De Schiedammer Online (tijdelijke website)

vrijdag 20 november 2020

Burgemeester Lamers bedankt 5800 ondernemers in Schiedam en draagt een gedicht voor

SCHIEDAM - Elke derde vrijdag van november is het de Dag van de Ondernemer. De burgemeester van Schiedam bedankt de ongeveer 5800 ondernemers die onze stad rijk is. Hij doet dit door middel van deze videoboodschap.


"Een dag om aandacht te geven aan het belang van ondernemers in Nederland en dus ook in Schiedam. Dit jaar is het extra belangrijk om de ondernemers te bedanken voor hun doorzettingsvermogen, creativiteit en lef. Omdat de burgemeester niet langs de circa 5.800 ondernemers in Schiedam kan, maakte hij een videoboodschap waarin hij ze allemaal bedankt", aldus de gemeente.

‘‘In normale tijden is dit een dag om te vieren. Nu hangt de vlag er anders bij. Dit is een tijd waarin veel ondernemers zorgen hebben. Zij staan voor grote uitdagingen. Er is tijd, inzet en energie nodig om de blik positief op de toekomst te richten. Iets wat ondernemers van nature doen, maar dat nu extra onder druk staat", aldus burgemeester Cor Lamers. ‘‘Door de  inspanningen van de Schiedamse ondernemers blijven wij vertrouwen op een mooie toekomst voor onze stad. Daarvoor wil ik de ondernemers bedanken. Ik spreek mijn waardering voor hen uit in een videoboodschap.’’

In de video draagt de burgemeester een gedicht voor van stadsdichter Yvette Neuschwanger. In het gedicht staat hij stil bij de flexibiliteit, creativiteit en kracht die de Schiedamse ondernemers de afgelopen periode hebben laten zien. Aan de video werkten verschillende Schiedamse ondernemers mee. Zij laten zien hoe zij in deze bijzondere tijd denken in oplossingen.

Alle Schiedamse ondernemers ontvangen vandaag een kaart met een boodschap van de burgemeester en een QR-code naar de videoboodschap. Het is een initiatief in samenwerking met ondernemershuis SHOP. De video is te zien op schiedam.nl/dag-van-de-ondernemer.

Over Dag van de Ondernemer
MKB-Nederland vindt dat ondernemers respect verdienen voor hun inzet en dat er een moment moet zijn waarop aandacht wordt gegeven aan het belang van ondernemers voor Nederland. Een dag waarop we het ondernemerschap vieren en ondernemers bedanken voor hun durf en doorzettingsvermogen. Meer informatie op www.dagvandeondernemer.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten