zaterdag 5 maart 2016

Gelijkwaardig HBSS geeft punten weg aan Rozenburg: 1-4

,,Wordt het 3-3,'' concludeert Janssen, ,,dan is dat gewoon terecht.''Het was vandaag Oranje tegen OranjeGeel
door Ton de Leede


VOETBAL - Aan het eind van de partij tussen HBSS en Rozenburg stond de afgetekende 1-4 eindstand op het elektronische scorebord. Zo op het oog een gemakkelijke zege voor de Rozenburgers. De bezoekers van deze strijd in de derde klasse D weten echter beter. HBSS was geen haar minder dan de opponent, kreeg ook genoeg kansen, maar dolf niet voor het eerst dit seizoen door persoonlijke fouten het onderspit.

'Houd Braaf Stand Schiedam' kent niet het meest fortuinlijke voetbaljaar uit zijn historie. Dieptepunt vormde de onverkwikkelijke taferelen in de thuiswedstrijd tegen Rockanje. De Schiedamse derdeklasser hangt nog altijd een voorwaardelijke straf van twee jaar boven het hoofd mocht iets dergelijks opnieuw voorvallen. Onwillekeurig acteren de spelers van de Harga-ploeg met de handrem erop. Het wordt door HBSS, en ook zeker niet door trainer Marvin Janssen als excuus opgevoerd, maar de grootste leek langs de afrastering ziet dat elk duel met de nodige schroom wordt aangegaan.

Tegenstanders, met of zonder opzet, lijken harder te schreeuwen bij een overtreding en eerder om een gele of rode kaart te vragen. Het is een gegeven waarmee de HBSS-oefenmeester tracht te 'dealen', maar het kost zijn ploeg bijna wekelijks punten.

De schrik was afgelopen dinsdagavond extreem groot bij 'tout' HBSS toen de scheidsrechter het nodig achtte de partij tussen Zwarte Pijl en HBSS stil te leggen bij een 1-1 stand. Het duel om de Rijnmond-cup werd na de afkoelingsperiode hervat en de thuisploeg liep bijna ongehinderd naar een 5-1 zege. ,,Mijn spelers waren helemaal van de leg, ,,vertelde Marvin Janssen, ,,omdat ze ontzettend waren geschrokken. Na de hervatting raakten mijn spelers geen knikker meer. De schrik zit er nog altijd in en gaat volgens mij nog lang niet over.''

Leon Roozen prikte de bal op de paal
HBSS, de nummer 11 van de ranglijst, begon voor de verandering scherp aan het treffen met de als zevende genoteerde Rozenburgers. Een snelle goal bleef uit en zoals altijd valt het doelpunt aan de andere kant. Middenvelder Rik van der Vorst speelde tegenstander Lennart Quak aan, die een vrije doorgang had en makkelijk de 0-1 scoorde. Leon Roozen, zo langzamerhand lopend op zijn laatste benen, had even de kans op de gelijkmaker maar de klutsende bal raakte de keeper en de paal maar ging niet over de doellijn (zie ook deze foto).

Rond het halfuur kwam Rozenburg zelfs op 0-2 door Onur Can Zaif. Dennis Thienpondt zorgde in zijn tweede wedstrijd voor zijn tweede doelpunt: 1-2, tevens de ruststand.

Na het theedrinken veranderde aan het spelbeeld helemaal niets. Beide ploegen bleven jagen op een volgend doelpunt en beide doelmannen moesten voortdurend op hun qui vive zijn. Rozenburg had net wat meer lef en dueldurf waardoor een afgetekende 1-4 op het bord kwam. Lennart Quak, met zijn tweede doelpunt, en Floris van den Heuvel schoten hun ploeg naar de afgetekende 1-4.

,,Zoals het er nu uitziet,'' aldus Marvin Janssen, ,,komen we niet onder de na-competitie uit. Veilig spelen gaat ons echt niet meer lukken. Hoewel ik geen exceptionele spelers heb, zijn ze goed genoeg om in de 3e klasse te blijven.''


We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.Ook Kethel Spaland kan SC Feyenoord niet stoppen


'Zowel thuis als uit waren we niet kansloos,' aldus Kraaijbeek


door Ton de Leede


VOETBAL - De voetballers van Kethel Spaland lieten zich opnieuw door SC Feyenoord aftroeven op dode spelmomenten. De afgetekende koploper was net even scherper op de juiste momenten en stuurde de gasten met een 3-1 nederlaag naar huis.

Het eerste kwartier op Varkenoord gaf een fel aandringend Feyenoord te zien dat hoog druk zette. De Schiedammers gaven echter geen krimp en doorstonden de rood-witte storm. Daarna kwam de ploeg van trainer Raymond Kraaijbeek steeds beter op gang en wist het zelfs voetballend mee te doen met de thuisploeg. Vijf minuten voor rust sloeg Feyenoord alsnog toe. Een op karakter verloren duel op het middenveld was de inleiding voor de 1-0 van Junior Obiku, de zoon van vader en cultheld Mike Obiku. Enige minuten later werd het zelfs 2-0. Onachtzaamheid bij de eerste paal en de bal lag even later via Paul Noorbruis in het netje. Natuurlijk liet Kethel Spaland, een ploeg die graag wil voetballen, zich ook niet onbetuigd in de eerste rondgang, maar het was allemaal net niet. Tweemaal Yuri Nooteboom, Miletson Silva de Freitas en Elroy Wijngaarde toonden aan net iets minder in huis te hebben dan de Feyenoord-voorhoede.

,,In de rust,'' legde Raymond Kraaijbeek uit, ,,heb ik aangegeven dat de kansen echt wel zouden blijven komen. Over het algemeen vond ik ons voetballend echt niet minder. Maar je wordt op de momenten afgetroefd dat het er om gaat.'' De meeste goede voornemens van tweedeklasser Kethel Spaland konden vijf minuten na de thee al het vriesvak in. Opnieuw uit een corner werd de bal door de als altijd onverzettelijke Joris van Eijck in de touwen geknikt (3-0).

De wedstrijd was min of meer gespeeld want Feyenoord drong niet echt meer aan en Kethel Spaland wilde wel maar kon de opponent niet zodanig in verlegenheid brengen. In de tachtigste minuut viel de wel terechte eretreffer voor de Kethellappers. Na goed aangeven van Yuri Nooteboom bracht Tim Lansbergen de 3-1 op het bord. Nog heel even leken de gasten aan te sluiten, maar 'Noot' vergat de spanning in de slotminuten op te voeren. ,,We doen voor geen enkele ploeg in deze 2e klasse onder,'' poneerde Raymond Kraaijbeek na afloop, ,,maar laten nog te vaak steekjes vallen die doelpunten opleveren voor de tegenstander.''

We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.

HBSS verliest afgetekend van Rozenburg: 1-4; Belgische zaterdag

VOETBAL - HBSS heeft afgetekend verloren van Rozenburg: 1-4. In de eerste helft was spits Leon Roozen bij een 0-1 stand nog erg dicht bij de gelijkmaker. Zijn inzet belandde op de paal, maar stuitte aan de inkomende spits en aanvoerder Leon Roozen voorbij. Even later was het aan de andere kant wel raak: 0-2.

Het wedstrijdverslag van Ton de Leede lees je hier.
Belgische zaterdag bij HBSS


Bij HBSS is het ludieke idee ontstaan om bij elke thuiswedstrijd van het vlaggenschip een land centraal te stellen dat dit jaar aan het Europees Kampioenschap meedoet. Vandaag staat buur België in de schijnwerpers. In de altijd oergezellige kantine is koffie met een Brusselse wafel te krijgen, Belgische frietjes en enkele soorten bier zoals Leffe en La Chouffe. De gehele zaterdag zal er muziek van onze Zuiderburen klinken met blikvangers als wijlen Eddie Wally, Clouseau en Stromae. Bij de volgende thuiswedstrijd, op 19 maart, zal het Deutsche Samstag zijn!

De zege van PPSC op SVV had veel hoger kunnen uitvallen dan 0-3
 door Jan Schrijver
VOETBAL - De zaterdagmiddagderby SVV - PPSC was voor de neutrale toeschouwer qua spanning teleurstellend. PPSC besliste de wedstrijd binnen tien minuten. Door doelpunten van Berkay Celik na niet al te gedecideerd verdedigen van SVV stond het 0-2, wat tevens de ruststand was. In de tweede helft kwam er nog slechts één doelpunt van de bezoekende ploeg bij, die met 0-3 de zege opstreek. Maar zoals PPSC-trainer Henk Salari kort voor tijd tegen zijn collega technische stafleden verzuchtte: "Het had wel 0-8 kunnen staan."

In de beginfase benutte PPSC het gebrek aan snelheid bij SVV links achterin. Daardoor kon een voorzet worden gegeven, waaruit Berkay Celik van dichtbij de 0-1 intikte. Enkele minuten later werd vanaf de rechterflank teruggelegd op Celik, die vanaf de 16 doeltreffend uithaalde: 0-2. Na de vroege voorsprong kwam de thuisploeg - die de verdediging met een wissel op orde bracht - wel iets beter in de wedstrijd, hetgeen wat kleine mogelijkheden opleverde. Doelman Martijn Hertog hoefde zich echter geenszins bijzonder uit te sloven om de nul vast te houden. De aanvallen van de bezoekende ploeg bleven ook in de rest van de eerste 45 minuten de meeste dreiging uitstralen.

Een vergelijkbaar spelbeeld typeerde het tweede bedrijf, waarin na circa een kwartier de wedstrijd geheel in het slot werd gegooid. Een vrije trap vanaf links werd genomen door linksachter Maurice van Kapel - de zoon van SVV's technisch manager Harry van Kapel -  die de bal diagonaal neerlegde bij de aan de rechterkant van het strafschopgebied ongedekt staande Eren Ercan. Die had alle tijd om de bal nog even goed te leggen en met een droge knal doelman Devin de Heij te verschalken.


De keeper al voor de bal, maar toch niet gepasseerd
SVV kreeg opnieuw enkele kansen, waaronder een schot van invaller Shakir Amerikaan dat de bovenkant van de lat schampte, en na goed doorzetten van Roland Olivieira en diens breedleggen op invaller Christopher Angel Payan Florez. Terwijl de PPSC-doelman al voor de bal stond, bracht Maurice van Kapel redding met een sliding. Maar tegen die kansen zette PPSC er meer tegenover. Zo ging Ederson Thomasa alleen op de doelman af; die wist ten koste van een hoekschop te redden. Even later spatte een schot op de paal. Al met al was het een dik verdiende overwinning voor PPSC.

Ook SVV-trainer Oswin Ipcedencia vond dat. "PPSC had het betere van het spel vandaag. Jammer dat ik, ook vandaag weer, enkele bepalende spelers moest missen. Ik heb daarom enkele jongens uit de jeugd moeten inpassen vandaag. Maar goed, over twee wedstrijden gezien hebben we de punten gedeeld", zo doelde Ipcedencia op zijn 3-6 uitzege in de eerste helft het seizoen. "Die thuiswedstrijd verloren we met die cijfers, al hadden we toen toch het betere van het spel. Vandaag hebben we een terechte en regelmatige overwinning behaald, en met drie punten goede zaken gedaan. Bovendien, ik heb hier van mijn 5e tot mijn 29e gevoetbald en ben hier twee keer trainer geweest, dus dan geeft het me toch een gevoel van trots om hier vandaag te winnen. En dat ondanks een aantal afwezigen, onder meer door een gevulde ziekenboeg", aldus Henk Salari.

Stephan Bronwasser moet 17 maart aan zijn kruisband worden geopereerd en zal daarna op een maand of 9 revalideren moeten rekenen. Rick Beumer kreeg op de training een bal op de borst en blesseerde zich daarbij aan zijn knie (meniscus). Remco van den Berg had de afgelopen week te kampen met een blinde darm operatie. Arie Grund zit in de revalidatie na een blessure (gescheurde kruisband) die hij vorig seizoen opliep, maar is voorlopig nog niet terug.

De basisopstellingen:

SVV: Devin de Heij, Jamie Boshoven, Lionar Joaquin, Rodney v.d. Belt, David de Lanooi, Brian Siem, Stephen Hellement, Kervin Quismar Hart, Roland Olivieira, Fay Girigoria, Mikhael Ipcedencia.

PPSC: Martijn Hertog, Eray Ercan, Paul Huysse, Emiel van Schie, Maurice van Kapel, Stan de Bruijn, Deny Soares, Ederson Thomasa, Laurens Vollaard, Eren Ercan, Berkay Celik.

Wedstrijd op het kunstgrasveld; op de achtergrond de hopen grond waar over enige tijd de woningen van Harga Park staan
Lachende gezichten bij PPSC, o.a. bij Maurice van Kapel, die ditmaal in de basis begon en een prima partij speelde

PPSC-trainer Henk Salari, met op de achtergrond het SVV-Stadion waar hij zelf jaren de roodgroene kleuren verdedigde
We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.Derby-weekend: zaterdag SVV-PPSC en zondag Kethel Spaland-Excelsior'20

SCHIEDAM - Je kunt met recht zeggen, dat het derby-weekend is. Vandaag staat SVV - PPSC op het programma, morgen Kethel Spaland - Excelsior'20. Bovendien is er zondag de semiderby in Vlaardingen waar Victoria'04 gastheer is voor SVV, ofwel in oude Eerste Divisie-termen het voormalige Fortuna c.q. FC Vlaardingen de roodgroenen ontvangt.

In de tweede klasse is er vandaag een uitwedstrijd voor Kethel Spaland tegen de onbetwiste koploper SC Feyenoord. De Varkenoord-club won de eerste periode en staat ook in de tweede periode bovenaan. In zo'n geval is de tweede plaats dus een prijs en daarvoor leek tot voor de afgelopen twee speelronden de ploeg uit Kethel de beste papieren te hebben. De laatste twee wedstrijden gingen echter verloren, daarmee dus de prijs in de tweede periode. De blik is nu weer volledig gericht op het veilig spelen. De punten tellen voor de totaalstand. SC Feyenoord heeft er in 16 duels 5 laten liggen, door een gelijkspel en een nederlaag. Wellicht lukt het Kethel Spaland (op positie 8 met 22 punten uit 17) vandaag ook om wat punten te snoepen in de schaduw van de Kuip. Thuis verloren de mannen van Raymond Kraaijbeek met 2-4, maar was er geenszins sprake van een kansloze wedstrijd.

In de derde klasse is er een thuiswedstrijd voor HBSS dat Rozenburg ontvangt. De thuisploeg won de laatste wedstrijd, staat daarmee op de 11e plek met een puntentotaal van 15. De bezoekers verloren hun laatste ontmoeting, met 2-4 van Nieuwenhoorn, maar staan hoger in de tabel: op plek 7 met een puntentotaal van 26. Voor Marvin Janssen de taak om in zijn laatste seizoen bij de oranjehemden (van de week werd bekend dat hij zijn verbintenis als trainer volgend jaar niet wil voortzetten, in verband met zakelijke drukte, hij startte een bouwbedrijf) de ploeg naar veiligheid te loodsen, met vanmiddag thuis op Harga de mogelijkheid op een driepunter tegen een middenmoter.

Een deur verder op Harga, bij SVV, vanmiddag de derby. De eerste ontmoeting dit jaar op Thurlede werd een tennisuitslag: 3-6 winst voor de roodgroenen van Oswin Ipcedencia. Er zal trainer Henk Salari en zijn mannen alles aan gelegen zijn om de 'tweede set' naar hen toe te trekken. PPSC staat op plek 9 (15 uit 15) en daarmee een positie hoger dan SVV (12 uit 15). PPSC is de productievere ploeg met 37 gescoorde doelpunten, SVV vond 27 keer het binnennet van de tegenstander. Elk van de defensies werd 48 keer gepasseerd. Beide ploegen verloren hun laatste wedstrijd, PPSC met 3-5 afgelopen week tegen Quintus. SVV verloor de week ervoor met 2-0 tegen CION.

Morgen de derde klasse derby-kraker, waarin Kethel Spaland de ploeg uit de andere kant van het park ontvangt, Excelsior'20. De eerste ontmoeting werd met 2-0 in het voordeel van de Thurlede-ploeg beslecht. De thuisploeg won afgelopen week tegen Maasstad Tediro en nestelde zich daarmee steviger in de middenmoot (plek 7), de bezoekende ploeg wees Overmaas in de laatste wedstrijd gedecideerd terug en blijft daarmee koploper OHVV op vijf punten afstand in de nek hijgen. Daartussenin staat Hermes-DVS (op de vierde positie), dat morgen op bezoek gaat bij Blijdorp. De blauwhemden wonnen hun laatste wedstrijd, thuis tegen DHZ.

In de vierde klasse een interessante ontmoeting. Daar staat ONA fier aan kop met 42 punten, nog enigszins bijgebeend door Cabauw met 37 punten. Daarna volgt een lange middenmoot, met Victoria'04 op plek 7 met 27 uit 16. Twee posities lager staat SVV met 21 punten, uit 17. Victoria'04 verloor de laatste wedstrijd, zij het met de minimale score en tegen koploper ONA. Het 'nieuwe' SVV kwam tegen Pretoria nog maar net aan de punten (2-2), maar liet tegen SteedsHoger met een negenklapper zien dat SVV de partij is die hogerop wil. Waren Pretoria en SteedsHoger lager genoteerde elftallen, morgen neemt het team van Toon Wolters het in de Broekpolder dus op tegen een hoger in de tabel staand team. Daarbij optellend dat het een ontmoeting is tussen twee voormalige betaald voetbal rivalen, zijn er alle ingrediënten aanwezig voor een interessante semiderby.

Op zaterdag beginnen de wedstrijden om 14.30 uur, op zondag om 14.00 uur.


We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.


donderdag 3 maart 2016

Jan van Nijenhoff overleden

ROTTERDAM/SCHIEDAM -  Jan van Nijenhoff is dinsdagavond 1 maart jl. op 69 jarige leeftijd in zijn woonplaats Rotterdam aan een hartstilstand overleden. Dat was geheel onverwacht. Zijn echtgenote Mielang en zijn tweeling Michael en David waren thuis toen de acute hartstilstand zich voltrok. Reanimatie mocht niet meer baten. Hij overleed op weg naar het Erasmus MC.

In de jaren zeventig verhuisde Jan van Rotterdam naar Schiedam, waar hij eerst in Groenoord woonde, en daarna vele jaren in Kethel aan de Zwaluwlaan. Twee jaar geleden verhuisde hij terug naar Rotterdam, waar hij vanuit zijn flat - vanaf de andere kant van de Maas - neerkeek op zijn geboortegrond, het Noordereiland.  

Jan werd een bekende Schiedammer. Als muzikant, hij speelde onder meer keyboards, en bandleider. Met zijn groep Down Town vormde hij vele jaren de vaste begeleidingsband van Lee Towers. Begin jaren negentig begon hij met zijn theater- en evenementenbureau Nijenhoff Producties, waarmee hij zijn opgebouwde netwerk in de muziekwereld goed kon inzetten.

Een fervent sportliefhebber was Jan. Je kon hem met regelmaat op de tennisbaan vinden, in Schiedam-Noord op Tenniscentrum Kethelhaghe. De maandagavond was, zomer en winter, zijn vaste tennisavond. Een jaar of vijf geleden was hij met golf begonnen. Ook dat deed hij met volle overgave. Dit jaar zou hij voor het eerst gaan deelnemen aan de golf-competitie. Ook bij Hermes-DVS was hij een bekend gezicht, langs de lijn als supporter van het eerste en van Michael en David, die er beiden spelen.

Waar je Jan ook tegenkwam, tijdens zijn werk, op het sportveld, op het schoolplein, hij was altijd in voor een praatje. Jan was een bijzonder aimabel mens.

“Hij was de ceremoniemeester op mijn huwelijk en mijn twaalfenhalfjarige bruiloft, maar ook tijdens de uitvaart van mijn echtgenote, enkele jaren geleden. Nu ben ik ceremoniemeester voor zijn, voor iedereen onverwachte, afscheid”, zegt Aad Verwater, een van zijn beste vrienden, heel bedroefd.

Vrijdag 3 maart is er gelegenheid tot condoleren, om 18.00 uur, aan de Viaductweg 89 te Rhoon.
Jan van Nijenhoff wordt maandag 7 maart 2016 gecremeerd op Hofwijk in Rotterdam om 15.30 uur.
 
Wij wensen Mielang en zijn zonen Ryan, Michael en David heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.

woensdag 2 maart 2016

Kroon zegt ja, maar Provincie stoot de Kroon voor het hoofd en blijft nee zeggen tegen Decathlon.

SCHIEDAM -  Gedeputeerde Staten werd eind vorig jaar overruled door het Rijk met een kroonbesluit, inzake het al dan niet mogen vestigen van een Decathlon op Harga-Noord. De gemeente Schiedam heeft, met in het achterhoofd de steun van het Kroon-besluit, het bestemmingsplan 'Sportplaza Harga' ingediend. Gedeputeerde Staten echter heeft hierop gereageerd met een aanwijzing, waarmee zij de mogelijkheid van vestiging van een dergelijke grootschalige sportdetailhandel blokkeert. De gemeente overweegt een versnelde procedure via de Raad van State.

DeSchiedammerOnline gaat bijdrage leveren aan gewenste communicatie

SCHIEDAM -  Op 1 augustus 2015 ben ik van start gegaan met deze blog over Schiedam, via de door Google geboden mogelijkheid op hun blog-omgeving Blogger, www.blogger.com. Het is gratis en het werkt heel eenvoudig. Ik kan het aan iedereen aanbevelen om op deze wijze te gaan bloggen, als je je verhalen en of foto's graag met anderen deelt. De artikelen op mijn blog over Schiedam zijn in zeven maanden ruim 110.000 keer gelezen. Wil je meer mogelijkheden op het gebied van content-management, dan kom je echter bij een geavanceerder systeem terecht. Ik heb daartoe aansluiting gezocht bij DeVlaardinger.nl. Deze site is al ruim vier jaar in de lucht en een begrip in Vlaardingen. Na enkele maanden van voorbereiding is tijdens de G1000 de (beta-versie) van DeSchiedammerOnline.nl live gegaan. Ik wilde graag vanuit de nieuwe omgeving verslag doen van deze burgertop, waarop ik zelf als een van de circa 35 tafelsecretarissen actief was. Het aantal lezers in het eerste weekend heeft mijn verwachtingen overtroffen. We zijn nu bezig met het afronden van wat details aan de site, af en toe moeten we 'm even uit de lucht halen, maar als de site straks helemaal af is, dan heeft Schiedam er een mooi nieuwsmedium bij. Ik ben er enthousiast over en sta te popelen Schiedam dagelijks, met de inbreng van anderen, zoals op sportgebied Ton de Leede en Paul de Roos, van nieuws te voorzien. Op de G1000Schiedam bleek ook dat de behoefte aan 'Communicatie' onder de Schiedammers groot is, dat daar nog werelden te winnen zijn in onze stad. Wij gaan daar graag een bijdrage aan leveren. We houden je op de hoogte. We betrekken je er graag bij, want het moet een nieuwsplatform worden voor en door Schiedammers. Met nieuws en achtergronden, over de stad en haar inwoners.

Jan Schrijver

dinsdag 1 maart 2016

Schiedam-Noord vergrijst. Weten is bewustworden

SCHIEDAM - Schiedam Noord zal vergrijzen. Je hebt je toekomst in eigen hand, maar moet daar wel iets voor doen. Lees verder op onze nieuwe site.

Hugo Borst opent Het Schiedams Boekhuis

Schiedam - Hugo Borst opent Het Schiedams Boekhuis op donderdag 10 maart om half acht 's avonds. Lees meer op onze nieuwe site.

zondag 28 februari 2016

SVV walst over Steeds Hoger: 9-0

VOETBAL - SVV stond bij rust al met 4-0 voor en heeft er ook in de tweede helft geen onduidelijkheid over laten bestaan de betere ploeg te zijn. Het kwam net niet in de dubbele cijfers: 9-0. Lees straks het wedstrijdverslag van Ton de Leede met foto's van Joep Schrijver op onze nieuwe site, De Schiedammer Online.

Kethel Spaland stuurt Maasstad met 3-1 naar huis

VOETBAL -  Kethel Spaland heeft zondagmiddag belangrijke punten gepakt om zich veilig te spelen in de derde klasse. Na een gelijke ruststand (1-1), werd Maasstad Tediro na 90 minuten met 3-1 weer terug gestuurd naar Rotterdam-Zuid. Lees het wedstrijdverslag met foto's op onze nieuwe site, deschiedammeronline.nl