De Schiedammer Online

zaterdag 22 augustus 2015

Hulpdiensten rukken uit voor niet te vondeling gelegde baby

SCHIEDAM - Hulpdiensten zijn vanochtend vroeg tevergeefs uitgerukt na een melding dat een baby zou zijn achtergelaten in een tas bij het Vlietlandziekenhuis.

Het zou heel erg zijn om een baby in een tas te vondeling te leggen, maar dat soort dingen gebeuren helaas. Doorgaans zijn de onderliggende redenen van de moeder die dat doet zeer triest. Baby noch moeder valt te benijden, heel zacht gezegd. Maar als je een fictieve melding maakt van een in een tas achtergelaten baby ben je flink gestoord. Dat gebeurde dus vanmorgen vroeg. Politie, brandweer, ambulance en traumahelikopter kwamen ter plekke. De politie trof de tas in kwestie aan en doorzocht deze, maar vond uitsluitend textiel en geen baby. Gelukkig tevergeefs uitgerukt dus, gelukkig. Maar je zou de kosten van dat alles door moeten kunnen belasten aan de maker van deze heel erg foute en zieke grap.

Vijftienjarige en boeteplichtige achter het stuur vandaan gehaald

SCHIEDAM - De politie van Schiedam heeft het druk gehad de afgelopen avond en nacht bestuurders van de weg te halen. Een man had nog een fors bedrag aan boetes uitstaan. De ander, geen man maar een jongen, was als vijftienjarige achter het stuur gegaan.

Net over de gemeentegrens in Rotterdam zette de Schiedamse politie vrijdagavond een man aan de kant. Deze bleek nog een flink bedrag aan boetes te hebben openstaan. Eerst betalen, dan weer verder rijden, van het onverbiddelijke oordeel van de politie. Bijeengeteld moet de man nog 5100 euro betalen.

Zaterdagnacht trok een BMW de aandacht van de politie. De bestuurder meende niet spontaan te moeten stoppen na het verzoek van de politie, hetgeen tot een achtervolging leidde. Pas op de Arij Koplaan werd de auto tot staan gebracht. De bestuurder, slechts vijftien jaar oud, had de auto van zijn broer 'geleend'  en was met zijn metgezel een stukje rijden.

donderdag 20 augustus 2015

Inbrekers op heterdaad betrapt; één klemgereden, de ander met de hond uit de bosjes gehaald

De buit veilig op het politiebureau
SCHIEDAM - De politie heeft rond middernacht in de omgeving van de BK-laan twee inbrekers kunnen oppakken. De een werd klemgereden, de ander verstopte zich in een achtertuin. Met behulp van een politiehond werd ook deze man ingerekend. De politie onderstreept in haar berichtgeving over het voorval het belang dat oplettende omwonenden bij verdachte situaties 112 bellen.

De politie maakte het volgende verslag: "Mooie aanhouding van inbrekers op heterdaad na melding verdachte situatie! Op woensdag 19 augustus 2015 omstreeks 23:55 uur gingen agenten naar de Jan van Avennestraat kruising Burgemeester Knappertlaan te Schiedam. Aldaar zouden twee mannen zich verdacht ophouden bij een hoekwoning. Binnen enkele minuten komen agenten ter plaatse en zien de twee mannen bij de betreffende hoekwoning weglopen. De agenten zien dat ze tassen dragen. Op het moment dat de mannen de agenten zien gooien ze de tassen weg en rennen weg. Een van de mannen werd direct door de agenten klemgereden en werd aangehouden. De tweede man rende weg en verstopte zich in achtertuinen. Agenten zetten het gebied af waar de tweede man zich schuil houdt. Een hondengeleider kwam de agenten assisteren en startte een zoektocht met zijn hond. De man hoorde de hond aankomen, voordat de hond kon bijten klom de man een schutting over. Jammer voor deze man dat daar een agent stond die de man tegen de grond werkte en aanhield. Na een onderzoek bij de woning zagen de agenten dat er ingebroken was. Op het moment van de inbraak was er niemand aanwezig in de woning. De goederen die de mannen weggooiden zijn vermoedelijk afkomstig uit dit pand. De mannen zijn ingesloten op het politiebureau en het woning inbraken team van de recherche start een onderzoek. Ziet u een verdachte situatie? Aarzel niet en bel 112! In dit geval bleken het inbrekers te zijn die wij op heterdaad met de buit konden aanhouden!"

De verdachten moeten zich morgen verantwoorden voor de rechtercommissaris die gaat bepalen of zij langer in voorarrest gehouden worden. Er werken op dit moment vier rechercheurs aan de zaak. 

Gemeente overlegt met Yellowbrick/ANWB Parkeren

SCHIEDAM -  De gemeente is in overleg met Yellowbrick om in Schiedam het 'mobiel parkeren' op straat via deze provider mogelijk te gaan maken. Daaronder valt ook ANWB Parkeren.

Voor betaald parkeren op straat waren parkeerders in Schiedam met name aangewezen op betalen met de chipknip. Ook is het al enige jaren mogelijk om mobiel te betalen via de providers Parkmobile en Park-line. In verband met het afschaffen van de chipknip begin dit jaar, zijn er nieuwe parkeerautomaten geplaatst in Schiedam, waarmee een betaling 'gepind' kan worden. Al zijn de nieuwe parkeerautomaten in onze stad door de gemeente tweedehands aangeschafte palen, deze werken sneller dan de chipknippalen.

Mobiel betalen met Parkmobile en Park-line is gewoon mogelijk gebleven. Het is nog niet mogelijk om via Yellowbrick de parkeertijd te starten en stoppen en te betalen. Deze marktpartij is in opkomst door de samenwerking met de ANWB, die het 'bricken' aanbiedt onder eigen naam te weten ANWB Parkeren. De leden van de ANWB betalen geen registratiekosten. Parkeergelden worden achteraf geïnd. De transactiekosten bij de ANWB zijn een opslag van 0,25 cent per transactie. Voor degenen die meer dan tweemaal per week hiervan gebruikmaken, is een weekabonnement voordeliger; dan betaal je bij de ANWB per week 0,55 cent transactiekosten.

De lopende gesprekken tussen Yellowbrick en de gemeente zijn aangegaan op initiatief van de provider. Als gemeente en provider tot een overeenkomst zullen komen, zullen er nog zeker enkele maanden nodig zijn voor de implementatie. Boven de parkeerautomaten prijken al codes die door de klanten van de andere twee providers gebruikt worden. Deze kunnen ook door de klanten van Yellowbrick en ANWB Parkeren gebruikt gaan worden. De controleurs van de lichtblauwe brigade gebruiken voor hun parkeercontroles handscanners; hierin zal de nieuwe provider softwarematig verwerkt moeten gaan worden.

Hier kun je zien in welke steden Yellowbrick / ANWB Parkeren al werkt op straat.

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.  








woensdag 19 augustus 2015

Schiedam en Vlaardingen online goed zichtbaar?

SCHIEDAM/VLAARDINGEN/ROTTERDAM - 'Online goed zichtbaar, Rotterdam bij koplopers gemeenten op social media', kopt het AD vandaag boven een artikel in het katern Stad & Regio. "Ook randgemeenten zijn online goed zichtbaar", aldus het AD, maar in het hele artikel geen woord over Schiedam.

Op Twitter is de gemeente Schiedam sedert juni 2015 aanwezig, heeft 4170 volgers en produceerde tot op heden 3664 tweets. Ter vergelijking: Rotterdam begon twee maanden later, heeft 30638 volgers, en 10300 tweets. Vlaardingen begon al in maart 2009, heeft 6086 volgers en 5072 tweets.

Op Instagram is Rotterdam, aldus het onderzoeksbureau Buzzcapture, in Nederland koploper onder de gemeenten, met 6790 volgers en een productie van 374 foto's. De gemeente Schiedam begon zeven weken geleden op Instagram en heeft op dit moment 68 volgers en twintig foto's geplaatst. Gemeente Vlaardingen begon een week geleden op dit social medium, maar is met een snelle inhaalmanoeuvre bezig, de haringstad heeft 55 volgers. Met het aantal foto's van 68 is het Schiedam binnen een week voorbij.

Op Facebook met de algemene pagina landelijk in de top vijf, met 8062 mensen die deze pagina leuk vinden, al is die pagina moeilijk vindbaar. De pagina heeft een gekunsteld adres: https://www.facebook.com/gem.Rotterdam
Het adres van de pagina van Schiedam ziet er beter uit:
https://www.facebook.com/gemeenteschiedam
Deze wordt door 1016 mensen leuk gevonden. Vlaardingen doet het op Facebook aanzienlijk beter dan de buurstad; Vlaardingen heeft 2302 likes.Ook Vlaardingen heeft een goed adres op Facebook:
https://www.facebook.com/gemeentevlaardingen

Een stiefkindje in het gebruik in Nederland van bestaande social media is Google+, zo ook in gemeenteland. Op Google+ vinden we de gemeente Rotterdam met slechts 52 volgers, maar wel met ruim 50k weergaven. Gemeente Rotterdam deelt informatie via Google+. De gemeente Schiedam is ook op Google+ aanwezig, voor zover we kunnen nagaan sinds 2011, maar niet zichtbaar is het aantal volgers en er wordt zo te zien niet actief gebruikgemaakt van dit medium om informatie te delen. Er zijn tot op heden slechts 3417 weergaven. De gemeente Vlaardingen is ook aanwezig op Google+, weliswaar met ruim 34k weergaven maar met nog slechts twaalf volgers.

Een belangrijke social media divisie van Google is YouTube. De drie gemeenten hebben elk een Youtube-kanaal: Schiedam sinds december 2009, het aantal abonnees is slechts negentien. Vlaardingen opende een maand later zo'n kanaal en heeft twee abonnees meer dan de buurstad. Rotterdam begon er al in februari 2008 mee, maar blijft qua abonnees ook steken op een schamel totaal: 133.

LinkedIn is vooral bedoeld voor zakelijk netwerken, maar gemeenten zoeken uiteraard steeds meer de private markt op, onder meer bij outsourcing. Ook voor personeelswerving is het een veel toegepast medium. De drie gemeenten zijn dan ook aanwezig op LinkedIn, Rotterdam met 14873 volgers, Schiedam met 1598 volgers en Vlaardingen met 1413 volgers.

We behandelden hier de meest aansprekende social media, zonder uitputtend te willen zijn en in het besef dat dit landschap aan verandering onderhevig is. Uiteraard zul je als gemeente keuzes moeten maken en focus moeten aanbrengen in social media. Want ook Pinterest en Vine en Pinterest zijn leuke communicatiespeeltjes en zo zijn er meer, maar bij social media is het niet zo zeer de opzet waar de tijd en investering in gaat zitten, maar is het de crux om consequent en met regelmaat relevante content te plaatsen. Wat we wel missen zijn 'gemeentelijke' bloggers.

Online goed zichtbaar, kopte het artikel. Wij denken dat het beter kan. Zeker ook voor Rotterdam. Voor Schiedam is Vlaardingen een betere vergelijkingsmaatstaf, om te zien hoe de gemeente het relatief doet. Als we de vergelijkbare gemeenten Schiedam en Vlaardingen bekijken, valt ons het aantal likes tegen voor beide organisaties, die immers toch genoeg te melden hebben aan de tussen de 70 en 80 duizend burgers en aan de duizenden bedrijven die in hun stad gevestigd zijn of de mensen en bedrijven die anderszins met deze gemeenten te maken hebben. Ook op Twitter valt het aantal volgers tegen. Kijk eens naar een nieuwsmedium als Vlaardingen24, dat aan zijn vierde jaargang bezig is en maar liefst 6200 likes op Facebook heeft en ruim 8300 volgers op Twitter.

De afdeling communicatie van de gemeente Schiedam merkt desgevraagd op over het inzetten van social media door de gemeente: "Social media bieden ons extra mogelijkheden om op de hoogte te blijven van wat er leeft in de stad en ook snel te kunnen reageren. Het wordt een steeds belangrijker middel om contacten met inwoners en bedrijven te onderhouden en geeft mogelijkheden om snellere en betere dienstverlening te bieden. Daarnaast wordt 'persoonlijk' contact via social media door veel mensen ook als erg prettig ervaren. We willen graag meebewegen met de ontwikkelingen in het social-media-landschap en hebben ook de middelen om goed en snel te kunnen monitoren en reageren". Ten aanzien van het social-media-beleid zegt de communicatie-afdeling van de gemeente: "We willen niet al teveel dichttimmeren, we willen nieuwe social media kunnen testen en ook enthousiaste medewerkers de ruimte geven om zelf aanwezig te zijn. Een paar jaar terug al hebben we voor medewerkers duidelijk beschreven hoe ze social media het best kunnen gebruiken. Dit houden we natuurlijk actueel, want de wereld verandert continu. De komende tijd willen we ons voornamelijk richten op het creëren van groter bereik via Facebook en Instagram. Maar wie weet wat er over een jaar weer voor nieuw medium wordt ontwikkeld..."

De auteur van dit artikel, Jan Schrijver, schreef voor uitgeverij Kluwer een boek over social media toepassing door financiële dienstverleners, met als titel 'Omarm de octopus' (afbeelding). Sinds 1 augustus 2015 zijn wij met deze Schiedams.nl nieuwsblog begonnen. Op heel toegankelijke wijze willen we via Facebook, Twitter en Instagram een ieder via internet informeren; meer informatie vindt de lezer dan op onze nieuwsblog. We stellen het zeer op prijs als je ons 'liket' op Facebook en of volgt op Twitter en of op Instagram. Alvast dank voor je social media support.

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.  

Piet van Slobbe van De Pot overleden

SCHIEDAM -  Piet van Slobbe is op 83-jarige leeftijd overleden. Hij was decorateur/letterschilder en werd een bekend figuur in Schiedam als één van de eigenaren van de horecagelegenheden Koffiepot en Onder de Pot, in de volksmond veelal samengevat in één naam 'De Pot'. Piet wordt morgenochtend gecremeerd op de Beukenhof.

Piet was artistiek en creatief. Niet alleen beschilderde hij veel winkelruiten, auto's en andere zakelijke objecten. Ook op het doek wist hij weg, bijvoorbeeld met portretten. En omgekeerd, je kon Piet bijna uittekenen. Hij had een consequente, eigen stijl.  Gebleekte spijkerbroek, niet te strak overhemd en een vlot blauw katoenen colbertje, artistiek brilletje, doorgaans nonchalant aan een brillenkoord hangend. Af en toe opzettend, als het nodig was. En dat was het af en toe. Een van zijn zoons, Alexander, internationaal doorgebroken modeontwerper, kan vader Piet ongetwijfeld nauwkeuriger modisch beschrijven. Ook nu nog, vele jaren na zijn actieve horeca-bestaan, zag je Piet af en toe in de stad ook op een scootmobiel in de voor hem kenmerkende outfit. Het stond hem nog altijd prima.

De horeca in Schiedam is binnen enkele maanden drie bekende gezichten kwijtgeraakt. Afgelopen maanden overleden Ton van Adrichem, bekend van De Rooie Koffer, en Ton Vingerhoets, Schiedams bekendste barkeeper, onder meer van café Onder de Pot, het jongerencafé op het holletje van het Broersveld, dat veertig jaar geleden hoogtijdagen beleefde, en dat gevestigd was in de kelder van lunchroom de Koffiepot aan de Hoogstraat. Nu is met het overlijden van Piet van Slobbe een van de twee eigenaren van de Koffiepot en Onder de Pot overleden.

Hij begon de de Koffiepot met zijn toenmalige vrouw Riet en met Marijke en Leo Kleinekoort, die erboven woonden (en er nog steeds boven wonen). Halverwege de jaren zeventig gingen de echtparen Van Slobbe en Kleinekoort ook in de kelder open. De Koffiepot en Onder de Pot hebben inmiddels decennia geleden hun deuren gesloten. De ruimte aan de Hoogstraat heeft al weer vele jaren een detailhandelsbestemming, de ruimte in de kelder heeft nog wel een horecabestemming.

Piet en Riet kregen drie zonen, de hierboven genoemde Alexander, en John Pieter en Pascal. 



Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.  

Bloedspoor leidt naar inbreker

SCHIEDAM - Vanochtend heeft de politie een 34-jarige man uit Vlaardingen aangehouden in verband met een woninginbraak. Het betreft een woninginbraak die in Schiedam is gepleegd. Deze inbraak was in april van dit jaar. De verdachte kwam in beeld bij de recherche naar aanleiding van een aangetroffen bloedspoor en DNA-onderzoek. De man is in verzekerde bewaring gesteld. De recherche verhoort de Vlaardinger.






Volg ons ook op facebook en twitter en instagram


Paul van den Bosch voorspelde 151 Excelsior-runs

CRICKET – Adel verplicht, zeggen ze figuurlijk als iemand aan zijn stand weet te voldoen. Dat kunnen we in dit geval zeggen van de winnaar van de runactie van Excelsior’20 van afgelopen zondag, journalist Paul van den Bosch.

In de gewonnen uitwedstrijd tegen HBS batte Excelsior’20 151 runs bij elkaar, waarmee het totaal van de Hagenaars van 148 werd gepasseerd. En 151 was precies het totaal dat door Excelsior-lid Paul van den  Bosch, hoofdredacteur Regioredactie AD Nieuwsmedia en ooit begonnen als sportverslaggever, was voorspeld.

Om mee te mogen doen aan het wedden op het aantal runs in de runactie leggen de deelnemers tien euro in. Na aftrek van het prijzengeld gaat de netto opbrengst naar de jeugdafdeling van Excelsior’20. Na elke gespeelde wedstrijd gaat de prijs naar degene die het dichtst bij het gescoorde aantal runs zit, mits de afwijking niet groter is dan tien runs. Indien niemand binnen een marge van tien runs heeft voorspeld, schuift de pot door naar de volgende wedstrijd.

Paul van den Bosch twittert dat hij zijn gewonnen prijs ook beschikbaar stelt aan de jeugd. Die 151 runs leveren daarmee een welkome dubbele score op voor de Excelsior-jeugd.

dinsdag 18 augustus 2015

Aanhouding na lastigvallen van vrouw op station

SCHIEDAM  -  Vanavond rond negen uur is een vrouw lastig gevallen op metrostation Schiedam. De politie heeft daarop actie ondernomen en heeft een man van rond de 20 jaar aangehouden. Deze man bleek bovendien in het bezit van een busje pepperspray.

Er was sprake van dat twee personen de vrouw hebben lastiggevallen. De tweede verdachte - eveneens een man van rond de 20 jaar - heeft de politie niet kunnen traceren.



Volg ons ook op facebook en twitter en instagram

Nouchka Fontijn klimt op wereldranglijst

BOKSEN - De Schiedamse bokster Nouchka Fontijn is in haar gewichtsklasse (tot 75 kilogram) een plaats gestegen op de wereldranglijst. Zij stond begin van dit jaar op plaats twee, maar passeerde de Chinese Li Qian.

Nouchka Fontijn stond per 1 januari van dit jaar op de derde plaats, 150 punten achter de Chinese Li Qian. Dit seizoen verdiende de Schiedamse sportvrouw van het jaar 700 punten met een gouden medaille op de “continental multisport games” of wel de Europese Spelen, terwijl Li Qian vorige week in Azië op een dergelijk evenement niet verder kwam dan de tweede plaats en daarmee 500 punten verdiende. Eerste op de wereldranglijst staat de Amerikaanse Clarissa Shields. Nouchka Fontijn heeft nog niet in de ring gestaan tegen de huidige nummer één.

De wereld-ranking speelt mee bij het bepalen van plaatsingsschema's. Bijvoorbeeld in februari als in Kazachstan het wereldkampioenschap op het programma staat. Goud, zilver en brons en ook de nummer vier op het wk weten zich verzekerd van deelname volgend jaar aan de Olympische spelen in Rio de Janeiro.


Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.  

Den Hoed en Blokland sprekers op SVDPW-kennismakingsavond

VOETBAL - SVDPW houdt op vrijdagavond 4 september een kennismakingsavond voor leden en belangstellenden. Gastspreker is Pim Blokland, lid van de raad van commissarissen van Feyenoord.

De avond begint om 19.00 uur. Net als andere jaren kan onder het genot van een hapje en een drankje worden kennisgemaakt met de staf en de spelers van het nieuwe seizoen. Tevens wordt op deze avond de SVDPW speler van het seizoen 2014/2015 bekendgemaakt.

De avond wordt geleid door Ardie den Hoed (foto), onder meer bekend van het Regio Rijnmond Voetbalgala en de Coen Moulijn Memorial Cup. Gastspreker Pim Blokland is  - naast commissaris van Feyenoord Rotterdam N.V -  initiator van de Vrienden van Feyenoord.

maandag 17 augustus 2015

Géén spoed, géén politie

SCHIEDAM - De politie in Schiedam meldt deze week drie dagen actie te voeren.

"Géén spoed, géén politie. Van maandag tot en met woensdag komen wij niet ter plaatse bij gevallen waarbij geen directe inzet nodig is. Denk hierbij aan geluidshinder of een aanrijding met alleen blikschade. Aanleiding voor deze acties zijn de vastgelopen onderhandelingen voor een nieuwe CAO. De voorgestelde 5,05% loonsverhoging zal worden betaald uit de pensioenpremie. Dit kost de gemiddelde werknemer tot 15% van zijn pensioen. Wij begrijpen dat het voor de burger vervelend is, maar vragen toch uw begrip voor deze acties. Overigens zitten wij niet stil. We surveilleren 24 uur per dag en reageren direct op noodhulpmeldingen", aldus de politie Schiedam.

Uitleg door politievakbond.

Afgelopen vrijdag- op zaterdagnacht heeft de politie Schiedam via twitter een 'bijna live' verslag gegeven van de werkzaamheden in die nacht.

Primeur TSN clubkampioenschappen

TENNIS - Het TSN Open is een sterk bezet toernooi dat al jaren achtereen is gehouden. De jaargang 2015 werd begin deze maand een doorslaand succes. Voor de eerste keer wordt nu ook een clubkampioenschap gehouden. Deelname is uitsluitend voor de leden van TSN, maar om te kijken op tennispark Kethelhaghe is iedereen van harte welkom. Leuk is dat TSN in dit toernooi niet met sets werkt, maar met wedstrijden die uit twee speelhelften van dertig minuten bestaan. 

Samen alleen met vakantie

Vakantietijd. Voorpret? Ook 'uit de kinderen'? Tot voor vier jaar geleden ging ik met mijn jongste zoon met vakantie. Niet alleen dus, maar toch, enigszins alleen. De laatste keer dat hij meeging, was hij veertien. Naar het zuiden van Oostenrijk, aan een meer met kraakhelder water, dat was het idee. Daar aangekomen een camping gezocht, een grote, met wat vertier 's avonds voor mij, en voldoende vriendjes voor hem.

Nog voordat ik onze puur katoenen tent had opgezet, was mijn zoon al vertrokken. Meer dan de helft van de campinggasten was Nederlands. Voor mij hoeft dat niet zo, voor hem wel. Terwijl ik me probeerde te herinneren welke tentstok nou ook alweer waar moest, lag hij reeds in het water

Hermes wint uit tegen VRA met 72 runs

CRICKET -  Hermes-DVS heeft in Amstelveen de uitwedstrijd tegen VRA gewonnen, met een verschil van 72 runs.


VRA won de toss en startte met fielden. Hermes-DVS kwam in 46,5 overs tot een totaal van 168 runs met goede battingcijfers van Kruger van Wijk met 70 runs en Bart Schilperoord met 44 runs. Memorabel is het bowlen van Turmaine; hij nam vijf wickets voor 45 runs.



VRA kwam niet verder dan 96 runs. Schiedamse bowlers Sebastiaan Braat (3 voor 33) en Manminder Singh (3 voor 9) namen ieder drie wickets.



Volg ons ook op facebook en twitter en instagram

Na zevenklapper tegen Alecto is Spirit-damesselectie rond

HOCKEY -  Reeds na de tweede oefenwedstrijd heeft trainer Maurits Eikenhout de definitieve selectie voor Spirit Dames 1 bekendgemaakt.

De selectie bestaat uit de volgende dames:
Eva Baartmans, Febe Brouwer, Anouk van Collenburg, Elise Diemer, Robin Hilhorst, Barbara Hirdes, Jikke Hoppstein, Britt van der Klink, Rosanne de Kreek, Emma de Man, Jolien Post, Quinty Rotscheidt, Josephine van Rumpt, Iris Schouwstra, Myrna Tanis en Willemijn van der Velden.



Vandaag won Spirit dames 1 op overtuigende wijze van Alecto en wel met 7-1. Vorige week werd het veertigplus Nederlands elftal knap op 1-1 gehouden.

Excelsior'20 wint uit bij HBS met 7 wickets

CRICKET - Excelsior’20 heeft vandaag de uitwedstrijd tegen  HBS gemakkelijk gewonnen. HBS had in de eerste innings een totaal van 148 neergezet. Voor slechts drie wickets en al in de twintigste over stapten de Schiedammers als winnaars van het veld.


HBS won de toss en begon met batten. De Haagse thuisploeg kwam tot 148 runs. Alleen de Haagse batsman Vink deed met 65 runs van zich spreken. Drie bowlers wisten twee wickets te nemen, namelijk Heggelman (2 voor 28), Van Bochhove (2 voor 34) en Joost Kroesen (2 voor 5). HBS trad overigens battend met een niet compleet elftal aan: men had negen man aan bat. Na de eerste inning was het negental aangevuld tot elf.

HBS kon in het veld dus met een compleet elftal weerstand bieden aan de Schiedammers. Toch had het goed battende Excelsior’20 maar anderhalf uur nodig om het HBS-totaal te passeren en deed dat voor slechts drie wickets. Tim Etman en Roel Verhagen openden aan bat voor de Schiedammers. Het eerste Excelsior-wicket viel op 31 runs. Tim Etman ging toen met 18 runs naar de kant. Verhagen bouwde verder aan het totaal met de ingekomen Lorenzo Ingram. Op een totaal van 59 viel het tweede wicket, dat van Roel Verhagen (28). Het partnership tussen Adam Woutersen en Ingram werd 16 runs later beëindigd met het vallen van het wicket van Woutersen (9). Vervolgens maakten Ingram (32) en Joost Kroesen (48) het karwei af. Not out gingen zij reeds in de twintigste over winnend het veld af.

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.  

zondag 16 augustus 2015

Marco Spruit Bleeker helpt bij bosbrand in Sulawesi

SCHIEDAM/JAKARTA - Schiedammers Marco Spruit Bleeker en Marianne Ames zijn op hun reis in Indonesië in een bosbrand verzeild geraakt. Dat was in het nationale park Tangkoko op het eiland Sulawesi (vroeger bekend als Celebes).

Zij logeerden in een lodge in een rijk natuurgebied, toen daar brand uitbrak. Er zat een rivier tussen de huisjes en de brand. De brand sprong toch over het riviertje heen in een bananenboom. Marco hielp met blussen ervan. Daarna dachten de lokale bewoners dat het gevaar geweken was, maar Marco ontdekte dat de brand overgeslagen was naar een andere plek en er daardoor een huisje in brand dreigde te raken. Hij sloeg alarm en ging met blussen helpen. Met hun duimen op en 'Marco held' uitroepend werd de Schiedammer door de locals bedankt. Marco en Marianne werden gezien de brandgevaarlijke toestand in het park een dag eerder naar hun hotel in een kustplaats gebracht.



Een fotograferende Marco met gids Ono Vanly Tinungki















Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.  

Meer over hun reisavontuur, inclusief foto's van apen en spookdiertjes, lees je op blogspot.

Bestuurder poetst de plaat en eindigt tegen boom

SCHIEDAM/ROTTERDAM/VLAARDINGEN - Vannacht heeft er een achtervolging door de politie plaatsgevonden. Deze begon in Rotterdam. In Schiedam werd een politieauto geraakt en raakte de vluchter kwijt. De bestuurder reed in Vlaardingen tegen een boom. Daarna werd de bestuurder, een man van 36 jaar, zwaargewond afgevoerd.

De politie wilde de man aanhouden omdat hij zonder licht en mogelijk mét een vals kenteken reed. De man negeerde op het Marconiplein in Rotterdam het stopteken van de politie. De politie zette de achtervolging in. Op de Rotterdamsedijk in Schiedam raakte de vluchtende bestuurder een politieauto. Deze is daardoor flink beschadigd. De politie raakte de man hierna kwijt. Pas in de wijk Holy in Vlaardingen eindigde de rit, doordat de bestuurder op de Dillenburgsingel met zijn auto tegen een boom knalde. Ambulance en traumahelikopter kwamen ter plaatse. Ook de brandweer werd opgeroepen; de beknelde man moest uit zijn voertuig bevrijd worden. Daarna werd hij zwaargewond naar het ziekenhuis afgevoerd. De man is 36 jaar en is zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij is in staat van aanhouding gesteld.

De politie wilde de man in Rotterdam aanhouden, omdat er een tip van een taxichauffeur was binnengekomen dat het kenteken van deze auto niet zou kloppen; dat was namelijk hetzelfde als van zijn taxi. In de uiteindelijk tegen een boom tot stilstand gekomen auto werd een groot aantal kentekenplaten gevonden door de politie.

De politie schrijft op Facebook: "Bent u vanmorgen rond half 6 nog wakker geworden van alle sirenes? Een achtervolging waarbij de bestuurder er alles aan deed om te ontkomen kwam vanuit Rotterdam-west door Schiedam heen. Globaal ging het via de Lorentzlaan, Boerhaavelaan, Rotterdamsedijk, Nieuwe Haven, Nieuwe Damlaan en de Laan van Bol'es in de richting van Vlaardingen".

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.