De Schiedammer Online

donderdag 19 november 2020

'Van gas los in Schiedam Groenoord' is meer 'het college van god los'

SCHIEDAM - 'Van gas los in Groenoord', dat is meer 'het college van god los'. Dat vindt raadslid Maarten Reuderink van OuderenPartij Schiedam van de plannen van het college van B&W om de woningen in Groenoord om te vormen tot woningen die geen gebruik meer maken van aardgas maar die afhankelijk zijn van andere energiebronnen.

Alleen de gemeenteraad kan dit nog tegenhouden, en als de huidige gemeenteraad dit niet tegenhoudt, dan kan alleen de kiezer het via de eerstkomende raadsverkiezingen nog tegenhouden. Dat is een kritische noot die Reuderink kraakt in gesprek met Jan Willem de Boer van JW TV Schiedam.

Ook geen goed woord heeft Reuderink over voor de plannen om betaald parkeren in Schiedam in te voeren voor elke wijk ten zuiden van de snelweg A20. "Iedereen gaat betalen voor de hobby van GroenLinks", vindt Reuderink. In het college zit onder meer ook de VVD. GroenLinks mag dus groen bezig zijn en de VVD-ers mogen bouwen tot ze scheel zien. De rest van het college zit er maar een beetje bij, zo schetst Reuderink het huidige college.

Over bouwen gesproken: en wat hebben we eraan dat er in Schieveste huizen van 20 m2 worden gebouwd voor studenten uit Delft? En wat hebben we aan veel te dure woningen die worden gebouwd voor bewoners die geacht worden nauwelijks autobezit te hebben?  Die bewoners hebben echt wel auto's en die gaan ze dan parkeren in Schiedam Oost. Zo spreekt Reuderink zich uit over de wat hij noemt megalomane bouwplannen van dit college.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten