Ik weet een puinhoop van de keuken te maken |
Ik speel doorgaans op donderdagavond een tennisdubbel met wat
mannen. In deze dubbel ben ik de enige single. Na twee uur gespeeld te hebben,
tijd voor een biertje. Het kan over van alles gaan. Over de bedreigingen van
onze wereld. Over een stukje brood in iemands keel. Tja, hoe ik
zoiets zou oplossen als ik alleen thuis ben? Nog nooit over nagedacht. Mijn
gepeins duurde niet al te lang. Een andere tennismaat had de oplossing. “Ik heb
wel eens gelezen, dat als je alleen bent je je in zo’n hachelijke situatie hard
met je ribbenkast op de leuning van een fauteuil moet storten. Kan ook pijnlijk
zijn, maar blijkt te helpen.”
Okay, ook
weer opgelost. Overigens, zoon Joep van 18 woont nog thuis, dus eet ik
doorgaans niet alleen. Een geruststellende gedachte en gezellig bovendien. Maar in het weekeinde gaat Joep wel eens met of bij
vrienden eten; gelijk heeft hij. De keren dat ik alleen thuis eet, bezondig ik
me nog al eens aan een vluggertje. Een kant-en-klare maaltijdsalade. Een
diepvriespizza. Een bak bami die je alleen maar in de magnetron hoeft te
zetten. Enzovoort.
Gisteren, zaterdagavond, was er weer zo’n moment. Ik heb
ditmaal het nuttigen van een instant maaltijd weerstaan. Gisteravond is het me gelukt
om wat langer over de dis te doen dan ‘instant’. Gang één: ‘garnalen in
tempurabeslag’, uit de airfryer. Gang twee: ‘wilde rucola, zongedroogde
tomaatjes, walnoten en met honing besprenkelde in de oven gebakken geitenkaas’.
Gang drie: ‘gevulde pasta, met een vers gemaakte saus van roma-tomaten, uien,
knoflook, spaanse peper, bestrooid met zelf geraspte Parmezaan’. Gang vier: 'tiramisu van lange vingers, mascarpone, Blooker cacao poeder en een scheutje Tia Maria' (waarvan we nog drie dagen kunnen eten). Gang vijf:
‘enkele brokken pure Verkade-chocolade’. Gang zes: ‘Van een bosje verse munt getrokken
thee’. Bij het eten: ‘de helft van een half flesje rode wijn’. Dubieuze
apotheose: ‘het opruimen van de keuken’. Ik kan – al zeg ik het zelf – best aardig
koken, maar wat mij onderscheidt van een echte kok is, dat ik er een
waanzinnige puinhoop van weet te maken. En nu niet allemaal in de rij staan, om bij mij te komen eten.
Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina een duim geeft! Bij voorbaat dank.
Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina een duim geeft! Bij voorbaat dank.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten