De Schiedammer Online

maandag 17 augustus 2015

Géén spoed, géén politie

SCHIEDAM - De politie in Schiedam meldt deze week drie dagen actie te voeren.

"Géén spoed, géén politie. Van maandag tot en met woensdag komen wij niet ter plaatse bij gevallen waarbij geen directe inzet nodig is. Denk hierbij aan geluidshinder of een aanrijding met alleen blikschade. Aanleiding voor deze acties zijn de vastgelopen onderhandelingen voor een nieuwe CAO. De voorgestelde 5,05% loonsverhoging zal worden betaald uit de pensioenpremie. Dit kost de gemiddelde werknemer tot 15% van zijn pensioen. Wij begrijpen dat het voor de burger vervelend is, maar vragen toch uw begrip voor deze acties. Overigens zitten wij niet stil. We surveilleren 24 uur per dag en reageren direct op noodhulpmeldingen", aldus de politie Schiedam.

Uitleg door politievakbond.

Afgelopen vrijdag- op zaterdagnacht heeft de politie Schiedam via twitter een 'bijna live' verslag gegeven van de werkzaamheden in die nacht.
Daarbij werd door de politie niet aangegeven dat er een verband zou zijn met de CAO-acties. Wij schreven daarover: "De politie geeft wel vaker acties door via twitter. De politie geeft niet aan waarom deze nacht frequenter wordt getwitterd. Dat zou bijvoorbeeld - we gissen ernaar - met hun onvrede voor de beloning en de daaruit voortvloeiende stiptheidsacties te maken kunnen hebben. Ook zij kennen de kracht van: be good and tell it".
Het hele verslag van een nacht Schiedamse twitter-cops.
Lees ook het vervolg van de Schiedamse Twitter-cop-nacht:
Driemaal Villastraat
Rijden zonder invloed zonder rijbewijs. 



Volg ons ook op facebook en twitter en instagram

Geen opmerkingen:

Een reactie posten