zaterdag 3 oktober 2015

SVV vergeet CION onderuit te halen; én toont alvast veel respect voor PPSC

Geen vreugde op de SVV-tribune
VOETBAL - Vierdeklasser SVV kreeg legio kansen om CION te verslaan, maar na twee gemiste strafschoppen door de Vlaardingers in de eerste helft, was het in de tweede helft wel raak.

Het hoog genoteerde CION had 90 minuten lang alle moeite om de Schiedamse aanvallers van succes af te houden. Zeker tien opgelegde kansen noteerde SVV-trainer Oswin Ipcedencia gedurende deze semi-derby. Maar de Vlaardingse goalie zag tot zijn opluchting de ballen over en naast zijn doel vliegen.

Niet geheel terecht kreeg CION twee kalktrappen toegewezen, waarvan er géén tussen de palen vloog. Wat SVV ook probeerde, de bal wilde er deze zonnige zaterdag bij de tegenstander absoluut niet in. Uitgerekend de bij CION invallende Schiedammer Jaimy Kapoen trok voor CION de trekker doeltreffend over. Hij schoot een afgeslagen schot tegendraads alsnog in het net: 0-1.

Vooruitblikkend op de derby van komende week tegen PPSC, dat vandaag evenmin punten vergaarde: ,,Zaterdag spelen we inderdaad bij PPSC,'' beaamde Oswin Ipcedencia, ,,en ik weet niet of dat leuk is. PPSC hoort helemaal niet in de 4e klasse te spelen. PPSC hoort de hoogst spelende zaterdagclub van Schiedam te zijn. Dat ik daar wil winnen, lijkt me duidelijk, je streeft als sportman het hoogste na.''

door Ton de Leede 

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.

'Scorpion kick' Leon Roozen hoogtepunt in door HBSS gewonnen wedstrijd

El Loco verzon de 'scorpion kick'
VOETBAL - HBSS heeft geen fouten gemaakt tegen het nog puntloze Bernisse. In een wat je noemt zuinig gespeelde wedstrijd werd op Harga met 2-0 gewonnen van de ploeg uit Voorne-Putten.

Een paar honderd toeschouwers zagen in de zeventiende minuut een goed uitgespeelde aanval vanaf de rechterkant. De bal werd teruggelegd naar de zestienmeterlijn, van waaraf Geert Verboom met een droge knal de - vanaf Schiedamse kant gezien linker beneden hoek - opzocht en de doelman kansloos liet.

Ongeveer tien minuten na rust was het opnieuw raak. Het doelpunt van Leon Roozen was het hoogtepunt van een saai te noemen wedstrijd. Je kunt het een omhaal noemen waarmee hij de 2-0 deed aantekenen, maar zijn acrobatische inzet had nog meer weg van de zogenoemde 'scorpion kick' waarmee de Columbiaanse doelman René Higuita - ook bekend als el Loco - furore heeft gemaakt. Kijk hier terug hoe el Loco de hele wereld verbaasde met zijn scorpion kick.

Minpuntje voor HBSS was dat centrale middenvelder Hamza Bouila in de 67-ste minuut dankzij diens tweede gele kaart voortijdig naar de kleedkamer kon vertrekken. Tegen dat tweede geel liep hij aan door een onnodige overtreding in de periferie van het veld. Ook met een man minder kwam het elftal van trainer Marvin Janssen geen moment in de problemen tegen het zwakke Bernisse.

HBSS staat nu op de tweede plaats met 10 uit 5, evenals Leonidas, dat echter een slechter doelsaldo heeft. Nieuwenhoorn leidt met drie wedstrijdpunten meer. 

door Jan SchrijverVolg ons ook op facebook en twitter en instagram.PPSC ongelukkig onderuit bij FC Maense


VOETBAL -  PPSC maakt moeilijke tijden door. Na de toch wel onverwachte degradatie uit de 3e klasse, lukt het de Schiedammers niet hun draai te vinden in de lagere klasse. Uit bij FC Maense werd niet eens zo slecht gespeeld volgens trainer Henk Salari, maar PPSC ging na de 3-0 nederlaag ietwat gefrustreerd met nul punten naar huis.

In een gelijk opgaand eerste deel kregen de gasten twee kansjes om de score te openen.
Laurens Vollaard vergat in kansrijke positie toe te slaan en ook Eren Ercan verzuimde zijn ploeg op voorsprong te brengen. Tot overmaat van ramp bracht FC Maense enige minuten voor het rustsignaal de 1-0 stand op het scorebord. ,,Ze hadden werkelijk nog geen kans gekregen,'' baalde PP-trainer Henk Salari, ,,en dan valt die 1-0 vlak voor rust. Met de opstelling had ik ingespeeld op hun goede vleugelspitsen en dat pakte goed uit.''

De tweede rondgang gaf andermaal opvallend weinig kansen te zien voor beide doelen. Des te groter was de teleurstelling dat ondanks Schiedamse aanvalsimpulsen de runner-up van deze derde klasse nog twee keer wist te scoren. Doelman Martijn Hertog, die het vertrouwen van de trainer volledig waarmaakte, was kansloos op de strafschop die de eindstand op 3-0 bepaalde.

,,Een wedstrijd met nauwelijks kansen,'' wist Henk Salari, ,,die je met 3-0 verliest is echt sneu. We hebben zeker niet slecht gevoetbald, we gaven niks weg, maar wisten voorin geen vuist te maken. En dan krijgt Eray Ercan nog een tweede gele kaart, zwaar overtrokken, en sta je nu op de voorlaatste plaats. Volgende week thuis tegen SVV moeten we er staan.''

door Ton de Leede 


Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.
Kethel Spaland buigt 3-0 achterstand spectaculair om in zege


Yuri Nooteboom kopt 3-5 binnen
VOETBAL -  In de tweede klasse D heeft VV Kethel Spaland vanmiddag in de uitwedstrijd tegen Bolnes zijn eerste punten van de competitie binnengehaald. De manier waarop dat gebeurde was zowel spectaculair als hoopgevend voor de rest van het seizoen. Een op het eerste gezicht kansloos lijkende 3-0 ruststand, werd omgebogen in een 3-5 zege. Yuri Nooteboom scoorde vier van de vijf Schiedamse doelpunten.

Kethel Spaland had de eerste drie wedstrijden in de competitie verloren. Een keer kwam het team duidelijk te kort, maar de twee andere wedstrijden had er meer in kunnen zitten. Vandaag een nieuwe kans om punten binnen te halen: na een goede eerste twintig minuten in Bolnes, kwamen de Schiedammers toch op achterstand. Dat leek een mentale tik te geven en het was voor even gedaan met het goede spel van de bezoekers. In de 25ste minuut verdubbelde de achterstand en twee minuten voor rust werd het door een strafschop nog erger. Jasper Bravenboer hield er bovendien een gele kaart aan over. "In de eerste helft zijn er afspraken in het veld niet nagekomen. Er zijn dan ook rake woorden gezegd in de rust", aldus Kethel Spaland-trainer  Raymond Kraaijbeek, die het niet bij woorden liet maar ook een dubbele wissel toepaste. Rechtsachter Ruwendly Jones, die ook wat met een hamstring tobde, bleef in de kleedkamer achter, spits Guido Mokveld kwam in zijn plaats. Mede in verband met zijn gele kaart werd Jasper Bravenboer gewisseld voor linksachter Fabio Batenburg.

Het aanvallende strijdplan leverde in de openingsminuten direct twee grote maar gemiste kansen op. In de vijfde minuut was het wel raak. Yuri Nooteboom liep een voorzet van Jasper Koning binnen. De kaarten werden helemaal opnieuw geschud, toen in de zevende minuut na rust Yuri Nooteboom binnen het strafschopgebied omver werd getrokken, hij zelf de toegekende strafschop verzilverde en de verdediger, die al eerder geel had getoucheerd, met zijn tweede geel richting uitgang moest. Vijf minuten later verwerkte de Bolnes-doelman een voorzet van Josemar Dos Reis niet goed. De keeper sloeg de bal tegen Guido Mokveld aan, die aldus scoorde en de gelijkmaker aantekende. In de 20ste minuut was het opnieuw een voorzet van Dos Reis die effectief bleek. Yuri Nooteboom tikte de bal binnen. Het betekende voor hem een hattrick en voor Kethel Spaland de voorsprong.

Bolnes kreeg nog een prima kans op de gelijkmaker, maar de bezoekers nog meer kansen op vergroting van de marge. Dat vergroten van de marge lukte uiteindelijk, al was dat in de slotminuten. Uit een hoekschop van Jasper Koning wist de bij slim inlopende Yuri Nooteboom met een rake kopbal aan alle onzekerheid een einde te maken: 3-5. Daarmee zijn de eerste punten van dit seizoen binnen. Je zou in dit vroege stadium van de competitie al kunnen zeggen dat een zes punten wedstrijd gewonnen is: Bolnes staat met nul punten uit vijf wedstrijden stijf onderaan. Kethel Spaland kan uit deze wedstrijd moed putten en daarmee vooral naar boven kijken. "Wat ook meetelt voor het zelfvertrouwen is, dat we vandaag vijf keer gescoord hebben. In de eerste drie wedstrijden waren we nog niet verder gekomen dan één doelpunt, tegen CWO. En natuurlijk heel fijn dat we in staat zijn om een wedstrijd zò om te kunnen draaien. In de rust gaf ik er eerlijk gezegd nog geen stuiver voor. Dit geeft echt een heel goed gevoel", blikt Raymond Kraaijbeek tevreden terug op deze zonnige zaterdagmiddag in Bolnes.

door Jan Schrijver 

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.

Zebrapad onthuld op 'coming-out day', komende zaterdag

SCHIEDAM - Aanstaande zaterdag 10 oktober wordt op het Land van Belofte het Schiedamse regenboogzebrapad onthuld. Vóór de zomervakantie besloot de gemeenteraad daartoe, naar aanleiding van een motie van D66, PvdA en GroenLinks.

Dit zebrapad is van symbolische waarde voor de acceptatie van homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. 11 oktober is de internationale 'coming-out day' ofwel 'kom-uit-de-kast dag'.

Burgemeester Cor Lamers zal komende zaterdag om 12.00 uur de officiële opening van het regenboogzebrapad verrichten. Het zebrapad heeft geen andere dan een symbolische functie, want ligt in een voetgangersgebied.

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.


vrijdag 2 oktober 2015

Er gaan volgend jaar 319 miljoen gemeentelijke euro's om in Schiedam

SCHIEDAM - Volgend jaar gaat er in onze stad volgens de begroting een bedrag van 319 miljoen euro om. Dat blijkt uit de begroting voor 2016, die de gemeente vandaag heeft gepubliceerd.

Uit de gepubliceerde stukken blijkt ook dat de gemeente een algemene reserve heeft van € 24,3 miljoen plus een risicoreserve van € 22,4 miljoen.

De gemeente schrijft dat de aanpak in Nieuwland en de binnenstad wordt voortgezet en dat de in Schiedam-Oost ingezette aanpak verder wordt verstevigd. "In de begroting zijn voldoende middelen gereserveerd om ervoor te zorgen dat iedereen die zorg nodig heeft deze ook krijgt. Daarnaast zijn kansen verwerkt op het gebied van onder andere duurzaamheid, maritieme ontwikkeling, stadsmarketing en Schiedam in Beweging", aldus de gemeente. De gemeenteraad behandelt de begroting tijdens haar vergadering van woensdag 11 november.

Voor volgende jaren zien we dat het begrotingstotaal lager wordt ingeschat, net onder de 300 miljoen euro in 2017, en net boven de 280 miljoen euro in 2018 alsook een zelfde bedrag in 2019.

Het persbericht.

Hier is de begroting te downloaden.

donderdag 1 oktober 2015

Politie vraagt hulp: sieraden zoeken eigenaars

SCHIEDAM - De politie Schiedam heeft een aantal horloges en sieraden op haar Facebook-pagina geplaatst. Met de vraag: "herkent u iets?"In verband met een lopend onderzoek is de politie Schiedam op zoek naar de eigenaren van deze sieraden. Er staat niet bij waarom precies, maar dat laat zich raden. Dat zal in de trant liggen van: verdachte aangetroffen met sieraden die vermoedelijk uit diefstal afkomstig zijn. Het traceren van de rechtmatige eigenaren zal de politie helpen de puzzel compleet te krijgen en zal heel wat eigenaren hun spullen mét dierbare herinneringen terug kunnen brengen.

Het gaat de gedupeerde eigenaars ook veelal niet om de geldswaarde van gestolen sieraden, maar veeleer om de niet in geld uit te drukken emotionele waarde. Wat te denken van een hanger met foto's. Over deze hanger meldt iemand zijn schoonouders te herkennen. Maar er staan nog veel meer objecten op, die getraceerd moeten worden.

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.

Tennis Spelregelcafé van KNLTB bij TSN voor alle tennisliefhebbers

TENNIS -  Tennis Vereniging Schiedam Noord (TSN) houdt op vrijdagavond 9 oktober aanstaande een Spelregelcafé. Deze bijeenkomst op Tenniscentrum Kethelhaghe is gratis toegankelijk voor iedereen die interesse heeft in de tennissport.

Een Spelregelcafé is een door de nationale tennisbond, de KNLTB, georganiseerde informele bijeenkomst waarbij tennissers, ouders, coaches, trainers, scheidsrechters en alle belangstellenden kennis kunnen opdoen van de tennisspelregels en hierover met elkaar in discussie kunnen gaan. Het is niet alleen leerzaam, maar ook heel gezellig om die kennis op te doen door middel van een Spelregelquiz (je kunt kaartjes winnen voor het Nederlands Kampioenschap Tennis) en aan de hand van video’s met spelregelsituaties. De aanwezigen kunnen in discussie gaan over de spelregels onder leiding en met uitleg van een bondsscheidsrechter. Onder het genot van een drankje heb je achteraf uitgebreid de mogelijkheid om je vragen te stellen aan de aanwezige scheidsrechter. Op 9 oktober is dat de Schiedamse bondsscheidsrechter Dennis Bossaert.  

Het programma:
Vanaf 19.30 uur Inloop (koffie/thee)
20.00 uur Opening
20.15 uur Spelregelquiz
20.45 uur Korte pauze
21.00 uur Uitslag van de spelregelquiz
21.30 uur Vragen
22.00 uur Afsluiting + prijsuitreiking

Het Spelregelcafé is voor iedereen toegankelijk. Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar src.schiedam@gmail.com

Het bruist overigens van de activiteiten bij TSN. Op dit moment wordt in de weekeinden de KNLTB-herfstcompetitie gespeeld. Aan het einde van de competities houdt TSN doorgaans een eindfeest, zo ook ditmaal. Op zaterdag 24 oktober wordt dit slotfeest gehouden. Er is gekozen voor het thema 'Halloween at TSN'. Het is de bedoeling dat de leden in hun meest afschrikwekkende outfit op het feest zullen verschijnen.

De komende herfst en winter wordt er op de buitenbanen een 'winterdubbelcompetitie' georganiseerd. Op acht vrijdagavonden wordt er in wisselende samenstellingen gedubbeld. De eerste speelavond is 13 november.

woensdag 30 september 2015

Werk aan winkels gaat verder. Plus: subsidie tegen geluidsoverlast (eet)café's

Afbeelding uit de Nieuwsbrief Werk aan de Winkel 3.0
SCHIEDAM - Gisteren is bekend gemaakt dat Schiedam verder gaat met het stimuleren van het opknappen van winkelpanden. Voor 'Werk aan de Winkel 3.0' is tot eind 2017 in het totaal een bedrag te besteden van zevenhonderdduizend euro. Nieuw is de ondersteuning van horeca bij het aanbrengen van geluidsisolatie.

Sinds het beging van 'Werk aan de Winkel' in 2008 zijn 140 winkelpanden opgeknapt (waarvan 116 op Hoogstraat)  en zijn 80 woningen boven winkels gerealiseerd (waarvan 65 op Hoogstraat). Nieuw in de regeling 3.0 is dat eigenaren van horeca-ondernemingen (café's of eetcafé's) in het centrum subsidie kunnen krijgen op geluidsonderzoeken (100%) en op het aanbrengen van geluidswerende voorzieningen (50%) (tot maximaal 12.500 euro per geval) en dat voor het deel dat de horeca-ondernemer zelf draagt een laagrentende lening beschikbaar is. De gemeente zegt uniek te zijn met deze ondersteuning van de horeca.

De integrale tekst van het persbericht.

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.dinsdag 29 september 2015

Zorgwekkend aantal 'rotte kiezen' in woningvoorraad

SCHIEDAM - Bij 83% van de 5630 voor woningverbetering aangewezen woningen is deze woningverbetering inmiddels gerealiseerd. Er zijn echter ook eigenaren die niet vrijwillig meewerken aan door de gemeente noodzakelijk geachte verbeteringen. De gemeente wil deze 'rotte kiezen' aanpakken. De werkvoorraad aan dergelijke 'rotte kiezen' is zorgwekkend, aldus de gemeente.

In 2004 werd gestart met het project Particuliere Woningverbetering en Funderingsherstel (PWF). In dat jaar en het volgende jaar werden in het totaal 4290 adressen in de wijken Oost, West en Zuid daarvoor aangewezen. In 2008 werden ook het Centrum en nog enkele oude straten elders bij het project betrokken, waarmee er nog 1340 adressen aan het project werden toegevoegd. Van de in het totaal 5630 voor het project geïdentificeerde woningen, zou volgens de doelstelling eind 2014 73% gereed moeten zijn. Gerealiseerd werd per ultimo 2014 een percentage van 83%. Tijdens de duur van het project, dat in 2004 van start ging en eind 2014 afliep, zijn 1.518 laagrentende leningen voor woningverbetering verstrekt en 145 voor funderingsherstel. Al met al is er de afgelopen tien jaar ruim 47,3 miljoen euro door eigenaren geïnvesteerd in het particuliere bezit.

Wethouder Alexander van Steenderen, die Wonen in zijn portefeuille heeft, toonde zich dinsdagmiddag bij de presentatie van het 2014 jaarverslag PWF tevreden met de bereikte resultaten. “Er is de gemeente Schiedam veel aan gelegen om de stad en haar inwoners in hun groei terzijde te staan. Het project Particuliere Woningverbetering blijkt daarbij een goed instrument", aldus Van Steenderen, "maar onderhoud aan de eigen woning houdt nooit op. Daarom gaat Schiedam door met de aanpak van de particuliere woningverbetering”.

Daarbij zal het Servicepunt Woningverbetering, dat sinds het voorjaar van 2015 aan de Singel gevestigd is, een belangrijker rol in de dienstverlening aan de burger krijgen. Het zal vraaggerichter gaan werken. Bovendien gaat het bij woningverbetering niet uitsluitend om de voorraad oudere woningen. Zo zal in de komende jaren ook aandacht besteed worden aan aspecten als verduurzamen en levensloopbestendig maken van woningen. Overigens is het ook niet zo dat funderingsproblemen uitsluitend bij oudere woningen zouden kunnen spelen. "Schiedam is wat dat betreft een spannende stad", aldus Van Steenderen, "bijvoorbeeld ook in nieuwere wijken als Woudhoek en Sveaparken komen, ondanks dat deze woningen een fundering hebben, wel zettingsproblemen voor".

Gaat het er bij de algemene woningverbetering met name om het achterstallig onderhoud van woningen in oude wijken en daarmee de verpaupering van oude wijken tegen te gaan, bij problemen met de fundering kunnen de direct gevolgen ernstiger zijn, zoals gevaar van instorting. Zowel voor achterstallig onderhoud als ten aanzien van funderingsproblemen is het zo dat de gemeente niet alleen haar begeleiding, advies en financieringsondersteuning aanbiedt, maar dat de gemeente ten aanzien van door haar noodzakelijk geachte verbetering ook dwingend kan zijn. "Er is een extra inzet van gemeentelijke handhavingscapaciteit op de 'rotte kiezen'", zo lezen wij in het 2014 jaarverslag PWF, en verder in het verslag: " Zowel voor het projectteam als de werkgroep PWF, die nog de 'rotte kiezen' in de wijk zien, is de werkvoorraad zorgwekkend. De gemeente zal er serieus werk van moeten maken om deze eigenaren nu te dwingen het onderhoud aan te pakken. Met extra capaciteit bij de woninginspecteurs moet het lukken om honderd dossiers per jaar af te handelen." Eind 2014 bedraagt het saldo van het aantal woningen waarvoor de gemeente dwingend moet optreden 230. Daarbij komen er in 2015 naar verwachting tweehonderd bij.


Eerder artikel over funderingsherstel.

Schiedam heeft voortrekkersrol bij vorming landelijk fonds voor financiering van funderingsherstel.

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.maandag 28 september 2015

Oranje-cricketdames met vier Hermes-speelsters naar WK-kwalificatie in Thailand

CRICKET - De selectie voor het Nederlands damescricketteam dat gaat strijden om kwalificatie voor het Twenty20-wereldkampioenschap is definitief. In deze selectie tellen we liefst vier dames van Hermes-DVS:  Miranda Veringmeier, Cher van Slobbe, Lisa Klokgieters en Juliët Post.

Gisteren is in Rotterdam in de crickethal van VOC de voorbereiding van het Nederlands Dameselftal begonnen. Het kwalificatietoernooi heeft in de hoofdstad van Thailand, Bangkok, plaats van 28 november tot en met 5 december. Met Hermes-DVS speelsters Miranda Veringmeier, Cher van Slobbe, Lisa Klokgieters en Juliët Post in de selectie traint de groep elke zondagochtend onder leiding van hoofdcoach Peter Cantrell en assistent-coaches Helmien Rambaldo en Caroline de Fauw. "De dames staat een intensieve periode te wachten waarin zij zich fysiek en mentaal voorbereiden op het toernooi in Bangkok naast hun dagelijkse werk- en schoolverplichtingen. Direct voorafgaand aan het toernooi vindt een trainingskamp plaats in Sri Lanka waar de dames aan de omstandigheden kunnen wennen en enkele oefenwedstrijden spelen", aldus de KNCB.

Er wordt in Thailand in twee poules gespeeld:
Poule A: Bangladesh, Thailand, Schotland en Papoea NG
Poule B: Ierland, Nederland, China, Zimbabwe

De nr 1 en nr 2 van beide poules spelen kruisfinales, waarna de winnaars de finale van het toernooi spelen en tevens geplaatst zijn voor het WK T20 2016 in India.
Het Nederlands herenteam heeft zich deze zomer via het kwalificatietoernooi in Schotland en Ierland geplaatst voor het WK in India.

De selectie voor het toernooi bestaat uit de volgende speelsters:
1. Esther de Lange (captain, Kampong) 2. Miranda Veringmeier (vice-captain, Hermes-DVS) 3. Cher van Slobbe (Hermes-DVS) 4. Lisa Klokgieters (Hermes-DVS) 5. Juliët Post (Hermes-DVS) 6. Sterre Kalis (HCC) 7. Babette de Leede (VCC) 8. Esther Corder (VCC) 9. Camela Appel (Kampong) 10. Christine Erkelens (Ajax Leiden) 11. Annemijn Thomson (Quick Hg) 12.Coco Steenstra-Toussant (Quick Hg) 13. Robine Rijke (Quick Hg) 14.Heather Siegers (Rood en Wit).

Caroline de Lange (HCC) en Nathalie Hennis (VRA) zijn bij de selectie gevoegd als reserve-speelsters in het geval van ernstige blessures en zullen meedoen aan de voorbereiding op het toernooi.


Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.

De cricketdames kun je eveneens op facebook volgen. 

Tricolore Games: leerzaam internationaal sporten door Lentiz leerlingen

SCHIEDAM -  Nathalie Gouweleeuw, wethouder Sport, heeft twintig scholieren van het Lentiz LIFE College gehuldigd. Zij volgen een speciaal 'Basketball Program' onder leiding van stichting YETS Foundation. De groep heeft eind augustus meegedaan aan de Tricolore Games in de Italiaanse stad Reggio Emilia.Tijdens dit sportevenement ontmoeten sporters uit verschillende landen in de leeftijd van elf tot en met zeventien jaar elkaar. Essentieel is de jongeren van verschillende culturen via sport samen te brengen, zodat zij van elkaar kunnen leren. Reggio Emilia is, net als Schiedam, lid van het Europees netwerk van middelgrote steden 'Eurotowns'. Schiedam is op dit moment voorzitter van 'Eurotowns'.

De gemeente Schiedam heeft de deelname aan de Tricolore Games mogelijk gemaakt. Daarnaast hebben de leerlingen zelf ook voor een bijdrage gezorgd en zet elke leerling zich de komende tijd twintig uur in voor maatschappelijke activiteiten en/of projecten in de gemeente Schiedam. De meeste jongeren waren nog niet eerder in het buitenland. Op deze manier kregen de jongeren de mogelijkheid internationale contacten op te doen en onderling ervaringen uit te wisselen.

Het basketbalprogramma van YETS Foundation houdt onder meer in dat er tweemaal per week wordt getraind, dat er huiswerkbegeleiding wordt gegeven en dat er tussen de activiteiten door gezamenlijk een gezonde warme maaltijd wordt gegeten.

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.

zondag 27 september 2015

Hennepkwekerij in Schiedam-West ontmanteld


SCHIEDAM -  Tijdens de Brandersfeesten, gaat het normale werk ook gewoon door voor de politie. Vannacht loeiden de sirenes van verschillende auto's toen assistentie nodig was om een amokmakende man te overmeesteren. Een uur ervoor werd een inbreker ingerekend. Vanmiddag werd er een hennepkwekerij in Schiedam-West ontmanteld.
De politie kwam de hennepkwekerij aan de Francois Haverschmidtlaan - met liefst zeshonderd hennepplanten - op het spoor dankzij attente buurtbewoners. Er was sprake van diefstal van stroom. De politie spreekt van een zeer gevaarlijke situatie. Er is niemand aangehouden. De bewoners van de woning waarin de hennepkwekerij, waren al enige tijd niet meer gesignaleerd in de woning. Het meisje op de foto, was een buurmeisje dat erg belangstellend was in politiewerk en dat van de agenten een demonstratie kreeg hoe het in zijn werk gaat als er iemand wordt ingerekend.

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.


600 planten

Stroomdiefstal

 


Excelsior'20 verslikt zich in BZC/Zuiderpark

Cayir: Jonge ploeg in groeiproces
VOETBAL - Het ongeslagen Excelsior'20, dat vanmiddag met 9 punten uit 3 partijen aan de middenstip verscheen, als enige club in de 3e klasse D zonder puntverlies en daarmee koploper, liet zich vanmiddag vrij verrassend twee punten ontfutselen door de Rotterdamse gasten BZC/Zuiderpark (1-1).

Op een zonovergoten Thurledepark leek niets een vierde overwinning voor de thuisploeg in de weg te staan. BZC/Zuiderpark, voluit Bloemhof-Zuiderster-combinatie/Zuiderpark geheten, begon dit seizoen voor het eerst in deze fusievorm en won al twee keer en verloor van Meeuwenplaat, waartegen Excelsior'20 vorige week afgetekend met 0-3 won. De betere papieren leken dus duidelijk voor de zwartwitten. Het begin was niet eens zo slecht van de thuisploeg, maar echte kansen bleven uit. De gasten bleven gemakkelijk overeind en staken soms brutaal de middenlijn over. Goalgetter Cas Smulders, verder vrij onzichtbaar, zorgde op slag van rust voor de openingstreffer. Ondanks een overvloed aan verdedigers wist de trots van de familie Van Gelderen, het gaatje te vinden (1-0).

Na de thee was Excelsior'20 lange tijd op zoek naar de bevrijdende tweede treffer. Menig hachelijke situatie ontstond voor het doel van Jowensley Martha, de degelijke goalie van BZC/Zuiderpark. Na het inbrengen van Tom Weber leek de genadeklap een kwestie van tijd.

BZC/Zuiderpark-trainer Peter van Buren deed met nog een kwartier te gaan een wereldzet. Zeer onverwacht kwam hij met een aanvallende wissel waarmee hij zijn verdediging verlichtte. De snelle invaller zorgde, met de opvallende hulp van Excelsior'20-doelman Aykut Nargun, voor de onverwachte 1-1. De treffer gaf BZC/Zuiderpark vleugels en eerlijk gezegd waren de gasten dichter bij de winnende treffer dan de mannen van trainer Gökhan Cayir. Hoe verrassend ook misschien was de eindstand toch wel terecht. ,,We kunnen niet elke week winnen'', stelde Cayir terecht na afloop, ,,dat is echt onmogelijk. We kwamen tot drie prima overwinningen, dat was een mooie prestatie. Met ons jonge team zullen we af en toe echt steken laten vallen. Dat is niet erg, dat is een groeiproces. We moeten van wedstrijd tot wedstrijd kijken en ons stinkende best blijven doen''.

door Ton de Leede 

Resultaten van de andere zondagclubs:
In de 1e klasse B speelde SVDPW thuis doelpuntloos gelijk tegen PFC. Dat brengt het puntentotaal op vier. In de derde klasse blijft Excelsior'20 ondanks het gelijke spel koploper in deze klasse, met 10 punten. In dezelfde afdeling staat Hermes-DVS met een punt minder op een gedeelde tweede positie, dankzij de ruime 0-4 winst uit tegen AGE (doelpuntenmakers Bas Kerkhof, 2x, Ivan Anastasia, Mari Lansbergen). VV Kethel Spaland dolf met 2-1 het onderspit tegen Maasstad Tediro. De ploeg uit Kethel heeft vier punten. Een klasse lager, in 4b, leverde de thuiswedstrijd van SVV tegen VEP een punt op, met een wedstrijd die een de zogenoemde brilstand eindigde. SVV heeft nu 4 punten.Trainer Marcel van der Ven kreeg kort voor tijd een rode kaart wegens aanmerkingen.

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.

Nieuwe promotiefilm Schiedam legt nogal de nadruk op Zwart Nazareth

Fragment uit stadspromotiefilm
SCHIEDAM - De gemeente Schiedam heeft de Brandersfeesten aangegrepen om een nieuwe promotiefilm te presenteren. Dat gebeurde gisteren. Nu voor iedereen te zien.

De video brengt de dynamiek van ons Schiedam goed in beeld. Het filmpje van 2,35 minuten is een aaneenschakeling van mooie beelden. In het filmpje komt wel het accent te liggen op de minder florissante omstandigheden uit het verleden en het feit dat Schiedam bekendheid 'geniet' als 'Zwart Nazareth'. Dit komt doordat een substantieel deel van de tijd wordt voorgedragen uit het boek van Geert Mak, De eeuw van mijn vader. Of deze historische associaties in combinatie met de moderne beelden bij de neutrale kijker het gevoel gaan oproepen dat Schiedam nu een stad is die het bezoeken of het wonen of het werken of het vestigen waard is, is een vraag die je je kunt stellen. Een vraagteken kun je ook zetten bij de manier waarop de passage van Geert Mak wordt voorgelezen door Martin Strik, naar wij aannemen de chefkok van Brasserie Stadhuis. Enigszins onduidelijk afstekend bij de muziek. Een beetje zoutloos, maar dat is een kwestie van smaak.

"Deze film is zaterdag 26 september in première gegaan tijdens de Brandersfeesten in Schiedam. Wat zijn wij trots op deze stad!", luidt op het YouTube-kanaal van de gemeente het commentaar van de gemeente bij de video die getiteld is "Dit is Schiedam -  stadspromotiefilm".

Wij vinden het weliswaar een leuk artistiek getint filmpje, waarbij wij echter vinden dat het woord 'stadspromotiefilm' de lading niet dekt. Maar misschien vervult het jullie wel van trots als je deze film ziet? We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden? Laat het horen, hier of op Facebook.

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.

Man maakt amok bij huis ex

SCHIEDAM - Nog afgezien van de Brandersfeesten (zeven arrestaties plus tien processen verbaal wegens rijden onder invloed), hadden politie en politiehond het vannacht druk in Schiedam. Een man maakte amok voor het huis van zijn ex-partner. Een achtervolgde inbreker moest vanonder een bankje in een tuin worden gevist.

Net voor half twee vannacht werden agenten gestuurd naar de Nolenslaan voor onenigheid tussen ex-partners. De agenten spraken de bij de twist betrokken man buiten de woning. Al eerder op de avond waren zij geconfronteerd geweest met deze man, die toen een sleutel van zijn ex had achtergehouden. Nu werd de sleutel aangetroffen. De agenten namen de sleutel mee terug naar de woning van de ex-partner. "Terwijl de agenten de sleutel teruggaven, kwam de man naar de woning toe en begon aan te bellen en tegen de deur aan te trappen. De twee agenten vroegen assistentie van twee collega's. Ondertussen bleef de man schelden, schreeuwen, aanbellen en schoppen tegen de deur. De agenten besloten de man aan te houden en toen de assistentie ter plaatse was werd de voordeur geopend. De man viel direct een van de agenten aan. Er ontstond een gevecht waarbij de vier agenten gedwongen werden om behoorlijk geweld te gebruiken om de man onder controle te brengen. Door de agenten werd spoedassistentie geroepen en meerdere agenten kwamen ter plaatse ter assistentie. De verdachte staakte zijn verzet en werd onder controle gebracht. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Een politiehond werd ook ingezet bij de spoedassistentie. Deze keer hoefde hij niet te bijten. Een van de collega's heeft mogelijk letsel opgelopen bij de aanhouding. De agenten maken proces-verbaal op van het incident", aldus de politie.

Na een melding om een uur 's nachts heeft de ingeschakelde politiehond wel zijn tanden in de verdachte gezet. Het betrof een melding van een inbraak bij een bejaardentehuis aan de Burgemeester Knappertlaan. De politie meldt: "Agenten gingen snel ter plaatse en zagen bij aankomst bij het pand een jongen wegrennen. De agenten zetten de achtervolging in en zien de jongen een schutting overklimmen. Hierop werd het huizenblok afgezet en inzet van een politiehond afgewacht. De hondengeleider ging met zijn hond het afgezette gebied in. De jongen werd in een tuin onder een bankje aangetroffen. Helaas voor deze verdachte hing de hond in zijn arm. De 23-jarige jongen uit Gouda wordt verdacht van inbraak en is ingesloten op het politiebureau. De politiearts heeft de jongen aan zijn verwondingen geholpen".

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.