrouw die al belt voor twee egeltjes
Wat zullen de agent en agente lachen op weg naar de volgende klus. Twee egeltjes.... Ik heb de politie lastig gevallen voor twee egeltjes...Ik heb gisterenavond een excuusbericht gestuurd naar de Politie Schiedam. En ook mijn complimenten!
"

Bianc, meldster van de luidruchtige en langdurige egeltjes vrijage is morgenochtend om 7.45 in de uitzending  bij Radio 538. Inmiddels is het landelijk nieuws aan het worden, ook de krant De Gelderlander heeft er nu aandacht aan besteed. Dit is, journalistiek gezien, wel typerend voor de tijd van het jaar, de zogenoemde komkommertijd met erg veel komkommernieuws. Maar leuk is en blijf het.

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.   

Aanhouding verdachte van vuurwapenbedreiging

SCHIEDAM - De Recherche Rijnmond Noord heeft in Schiedam een aanhouding verricht wegens bedreiging met een vuurwapen.


Gisteren is bij de politie aangifte gedaan van bedreiging met een vuurwapen. De Recherche heeft naar aanleiding hiervan een onderzoek ingesteld. Daartoe is vandaag een doorzoeking van een woning in Schiedam gedaan.

Een verdachte is aangehouden in de woning in verband met verdenking van bedreiging en het bezit van een vuurwapen. De opsporings-agenten werden bij de actie terzijde gestaan door de wijkagent van Schiedam-Centrum.

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.  

dinsdag 11 augustus 2015

Hennepkwekerij in rijtjeshuis Schiedam-Noord

SCHIEDAM - Het team Toezicht & Handhaving van de gemeente Schiedam, heeft in samenwerking met de politie Schiedam en meetbedrijf Stedin opnieuw een hennepkwekerij opgerold, ditmaal in een rijtjeshuis aan het Koolwitjehof in Schiedam-Noord. Er is sprake van een vangst van honderden hennepplanten, die werden aangetroffen in de rijtjeswoning in Schiedam-Noord, op de bovenverdieping. Het zou om tegen de 800 planten gaan. Er is sprake van diefstal van stroom en naar alle waarschijnlijkheid ook van water. Er is geen aanhouding verricht. Wel wordt een bestuurlijk handhavingstraject gestart.

De afgelopen weken was het ook raak in het centrum, op de Parkweg boven het rijtje winkels (vanaf het centrum komend aan de rechter zijde) en in Schiedam-Oost, in de Stationstraat, waar een zeer brandgevaarlijke situatie werd aangetroffen.


Zo ziet zo'n hennep-binnentuin eruit
Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.  

TSF-trainer op WK uitgeschakeld

BADMINTON - In Jakarta vindt deze week het wereldkampioenschap badminton plaats. Erik Meijs, hoofdtrainer van de Schiedamse badmintonclub TSF, is deelnemer. Gisteren verloor hij in de eerste ronde van de nummer tien van de wereld, Parupalli Kashyap. Daarmee is het WK voor Erik Meijs (25) voorbij.

In de eerste set lukte het Meijs om op een voorsprong van 12-6 te komen. Daarna maakte Kashyap zes punten op rij en kwam langszij. Meijs kon de Indiër tot 15-15 nog bijhouden, maar daarna glipte hem de eerste set uit handen: 17-21. In de tweede set trok Kashyap de lijn snel door. Hij liep uit tot 2-11. Daarna lukte het de TSF-trainer om nog wat punten bij elkaar te sprokkelen. Kashyap verzilverde het eerste matchpoint en sloot in een tweede set met 10-21 de partij winnend af. "Wow, de 'day after' geniet ik er nog steeds van dat ik in staat was om een goede eerste set te spelen tegen een top 10 speler", aldus de verliezer, die de opgedane ervaring dus met genoegen in zijn bagage mee terugneemt.

Bondscoach Rune Massing over de wedstrijd: "Erik Meijs was de eerste Nederlander die op maandag mocht aantreden. Hij speelde tegen Parupalli uit India. Omdat ik ziek ben geworden, kon ik er zelf die ochtend niet bij zijn en ik had Kim (Nielsen, assistent-coach) gevraagd of hij Erik kon helpen achter de baan. Erik verloor zijn wedstrijd met 21-17 en 21-10. Kim vertelde mij na afloop dat Erik ondanks een goede start in de eerste set, waar de Indiër moeite had om de shuttles te controleren, te weinig varieerde in zijn spel. Erik speelt drie keer hetzelfde, verandert iets en valt dan weer te snel terug in zijn zelfde spel. Na afloop hebben Kim en Erik de wedstrijd goed nabesproken. Ik hoop voor Erik dat deze ervaring hem weer een stap verder kan brengen".

TSN Open: drukst bezocht ooit


TENNIS - De wedstrijdleiding - onder aanvoering van Tara Lansbergen - heeft het TSN-Open-toernooi vijf keer achtereen georganiseerd. Het laatste toernooi heeft aldus de organisatie een bezoekersrecord opgeleverd. Een goed moment om het stokje over te geven aan een nieuwe groep, die de kar voor de TSN Open van 2016 gaat trekken, onder aanvoering van Tjarco Bras. Tara hier voor de laatste maal als wedstrijdleidster met de op zo'n druk bezocht evenement onmisbare microfoon, voordat ze werd bedankt door voorzitter Gerard Versteegh (foto).


In de tweede helft van de middag trok een finale waarin de nieuwe wedstrijdleider meedeed, veel belangstelling. TSN-koppel Tjarco Bras/Martijn Blokland versus vader en zoon Edward en Paul van der Torre. Er was een tiebreak in de derde set voor nodig om de partij te beslissen. De felicitaties na afloop waren voor Tjarco en Martijn. Op de baan ernaast slaagde TSN-er Kevin van der Putten er niet in om clubgenoot Aiko de Jong in de problemen te brengen. Zo ook een titel voor Aron Josen in de HE5. Carla Garnaat en Manon van der Stok maakten hun plaatsing waar door de titel in de DD4 te pakken. In de dezelfde klasse maar gemengde categorie was er winst voor Jasper en Dymphy Schuurman. Richard Bras en Sander van ’t Hoen waren niet opgewassen tegen het geweld van het koppel Rik van der Zouwen en Tjalling Waterlander. Mirjam Borsboom en Ingrid Wuijster sleepten onverwacht de DD8-titel binnen.
   
Er waren ook TSN-ers die met twee titels naar huis gingen. Marloes Rauws, Mariet Pors en Lianne Leliveld waren in de finales twee keer succesvol. Marloes en Mariet wonnen samen de DD3 en Marloes met Sabine van der Sar de DD2. Het teamkoppel Mariet en Ingmar van der Wiel deden dat in de GD3 maar hadden daar wel twee tiebreaks voor nodig. Lianne versloeg in de DE5 eerst Kim Andeweg in drie sets om daarna samen met Sari Tazelaar ook de DD5 op haar naam te schrijven.

De volledige organisatie van dit geslaagde toernooi bestond uit: Tara Lansbergen, Jolanda van Groningen, Diana Avezaat, Saskia Rietkerken, Margriet van der Putten, Mireille Ebink, John Nelis, Theo Vrijland, Ron Rietkerken, Bram van der Putten en de lobbyisten Dudok van Dalen en Martijn Blokland.

Eerder berichtten we op Schiedams.nl al over toernooiwinnaars Bart Brons en Claire Lablans.

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.  

Het was erg gezellig op het finalisten-terras. Kijk maar naar een selectie van de gezellige foto's.















Excelsior zette Statham in de bloemen; daarna werd het derby-vuurwerk



CRICKET - De cricketers van Hermes-DVS hebben opnieuw verloren, ditmaal bij stadsgenoot Excelsior'20, waarbij er voor de Harga-bewoners meer had ingezeten. Schiedams.nl gaf gisteren al een sfeerimpressie van deze roerige derby. Hierbij voor de volledigheid en voor de analen het wedstrijdverslag van onze cricket-correspondent.
 
Vóór de wedstrijd kreeg Nick Statham van Hermes uit handen van Tom Heggelman namens Excelsior een bos bloemen voor het behalen van zijn 10.000e run enkele weken geleden op het hoogste niveau van Nederland.

Na een gewonnen toss door Excelsior’20 captain Tom Heggelman ging Excelsior eerst batten. 
Met aanvallend batten probeerden openers Scott Edwards en Roel Verhagen druk te zetten op de bowlers van Hermes. Edwards kreeg daarbij nog een tweede kans van umpire Van Giezen, die een duidelijke vang van de wicketkeeper op het bowlen van Sebastiaan Braat over het hoofd zag tot ergernis van de Hermes-spelers en achteraf ook beslissend voor de wedstrijd. Braat bowlde goed en pakte al vroeg de wickets van Verhagen (14) en Ingram. En met grote regelmaat bleven de wickets vallen, waarbij verder alleen Joost Kroesen in de dubbele cijfers kwam (15) en uiteindelijke door een miscommunicatie run out ging. Met een tussenstand van 107 runs voor het verlies van 8 wickets was het zaak voor Hermes om het snel af te maken. Edwards stond echter nog in en zorgde voor vuurwerk met prachtige zessen, zelfs nadat hij was geraakt op de edele delen. Edwards eindigde op 122 runs (8*4 en 8*6) en een bezoekje aan het ziekenhuis. Excelsior eindigde op een totaal van 178 all out. De wickets werden verdeeld door bowlers Davi van Slobbe (1-19-6), de tijdelijk teruggekeerde Niels Woermeijer (1-35-8), Maninder Singh (2-26-6), Sebastiaan Braat (2-35-7) en Stephan Myburgh (3-15-2.4).

Hoewel het totaal - gezien de tussenstand - te hoog was uitgevallen vanuit het oogpunt van Hermes, was het zeker geen onmogelijke opgave. De start was echter zeer slecht voor Hermes waarbij aanvoerder Stephan Myburgh werd gebowled door Rens van Troost en Harro Seelaar uit ging op Tom Heggelman. Ook Kruger van Wijk en Bart Schilperoord werden slachtoffers van de gedisciplineerde aanval van de Thurlede-bewoners, beiden gingen LBW op Gijs Kroesen. Met een tussenstand van 38 voor 4 werkten Nick Statham en Sebastiaan Braat samen kortdurend aan het herstel waarbij er in minder dan 8 overs 45 runs bij elkaar werden geslagen. Nadat Statham (29) uit ging op Gijs Kroesen, werd Braat (43) kort erna gevangen op het bowlen van Lorenzo Ingram nadat hij probeerde zijn vierde zes van de dag te slaan. Van Slobbe werd kort erna het vierde slachtoffer van Gijs Kroesen. Maninder Singh en Niels Woermeijer werkten aan het herstel  met een partnership van 38 runs en brachten de spanning even  terug in de wedstrijd. Heggelman maakte daarna korte metten met de blauw-witten door in vier ballen de laatste drie wickets te pakken, waardoor Hermes eindigde op 137 all out.  De wickets werden verdeeld door Tom Heggelman (4-21-6), Gijs Kroesen (4-34-10), Rens van Troost (1-9-6) en Lorenzo Ingram (1-30-7).

Excelsior gaat nu in de degradatie-poule aan kop met 16 punten, Hermes staat  derde met 9 punten. Omdat HBS al is gedegradeerd (volgend jaar komt er een andere Haagse club voor in de plaats: HCC is namelijk al kampioen van de hoofdklasse en promoveert dus naar de topklasse) staat er behalve de eer niets meer op het spel voor de teams. Maar dat de eer voldoende is voor temperamentvolle wedstrijden, bleek gisteren maar weer eens. Volgende week zondag speelt Hermes uit tegen VRA in Amsterdam en Excelsior uit tegen HBS. De laatste wedstrijd is op 23 augustus, dan ontvangt Excelsior VRA en speelt Hermes thuis tegen HBS. 

Stand degradatie-poule
Excelsior’20, 15 - 16; VRA, 15 - 15; Hermes-DVS, 15 -  9; HBS, 15 -   2



Volg ons ook op facebook en twitter en instagram