zaterdag 6 februari 2016

Weer nederlaag voor HBSS: 4-1 bij Rhoon

Marvin Janssen


 door Ton de LeedeVOETBAL -  HBSS zette zijn nederlaagreeks op bezoek bij Rhoon voort. De ploeg van trainer Marvin Janssen was misschien niet veel minder maar ging toch met een duidelijke 4-1 nederlaag terug naar het Harga-park.Op sportpark De Omloop leek de ontmoeting een bekeken zaak te worden. Thuisploeg Rhoon, met 22 punten op de zesde plaats, had al bij voorbaat een mentale voorsprong op HBSS, dat stukken lager op de ranglijst staat met tien winstpunten minder.

Ondanks de twaalfde plaats op de tabel gaf HBSS volgens coach Marvin Janssen meer dan goed partij: ,,Ik durf zomaar te zeggen dat we meer in balbezit waren en dat we evenveel mogelijkheden hebben gehad als Rhoon. Het is misschien zo dat alles net de verkeerde kant opvalt. Bij twijfel fluit de scheidsrechter in ons nadeel en de bal op de paal vliegt er voor ons net uit de goal, maar bij ons achter gaat die er precies in.''

De eerste rondgang was een gelijk opgaande vertoning waarin de thuisploeg op voorsprong kwam. Een verre uitgooi van de Rhoon-keeper belandde via via uiteindelijk gelukkig op de knie van de spits die de bal tot zijn eigen verbazing in het vijandelijke doel zag verdwijnen. Voor HBSS verzuimden Danny Fellinger en Leon Roozen de ruststand een leuker aanzien te geven.

,,Zijn we minder dan Rhoon,'' vroeg Marvin Janssen aan zijn pupillen in de rust. ,,Tuurlijk niet, dus de tweede helft gaan we erop en erover. Benut de kansen die we krijgen.''

De vol goede moed gestarte Schiedammers slaagden er toch niet in om de ommekeer teweeg te brengen. Rhoon daarentegen bracht de tussenscore zonder erg veel problemen op 3-0. Nadat Vince Timmers de terechte eretreffer had gemaakt (3-1) had Rhoon het laatste woord: 4-1.

,,Ik zie niet in waarom ik mijn ploeg zou moeten veranderen voor de volgende wedstrijd tegen Botlek,'' aldus Marvin Janssen, ,,want ik heb HBSS vandaag goed zien voetballen en met inzet tot de laatste minuut. Die ballen moeten er toch een keertje invliegen en waarom niet volgende week...''
We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.
Kethel Spaland (za) in laatste minuut onderuit; zaterdagteam zondag het veld in tegen Excelsior'20

Raymond Kraaijbeek door Jan Schrijver


SCHIEDAM -  De zaterdagmiddag vóór het Bierfest begin november wist Kethel Spaland uit bij Papendrecht in de laatste minuten een zowat verloren wedstrijd in een overwinning om te buigen. Het kan helaas niet altijd feest zijn. Op de zaterdagmiddag vóór het carnavalsweekend zat het de Schiedammers niet mee, maar tegen. De inhaal uitwedstrijd tegen Strijen ging in de laatste minuut verloren: 1-0.

Een vrije trap ongeveer vanaf halverwege het veld genomen, viel achter de verdediging. In plaats van de bal resoluut weg te werken dan wel voor doelman Jeffrey Welbie (keeper Mike Zonnevijle was geblesseerd) te laten, werd de bal door de verdediging half geraakt. De bal plofte uiteindelijk voor de linkerspits die dank-je-wel zei tegen het buitenkansje en in de 90-ste minuut de 1-0 op het bord zette voor de Strijenaren. Dat heeft gevolgen voor de stand. Strijen gaat met de late overwinning over de vv Kethel Spaland heen, omdat Strijen op 21 punten uit 14 wedstrijden komt, terwijl de Schiedammers op 19 uit 14 blijven staan. CWO met eveneens 19 punten en Piershil met een puntje meer staan tussen de ploeg uit Kethel en Strijen in.

Kethel Spaland blijft in de tweede periode ook na dit verlies nog kansrijk op de derde positie staan, na CWO met het gelijke puntenaantal van 12 maar een beter doelsaldo en na de SC Feyenoord die echter reeds de eerste periode op zak heeft. Die tweede periode is allemaal goed en aardig, maar, vindt trainer Raymond Kraaijbeek, het is nu meer zaak om in de totaalstand naar beneden te kijken. Prioriteit is om de naar de tweede klasse gepromoveerde club (na het wegvallen van SVDPW nu de hoogst spelende Schiedamse club) dit jaar veilig te spelen. De na afloop teleurgestelde trainer: "Je hebt wel eens van die wedstrijden dat het allemaal net niet lukt. Vandaag was dat er zo een. Na de eerste helft hebben we daarom per se de nul willen houden, met de hoop op een goed moment van een van onze spelers met individuele mogelijkheden om zo dan misschien nog wel meer dan een punt, maar in ieder geval één punt mee naar huis te nemen. Er is eigenlijk ook de gehele wedstrijd weinig aan de hand geweest, op een paar aanvallen van Strijen na, waarbij Jeff ons met twee goede reflexen en een keer goed uit zijn doel komen op de nul hield. Maar al met al is het dus heel zuur om dan in de laatste minuut een onnodig doelpunt tegen te krijgen."

Het veld van de thuisploeg was twee weken geleden te slecht om op te spelen, heeft de afgelopen dagen ook nog regen te verwerken gekregen en was vandaag ook nog geen grasmat waarvan je als speler droomt. Een zwaar veld, dat in het voordeel was van een povere ploeg als Strijen, die de lange bal tot kunst wil verheffen, gegeven het feit dat de ploeg beschikt over een sterke spits die weg weet met de op hem gerichte lange ballen. Jammer dat een minuut voor rust een schot van Jasper Koning, op een hoekschop, van de lat het veld weer in kwam. Als Kethel Spaland met een nipte voorsprong aan de thee had kunnen gaan nippen, zou het waarschijnlijk een wedstrijd met een ander beeld geworden zijn.

Morgen staat de oefenwedstrijd tegen Excelsior'20 op het programma. Die wedstrijd stond reeds geprogrammeerd, voordat bekend werd dat Kethel Spaland vandaag een inhaalwedstrijd moest spelen. Geen probleem om morgen weer te spelen, zegt Raymond Kraaijbeek, "want we beschikken met negentien man over een selectie die breed genoeg is."

Update:
Zondag heeft Kethel Spaland (za) met 1-4 gewonnen in de oefenwedstrijd tegen Excelsior'20. In de ploeg uit Kethel scoorde Guido Mokveld tweemaal. Jasper Koning en Naigly Klepke maakten de andere doelpunten bij de bezoekende ploeg. Mitchell Schrauwers deed scorend iets terug voor de thuisploeg (1-3).


We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.
   

Myburgh en Seelaar naar WK Twenty20-cricket India


CRICKET - In de selectie van het Nederlands cricketteam dat op 17 februari aanstaande naar India vertrekt om zich voor te bereiden op het wereldkampioenschap Twenty20-cricket dat in maart start in India, zien we twee Schiedamse gezichten. Hermes-DVS speler Stephan Myburgh en voormalig Hermes-DVS-speler Pieter Seelaar. Zij waren er ook bij tijdens het bloedstollend spannende kwalificatietoernooi afgelopen zomer in Schotland en Ierland.

Evenals tijdens het vorige WK speelt Nederland eerst in een eerste fase. Nederland speelt hierin tegen Bangladesh (9 maart), Oman (11 maart) en Ierland (13 maart). Deze wedstrijden worden alle gespeeld in Dharamsala, India. Alleen als het eerste wordt in deze poule speelt Nederland tegen de grote cricketlanden in fase II, te weten tegen Pakistan (16 maart), Australië (21 maart), India (23 maart) en Nieuw Zeeland (27 maart).

De volledige selectie is:
Wesley Barresi, Logan van Beek, Peter Borren, Mudassar Bukhari, Ben Cooper, Timm van der Gugten, Vivian Kingma, Ahsan Malik, Paul van Meekeren, Roelof van der Merwe, Stephan Myburgh, Max O'Dowd, Michael Rippon, Pieter Seelaar en Sikander Zulfiqar.


We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.

Inhaal voetbalprogramma carnavalsweekend. SVV volgende week mét Wolters, zònder Van der Ven

Toon Wolters neemt per direct roer over bij SVV (zo)
SCHIEDAM - In dit weekeinde - het carnavalsweekeinde -  is er een beperkt voetbalprogramma voor de amateurclubs. Vandaag komt PPSC al om 13.00 uur in actie om uit tegen Schipluiden de twintig minuten af te maken die resteerden bij de wegens een blessure van Stephan Bronwasser bij een 4-1 stand voor de koploper gestaakte wedstrijd. Inhaalwedstrijden zijn er om half drie in Strijen voor Kethel Spaland en in Rhoon voor HBSS. Zondag staat uitsluitend de wedstrijd van Kethel Spaland uit tegen Abbenbroek op het programma, om 14.00 uur.

Pas volgende week komen Hermes-DVS (thuis tegen AGE) en Excelsior'20 (uit tegen BZC-Zuiderpark) in de wei. Ook SVV  - zowel het zaterdag als het zondagteam  -  moeten een week wachten met de competitie. Op zaterdag 13 februari staat de thuiswedstrijd tegen JHR op het programma. Een dag later gaat het zondagteam op bezoek bij VEP, met in de Schiedamse dugout dan een nieuwe trainer: Toon Wolters, die per direct de plaats heeft ingenomen van Marcel van der Ven. Laatstgenoemde had al de aanzegging van het SVV-bestuur gekregen dat hij volgend seizoen niet verlengd zou gaan worden als trainer. Nu er zestien spelers van het in ontbinding zijnde SVDPW lopende het seizoen per direct overschrijving hebben aangevraagd naar SVV en per direct aan de selectie zijn toegevoegd, heeft Van der Ven besloten per direct de pijp aan Maarten te geven. Dat tussentijds inpassen zou Van der Ven niet fair vinden ten opzichte van de huidige groep. Anderzijds, het is vanuit sportieve ambitie geredeneerd begrijpelijk dat SVV - dat nu op de tweede plaats van onderen in de laagste amateurklasse bivakkeert -  deze buitenkans met beide handen aangrijpt. Daarbij aantekenend, dat er volgend seizoen een vijfde klasse wordt ingesteld. Je moet er toch niet aan denken dat Schiedams voetbaltrots van weleer afzakt naar dat niveau. Nu, met de komst van Wolters en spelers van SVDPW lijkt behoud in de vierde klasse een 'zekerheidje' en is het in het geheel niet uitgesloten dat SVV de derde periode gaat pakken en aldus promotie naar de derde klasse afdwingt. In een eerdere blog spraken wij overigens reeds de verwachting uit dat Toon Wolters eerder dan volgend seizoen in de dugout van SVV plaats zou nemen. Wolters gaat SVV uit de kelder halen, schreven wij toen.

De zaterdagvoetballers van Kethel Spaland, die vandaag dus in actie komen voor de inhaalwedstrijd tegen Strijen, spelen op eigen verzoek morgen nogmaals. Dan spelen zij vriendschappelijk op Thurlede tegen Excelsior'20. Na deze vriendschappelijke wedstrijd kunnen beide teams gezamenlijk inhaken in de polonaise in het carnavalsfeest van Schiedams katholieke voetbalclub, het feest dat alom bekend staat als hèt carnavalsfeest van de regio. Op twitter schrijft de club:
Aanstaande zondag 14u het officieuze Sdams Kampioenschap; #Excelsior20 - vv Kethel Spaland za #alaaf #derby,  met daarbij aangekondigd het optreden van Johnny Purple met zijn carnavalsnummer 'feest op de camping'.  En in zo'n carnavaleske feestsfeer wordt dan ook de draak gestoken met de vaalblauwen...(waarvan er ongetwijfeld ook op het feest zullen mee hossen).
We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.

vrijdag 5 februari 2016

In maart start sloop Wetenschappersbuurt; eerste nieuwe huizen klaar in 2017

SCHIEDAM - Er kan gesloopt en gebouwd gaan worden in Schiedam-Oost. Gemeente Schiedam, ERA Contour en Woonplus Schiedam hebben vandaag de benodigde handtekeningen gezet.
Daarmee is het startsein gegeven voor de transformatie van de Wetenschappersbuurt. Naar verwachting gaat komende maand de sloop van start. Zomer 2017 zullen als alles goed gaat de eerste huizen worden opgeleverd. In 2021 moeten de laatste nieuwe woningen zijn opgeleverd.


Fotobijschrift: v.l.n.r. Bianca Seekles (directievoorzitter ERA Contour), burgemeester Cor Lamers en Bob Venhuizen (directeur-bestuurder Woonplus Schiedam) tijdens de ondertekening in de Cornelis Hagazaal van het Stadskantoor in Schiedam (Foto: Leendert van der Waal)
- Tekst persbericht  -

Transformatie Wetenschappersbuurt Schiedam van start!

Gemeente Schiedam, ERA Contour en Woonplus Schiedam tekenen overeenkomsten


Met het tekenen van verschillende overeenkomsten hebben de gemeente Schiedam, TBI-onderneming ERA Contour en Woonplus Schiedam op vrijdag 5 februari het startsein gegeven voor de transformatie van de Wetenschappersbuurt in Schiedam. Onder de naam ‘De Nieuwe Wetenschappers’ wordt dit deel van Schiedam Oost een aantrekkelijke, gevarieerde en groene buurt. Het project dankt zijn naam aan de straatnamen van de buurt, die alle vernoemd zijn naar bekende wetenschappers.

Combinatie huur- en koopwoningen
In de Wetenschappersbuurt worden 293 woningen gesloopt. Daarvoor in de plaats komen 148 nieuwe huur- en koopeengezinswoningen. ERA Contour ontwikkelt en bouwt de woningen. De helft van de woningen verhuurt Woonplus Schiedam als sociale huurwoning, de andere helft zijn koop eengezinswoningen. Woonplus pakt ook 80 bestaande woningen aan door groot onderhoud en renovatie. De openbare ruimte wordt opnieuw ingericht door de gemeente Schiedam. De vernieuwingsopgave is opgedeeld in vier fasen die stap voor stap een krachtige impuls geven aan Schiedam Oost.

Gezamenlijke gebiedsvisie
ERA Contour heeft in opdracht van de gemeente Schiedam en Woonplus een gebiedsvisie opgesteld voor de wijk. Samen met de kinderen in de wijk en de kindergemeenteraad is het team aan de slag gegaan met deze ‘bewoners van de toekomst’. Ook Bewonersvereniging Schiedam Oost, bewoners uit de wijk en overige betrokkenen uit Schiedam Oost en de Wetenschappersbuurt zijn betrokken bij de planvorming. 

Positieve impuls
De herstructurering van de Wetenschappersbuurt sluit aan bij de woonvisie van de gemeente Schiedam en bij de ambities van Woonplus om haar sociale woningvoorraad te vernieuwen. Na de transformatie is ‘De Nieuwe Wetenschappers’ een kindvriendelijke, groene wijk met een combinatie van sociale huurwoningen en betaalbare koopwoningen.

Planning
Met de ondertekening van de overeenkomsten staat niets de start van de werkzaamheden meer in de weg. De bewoners van de woningen die als eerste worden gesloopt zijn al verhuisd. Binnenkort draagt Woonplus deze woningen over aan de gemeente, die de woningen gaat slopen. Naar verwachting start de sloop in de loop van maart. De eerste woningen worden naar verwachting in de zomer van 2017 opgeleverd. In 2021 moeten de laatste nieuwe woningen zijn opgeleverd. Meer informatie is te vinden op www.denieuwewetenschappers.nl.

- Einde tekst persbericht -

donderdag 4 februari 2016

Is de strijdbijl tussen Vlaardingen en Schiedam begraven?


 
 
 
door Dirk Tempelaar
 
 
Stel: de strijdbijl tussen Vlaardingen en Schiedam is begraven! Het zou namelijk het einde betekenen van de al eeuwen voortdurende 'Vlaardingse en Schiedamse twisten'. Geen Busbaan rellen meer! Geen knokpartijen om de meisjes bij de 'Vijfsluizen'. 'De Vlaardinger' heeft blijkbaar de strijdbijl begraven die gebruikt werd tijdens de 'Vlaardingse en Schiedamse Twisten'.
 
'De Vlaardinger' is zelfs zover gegaan dat Schiedam nu een eigen pagina heeft in het menu van de enige echte online krant met de alles zeggende slogan 'Het laatste Vlaardingse Nieuws lees je het eerste online op www.devlaardinger.nl', maar waar sinds kort dus ook nieuws uit Schiedam te lezen is op 'P.9. SCHIEDAM'. Neemt 'De Vlaardinger' daarmee een voorschot op een eventuele samenvoeging van de drie Maassteden:  Vlaardingen, Schiedam en Maassluis. Er is namelijk nog een plekje vrij in het menu voor de tekst P.10. MAASSLUIS.

Weg Vlaardingen, bekend als dé haringstad van Nederland. Weg haar Vlaardingse ijsmoppen, ijzerkoekjes en harinkjes! Vlaardingen is vooral bekend als dé haringstad van Nederland. Wat rest is het visserijverleden met name rond de Oude Haven en de Koningin Wilhelminahaven en musea. Slechts een monument op het Grote Visserijplein van Govert van Brandwijk herinnert aan de vele vissers die op zee het leven lieten.

Weg Schiedam gelegen tussen Rotterdam en Vlaardingen, oorspronkelijk aan de Schie en later ook aan de Nieuwe Maas.  De stad is vooral bekend om haar jenever, de historische binnenstad met grachten, en de hoogste windmolens ter wereld en haar Schiedamse moutjenever! 

Weg Maassluis wat ontstaan is rond 1340, als nederzetting bij een sluis in een zeewering die tussen de Noordzee en Rotterdam werd aangelegd om overstromingen te voorkomen en een rijke historie heeft betreffende de zeesleepvaart. 

Wat blijft is een kleurloze, grote stad aan de Nieuwe Maas en Waterweg met onnoemelijk veel leegstand en een veelvoud aan criminaliteit.

Ook 'De Vlaardinger' zal er niet aan ontkomen en zal haar historische naam moeten wijzigen in de naam die deze kleurloze, historie-arme stad in de toekomst zal gaan dragen. Wellicht wordt er door een geheel nieuw bestuur een debat of wedstrijd uitgeschreven, waarbij burgers suggesties mogen aandragen die daarna nimmer meer het daglicht zullen aanschouwen. Het bestuur zal daarna de stad een door hen verzonnen naam geven die, zoals gebruikelijk, weer nergens op zal slaan. 

Noot
Aan de Schiedammer Online, een extra editie met een eigen site, wordt momenteel hard gesleuteld door Bond For Web Solutions. De redacties hopen snel deze mooie aanvulling gerealiseerd te hebben. Al te klef moet het niet worden. Een lichte vorm van animositeit mag zeker niet ontbreken. Al is het maar vanuit historisch oogpunt.
 
Wie weet en leuk voor columnist Dirk Tempelaar vormt de Hoeker op termijn nog een mooie aanvulling op dit Waterweg nieuwspalet.Zoals Dirk zegt, binnenkort online: deschiedammeronline.nl  
Je kunt alvast de Facebook-pagina liken, dan word je maximaal op de hoogte gebracht en gehouden van de komst van deschiedammeronline.nl
Alvast bedankt voor je support!


Kwartet Schiedamse galerieën speelt in op Art Rotterdam Week

SCHIEDAM/ROTTERDAM - Vier Schiedamse galerieën spelen in op de grootscheepse kunstmanifestatie die volgende week in Rotterdam plaatsvindt, de Art Rotterdam Week.

Van 10 tot en met 14 februari vindt in Rotterdam de 'Art Rotterdam Week' plaats, met op verschillende locaties in deze stad exposities, performances, lezingen, met als belangrijkste locatie de Van Nellefabriek (het programma). "Art Rotterdam heeft zich ontwikkeld tot de plek om jonge kunst te ontdekken. Ook deze 17e editie brengt u de laatste ontwikkelingen binnen de beeldende kunst in verschillende tentoonstellingsmodellen. Hierin kunt u vanuit verschillende invalshoeken de rijke schakering van de hedendaagse kunstproductie aanschouwen; videokunst in Projections, installaties en performances in Intersections, de nieuwste lichting Nederlandse kunstenaars in Prospects & Concepts en jonge galeries met solopresentaties in de New Art Section", aldus de organisatie.  

Tijdens de Art Rotterdam Week openen vier Schiedamse kunstzalen hun deuren van woensdag 10 tot en met zondag 14 februari tussen 11.00 en 20.00 uur, te weten Galerie Jabelle/Jacques Tange, Stichting Kunstwerkt, Artipico en LH131. Laatsgenoemde is de nieuwe galerie van Hans Ritman aan de Lange Haven 131, bij veel Schiedammers bekend als het gebouw waar ooit de bibliotheek gevestigd was. 

We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.

dinsdag 2 februari 2016

Wethouder, museumdirecteuren en zakkendragers geven aftrap voor intensiever gebruik huisje

SCHIEDAM -  Wethouder Marcel Houtkamp heeft vanmiddag de pers ontvangen in het Zakkendragersgildehuis, in de volksmond Zakkendragershuisje. Hij gaf een toelichting op de plannen voor het toekomstige gebruik van dit anderhalf jaar geleden gerestaureerde uit de achttiende eeuw stammende historische pand, daarbij terzijde gestaan door directieleden van het Stedelijk Museum en het Jenevermuseum, die collectiedelen ten toon gaan stellen, en door twee leden van het zakkendragersgilde, het Anthonisgilde genaamd, de huidige tevens blijvende gebruikers.


Rechtermuur waar doorgang in komt, linkermuur met vensters
Op initiatief van het zakkendragersgilde is enige tijd geleden het onderzoek gestart om op een deel van de bovenverdieping van het huisje een sfeervolle eetzaal te scheppen voor het naburige Café Sjiek. Op de bovenverdieping bevindt zich nu de Gildekamer, waar de leden van het gilde hun vergaderingen houden. Deze kamer blijft in stand, maar krijgt door het aanbrengen van raampjes in de muur tussen Gildekamer en toekomstige eetzaal inkijk vanuit de toekomstige eetzaal. Waar de scheidingsmuur tussen Gildekamer en eetzaal ophoudt, wordt een glazen pui aangebracht. Achter de glazen pui worden collectiedelen van genoemde musea opgesteld. De eters hebben dus tijdens het eten een fraaie doorkijk vanuit de zaal op de opgestelde collectiedelen. Het wordt sowieso een, wat je noemt, 'room with a view'. Door de buitenramen zie je uit op historisch Schiedam. Het is nog niet zo dat de gemeente en Café Sjiek er al helemaal uit zijn, er moet nog over enkele zaken overeenstemming worden bereikt, aldus de wethouder. En zodra partijen eruit zijn, zal het gezien de vereiste werkzaamheden ook niet voor 2017 kunnen zijn dat de eerste gasten vanuit de eetzaal die Café Sjiek in zijn eigen pand op de eerste verdieping reeds heeft, de doorsteek kunnen maken naar de bovenverdieping van het Zakkendragershuisje.
Wat een mooi uitzicht

Op de bovenverdieping zal een doorsteek gemaakt moeten worden tussen beide panden. De historische stenen zullen op zolder worden bewaard. Het huisje ontbeert moderne verwarming; hiervoor dienen dus voorzieningen te worden getroffen zodat ontvangst van gasten op comfortabele wijze kan plaatsvinden. De aan te brengen glazen pui zal doorgaans afgesloten zijn; het zal niet de bedoeling zijn dat gasten van Café Sjiek vrijelijk door de rest van het Zakkendragershuisje kunnen lopen. Bij bijzondere gelegenheden is het echter wel mogelijk de glazen pui open te zetten. Het Zakkendragershuisje zal ook vanaf zijn eigen hoofdingang niet toegankelijk zijn voor het publiek, behalve op speciale gelegenheden (zoals dat nu ook is, bijvoorbeeld tijdens de Brandersfeesten en tijdens de periodieke
openingstijden die het Anthonisgilde aanhoudt of als een groep ontvangen wordt door het gilde, zoals aanstaande vrijdag een groep scholieren van Lyceum Schravenlant die geschiedenisles zullen krijgen van gildeleden). De gemeente is wel van plan het Zakkendragershuisje te gaan gebruiken voor ontvangsten. Het is voor de gemeente een uitbreiding van de sfeervolle locaties voor ontvangst, zoals het oude stadhuis, het Stedelijk Museum en het Jenevermuseum. Wethouder Houtkamp gaf aan verheugd te zijn, deze 'aftrap' voor de uitbreiding van het gebruik van het Zakkendragershuisje te geven, met aan zijn zijde directieleden van de beide musea. Dat is voor het eerst en het benadrukt de intensievere samenwerking tussen de musea en dat zij meer betrokken raken bij de Schiedamse samenleving en haar geschiedenis.Lees ook: Boven eten, beneden zakken laten.


We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.V.l.n.r. Marjolein Beumer (Jenevermuseum), Nicole Theeuwes (Stedelijk Museum Schiedam), Marcel Houtkamp, Willem-Jan ten Wolde en Marco Spruit Bleeker.Schiedamse historie herleeft

Schiedam loopt blauw aan voor G1000

SCHIEDAM - Deze week is een van Schiedams molens, de Kameel, blauw uitgelicht. Dit om aandacht te vragen voor de aanmeldweek voor de eerste burgertop van Schiedam, de G1000. Afgelopen week hebben duizenden Schiedamse, kiesgerechtigde inwoners hiervoor een uitnodiging ontvangen. De burgertop vindt plaats op zaterdag 27 februari 2016 in de Margriethal in Schiedam.De eerste aanmeldingen voor de burgertop in onze stad zijn binnen. “We zijn blij met de reacties die we krijgen van mensen en de aanmeldingen die reeds plaatsvinden. De eerste paar dagen zijn er al meer dan honderd aanmeldingen binnengekomen”, aldus Bernard Boode, secretaris van G1000Schiedam. Naast het blauw uitlichten van de molen zijn de vrijwillige organisatoren van deze eerste burgertop flink aan het flyeren geweest. Door de hele stad hangen posters en liggen flyers.
Boode: “Er staan nog meer promotieacties op stapel. We willen de stad blauw kleuren en zoveel mogelijk mensen enthousiast maken om zich aan te melden voor de 27e en zo hun stem te laten gelden.”

Schiedammers maken de stad
Naast ingelote inwoners zijn ook ondernemers, ambtenaren, politici uitgenodigd om de 27e februari aan te schuiven. Boode: “G1000 gelooft in de kracht van het hele systeem: alle belangrijke partijen doen mee aan het gesprek. Zo worden we samen verantwoordelijk voor het resultaat: burgers, vrije denkers, werkgevers en de overheid.” De G1000Schiedam valt in het themajaar van de stad: ‘Schiedammers maken…’.

Veel gestelde vragen
De eerste dagen heeft zich al een aantal ‘Vrije denkers’ aangemeld. De eerste 100 mensen die vinden dat ze tot deze groep behoren kunnen zich zonder inlootcode aanmelden. Boode: “Maak hier dus snel gebruik van! Als je niet kunt op 27 februari is een andere veel gehoorde vraag of je je inlootcode door mag geven aan iemand die wel kan. Het antwoord: Gelukkig mag dat! Laat je code niet verloren gaan.”

G1000 - Groep van 1000
De burgertop, zoals G1000, is een initiatief van een aantal gewone Schiedammers die vinden dat democratie meer moet zijn dan een keer in de vier jaar naar de stembus gaan. De G1000 geeft inwoners een stem en daarmee de mogelijkheid bij te dragen aan datgene wat de Schiedamse burger echt belangrijk vindt, en wel in de vorm van een top 10 met belangrijkste onderwerpen. De naam G1000 staat voor een Groep van 1000 mensen, vergelijkbaar met de G7, het forum van zeven vooraanstaande industriële staten.

Lees ook:We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.
 

maandag 1 februari 2016

PopUpTv opent aan Broersveld

SCHIEDAM - Vrijdagmiddag om vijf uur opent burgemeester Cor Lamers het nieuwe tijdelijke onderkomen van PopUpTv op het Broersveld 31 in Schiedam. Hiervoor heeft de organisatie ruim twee jaar gebruik kunnen maken van het pand aan de Hoogstraat 85.

“Voor minimaal een jaar neemt PopUpTv haar intrek in het pand Broersveld 31 Schiedam. Het is een groot, open pand met heel veel mogelijkheden,” aldus de Stichting PopUpTv, die online televisieprogramma’s maakt gericht op Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. PopUpTv startte in september 2013 en maakte tot dusver 1.273 video’s. Deze zijn hier te zien.

De opening krijgt vrijdagmiddag tussen vier en zes uur een feestelijk tintje met onder meer levende muziek.


We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.
 

Zonnepanelen op Wennekerpand; 150 meter hoge windturbines langs het water

De wethouder koopt zonnepanelen (foto Rob Siegerist)

 

Zon en Wind vergroenen Zwart NazarethSCHIEDAM - Voor het Schiedams Energie Collectief was het zondag een heuglijk feit, dat Patricia van Aaken in het Wennekerpand met het aankopen namens de gemeente van een aantal zonnepanelen, het startsein heeft gegeven voor de actie om geld bij elkaar te krijgen voor de zonnepanelen op het dak van Schiedams culturele ontmoetingsplaats (zie voor meer informatie het persbericht van de gemeente en het persbericht van het Schiedams Energie Collectief, die beide onderaan dit bericht staan).
Eerder in januari had het college van B&W besloten mee te werken aan de plaatsing en de daartoe benodigde huurovereenkomst te willen aangaan. Huib Sneep (foto), één van de initiators van dit burgerinitiatief, was medio januari aanwezig bij de bekendmaking daarvan door B&W aan de pers. Sneep, ook bekend als de bomendokter van Schiedam, vertelde ons gelukkig te zijn met de medewerking die hij ook in het voortraject heeft gekregen van B&W. "Ik ben heel wat keren in het Stadskantoor geweest voor dit project. Nu is het niet zo dat als je de medewerking hebt van B&W, dat je dan ook automatisch medewerking hebt van alle ambtenaren. Niet iedere ambtenaar was pro, we hebben de nodige barrières moeten wegnemen," zegt Sneep, bij wie de gang van zaken echter geenszins het enthousiasme voor duurzame initiatieven heeft weggenomen. Er wordt druk gewerkt aan een volgend project, honderdvijftig meter hoge windmolens in de buurt van de Nieuwe Waterweg. Ook daar wordt participatie door de burger gezocht. De mogelijkheid tot participeren draagt bij aan het krijgen van draagkracht, aldus Sneep. Ook bij de windmolens zal niet iedere inwoner van Schiedam direct 'om' zijn.  "Maar vergeet niet", zegt de initiatiefnemer, "dat enkele eeuwen geleden de komst van de windmolens op de nodige weerstand onder de bevolking kon rekenen. Daar is wel zo'n vijftig jaar tegenaan gehikt. Die windmolens hebben Schiedam toen echter wel de nodige welvaart en ontwikkeling gebracht. Dat heeft ruime tijd nodig gehad voor de inwoners om dat te kunnen beseffen".


zondag 31 januari 2016

Vermist: autistische man, in grijze overall

SCHIEDAM -  Burgernet heeft enkele minuten geleden (om 22.17 uur) de oproep gedaan naar een vermiste man in Schiedam. De 32-jarige man zou vermist zijn vanaf de Eerste Tuinstraat. Zij signalement is als volgt: blanke man, met zeer kort haar. Hij draagt een grijze overall die uit één stuk bestaat. Daarover een zwarte jas.  Hij draagt zwarte schoenen (kunnen ook zwarte laarzen zijn). De man is autistisch. Mocht je aanwijzingen hebben over deze vermiste man, word je verzocht te bellen met 0800-0011.

NB, wij kunnen de Eerste Tuinstraat niet vinden op de kaart. Wordt hier bedoeld de Tuinlaan? Of de Eerste Tuinsingel? 

1e update: In het eerste bericht van Burgernet werd gemeld dat het om een 32-jarige man zou gaan, in het tweede bericht een uur later, waarin werd aangegeven dat de man nog steeds niet gevonden was, werd echter gesproken over de leeftijd van 21 jaar. Daarin ook een correctie ten aanzien van de straatnaam; deze moet zijn Eerste Tuinsingel.

2e update: De man is terecht; hij is zelf teruggekomen.


Hermes-DVS verliest van Charlois en daarmee ook de aansluiting met de bovenste drie

Visser ziet z'n mannen weer slordig met kansen omgaan

door Paul de RoosVOETBAL - In een matig duel uit tegen vv Charlois was het in de 1e helft Hermes DVS dat het betere van het spel had zonder echt tot goed voetbal te komen. Ook nu kwam de tegenstander weer op voorsprong: een vrije trap wordt in de 5 meter gelegd en door een misverstand tussen keeper en verdedigers wordt de bal binnengekopt. Op slag van rust komt de bal voor de voeten van Charlois doelman Leetz en waar iedereen de lange bal verwacht, wordt de bal tegen Bas Kerkhof aangeschoten en verdwijnt de bal in het lege doel. Direct na de aftrap fluit de scheidrechter voor rust: 1 - 1. In de tweede helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en ging het tempo gelukkig wat omhoog waardoor het wel een spannende wedstrijd bleef. Charlois bleef compact spelen en Hermes DVS bleef voetballend zoeken naar de voorsprong en kreeg hier ook enkele kansen voor. Net zoals in de 1e helft komt Charlois wederom op voorsprong en ook nu weer vanuit een vrije trap waarbij de keeper de bal loslaat en de rebound keurig bij de 1e paal binnengeschoten wordt: 2 - 1. Als dan vervolgens Charlois wederom vanuit een vrije trap op 3 - 1 komt, lijkt de wedstrijd gespeeld.  Vlak voor tijd is echter het Vincent Lansbergen die de spanning nog terug brengt in de wedstrijd, maar met kunst en vliegwerk weet Charlois de overwinning binnen te halen 3 - 2.

Excelsior'20 raast in 2e helft naar 4-0 overwinning

Mitchell Kalabogias moest het veld ruimen
 

Na rood Mitchell Kalabogias scoren Schiedammers nog drie keerdoor Ton de Leede (foto's Joep Schrijver)


VOETBAL - Het begint zo langzamerhand een gewoonte te worden in de thuiswedstrijden van Excelsior'20: een slechte vaak doelpuntloze eerste rondgang wordt gevolgd door een flitsende en meestal doelpuntrijke gang richting het doel aan de kantinekant. Ook op deze druilerige zondag werd het geschetste scenario als geheel vanzelfsprekend op de zware grasmat neergelegd. In de 52ste minuut scoorden de Schiedammers hun eerste en de allerlaatste minuut was goed voor de vierde en laatste goal: 4-0. Tegenstander Meeuwenplaat bleef lang hopen op een puntje, zeker tegen tien man, maar eindigde moe gestreden en zonder punten op het Thurledepark.

De trouwe aanhangers van Excelsior'20, vooral gezellig samengepakt op de historische tribune, zagen het eerste bedrijf zegge en schrijve nul mogelijkheden voor beide doelen. De thuisploeg had dan wel meer balbezit, de opponent gaf geen meter ruimte cadeau. ,,Elke tegenstander van ons,'' sprak Excelsior'20-oefenmeester Gokhan Cayir de waarheid, ,,begint met verdedigend spel en elf man achter de bal. Wij moeten daar dan een oplossing voor vinden en dat is niet altijd even makkelijk. Vorige week tegen DHZ lukte ons dat wel met een 0-3 ruststand op het bord. Vandaag was dat even anders en stond het halverwege nog 0-0.''

De thee had andermaal een goede invloed op het spel van Excelsior'20. ,,In de rust hoefde ik niet veel te zeggen,'' verklaarde Gokhan Cayir, ,,want ook de spelers wisten dat het goed zou komen.''  Spelen richting het doel voor de kantine heeft al járenlang een positieve invloed op de thuisspelers. Met het flinke rumoer vanaf het terras en sarrende supporters achter het doel lijken de spelers vaak vleugeltjes te krijgen. Daarbij opgeteld dat de meeste tegenstanders niet de conditie hebben om een potje tot een goed eind te brengen, zorgt dat gejuich niet uit kan blijven.

Zoals verwacht hield ook Meeuwenplaat niet al te lang meer stand onder de druk van de een stuk meer gedreven thuisploeg. Lisendry Sambo gaf als wel vaker het goede voorbeeld en besloot Meeuwenplaat-keeper Aitor Spetter op te jagen na een korte terugspeelbal. De kleine technicus blokte de bal zo gelukkig dat spits Tom Weber de bal maar in het doel hoefde te lopen (1-0). Net nadat Gokhan Cayir op tactische basis verdediger Jermaine Dortalina voor Marciano Bouva had gewisseld, eindigde een aanval van Meeuwenplaat met een schot op de lat.

Bij dit ene wapenfeit bleef het voor de witblauwen. Gokhan Cayir besloot Tom Weber, wiens enige inbreng zijn doelpunt was, naar de kant te halen ten faveure van Ruchen Pieternella. Gevolg was dat nu van beide vleugels gevaar kwam, alhoewel Cas Smulders duidelijk zijn dag niet had. Ofschoon met Lisendry Sambo minder lengte komt in de spits, moet wel gezegd worden dat hij voortdurend gevaar uitstraalt.

Ondanks twee keer geel en dus rood voor Mitchell Kalabogias, een beslissing van scheidsrechter Van der Zwam die zwaar overtrokken was, deed Excelsior'20 er met tien man gewoon een schepje bovenop. Nadat Ruchen Pieternella opzichtig was gehaakt binnen de zestien mocht Cas Smulders van elf meter aanleggen. Hij stuurde de goalie keurig de verkeerde kant op waarbij de bal via binnenkantje paal tegen het net belandde (2-0).

De verder niet bepaald imponerende Mitchell Schrauwers bepaalde met twee inzetten de finale stand op 4-0. Eerst krulde de linkspoot een vrije trap hard en via de onderkant lat binnen (3-0) (zie de video op onze Facebook-pagina) en in de slotminuut beloonde hij voorbereidend werk van Cas Smulders (4-0). ,,Zolang we ook winnen als we een keertje slecht spelen, blijven we bovenin meedoen in de derde klasse D. Volgende week spelen we op zondag vriendschappelijk tegen Kethel Spaland (za) met het 1e, 2e en 3e. En daarna verder met het carnaval van vrijdag en zaterdag. Dat is ook Excelsior'20.''


We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.
 Hoogspel

 

Hermes-DVS verliest uit tegen Charlois: 3-2; er had meer in gezeten

VOETBAL - In de uitwedstrijd tegen Charlois heeft Hermes-DVS met 3-2 verloren. Van deze wedstrijd tref je vanavond een ooggetuigeverslag aan op deze stadsblog. Ter plekke was Paul de Roos. Je kunt hier straks zijn verslag lezen.

Hermes-DVS startte deze speelronde als de nummer 4, Excelsior'20 als de nummer 3, Charlois als de nummer 2. Excelsior'20 en Charlois hadden evenveel punten en hebben dat na vandaag nog steeds, maar op doelgemiddelde nemen de Schiedammers nu plek 2 in. Hermes-DVS zakt door het verlies naar de vijfde plaats, op 2 punten afstand gevolgd door Maasstad/Tediro dat gelijkspeelde tegen Blijdorp. BZC/Zuiderpark won van Besiktas en klom naar de vierde plek. Koploper OHVV liet geen steek vallen en droogde DHZ met 5-0 af. Kethel Spaland uit tegen Abbenbroek kwam in deze derde klasse D vandaag niet in actie; het veld was te slecht.

Excelsior'20 wint met man minder: 4-0 en klimt naar plek 2

VOETBAL - Excelsior'20 heeft zojuist in blessuretijd, ondanks een ondertal, de voorsprong tegen Meeuwenplaat vergroot tot 4-0. Het ooggetuigeverslag van Ton de Leede lees je straks op deze blog, met foto's van Joep Schrijver.

(zie voor het verslag hier)


Hermes-DVS startte deze speelronde als de nummer 4, Excelsior'20 als de nummer 3, Charlois als de nummer 2. Excelsior'20 en Charlois hadden evenveel punten en hebben dat na vandaag nog steeds, maar op doelgemiddelde nemen de Schiedammers nu plek 2 in. Hermes-DVS zakt door het verlies naar de vijfde plaats, op 2 punten afstand gevolgd door Maasstad/Tediro dat gelijkspeelde tegen Blijdorp. BZC/Zuiderpark won van Besiktas en klom naar de vierde plek. Koploper OHVV liet geen steek vallen en droogde DHZ met 5-0 af. Kethel Spaland uit tegen Abbenbroek kwam in deze derde klasse D vandaag niet in actie; het veld was te slecht.We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.
 

  

Druilerig weer? 'Heel Schiedam Bakt' ze bruin. Bijvoorbeeld Schiedams gele kokoskoekjes

SCHIEDAM - Druilerig weer? Tijd om koekjes te bakken. Eigen recept van De Schiedammer, heel gemakkelijk, en nog eetbaar ook. Heb je zelf tips voor Heel Schiedam Bakt, laat ze hieronder achter. Smakelijk bedankt.
300 gram kokosschaafsel. 150 gram havermout. 150 gram zelfrijzend bakmeel. 1 ei. 50 gram boter. Snufje zout en peper en theelepel kaneel. Klein stukje gember fijn gesneden (als je niet van gember houdt, kun je dit natuurlijk weglaten). Flinke scheut vloeibare honing (dat plakt alles goed aan elkaar). Eetlepel kurkuma (daar worden ze vrolijk Schiedams geel van en het is extra gezond ook).

Beetje water. Omscheppen. Als je 'vastloopt' met de pollepel, beetje water erbij.
Alles goed roeren, daarna verder kneden tot een smeuïge massa. Vervolgens bolletjes in de hand, uitrollen tot schijfjes van halve centimeter dikte, op een bakplaat met keukenpapier leggen. Twintig minuten bakken in een (voorverwarmde) oven op 170 graden Celsius.

We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.
 

 

In Schiedam gaat alleen Excelsior'20 door; Hermes-DVS uit tegen Charlois. SVV en Kethel Spaland afgelast

Maar gelukkig kun je ook droog op de tribune zitten bij SVV en Excelsior'20
VOETBAL - Het heeft vrijdag en zaterdag flink geregend, vannacht en vanmorgen was het overwegend droog, maar nieuwe buien zijn vanmiddag verwacht. Wat afgelastingen betreft voor de Schiedamse clubs, moesten er voor de thuiswedstrijd van Excelsior'20 tegen Meeuwenplaat en voor de uitwedstrijd van Kethel Spaland tegen Abbenbroek om half twaalf vanmorgen herkeuringen aan te pas komen. Zojuist is bekend geworden dat Kethel Spaland is afgelast. Excelsior'20 gaat door. SVV zou thuis spelen maar is ook afgelast.

Eerste klasser SVDPW gaat sowieso niet door, want heeft zich teruggetrokken uit de competitie.

Kethel Spaland is afgelast
In de derde klasse spelen drie Schiedamse clubs. Excelsior'20 dat op de derde plek staat met 32 punten ontvangt op eigen veld Meeuwenplaat (zevende plek met 19 punten, met een wedstrijd minder gespeeld). Hermes-DVS (vierde met 26 punten) gaat op bezoek bij het op plek 2 staande en op kunstgras spelende Charlois, dat overigens hetzelfde puntentotaal heeft als Excelsior'20. In de thuisbeurt won Hermes-DVS van Charlois (3-2). Kethel Spaland (op plek 8 met 18 punten) zou op bezoek gaan bij hekkensluiter Abbenbroek (4 punten), maar is afgelast.

SVV is afgelast
In de vierde klasse zou het op plek 11 staande SVV - dat dit weekend veel nieuwe leden kan begroeten vanuit SVDPW (ook HBSS kan uit SVDPW gelederen nieuwe leden begroeten) - thuis spelen tegen het twee posities lager genoteerde Steeds Hooger. Veel lager kan het dus niet voor de bezoekers uit Rotterdam-Noord, alhoewel voor hen nu de nieuwe vijfde klasse gloort. SVV zal er uiteraard alles aan doen om uit de gevarenzone te raken.


We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.
 


SVDPW meisje en heren 3 stappen over naar SVV

Verhuizing naar SVV komt op gang
VOETBAL - De meisjes B1 van SVDPW stapt in zijn geheel over naar SVV.  Deze meisjes, die enkele jaren geleden bij Hermes-DVS speelden, werden vorig seizoen ongeslagen kampioen van de tweede klasse en stonden dit seizoen op een tweede plaats in de eerste klasse met een wedstrijd minder gespeeld. Ook de heren 3 stapt geheel over naar SVV.


Door het ontbinden van SVDPW kunnen leden tussentijds overschrijving aanvragen naar een andere club en lopende het seizoen bij de nieuwe club aan de competitie meedoen. Van SVDPW succestrainer Toon Wolters was al bekend dat hij volgend seizoen trainer zal zijn van SVV (zo).

"Deze bikkels hadden het kampioenschap in eigen handen om te kunnen promoveren naar de hoofdklasse. Echter is dit spijtig niet meer mogelijk doordat alle teams van SVDPW uit de competities zijn genomen. De ontstane situatie bij SVDPW heeft ertoe geleid dat de meiden tijdens een meeting hebben aangegeven dat zodra het niet goed gaat met de vereniging zij het liefst met Toon Wolters wilden meegaan," aldus teambegeleider Raymond Tobé, over het team dat bekend stond als 'Schiedamse Leeuwinnen'. Tobé: "Dit team bestaat niet alleen uit een stel fantastische meiden, maar er zijn ook een drietal begeleiders/trainers, een verzorger, een teamfotograaf en een fanatieke aanhang".

Ook het elftal heren 3 van SVDPW (staat in de halve finale van de beker en had nog geen puntverlies in de competitie) stapt over. "En mogelijker wijs ook heren 5, maar dat is nog niet zeker. Dit weekend vinden de benodigde overschrijvingen plaats en diegenen hopen zo snel mogelijk weer deel te kunnen nemen aan de competities," aldus Tobé, die vervolgt: "Wij willen hierbij het bestuur van SVV bedanken voor de mogelijkheid om te blijven voetballen en de prettige gesprekken die hieraan vooraf gingen".


Individuele overstappers die reeds bekend zijn:

Dennis Tienpond naar HBSS
Danny Schaap naar HBSS
Willem Bolland naar HBSS
Sandic Avdic naar Leonidas (zo)
Judrik Leitoe naar Leonidas (zo)
Kevin Varela Pereira naar Leonidas (zo)
Benvindo Westdijk naar Leonidas (zo)
Doelman  Amel Avdic naar De Egelantier Boys
Ismael Adsalmis naar Kocatepe


We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.