De Schiedammer Online

zaterdag 31 oktober 2015

Na vroege voorsprong en 25 minuten goed voetbal gaat HBSS onderuit: 3-1 verlies

Het hoofd nog niet vrij van de tumultueuze pot tegen Rockanje
VOETBAL/ROTTERDAM - HBSS heeft vandaag uit tegen Zestienhoven met 3-1 verloren, nadat in de eerste helft de Schiedamse club wel op een voorsprong was gekomen en ook op een grotere marge had kunnen komen.

De middag begon zo mooi voor HBSS. Al in de derde minuut opende Leon Roozen de score. In de vijf meter zone staande was hij alert bij een voorzet vanaf de flank en tikte hij de 0-1 in. De eerste twintig minuten van de wedstrijd bleef het lopen bij de oranjehemden. Er had een strafschop in gezeten toen spits Roozen in een kansrijke positie binnen de zestien werd gehaakt. De scheidsrechter zag er echter geen elfmetertrap in. Niet veel later werd Kasra Salmandeze de diepte in gestuurd. 1-op-1 met de keeper gaf de aanvaller een lobje dat de keeper kansloos liet. Deze wist echter in de paal zijn grootste vriend. 

Na de 25ste minuut zakte het spelniveau bij HBSS weg, terwijl de Zestienhovers vleugels leken te krijgen. Deze omslag betaalde zich voor de thuisploeg nog voor rust uit in de gelijkmaker. In de tweede helft een zelfde spelbeeld. Op het randje van buitenspel zette Zestienhoven een goed opgezette aanval in een 2-1 voorsprong om. De HBSS-grensrechter liet zien dat er ook onpartijdige grensrechters zijn; de vlag van de grens bleef naar beneden. De 3-1 vloeide voort uit een ingeschoten rebound. HBSS moest het in het tweede bedrijf met wat halve kansjes doen. Ook de drie ingebrachte wissels konden - op dit ouderwetse kunstgrasveld - weinig aan het spelbeeld veranderen.

"Het was vandaag, na de eerste twintig minuten, een collectieve offday", vond assistent-trainer Rob van Vliet jr. "Daarbij kan best meespelen dat er nog geen punt is gezet achter de afhandeling van de gestaakte wedstrijd." 

HBSS staat nu op een zevende positie met 10 punten. Maar HBSS mist het ene wedstrijdpunt van de 2-2 stand en mist nog de drie in mindering gebrachte punten (de KNVB deed een voorstel van 3 punten in mindering, maar trok dit voorstel nog voor er discussie over was weer in; de in mindering gebrachte punten zijn echter nog steeds niet gecorrigeerd). Met veertien punten had HBSS nu gewoon bij de bovenste plaatsen gestaan.

Belabberde 1e helft nekt SVV; 4-1 verlies tegen VOB

Ipcedencia: pas in 2e helft gingen we voetballen
VOETBAL/ROTTERDAM - SVV heeft de uitwedstrijd tegen VOB uit Overschie dik verloren: 4-1. Met name de matige eerste helft heeft de Schiedammers genekt.

SVV-Trainer Oswin Ipcedencia noemde de eerste 45 minuten van zijn ploeg "belabberd". Dat werd door de Rotterdammers dankbaar aangegrepen, zodat zij met een 3-0 marge aan de thee konden gaan. "Ik weet niet wat er aan de hand was met het team; pas in de tweede helft zijn we gaan voetballen en kregen we ook kansen", zei Ipcedencia, die na rust VOB eerst nog verder zag uitlopen, voordat er op het scorebord iets teruggedaan werd.

Er was door SVV een aantal kansen gecreëerd, bijvoorbeeld door Fai Girigoria, die na een gemiste mogelijkheid in de volgende kansrijke situatie wel met het voetje raak tikte. Even later had Girigoria de marge nog verder terug kunnen brengen. De hatelijke 4-1 bleef echter op het scorebord. Oswin Ipcedencia had vandaag Henny Idema, trainer van SVV zondag 2, langs de lijn als grensrechter. "Ik was er erg blij mee dat Henny vandaag die rol op zich wilde nemen", aldus de SVV-trainer.

Voorafgaand aan de wedstrijd stond SVV (met 9 uit 6) op de zesde plaats en daarmee een positie hoger dan de RVV Voetbal OpBouw uit Overschie (met 8 uit 7). De Rotterdammers passeren de Schiedammers daarmee op de ranglijst.

PPSC houdt na ruststand van 2-0 alle punten in eigen huis, "maar 't had wel 8-3 kunnen zijn"

Overleg tussen Salari en De Bruin; 2 minuten later was het raak

door Jan Schrijver


VOETBAL/SCHIEDAM - Terwijl de ambulance nog voor de kleedkamer stond in verband met een ernstige knieblessure van een speler van het tweede elftal, keeper Lars Knoops, legde het eerste team van PPSC in de eerste helft de basis voor een 3-1 zege op GGK.

Qua verliespunten waren beide clubs voor aanvang van deze wedstrijd gelijkwaardig. PPSC startte met 6 uit 7, GGK met 3 uit 6. In de eerste helft hadden de gasten offensief niets in de melk te brokkelen bij de blauwhemden, die op hun beurt wel tweemaal het net wisten te vinden en die in de eerste helft wel beschouwd nog wel vaker hadden kunnen scoren. In de 21ste minuut opende PPSC de score.

Een vrije trap van de rechtsmidden Stephan Bronwasser werd afgeslagen door de doelman maar niet afdoende weggewerkt, waarna de middenmid Stan de Bruin net buiten de rechterhoek van het zestienmetergebied de bal op de rechter pantoffel nam en over de doelman heen in de linkerbovenhoek krulde (zie de foto onder voor de bal van De Bruin die onderweg is naar de kruising). Na het doelpunt wees hij nog op zijn 'rechter', omdat hij volgens zijn trainer in schietsituaties daar nog wel eens 'omheen'  probeert te lopen. Vijf minuten later was het opnieuw raak. Spits Remco van den Berg converteerde een voorzet met zijn hoofd in een doelpunt. Een 2-0 ruststand in het voordeel van PPSC maar dat had al een veel ruimere voorsprong kunnen zijn.

Trainer Henk Salari: "Ik was, behalve dan dat we nog verder afstand hadden moeten nemen, wel tevreden over de eerste helft. We hadden achter nauwelijks iets weggegeven, en dat met een driemans verdediging, met jongens die allemaal nog onder de twintig zijn, Eray Ercan, Emile van Schie en Rick Beumer. Ik had dat ook onlangs in onze oefenwedstrijd tegen SVV-zondag gedaan. SVV had toen moeite met ons daardoor ontstane numerieke overwicht op het middenveld". Salari haalde deze tactische kunst ook vandaag tegen GGK uit. Hij vervolgde: "Een verbeterpunt dat ik ze in de rust meegaf, was dat in de volgende 45 minuten het tempo nog iets omhoog kon. Daar heb ik na rust echter weinig van teruggezien. We maakten weliswaar al snel in de tweede helft de 3-0 (opnieuw Remco van den Berg), maar dan zou je denken dat er rust in de ploeg komt. Dat was echter geenszins het geval. Toen kreeg GGK wel de nodige kansen. Dan gaat in de 71-ste minuut de 3-1 erin en moet je nog oppassen ook. Om het verdedigend af te grendelen heb ik voor de laatste tien minuten Henry Mentink teruggehaald naar achteren en met 4 man in de achterhoede hebben we de voorsprong keurig geconsolideerd. Als je zo'n tweede helft bekijkt dan had deze wedstrijd vandaag ook gemakkelijk in 8-3 of zo kunnen eindigen. We gaan steeds beter voetballen, dat is fijn, maar we zijn nog in een situatie dat we erg blij moeten zijn met elk punt. Het is een leuke jonge groep, leuk om mee te werken en er zit nog heel veel rek in".

Voorafgaand aan de wedstrijd van het eerste, had PPSC 2 eveneens op eigen veld gespeeld. Die wedstrijd werd met 1-4 verloren. In verloren positie, werd het verlies voor het tweede nog groter door de ernstige knieblessure die doelman Lars Knoops opliep. Gevreesd  werd voor gescheurde kruisbanden. In het ziekenhuis bleek gelukkig dat het met de kwetsuur meevalt. Knoops heeft zijn knieband verrekt en een beschadiging aan het kniekapsel.

De bal is onderweg van de voet van Stan de Bruin en verdwijnt over de voor zijn doel staande keeper heen in de bovenhoek


Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina  een duim geeft! Bij voorbaat dank. 

Kethel Spaland geeft thuis het heft uit handen tegen Piershil: 2-3

Zo dicht was Kethel Spaland in laatste minuten bij de gelijkmaker
VOETBAL/SCHIEDAM - Kethel Spaland heeft de thuiswedstrijd tegen Piershil zaterdag niet met een resultaat over de streep weten te trekken. Na een 2-2 gelijke stand, maakten de gasten in de 81ste minuut de winnende treffer: 2-3.

Alhoewel de thuisploeg in de openingsfase de beste kans op de openingstreffer kreeg met een 1-op-1 situaties, kwamen de bezoekers in de eerste helft kwamen op een voorsprong. Na een afgeslagen corner werd door de Schiedammers niet goed doorgedekt en vervolgens een man te gemakkelijk uitgekapt: 0-1. De thuisploeg raakte er door van slag af. "Na deze treffer waren we een kwartier de weg kwijt; we maakte de verkeerde keuzes; passes kwamen niet meer aan, enzovoort", zei trainer Raymond Kraaijbeek. Kethel Spaland weet zich te herpakken. Dat leverde binnen enkele minuten twee doelpunten op. Miletson Silva de Freitas kwam oog in oog met de doelman, die hem niet reglementair afstopte. Tim Lansbergen schoot de toegekende strafshop in. Piershil naar de middenstip, maar twee minuten later verstuurde Jasper Koning met een splijtende pass Miletson Silva de Freitas opnieuw op de doelman af. Nu was het 1-op-1 wel direct raak: 2-1.  Op een voor HBSS ongelukkig moment - in de laatste minuut van de eerste helft -  kwam Piershil langszij: 2-2. Dan ga je dus met een domper de kleedkamer in. "In sommige gevallen moet je een situatie niet per se voetballend willen oplossen. Soms moet je geen risico nemen en de bal gewoon wegroeien", vond de trainer van de thuisclub.

In de tweede helft kwam er niet één, maar kwamen er twee onherkenbare ploegen uit de kleedkamer. De eerste 20 minuten kon je niet zeggen dat er een van de twee ploegen 'het beste van het spel' had. Het niveau viel van beide kanten tegen. De Schiedammers kwamen als eerste ploeg uit die gezamenlijke impasse. Het begon weer te lopen bij Kethel Spaland, met een aantal goede mogelijkheden tot gevolg. Zo kwam Yuri Nooteboom in de 64ste minuut in een drukke situatie voor het Piershilse doel in een kansrijke positie. Zijn inzet werd door de doelman met een fraaie reflex gekeerd. In de 65ste minuut kwam de doelman opnieuw met de schrik vrij, toen hij een fraai schot vanaf rechts over de linker kruising zag krullen.

Een vrije trap tegen werd de Schiedammers - met nog minder dan tien minuten op de klok -  fataal. De hoge bal uit de vrije trap werd achter doelman Jeffrey Welbie geknikt. Kraaijbeek: "Hoge ballen op lange mensen, dat is het gevaar bij Piershil. Ik had het elftal nog op het hart gedrukt zo min mogelijk corners en vrije trappen weg te geven, maar helemaal uitsluiten kun je dat nu eenmaal niet".

Het bleef nog tot het einde spannend, met mogelijkheden voor beide doelen. Piershil dat de wedstrijd met een gelijk puntenaantal startte (7 uit 7), loopt nu drie punten uit op de Schiedammers.




Excelsior'20 tegen Besiktas gaat zondag niet door. Hermes en SVDPW thuis, SVV en Kethel Spaland uit

VOETBAL -  De thuiswedstrijd die Excelsior'20 morgen zou spelen tegen Besiktas uit Rotterdam-Zuid gaat niet door wegens het overlijden van Halil Cicek, bestuurslid van Besiktas. In de derde klasse spelen wel Hermes-DVS (thuis) en Kethel Spaland (uit).

In de eerste klasse b speelt SVDPW thuis tegen Poortugaal. De mannen van trainer Toon Wolters staan met 10 uit 7 op een achtste plaats één positie hoger dan de bezoekers die een score hebben van 7 uit 7. Bij de thuisploeg is het doelsaldo positief (12 voor 11 tegen), bij de ploeg van de andere kant van de Beneluxtunnel daarentegen negatief (14 voor, 16 tegen).
Wedstrijd gaat niet door
Een wedstrijd dus waar de statistieken in het voordeel van de Schiedammers spreken. Dat belooft dus een mooie eerste klasse wedstrijd te worden. Van den Hoed is de arbiter.

Buurman Hermes-DVS staat op 14 uit 7 en weet in de derde klasse D drie teams in de stand boven zich, waaronder Excelsior'20 op de tweede plek met 17 uit 7. Overmaas is een middenmoter met 7 uit 7, waarbij de Rotterdammers een haperende doelpuntenmachine zijn (6 gescoord) maar defensief redelijk staan (10 tegen). Hermes kreeg er al meer tegen, namelijk
12, maar weet aan de andere zijde beter het net te vinden: 18 doelpunten gescoord. Dat kan onder leiding van arbiter Jung dus een interessante ontmoeting worden tussen enerzijds een aanvallend ingestelde thuisploeg en anderzijds een op de defensie leunende Overmaas-brigade. In Rotterdam-Zuid wist men zo ook tegen Excelsior'20 een puntje af te snoepen enkele weken geleden, toen in de laatste minuten een 0-1 achterstand op de Thurledeploeg werd ingelopen.

Kethel Spaland gaat naar Zestienhoven voor de ontmoeting met AGE, de fusieclub die bestaat uit AVS (Abraham van Stolk, 1920), Germinal (Groei en Roem moeten immer naar Ambitie leiden, 1926) en EDS (Eendracht doet Samenspelen, 1920). Je zou het een zespuntenwedstrijd om een plaats in de middenmoot kunnen noemen. De leiding is in handen van arbiter Chitan. Nu nog staat Kethel Spaland met 6 uit 7 een positie lager dan AGE met 7 uit 7.  Bij winst voor de Schiedammers zullen de rollen omgedraaid zijn. Scorend doen de ploegen niet veel voor elkaar onder: AGE vond 10 keer het net, Kethel Spaland 9. Verdedigend lijkt het bij de Schiedammers beter te staan, met 12 tegendoelpunten tegen 16 tegendoelpunten bij de Rotterdammers. Kethel Spaland zal een goed gevoel hebben overgehouden aan de laatste competitiewedstrijd, weliswaar een 2-2, maar waarin het Hermes-DVS in de tweede helft wist te domineren.

In de vierde klasse B gaat SVV naar middenmoter Moordrecht. De thuisploeg staat op een zevende plek met 9 uit 7 (met een positief doelsaldo van 16 voor 14 tegen). De mannen van Marcel van der Ven staan op de 12e positie met 4 uit 7 (met een nadelig doelsaldo van 7 voor en 17 tegen). Bij winst van de gasten zal SVV een goede stap kunnen maken op weg naar de middenmoot. Op sportpark Het Lage is Khealiram de scheids.

Alle wedstrijden beginnen zondagmiddag om 2 uur. Het is morgen een graadje minder nazomers lekker dan vandaag, maar toch ideaal weer om te voetballen én om langs de lijn aan te moedigen. Het belooft morgen druk te worden op Harga, met twee naast elkaar gelegen clubs. Houd er rekening mee dat de parkeermogelijkheden aanzienlijk minder zijn dan aan het begin van het seizoen, omdat in verband met geplande woningbouw in Harga inmiddels een flink aantal parkeerplaatsen is verdwenen.


Samenwerking elftal organisaties voor tijdige signalering van problemen bij kinderen

Overeenkomst wordt dinsdag getekend
SCHIEDAM - Dinsdag aanstaande tekenen elf organisaties een samenwerkingsovereenkomst om in Schiedam-Oost een aanpak te ontwikkelen om eerder in te kunnen grijpen in zorgelijke situaties van kinderen. 



De elf samenwerkingspartners zijn: Buurtwerk, Centrum voor Jeugd en Gezin, FlexusJeugdplein, Gemeente Schiedam, Halt, Incluzio, Lentiz LIFE College, MEE Rotterdam Rijnmond, Minters, Politie Schiedam en SWS Welzijn. De samenwerking waarvoor aan het einde van de dinsdagmiddag in het Stadskantoor de overkomst wordt getekend is getiteld 'Proeftuin Vroegsignalering en tijdig ingrijpen', een nogal beeldsprakige ambtelijke titel.


De integrale tekst van het gisteren door de gemeente verstuurde persbericht:

Vermissing: politie op zoek naar Yasser (6) en de BMW waarin hij werd meegenomen

SCHIEDAM/VLAARDINGEN - Kort voor midderrnacht maakte de politie bekend in de omgeving van Schiedam/Vlaardingen op zoek te zijn naar een zwarte BMW 3-serie, kenteken 76-JDX-8.

Zaterdagnacht ongeveer om een uur werd duidelijk dat dit te maken heeft met de vermissing vrijdagmiddag aan de dr. Kuyperkade in Schiedam van de zesjarige Yasser. Hij is door zijn vader meegenomen in de genoemde BMW. De nu vermiste Yasser droeg een groene jas, grijs/groene legertrui, blauwe bloes, blauwe Adidasschoenen en had een zwarte rugzak bij zich. De politie vraagt degenen die de auto en of het kind gezien hebben om dit telefonisch door te geven aan 0900 - 8844


Update: Inmiddels is de hierboven omschreven BMW door de politie gevonden. "De vermiste Yasser is in goede gezondheid aangetroffen. Zijn vader is aangehouden. Politie R'dam dankt iedereen voor meezoeken en retweeten!", schrijft de politie.




Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina  een duim geeft! Bij voorbaat dank.

Politie haalt verstopte scooterdief uit de bosjes

Scooterdief in de boeien
SCHIEDAM - Scooters zijn gewild bij de jeugd en helaas vertaalt zich dat ook naar 'gewild bij het dievengilde'. De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee gestolen scooters in één actie kunnen innemen. Eén scooterdief werd gearresteerd, nummer twee wordt gezocht.

"De eerste boef van de nacht zit binnen. We zagen twee heren op scooters die zich verdacht gedroegen. Voor wij ze aan konden spreken gingen ze er op de scooter vandoor. Na een korte achtervolging in ieder geval 1 van de twee -verstopt in de bosjes- aangehouden. Naar de ander wordt nog gezocht. Beide scooters aangetroffen, deze bleken van diefstal afkomstig", zo meldt de politie Schiedam. 


Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.  


Zaterdagvoetbal met thuiswedstrijden op Thurlede en in Kethel. Uitwedstrijden voor HBSS en SVV

VOETBAL - Na het bekerweekeinde afgelopen week (incluis twee inhaal competitiewedstrijden) gaat de amateurcompetitie dit weekeinde weer op volle kracht verder. Met thuiswedstrijden zowel in Thurlede als in Kethel en twee uitwedstrijden in Rotterdam-Noord. Deze laatste oktoberdag is het,  met zo'n 17 graden en de zon die zich regelmatig laat zien, fantastisch weer om vanmiddag langs de lijn te genieten.

In de tweede klasse d vanmiddag een thuiswedstrijd in Kethel. Op bezoek komt Piershil dat net als Kethel Spaland 7 punten uit 7 wedstrijden haalde. Op basis van het doelsaldo (14 voor 18 tegen) staan de bezoekers hoger geklasseerd dan de thuisploeg (12 voor 18 tegen). Op basis van de cijfers belooft dit een gelijkwaardige pot te worden, waarbij met het thuisvoordeel en het goede gevoel van de dinsdag gewonnen bekerwedstrijd als mentale steun in de rug wellicht een stap gezet kan worden richting de bovenkant van de middenmoot.

In 3d komt HBSS vandaag uit in de wei tegen het hoger genoteerde Zestienhoven, waarbij opgemerkt moet worden dat de bij HBSS gestaakte wedstrijd nog niet in de stand is verwerkt en 3 punten in mindering zijn gebracht (dit was het voorstel van de KNVB dat door de KNVB zelf weer werd ingetrokken; maar de aftrek van 3 punten staat nog wél steeds in de stand). Zestienhoven staat op een 3e plek met 11 uit 7 en ziet Pernis en Leonidas met een zelfde puntentotaal. HBSS staat vooralsnog na de laatste onafgemaakte competitieronde op 10 uit 6, maar als we dat ene punt dat de club op basis van een 2-2 stand nog tegoed zou hebben zouden meetellen, dan zou HBSS op een gelijk puntenaantal staan als de Rotterdammers (en met de 3 'strafpunten' gecorrigeerd, ziet het er voor HBSS nog beter uit). Aanstaande donderdag verschijnen betrokkenen van HBSS en Rockanje in Delft voor de tuchtraad van de KNVB. Na het horen van de verklaringen zal de bond tot een definitieve beslissing moeten komen. “Er zijn nu al een aantal zaken teruggedraaid maar we staan nog steeds met die drie punten in mindering, ik ga er van uit dat we die ook terugkrijgen omdat er sprake was van een eenmansactie en deze persoon is zowel door de bond als door de club zelf al gestraft", zo liet HBSS-trainer Marvin Janssen weten aan Voetbal Rotterdam.

Ook in de vierde klasse B is er een uitwedstrijd voor een Schiedamse club. SVV neemt het uit op tegen VOB. SVV staat (met 9 uit 6) op de zesde plaats en daarmee een positie hoger dan de RVV Voetbal OpBouw uit Overschie (met 8 uit 7). In dezelfde klasse speelt PPSC een thuiswedstrijd. In Thurlede komt GGK op bezoek. Ook in deze wedstrijd liggen de teams niet ver uiteen op de ranglijst. PPSC staat 10e met 6 uit 7, GGK 12e met 3 uit 6. Als we naar de doelcijfers kijken, zouden er mogelijkheden moeten liggen voor de thuisclub die er al 16 inschoot tegen GGK nog maar 7, terwijl de GGK-ers er al 33 tegen kregen (de PPSC doelman werd 21 keer gepasseerd). Mentaal zullen de Schiedammers meer kracht aan de laatste speelronde hebben overgehouden: 'PP' won uit tegen DVC met 0-7, het Rotterdamse GGK kreeg thuis in de dubbele cijfers een lesje van nog zonder puntverlies zijnde koploper Schipluiden: 1-10.

Alle wedstrijden beginnen vanmiddag om half drie. 


Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.  

Als bedrijf of organisatie een journalist nodig voor persbericht, interview, verslag, webtekst, foto, videodoc? Schakel persbureau Mirum in Modum in.
Bel Jan Schrijver voor informatie op 010 - 4111121. Voor spoedopdrachten: 06-83563025.
 

donderdag 29 oktober 2015

Schiedam schenkt veel meer namelijk ook een (deel van een) wereldhaven

Diverse partijen hebben voortrekkersrol in havenontwikkeling
SCHIEDAM -  Vanmiddag stond op Partyschip Marlina de toekomst van het Schiedamse havengebied centraal. Het was vooral een dag van brainstormen, ideeën opperen en suggesties doen over de ontwikkeling van de Schiedamse haven, nog niet echt concreet allemaal. Maar er werd aan het eind van de dag wel een intentieovereenkomst getekend door partijen die nodig zijn om - wat nu nog slechts vage plannen zijn - op te pakken, nog wat keren tegen het licht te houden, te wikken en te wegen, en uiteindelijk goed afgewogen ontwikkelingen in gang te zetten en tot een goed eind te brengen. En dat is van groot belang voor de economie, niet alleen voor Schiedam maar ook in groter regionaal verband, en bepaald geen sinecure. Goed dus om eens een dag heel intens bij stil te staan, om vervolgens - om wat maritieme termen te gebruiken - op volle kracht en met goed stuurmanschap mee verder te gaan.

Na lunch en rondvaart met de Marlina, was het vanaf twee uur werken geblazen voor de genodigden - verscheidene bij de havenontwikkeling betrokken partijen -  in een zestal  themabijeenkomsten/brainstormsessies. Om half vijf schoven meer genodigden aan om in een half dozijn presentaties te vernemen welke ideeën de sessies hadden opgeleverd. Daar was de nodige tijd mee gemoeid, waarna eveneens flink de tijd werd uitgetrokken voor een forumdiscussie. Als klap op de vuurpijl werd deze voor de inspiratie en het netwerken nuttige dag afgesloten met de ondertekening van een intentieovereenkomst waarin partijen, o.a. wethouder Nathalie Gouweleeuw - die maritieme ontwikkeling en bedrijventerreinen in haar portefeuille heeft - en Ronald Paul, directeur infrastructuur & maritieme zaken bij Havenbedrijf Rotterdam, hun goede wil op papier hebben gezet om het plannenmaken om te gaan zetten in concrete stappen.

De verschillende presentaties waren:
Verkeer
Onderwijs/kennisnetwerken
Openbaar gebied
Milieu en gezonde leefomgeving
Duurzaamheid en innovatie
Trots op de haven






woensdag 28 oktober 2015

Brasserie Stadhuis doet 't Lekker: opgenomen in de top 500

SCHIEDAM -   Gisteren is de 38e editie van de restaurantgids Lekker 500 verschenen. Brasserie Stadhuis is hierin opgenomen als één van de 500 beste restaurants van Nederland. Daarmee is de populaire horecagelegenheid een unicum in Schiedam en Vlaardingen.

De Lekker 500 restaurantgids is de door het vakblad Lekker gepubliceerde lijst van de 500 beste restaurants van het land. Hoofdredacteur Annelies Pijper en haar rapporteurs hebben het bedje van de Nederlandse gastronomie voor de 38e maal opgeschud. Lekker 500 biedt in 340 pagina’s een uiterst smaakvol overzicht van Neerlands horecahoogstandjes. Brasserie Stadhuis uit Schiedam is één van 500 horecabedrijven die de eer heeft te zijn opgenomen in dit gerenommeerde naslagwerk.


‘Er wordt hier op hoog niveau gekookt’

Het Schiedamse restaurant Brasserie Stadhuis krijgt in de Lekker 500 2016 lovende woorden voor de kwaliteit van de gerechten en de wijnkaart. ‘Er wordt hier op hoog niveau gekookt’ aldus de recensie. Over de op het bot gebakken zeeduivel met zwarte pasta, gestoofde paprika en zeekraal schrijft men ‘Prachtig gerecht!’. Daarnaast worden ook de locatie en ambiance geprezen. ‘Hartje centrum, vlakbij de Grote Kerk en met een enorm terras voor de deur. Dé ontmoetingsplek van de stad. [...] Het is met behoud van tal van authentieke elementen gerestaureerd tot een populair horecabedrijf.’

In Brasserie Stadhuis zwaait Martin Strik als chef de scepter (de chef kok is in de - tijdens de Brandersfeesten door de gemeente gelanceerde promotiefilm - de 'voice over' die een passage leest uit het boek van Geert Mak, waardoor na het zien van de film blijft hangen dat Schiedam een geschiedenis heeft als Zwart Nazareth; in de film is ook een shot opgenomen uit de keuken van het restaurant). Het restaurant is gevestigd in het oude stadhuis van Schiedam. Het gebouw is een rijksmonument uit begin 17e eeuw, waar tot de dag van vandaag nog trouwerijen en andere feestelijkheden plaatsvinden.  De kaart kenmerkt zich door een klassiek Frans-georiënteerde kookstijl, met een eigentijdse twist. Bijzondere gerechten, zonder opsmuk, met pure ingrediënten en volle smaken. Een nuchtere en smaakvolle benadering, die het interieur, de sfeer en de bediening van de brasserie eveneens uitstralen.

Martin Strik heeft als compagnons Vincent van Ardenne en Jeroen Zeeman, die in Schiedam gedrieën ook bekend zijn van hun restaurants Sjiek en Prego.

Kethel Spaland na bekerthriller verder; Hermes-DVS uitgeschakeld

VOETBAL - Na een ware bekerthriller in Kethel gaat Kethel Spaland door naar de volgende ronde. Zondag eerste klasser Woerden had de groepsfase winnend  afgesloten. Dat gold ook voor zaterdag tweede klasser Kethel Spaland. Kethel Spaland was na het 2-2 gelijkspel beter in het nemen van strafschoppen: 9-8. Hermes-DVS bekerde eveneens thuis. HOV/DJSCR bleek een maatje te groot: 1-5.

"Woerden gaat op bezoek bij het voor ons onbekende Kethel Spaland. De club komt uit Schiedam en speelt in de 2e klasse D van het zaterdagvoetbal. Kethel Spaland heeft inmiddels 7 competitiewedstrijden gespeeld en behaalde hierin  7 punten. Opmerkelijk genoeg behaalde het deze punten in uit-wedstrijden. De 3 gespeelde thuiswedstrijden werden verloren van bekende clubs als SC Feyenoord (zonder puntverlies bovenaan), Strijen en Binnenmaas", zo kondigde Woerden op de eigen site het duel aan, waarbij nog opgemerkt werd dat deze club de competitie belangrijker vindt, maar dat de beker nadat je verder komt wel steeds interessanter wordt met reeds geplaatste clubs als Barendrecht, Katwijk, Quick Boys, Jodan Boys, Noordwijk, Excelsior Maassluis, HBS, VVSB en Quick (Den Haag). Welaan, Woerden heeft nu kennisgemaakt met Kethel Spaland en die ontmoeting viel dus uit in het voordeel van de Schiedammers, die in de eerste helft ook het betere  van het spel hadden, maar niet scoorden. In de tweede helft werd na de 70ste minuut tegen een 0-1 achterstand aangekeken. Yuri Nooteboom, die in de eerste helft een strafschop had gemist, scoorde in de tweede helft wel tweemaal, wat niet ver van het einde verwijderd een 2-1 voorsprong opleverde. In de slotminuut maakte Woerden vanaf elf meter alsnog gelijk. Na het gelijkspel volgden er meteen penalty's. Ook daar zinderde het nog even door. De lange reeks werd na in totaal bijna twintig elfmetertrappen door Kethel Spaland in het voordeel beslecht.

Hermes-DVS kon in de eerste 45 minuten nog goed tegenstand bieden tegen de Rotterdamse fusieclub met de lange afkorting HOV/DJSC. Met een ruststand van 0-1 kun je altijd nog een ommekeer verwachten in het tweede bedrijf. Dat gebeurde zondag nog bij een 1-2 ruststand en 1-3 tussenstand, die in de slotfase werd ingelopen. Dat gebeurde gisteravond niet. De Rotterdamse zondag derde klasser (3C) liep uit tot 0-4, voordat Ivan Anastacia de Schiedamse eer kon redden. Het werd uiteindelijk 1-5. Robin Pauptit was de grote plaaggeest voor de thuisploeg; die wist driemaal het net te vinden. Aanstaande zondag hebben de mannen van Jerry Visser opnieuw een thuiswedstrijd om zich tegen een Rotterdamse ploeg te herpakken; dan komt Overmaas naar Harga. Dan zal het in dezelfde klasse, 3D, ook druk worden op Thurlede waar Besiktas op bezoek komt bij Excelsior'20. De Thurledeploeg speelde gisteren ook: met 0-3 werd gewonnen van Floreant in de Voetbal Rijnmond cup. Ook in 3D, is er voor Kethel Spaland (zondag) een rit naar Rotterdam (Sportpark Zestienhoven) voor de uitwedstrijd tegen AGE.
 



dinsdag 27 oktober 2015

Gemeentesecretaris verwisselt Schie voor Zaan

SCHIEDAM - De gemeentesecretaris van Schiedam, Jan van Ginkel heeft zijn baan bij de gemeente opgezegd. Hij gaat een nieuwe uitdaging aan, gemeentesecretaris van een gemeente met ongeveer het dubbele aantal inwoners: Zaanstad.



Van Ginkel heeft bijna drieënhalf jaar gewerkt in Schiedam. Eind juni van dit jaar presenteerde hij in het Wennekerpand onder grote belangstelling zijn boek 'Werken aan de wakkere stad'. Zie het interview door de Stadsomroep Schiedam naar aanleiding van het boek. Van Ginkel is geen 'standaardsecretaris'; zo heeft hij geen bureau en geen klok in zijn werkkamer.

De integrale tekst van het persbericht.








Schiedamse wijkagent onderschept miljoen euro witwasgeld

Rein Hendriks vindt miljoen euro
SCHIEDAM - De politie heeft begin van de avond bekendgemaakt dat er in een doorzochte auto aan de A13 zondagavond een bedrag van een miljoen euro is gevonden. Wijkagent Rein Hendriks deed de vondst samen met collega's van het basisteam Midden Schieland.

De politie meldt: "Agenten hebben zondagavond bij een tankstation aan de A13 in de kofferbak van een auto 1 miljoen euro aangetroffen. De bestuurder is aangehouden en geld is in beslag genomen. De man wordt woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij wordt verdacht van witwassen.
De politie kwam de auto op het spoor na een tip dat er mogelijk drugs in de achterbak lagen. De politie ging op zoek naar de auto en die werd gezien bij het tankstation. Daar werd de auto doorzocht. De man, een 56-jarige Brit, werd na de vondst van het geld aangehouden. Hij is voor verhoor overgebracht naar een politiebureau. Naar de herkomst van het geld, dat de afgelopen dagen werd geteld, wordt een onderzoek ingesteld". 

"Ik moest toch ff 2x kijken toen ik deze vondst deed. In samenwerking met de collega's van basisteam Midden Schieland direct doorgepakt", aldus de Schiedamse wijkagent die het geld vond.
"Het was vast geen Peugeot 107, daar past echt geen 1 miljoen euro in", vraagt iemand op Twitter.
Rein Hendriks antwoordt: "Dit had makkelijk in een 107 gepast hoor ;) wij waren zelf ook verrast over de hoogte van het bedrag". 


Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.  

Als bedrijf of organisatie een journalist nodig voor persbericht, interview, verslag, webtekst, foto, videodoc? Schakel persbureau Mirum in Modum in.
Bel Jan Schrijver voor informatie op 010 - 4111121. Voor spoedopdrachten: 06-83563025.
  

Crowdfunding gestart voor: Havenkerk als 'bios' tijdens SuikerZoetFilmfestival

SCHIEDAM -  SuikerZoetFilmfestival wil deze jaargang (van 26 tot en met 29 november) ook in de uit 1824 daterende Havenkerk aan de Lange Haven films gaan vertonen. Om dat mogelijk te maken en om de technische kwaliteit van het hele festival te verbeteren, is de organisatie gestart met een crowdfundingactie op Voordekunst.












"Al elf jaar draait het SuikerZoetFilmFestival op de meest bijzondere historische locaties van Schiedam. In 2014 hadden we 17 bijzondere locaties beschikbaar. De toegang is gratis en elk jaar genieten meer dan 12.000 filmliefhebbers uit Schiedam en van verre van de zoete films, de unieke locaties en de relaxte sfeer. En ook dit jaar willen we dat graag weer zo doen. We hebben al bijna 110 filmtitels geselecteerd en zoeken naar de meest bijzondere en historische locaties van Schiedam. Als nieuwe attractie willen we dit jaar graag de onlangs gerestaureerde Havenkerk aan de Lange Haven toevoegen aan ons filmfestival", aldus de organisatie.

Havenkerk, afgelopen week foto-expo, in november bijzonder bios

Sfeervol beeld van de Havenkerk vanachter het glas uit de nok van het Monopole





Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.  

Als bedrijf of organisatie een journalist nodig voor persbericht, interview, verslag, webtekst, foto, videodoc? 
Schakel persbureau Mirum in Modum in. Bel Jan Schrijver voor informatie op 010 - 4111121. Voor spoedopdrachten: 06-83563025.  

Politie meldt: op welke drie plekken er afgelopen week is ingebroken

SCHIEDAM - Zoals wij een week geleden al schreven, gaat de politie Schiedam elke week melden waar er de afgelopen week werd ingebroken binnen de gemeente. Dit kan bijdragen aan de bewustwording van het risico van het altijd op de loer liggende dievengilde.

Evenals vorige week, zijn er binnen één week drie inbraken dan wel pogingen daartoe gepleegd. In één geval werd de inbreker op heterdaad betrapt en aangehouden. De update die de politie een kwartier geleden naar buiten heeft gebracht luidt als volgt:


"De woninginbrakenupdate:
Er is in de week van 19 tot en met 25 oktober, 3 keer ingebroken of een poging daartoe.
- Toon Verheystraat, rond het middaguur is de deur met veel geweld open gebroken.
- Donker Curtiusstraat, 00:30 uur, melding inbraak heterdaad, verdachte aangehouden.
- Van de Palmstraat, poging inbraak, 19:00 uur."

maandag 26 oktober 2015

Hermes-DVS en Kethel Spaland spelen dinsdagavond thuis voor de beker

Raymond Kraaijbeek analyseert
VOETBAL - Morgen, dinsdag 27 oktober, speelt Hermes-DVS thuis voor de KNVB-beker om 20.00 uur tegen HOVDJSCR. Deze net als Hermes-DVS meer dan een eeuw oude ploeg is voor Visser geen onbekende; hij was er trainer. 

Ook voor het zaterdagteam van Kethel Spaland staat er morgenavond een bekerontmoeting op het programma. De mannen van trainer Raymond Kraaijbeek ontvangen het team van zondagclub Woerden. De wedstrijd begint in Kethel om 20.00 uur. 
Jerry Visser spoort aan

Afgelopen weekend was bekerweekend. Kethel Spaland en Hermes-DVS moesten echter inhaalwedstrijden voor de competitie spelen, in welk geval de KNVB had verkondigd dat de bekerwedstrijden dan de dinsdag na het bekerweekend gespeeld moeten worden. Kethel Spaland had geen goede 'generale repetitie' voor het komende bekerduel. Uit tegen staartploeg Lombardijen werd weliswaar een voorsprong genomen, maar werd verzuimd vervolgens afstand te nemen, waarna de Lombardezen kort voor tijd gelijk wisten te maken: 1-1 (lees hier het wedstrijdverslag).

Bij Hermes-DVS was er in de uitwedstrijd tegen het laaggeklasseerde Blijdorp ook niet bepaald sprake van een goede aanloop naar het bekerduel. De Schiedamse verdediging had moeite met de Blijdorpse aanvallers, die een verrassende 1-3 stand op het bord wisten te krijgen. De lastigste aanvaller van Blijdorp, storingsmonteur van beroep, kreeg tijdens de tweede helft een storingsmelding en werd om die reden gewisseld. Werk gaat immers voor. Het gaf in de achterhoede van de blauwwitten iets meer rust, maar het zou tot de laatste minuten duren dat Hermes-DVS - met een man minder in het veld - de aansluitingstreffer inkopte én de gelijkmaker inschoot. Lees het complete verslag van deze slechte wedstrijd mét een enerverend slotstuk.

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.  

Als bedrijf of organisatie een journalist nodig voor persbericht, interview, verslag, webtekst, foto, videodoc? Schakel persbureau Mirum in Modum in.
Bel Jan Schrijver voor informatie op 010 - 4111121. Voor spoedopdrachten: 06-83563025.
 

Annet Jongen zet crowdfunding kracht bij door morgen op Hoogstraat 104 open te gaan

SCHIEDAM - Annet Jongen heeft haar toekomstige locatie voor het Schiedams Boekhuis gewijzigd. Ze wil niet zo als aanvankelijk de bedoeling was haar Schiedams Boekhuis gaan beginnen op Hoogstraat  nummer 156. Aan dezelfde zijde maar een steenworp verder, op de Hoogstraat 104-106, heeft zij haar onderkomen gevonden.


Op Hoogstraat 104-106 heeft zij als buren Rosa Bloemsierkunst aan de ene kant en tandarts Nederveld aan de andere kant. Haar crowdfunding staat met nog twee weken te gaan op 42% van het benodigde bedrag van 40.000 euro. In dit fraaie splitlevel-pand gaat ze - terwijl de crowdfunding dus nog loopt - dinsdag al open voor de verkoop van tweedehands boeken en prentenboekenposters.
 
Annet Jongen: "Het is een heel ander soort pand dan ik oorspronkelijk in gedachten had, maar de condities zijn zo gunstig dat ik deze kans moest grijpen. De winkel is prachtig gerestaureerd, heel licht met zijn ramen voor en achter en het heeft een speelse split-level waarmee ik elke afdeling een heel eigen karakter kan geven. Vanuit deze plek ga ik de laatste twee weken van de campagne alles uit de kast trekken om de 100% te halen. Dat is hard nodig, want ondanks de intensieve campagne moet er nog 58% geïnvesteerd worden. Ik heb in ieder geval tot en met 31 december de beschikking over het pand. Als de campagne slaagt kan de winkel compleet ingericht worden en kan ik voorraden inkopen. De voorlopige openingstijden zijn van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 uur tot 17.30 uur.".

De opbrengst van de verkoop komt in zijn geheel ten goede aan de campagnekas. Annet Jongen nodigt haar investeerders uit om aanstaande vrijdag 30 oktober om 20.00 te brainstormen over hoe  het beste netwerken gebruikt kunnen worden om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen. "Deze avond is openbaar om belangstellenden die nog een zetje nodig hebben over de streep proberen te trekken", zegt de ondernemende boekhandelaar. Schiedams.nl draagt het initiatief van Jongen een warm hart toe, droeg inmiddels als investeerder al het steentje bij en wenst de onderneemster veel succes om haar droom uit te doen komen. Niet alleen goed voor haar, maar ook voor winkelstraat Hoogstraat, en niet te vergeten voor elke Schiedammer die een echte boekenwinkel in zijn of haar stad wil. En wie wil dat nou niet?

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.  

Als bedrijf of organisatie een journalist nodig voor persbericht, interview, verslag, webtekst, foto, videodoc? Schakel persbureau Mirum in Modum in.
Bel Jan Schrijver voor informatie op 010 - 4111121. Voor spoedopdrachten: 06-83563025.