De Schiedammer Online

donderdag 19 november 2020

Wie wordt de tijdelijke vervanger van zieke wethouder Marcel Bregman?


SCHIEDAM - Burgemeester Cor Lamers heeft in overleg met wethouder Marcel Bregman de Schiedamse fractie van D66 gevraagd een kandidaat voor te dragen, die de werkzaamheden van wethouder Bregman (foto) tijdelijk kan overnemen.

Wethouder Bregman is sinds eind september wegens oververmoeidheidsverschijnselen met ziekteverlof. In de afgelopen periode was niet vast te stellen hoelang hij afwezig zou zijn. Inmiddels is op basis van medisch advies duidelijk dat de wethouder zijn werkzaamheden niet binnen drie maanden kan hervatten.

Op grond van de Gemeentewet is het mogelijk om wethouders die langer dan 16 weken met ziekteverlof zijn tijdelijk te vervangen. In het belang van de stad vindt het college dat de werkzaamheden binnen de portefeuille van wethouder Bregman met volle aandacht moeten worden voortgezet. Daarom heeft burgemeester Lamers de fractie van D66 gevraagd om een voordracht voor een tijdelijke vervanger. 

De procedure hiervoor wordt zo spoedig mogelijk in gang gezet. Na voordracht van de kandidaat zal de gemeenteraad overgaan tot de gebruikelijke benoemingsprocedure. Het is de bedoeling dat die in december plaatsvindt. Ondertussen wordt het ziekteverlof van de heer Bregman verlengd.

"Het college wenst de heer Bregman een spoedig herstel toe en hoopt hem over een aantal maanden weer in het college van burgemeester en wethouders te verwelkomen", aldus het persbericht van de gemeente Schiedam van hedenavond.

N.B. redactie:
Fractievoorzitter van D66 Schiedam is John van Sliedregt. Vandaag heeft John van Sliedregt afscheid genomen van zijn werkgever Rabobank waar hij ruim 28 jaar heeft gewerkt en bij welke werkgever hij formeel 1 december 2020 uit dienst gaat. Hij is qua beschikbaarheid dus een mogelijke kandidaat. Raadsleden zijn verder Anouschka Biekman (zelfstandig ondernemer), Arjen Kuin (Procestechnoloog/accountmanager bij Brunel) en Jarie Lourens (onder meer woordkunstenaar en spokenword artist). Opvolgend raadslid is Zulfikar Güler (docent wis- en natuurkunde). De vervanger hoeft echter niet uit de huidige raadsleden te komen. Zo werd bijvoorbeeld AOV-wethouder Catelijne de Groot tijdens deze raadsperiode vervangen door de niet uit de raad afkomstige Duncan Ruseler.

Op dit moment heeft, volgens zijn LinkedIn-profiel, voormalig D66-wethouder Marcel Houtkamp geen opdracht of dienstbetrekking. 

Update:
John van Sliedregt heeft desgevraagd laten weten deze functie niet te ambiëren. "We gaan binnen D66 op zoek naar een goede kandidaat. D66 is gelukkig een grote landelijke partij met veel ervaren bestuurders. Meer kan ik nu nog niet zeggen. Hopelijk over een paar weken wel", aldus Van Sliedregt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten