zaterdag 1 augustus 2015

Excelsior'20 legt Sparta over de knie

Excelsior’20 heeft gisterenavond op Thurlede de inhaalwedstrijd tegen Sparta erg ruim gewonnen. In minder dan de helft van de twintig beschikbare overs werd het targetresultaat van 95 gepasseerd.

Sparta won de toss en begon met batten. Dat leverde de bezoekers na ruim een uur batten 95 runs op voor acht wickets. Excelsior’20 had minder dan veertig minuten en minder dan de helft van de beschikbare twintig overs nodig om dat totaal te passeren. In de tiende over ging het partnership Joost Kroesen (39 niet uit) en Lorenzo Ingram (24 niet uit) op een totaal van 98 runs voor één wicket onder applaus naar de kant. Openingsbat Tim Etman had met 28 runs uit 21 ballen al een snelle basis neergelegd voor dit totaal.

Excelsior’20 was, los van de uitslag van deze inhaalwedstrijd, al eerste in de twenty20-poule Rijnmond en had zich al geplaatst voor de kwartfinales op 8 augustus. Hermes-DVS kan zich nog plaatsen voor de kwartfinales door tweede te worden in de poule. Daartoe moeten de blauwwitten een goed resultaat neerzetten aanstaande woensdag uit tegen Sparta, maar zijn zij afhankelijk van het resultaat dat VOC aanstaande dinsdag tegen Sparta behaalt.

In het reguliere deel van de topklassecompetitie speelt Excelsior’20 morgen uit tegen HBS en ontvangt Hermes-DVS thuis VOC. Aanvang van beide wedstrijden is 11.00 uur.