maandag 7 maart 2016

Toernooi voor oud-leden TSN met hoog reünie-gehalte

TSN-oprichter Rob Bonneur
TENNIS - TSN (Tennisclub Schiedam Noord) werd 42 jaar geleden opgericht door Rob Bonneur en Ad Verlinde. Over de jaren heen zullen er, naar schatting van de 74-jarige Bonneur, 2500 mensen lid zijn geweest van deze tennisclub, die al die tijd speelt op Tennispark Kethelhaghe. Sinds kort tennispark langs de A4-tunnel, ter hoogte van het sportpark dat daar op het dak zal verschijnen. Veel van die 2500 mensen hebben heel wat sportieve en sociale herinneringen liggen bij hun club TSN - kerngezond met op dit moment ruim 300 leden -  en park Kethelhaghe.

Rob Bonneur: "Lidmaatschappen van een vereniging zijn doorgaans niet voor het hele leven. Mensen hebben veel keus tegenwoordig uit sporten, hebben het druk, maken keuzes. Of worden te oud om nog te tennissen, al zijn er hier van over de tachtig die nog het geluk hebben in alle gezondheid enkele malen per week een balletje te kunnen slaan. Het is wel jammer dat, als het sporten ophoudt bij een vereniging, geleidelijk aan ook de vriendschappen die op een club zijn ontstaan, verwateren. Ik zelf ben dertig jaar lid geweest, een jaar of tien geleden ben ik daarmee gestopt, wel af en toe in de hal blijven tennissen. Maar geleidelijk aan raak je dan los van je club. Dat is jammer. Toen de club in 2014 40 jaar bestond en een goed bezochte reünie hield, realiseerde ik me dat. Ik kwam zoveel oud-bekenden tegen; pas dan besef je wat je bij zo'n vereniging hebt 'liggen'. Met andere TSN-ers van het eerste uur, waaronder Leo Rombouts, hebben we toen bedacht om jaarlijks een 'golden oldies' toernooi te gaan organiseren. Vorig jaar was dat voor het eerst, toen op zaterdag, op de buitenbanen. Dit jaar, op vrijdagmiddag 1 april, in de hal. Een toernooi dus voor alle oud-leden. Een toernooi waarop uitdrukkelijk ook diegenen welkom zijn die niet meer actief zijn op de baan. Het gaat ons namelijk om de verbinding. Ook als je geen lid meer van de club bent, of je nou nog tennist of niet, is het heel fijn samen oude herinneringen op te halen, om oude vriendschappen aan te halen, om kennissen op te frissen, of hoe je het ook wilt noemen. Het is een toernooi, en tegelijkertijd een reünie."

Dat klinkt goed. Als er oud-leden zijn die zich willen aanmelden voor het toernooi, kan dat dan, vragen wij aan Bonneur. "Dat is fijn dat je dat vraagt. Wij hebben heel wat oud-leden kunnen mailen en uitnodigen, maar we hebben lang niet van alle 2500 oud-leden de gegevens. Dus het kan zo maar zijn, dat we door dit bericht nog meer oud-leden kunnen bereiken. We hebben op dit moment 40 aanmeldingen, er kunnen er nog wel wat bij. Los daarvan, gewoon komen als je niet kunt of wilt meespelen, maar wel wilt kijken, wel gezellig oude bekenden wilt ontmoeten. Welkom allemaal."

De kosten van deelname aan het toernooi bedragen 15 euro per persoon, inclusief een warm en koud buffet. Voor niet-spelende oud-leden kost deelname aan het buffet de helft. De wedstrijden beginnen om een uur 's middags en duren tot vier uur. Iedereen speelt minimaal drie wedstrijden. Er wordt gedubbeld, maar je kunt je ook alleen aanmelden. De organisatie stelt dubbels samen uit de inschrijvingen. Inschrijven of informatie per e-mail bij Leo Rombouts lmbrombouts4@gmail.com. Telefonische informatie bij Rob Bonneur 06-34484014.

zondag 6 maart 2016

SVV wint verdiend bij Victoria maar niet zonder slag of stoot: 0-2.

(foto door Ton Brökling)
door Jan SchrijverVOETBAL - SVV heeft het zichzelf in Vlaardingen tegen Victoria'04 onnodig moeilijk gemaakt. Door in de eerste helft een strafschop te missen, hadden de Schiedammers bij rust niet ruimer afstand genomen dan de 0-1 die Jorden Scherpenzeel had aangetekend. In de tweede helft gooide de thuisploeg het ontzag voor de roodgroenen van zich af en bood met alle kracht en strijdlust tegenwicht aan het voetballend betere SVV. Pas in het tweede deel van de tweede helft kon SVV, door opnieuw Jorden Scherpenzeel, definitief afstand nemen en met een 0-2 eindstand de verdiende drie punten in de tas stoppen.


De wedstrijd werd niet op het gezellige hoofdveld van Victoria'04 gespeeld, maar op het kunstgrasveld. Nu was dat in het voordeel van de technisch sterkere equipe, en dat is met de komst van de SVDPW-spelers zonder enige twijfel het team van SVV. In de thuiswedstrijd ging men op Harga nog met 0-2 onderuit, waarbij Victoria'04 de ploeg was die met een 0-1 voorsprong thee mocht gaan drinken. De rollen waren vandaag dus omgedraaid. SVV voetbalde vooral in de eerste helft heel verdienstelijk. Na een minuut of twintig werd dat beloond. Jorden Scherpenzeel liet een vurig schot van zijn pantoffel afkomen, maar de lat stond vooralsnog succes in de weg. De terugspringende bal kwam uiteindelijk op de flank terecht, werd weer in de doelmond gebracht, waar Scherpenzeel nog niet weg was. Hij reageerde het scherpst op de in een kluts gekomen bal en tikte de 0-1 in. SVV bleef aandringen, Victoria'04 zette daar bar weinig tegenover. Na een half uur nam Yoran van Zon vanaf de rechter hoek van de 16 de bal op de slof, maar zijn fraai ingeschoten draaiende bal ging voor SVV langs de verkeerde kant van de paal.

Scheffers zal Sencer afstoppen ten koste van strafschop
Tien minuten voor rust was het wel raak. Een vanaf een meter of dertig hoog ingebrachte bal, werd door Yannick Koorengevel met de bovenkant van de kruin verlengd en daarmee onhoudbaar langs de Vlaardingse doelman gewerkt. Assistent scheidsrechter Dreuning zat er geheel naast met zijn vlagsignaal, dat echter werd overgenomen door arbiter Afalah. Het geheide doelpunt werd afgekeurd. Enkele minuten voor rust dan een 'niet te missen' kans op een betere ruststand. Aanvoerder Ügür Sencer dribbelde behendig door een vol Vlaardings strafschopgebied, maar doelman Jeffrey Scheffers voelde weinig voor een ongehinderde doortocht. Een overtreding betekende de elfmetertrap en geel voor de keeper. Op de ingeschoten strafschop reageerde hij alert, al kun je evengoed zeggen dat Roy van Zon de bal niet overtuigend inschoot. Nog voor de rust aanbrak, slaagde de thuisploeg er onverwacht in een wapenfeit te laten noteren. Een verdwaalde aanval met een evenzo verdwaald afstandsschot zeilde maar anderhalve meter naast de kruising.

Drukte op het middenveld (foto door Ton Brökling)
De thee deed de thuisploeg wonderen. Manmoedig werd het duel opgezocht en om elke meter kunstsprieten werd in het tweede bedrijf door de Vlaardingers gevochten. We zullen nooit weten of het de ginseng-gember-kruidenthee was dan wel de motiverende woorden van trainer Marcel van Hattem dan wel de omzettingen, maar er stond een 'andere' thuisploeg. "En wij gingen mee in hun vechtvoetbal", zei SVV-trainer Toon Wolters na afloop. "Ze moeten nog leren dat niet te doen, maar - als de tegenstander het over een andere boeg gooit, wat natuurlijk begrijpelijk is - toch gewoon te blijven doen waar je zelf goed in bent, rustig blijven aan de bal. Als je dat niet doet, kun je zoals vandaag, ondanks dat je voetballend de betere ploeg bent, zenuwachtige situaties krijgen. Er zaten wat slordigheidjes in ons spel."  Doelman Serhan Tenekecioglu liet zien, ook na een voor hem zowat 'vrije' eerste helft, toch goed geconcentreerd te zijn, door een laag hard schot uit de voor hem rechter benedenhoek te boksen.

Na wat tactische ingrepen van Wolters kwam er meer rust in het spel, zonder dat het tot veel kansen leidde. Ongeveer een kwartier voor tijd zorgde Jorden Scherpenzeel voor opluchting bij de Schiedammers. Net buiten de 16, midden voor het doel, nam hij een bal aan en maakte een succesvolle passeerbeweging, waarna hij niet aarzelde en inschoot. Doelman Scheffers raakte de bal nog wel maar kon de 0-2 niet voorkomen. Victoria'04 slaagde er in het restant niet meer in de aansluiting te verzorgen, want een flitsende reactie van Tenekecioglu met zijn been op een inzet van dichtbij van invaller Aron Mellink hield het 'clean sheet' voor de roodgroenen in tact.

Toon Wolters: "De tegenstanders zien ons inmiddels als 'de te kloppen ploeg', dat voel je wel. En voor de buitenwereld zijn we de gedoodverfde kandidaat voor de derde periode. Natuurlijk spelen we erom mee, ik ga me wat dat betreft niet verstoppen. Maar het is echt niet vanzelfsprekend, we zijn echt niet het enige team dat daarvoor mee gaat strijden. De jongens kunnen uiteraard toch wat druk gaan voelen; het is de kunst je er zo goed mogelijk voor af te sluiten; ze moeten vooral plezier blijven houden in het voetballen."Basisopstellingen:

Victoria'04: Jeffrey Scheffers, Boyd van der Leeden, Maikel Kortland, Robert Roest, Mike van Hattem, Ruben Rossel, Koen van Schie, Stefan Voogt, Richard Kruisinga, Kevin de Jong, Rafaelito Bonifacio.

Gemiste strafschop in beeld


SVV: Serhan Tenekecioglu, Jay van Ommeren, Yannick Koorengevel, Elvin Ramos, Chesney van Keimpema, Ügür Sencer, Yoran van Zon, Keessie Wolters, Jorden Scherpenzeel, Michael Vogelezang, Roy van Zon.

Geel: was er voor Scheffers en Kruisinga van Victoria'04, en voor Elvin Ramos, Chesney van Keimpema, Ügür Sencer en Jorden Scherpenzeel van SVV.


We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.


Scherpenzeel legt aan voor de 0-2


Hermes-DVS temt Blijdorp met gemak: 1-3


door Ton de Leede

VOETBAL - De voetballers van Hermes DVS wisten Blijdorp, na een 1-1 ruststand, in de tweede helft naar een keurige 1-3 nederlaag te spelen. Zonder dat er echt heftige dingen gebeurden binnen de lijnen liepen de gastheren tegen vier en de gasten tegen drie gele kaarten aan.Nog schuddebuikend van het lachen betraden de spelers van Hermes-DVS het kunstgrasveld. Het trainersduo van de blauwwitten, Jan van der Hurk en Jerry Visser, had in de laatste bespreking aangegeven dat bij Blijdorp Cheetah in de spits en Giraf op de vleugel stond. En het tweetal gaf tevens aan dat Blijdorp een dierentuin is en dat van een voetbalclub geen sprake kon zijn.

Begeesterd begonnen de Schiedammers aan de partij en al gauw werd een voorsprong genomen. Isie van der Tuijn bracht de terechte 0-1 in de boeken. Helaas kon Hermes het goede spel niet volhouden waardoor de thuisploeg kon egaliseren. Hermes-doelman Quinten Horn vloerde een doorgebroken speler (geel) en de referee gaf een uitgestelde strafschop door eerst te kijken of Blijdorp voordeel had. De kalktrap werd vakkundig verzilverd: 1-1.

Hermes schroefde na de thee het tempo aanzienlijk op, gaf weinig meer weg en baande zich zodoende een weg naar de vijandelijke doelmond. Met een lekkere kopbal bracht goalgetter Sebastiaan Kerkhof de stand op 1-2 en Stefan Dijkshoorn zorgde voor de meer dan verdiende 1-3.

Onnodig kregen naast Quinten Horn ook Sebastiaan Braat en Sebastiaan Kerkhof een geel plakje.
Thuis wist Hermes-DVS tegen dezelfde tegenstander slechts een 3-3 gelijkspel uit het vuur te halen, dankzij een late aansluiter en een nog latere gelijkmaker (zie foto boven) in een sensationeel verlopen duel.We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.


.

Derby in Kethel afgelast; semi-derby Victoria-SVV gaat door; en Hermes naar Blijdorp.

VOETBAL - Het zal het laatste buitje geweest zijn van hedenmorgen dat de stadsderby op de veengrond van Kethel onmogelijk heeft gemaakt. De scheidsrechter heeft zojuist het veld afgekeurd en daarmee een streep gehaald door de voor vanmiddag geplande derby in de derde klasse tussen Kethel Spaland en Excelsior'20. Jammer van de muzikale omlijsting die door de thuisploeg georganiseerd was, maar uiteraard beter voor de kwaliteit van het spel van beide ploegen in de opnieuw vast te stellen derby, want wat in het vat verzuurt niet, ook niet in Zwart Nazareth op een alsdan wat groener veld.Voor degenen die toch een frisse (natte) neus willen halen, bieden de wedstrijden van Hermes-DVS en SVV uitkomst. De blauwhemden kunnen vanmiddag niet naar de dierentuin, want de wedstrijd tegen Blijdorp gaat gewoon door. Ook dat zou je een semi-derby kunnen noemen, Rotterdam versus Schiedam, maar dan zou je bijna elke wedstrijd wel als dusdanig kunnen bestempelen. De roodgroenen blijven nog wat dichter bij huis; zij gaan het scorebord testen bij het voormalige Fortuna Vlaardingen, ofwel Victoria'04, dat hoog en droog een veld heeft in de Broekpolder.

Wij zullen van beide wedstrijden verslag doen.

We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.