De Schiedammer Online

zondag 21 februari 2016

Kethel Spaland laat zien dat OHVV niet ongenaakbaar is, maar staat met lege handen

Glenn van Troost
VOETBAL - Kethel Spaland heeft vandaag uit tegen de koploper in 3D niet voor een verrassing kunnen zorgen, al bleek de ploeg uit Oudenhoorn geenszins ongenaakbaar. "We hebben vandaag onverdiend verloren. Jammer, want we hebben de punten keihard nodig en we hadden uiteraard Excelsior'20 graag een vriendendienst bewezen", zei een teleurgestelde Ed van Troost na afloop van de met 2-1 verloren partij. De 1-1 ruststand en het verdienstelijke spel van de Schiedammers, hadden de hoop op een beter eindresultaat gerechtvaardigd.

Ed van Troost, trainer van het tweede elftal, zat bij de ploeg uit Kethel op de bank vandaag. Leen Koorengevel had zich in verband met ziekte moeten afmelden en technisch manager Ronald Scholte verblijft voor zijn werk in het buitenland. Vanmiddag stonden bovendien zijn twee zonen in de basis, vaste basisspeler Glenn en A-junior Gio. Laatsgenoemde was niet de enige A-junior in de basis, ook Jordy de Bruyn. Terwijl de gemiddelde leeftijd verder naar beneden ging, toen voor de laatste 20 minuten A-junior Jochem Dröge de 45-jarige Fedja Mettes kwam aflossen. Een debuut in de basis was er voor Felino Lopes, die de afgelopen twee jaar wegens blessures niet heeft gespeeld voor een club. Lopes, vriend van de bekende Schiedamse tafeltennisster Brit Eerland, had zich onlangs als lid gemeld bij Kethel Spaland. Positie waarin hij voorheen heeft gespeeld is linksachter, bij gebrek aan spitsen maakte hij zijn debuut in de punt van de aanval.

De harde wind stond dwars over het veld, een zwaar veld. Kethel Spaland leek het beste met de bijzondere omstandigheden om te gaan, maar het was de thuisploeg die in de beginfase de leiding wist te nemen. Uit een afgeslagen hoekschop werd de bal door de linksback van de thuisploeg laag ingeschoten, waarmee hij doelman Robin Hos kansloos liet. In de vijftiende minuut kwam Glenn van Troost in prima positie om de gelijkmaker aan te laten tekenen, maar in vrije positie voor de doelman belandde zijn inzet slechts in handen van de sluitpost. Een kwartier voor rust was het wel raak. Harun Can draaide vanaf rechts de 16 in, waarna zijn fraaie lob over de doelman heen in het zijnet verdween, de goede kant wel te verstaan: 1-1.

In het eerste kwartier na rust kwamen de Schiedammers moeilijk onder de druk uit van de koploper. Het was echter zuur dat juist uit een aanval van Kethel Spaland het winnende doelpunt van de thuisploeg kwam. Een vrije trap van de Schiedammers belandde in de muur, waarna de omschakeling van de thuisploeg razendsnel was en de 2-1 in het net lag. De bezoekende ploeg ging in het restant op jacht naar de gelijkmaker. De beste mogelijkheid daartoe viel in de 80ste minuut te noteren. Felino Lopes leverde een prima voorzet af, waarop Jochem Dröge een fraaie volley produceerde. Dankzij een katachtige redding van de 'torwachter' bleven alle punten echter in Oudenhoorn.

We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank.