De Schiedammer Online

dinsdag 9 februari 2016

Persberichten Schiedam en Vlaardingen over klanttevredenheid wijkteams

In ons artikel gingen we in op de klanttevredenheidsonderzoeken die in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis zijn uitgevoerd onder inwoners die in 2015 de hulp inriepen van een wijkteam. Hieronder lees je persberichten van Schiedam en Vlaardingen over de wijkteams.









-  Tekst persbericht gemeente Schiedam - 

Schiedammers geven WOT-medewerkers goed cijfer

De cliënten beoordelen hun WijkOndersteuningsTeam (WOT) met gemiddeld een 7,5 en de WOT-medewerkers zelfs met een 7,9. Ze hebben vertrouwen in de medewerkers omdat ze onder andere over voldoende kennis en kunde beschikken, interesse en betrokkenheid tonen en voldoende tijd voor hen nemen.

Dat blijkt uit onderzoek naar de ervaringen van Schiedammers met hun WOT. Wethouder Mario Stam: “Een mooi resultaat na slechts acht maanden waarin iedereen, ook de Schiedammers zelf, moesten wennen aan een hele nieuwe manier van werken. Ik ben trots!”

WOT-medewerker krijgt een 7,9
De schriftelijke enquête bestond uit zes thema’s met in totaal zestien stellingen. Per thema is een gemiddelde score berekend over alle stellingen behorende tot het thema:
•    Profilering: 7,1
•    Bereikbaarheid/toegankelijkheid: 7,7
•    Medewerker van het WOT: 7,9
•    Werkwijze: 7,2
•    Resultaat: 7,2
•    Aanbevelen: 7,6

Het onderzoek
Een onafhankelijk bureau heeft de enquête eind 2015 onder alle ruim duizend cliënten van de WOT’s uitgezet; ruim een kwart van hen heeft de vragenlijst ingevuld. De WOT’s gebruiken de onderzoeksresultaten om hun dienstverlening verder vorm te geven. Eind dit jaar wordt het onderzoek herhaald.

Waarom een WOT?
Sinds 1 januari 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor allerlei taken op het gebied van participatie, welzijn en (jeugd)zorg. Een goede kans om zorg, hulp en ondersteuning anders, dichterbij, samen met bewoners en WOT’s, te organiseren.
Schiedammers weten zelf vaak het beste wat goed is voor henzelf of hun gezin. En komen zij er niet uit, dan zoeken ze informatie, advies of hulp bij bijvoorbeeld buren, de kerk, de (sport)vereniging. Maar soms is er meer, of iets anders, nodig. Dan kunnen zij naar hun WOT voor informatie, advies en ondersteuning op het gebied van zorg, welzijn, wonen, opvoeden en inkomen. Een WOT werkt in de wijk samen met vrijwilligers, (sport)verenigingen, kerken, moskeeën, huisartsen, maatschappelijke opvang en aanbieders van zorg.
 

- Einde tekst persbericht gemeente Schiedam -   
 


-  Tekst persbericht gemeente Vlaardingen -

Vlaardingers waarderen sociale wijkteams

09-02-2016 | Vlaardingers die vorig jaar contact hadden met de sociale wijkteams in Vlaardingen geven deze ondersteuningsteams gemiddeld een 7. De cliënten van de sociale wijkteams zijn het meest tevreden over de medewerkers. Op dit punt scoren de sociale wijkteams in Vlaardingen gemiddeld een 7,6. Dit blijkt uit een onderzoek naar de dienstverlening van de sociale wijkteams in 2015. 
“Deze scores over de eerste acht maanden is een resultaat waar de sociale wijkteams en wij als gemeente tevreden mee zijn", vindt wethouder Cees Oosterom. "De wijkteams zijn immers een nieuw fenomeen en dat betekent wennen voor iedereen. Zowel voor de Vlaardingers die sinds begin vorig jaar voor hulp en ondersteuning terechtkunnen bij de sociale wijkteams, als voor de wijkteammedewerkers. Het is belangrijk dat de wijkteams de uitkomsten van het onderzoek gebruiken om de kwaliteit van dienstverlening verder te verbeteren”, benadrukt Oosterom.
In het najaar van 2015 namen 254 cliënten van de sociale wijkteams Vlaardingen deel aan een schriftelijke enquête naar de ervaringen met de sociale wijkteams. Aan de hand van stellingen zijn zes thema's onderzocht. De sociale wijkteams in Vlaardingen scoren gemiddeld op profilering 6,6 op bereikbaarheid en toegankelijkheid 7,1 op werkwijze 6,8 op resultaat 7 op aanbevelen 7,2 en de medewerkers van de wijkteams scoren gemiddeld een 7,6. De sociale wijkteams gebruiken de uitkomsten van het onderzoek om van te leren en hun dienstverlening verder vorm te geven. Het onderzoek is gelijktijdig in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoeksbureau en wordt aan het eind van dit jaar herhaald.

Waarom sociale wijkteams?

De meeste Vlaardingers redden zich prima zelf. Als ze hulp nodig hebben, regelen ze dat meestal via hun eigen netwerk. Voor sommige mensen is dit moeilijk. Zij kunnen voor advies en ondersteuning terecht bij het sociale wijkteam in hun buurt. De sociale wijkteams bestaan uit hulp- en zorgverleners die nauw samenwerken met andere professionals zoals huisartsen, leerkrachten en jongerenwerkers. In overleg met de bewoner/het gezin regelen zij samen de nodige ondersteuning. Waar mogelijk met hulp van familie, vrienden, buren en vrijwilligers in de wijk. In Vlaardingen zijn vier sociale wijkteams: team Centrum (Centrum / VOP / Oostwijk / Rivierzone), team West (Westwijk / Indische Buurt), team Ambacht (Vlaardinger Ambacht / Babberspolder) en team Holy (Holy Zuid / Holy Noord). De sociale wijkteams Vlaardingen zijn bereikbaar via 010-4731033, info@socialewijkteamsvlaardingen.nl, www.socialewijkteamsvlaardingen.nl.

- Einde tekst persbericht gemeente Vlaardingen -   



We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten