De Schiedammer Online

zondag 29 november 2015

Excelsior'20, Kethel Spaland en SVV spelen thuis; Hermes-DVS naar de eilanden; SVDPW afgelast


VOETBAL - Volgens de buienradar gaat de zon vandaag pas na vieren door de wolken komen. Dat is dus na de wedstrijden van vandaag en kort voordat deze natuurlijke verlichter voor ons zijn werkdag beëindigt. Tussen een en vier uur zou (kans van 75%) er ook een paar millimeter regen kunnen vallen op de toch al drassige velden. Op dit moment is alleen eersteklasser SVDPW afgelast. In eigen stad is er te genieten van Excelsior'20, Kethel Spaland en SVV. De regen is absoluut geen excuus om verstek te laten gaan; bij alle clubs wordt het gezellig op de tribunes. Hermes-DVS gaat vandaag enkele tunnels door voor de wedstrijd tegen Abbenbroek.

In de eerste klasse zou SVDPW vandaag uit spelen tegen koploper Boshuizen. Deze wedstrijd is afgelast, vooralsnog als enige in deze klasse. De Leidenaren hebben 27 punten uit 10 wedstrijden.  SVDPW staat in de middenmoot met 12 uit 10. Scheids is B. Erkens.

In de derde klasse D wordt vandaag op Thurlede de topper gespeeld. De nummer drie Excelsior'20 ontvangt koploper Charlois. De zwartgestreepten beschikken weer over topscorer Cas Smulders, die er tegen Besiktas niet bij was door een schorsing van één wedstrijd wegens direct rood. De thuisploeg heeft 23 punten uit 10 wedstrijden. De Schiedammers moeten OHVV met 25 punten en Charlois met 27 punten boven zich dulden. Joop de Wit is vandaag de eerste official.

Hermes-DVS staat op 20 uit 10 en komt vandaag in actie uit tegen staartploeg Abbenbroek, met 4 uit 10. De blauwhemden hebben op Charlois na de meest doeltreffende aanval: 28 keer wisten de mannen van Jerry Visser het vijandelijk doel te vinden. S.J.P.M. van Lith is de fluitist aan de Gemeenlandsedijk Noord 12. 

Ook Kethel Spaland komt vanmiddag in de drassige wei. Thuis tegen DHZ. Het team van Leen Koorengevel heeft 12 punten uit 10 duels, DHZ drie punten minder. W. Thomas mag vandaag alles in goede banen leiden in Kethel.

In de vierde klasse speelt SVV vandaag thuis tegen Floreant, met als scheids B. van der Laan. SVV staat op de voorlaatste plaats met 7 punten. Floreant heeft 6 punten meer, wat de ploeg een 9e plek bezorgt. In deze afdeling is op dit moment de enige afgelasting Gouderak tegen TransvaliaZW. B. van der Laan heeft de rol van neutrale leidsman.


Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten