zaterdag 17 oktober 2015

Vorige week werd Kethel Spaland op uitgekooktheid afgetroefd; nu was het andersom

Raymond Kraaijbeek..supertrots..
VOETBAL -  Kethel Spaland heeft vandaag in de tweede klasse D 'goede zaken gedaan', zoals de verschrikkelijke metaforen-man Frank Snoeks dat had kunnen zeggen, door uit in Ouderkerk aan den IJssel tegen het hoger geklasseerde Spirit met 2-3 de volle winst mee naar huis terug te nemen. Niet alleen de punten, maar ook de manier waarop die binnen werden gesleept, stemde trainer Raymond Kraaijbeek tevreden.

"Vorige week speelden we al goed, tegen Feyenoord, maar die hebben ons in rebound-situaties afgestraft. We hebben daar de afgelopen weken specifiek op getraind: als de keeper de bal loslaat, als de bal van paal of laat terugkomt, sta er dan. Wees er alert op. Dat is trainbaar. Ik heb op de training steeds gehamerd op scherpte in dat soort situaties voor de goal. Heel fijn dat die trainingsarbeid nu klinkend resultaat oplevert", aldus Kraaijbeek.

De eerste helft had Kethel Spaland - ondanks het ontbreken van aanvallers Yuri Nooteboom (rugblessure opgelopen in de wedstrijd tegen sc Feyenoord) en Guido Mokveld (vakantie) - het betere van het spel. De Spirit-achterhoede was stevig (in eerste zes duels pas 9 keer gepasseerd) en dat vooral in de lucht, maar over de grond lagen er mogelijkheden voor de Schiedammers die elkaar over het gras goed wisten te vinden. Helaas, de bezoekers verzuimden te scoren. Spirit daarentegen strafte een minder sterk moment in de Schiedamse defensie genadeloos af. Het leer viel ongelukkig tussen de twee centrale verdedigers in, waarbij het positioneel niet sterk stond. Eén zwak moment werd door de thuisploeg in een 1-0 ruststand geconverteerd.

De trainer zette de mannen op scherp in de rust. Tactisch werd middenvelder Tim Lansbergen  doorgeschoven naar de '10' positie. De Schiedamse aanvoerder liet zien hoe je duels aangaat en die ook wint. Kethel Spaland overtuigde nog meer dan de eerste helft met de aanvalskracht, waaruit ditmaal wel werd gescoord. Niet lang na de thee wist Miletson Silva de Freitas raak te tikken uit een hoekschap. Aanvoerder Lansbergen nam de 1-2 voor zijn rekening. Dat was geen onbesproken doelpunt. Terwijl Dominic Verschoor bij de Schiedammers licht geblesseerd binnen de lijnen op de grond lag, was in een wat je noemt typisch 'omschakelmoment' Jasper Koning met de bal vrij aan de rand van de 16 gekomen. Verdediging en middenveld van Spirit acteerden alsof er van een 'bevroren' situatie sprake was en riepen erom de bal buiten te spelen voor een blessurebehandeling. Jasper Koning schatte deze situatie anders in: lichte blessure enerzijds, vrijstaande Tim Lansbergen anderzijds. Hij gaf af en Lansbergen passeerde de doelman, die nadat hij als eenzame strijder het doelpunt had geïncasseerd zijn boosheid richting medespelers ventileerde. "Dat is dan zo'n professionele slimmigheid; dat is ook scherpte", zei Kraaijbeek.

Spirit had nog zeker de geest om terug te vechten. Er wordt altijd gesproken over een 'alles of niets' offensief. Als je met 1-2 achterstaat kun je beter zeggen: een 'niets of toch nog iets' initiatief.  Hoe je het ook noemt, een kwartier voor tijd leek het door een afstandsschot van de linksbuiten van de Ouderkerkers toch nog iets te worden: 2-2. Kethel Spaland dacht hier anders over en zette vervolgens een 'nog niet genoeg' offensief op en bleef men geconcentreerd tot aan het eind. Dat werd kort voor tijd beloond. Uit een vrije trap werd verdediger Dominic Verschoor bediend. Hij twijfelde niet en liet de 2-3 aantekenen.

De winnende trainer na afloop: "Ik ben supertrots op de geleverde prestatie, een echte teamprestatie. Ze hebben gestreden, 90 minuten lang, ze gaven na afloop aan erg moe te zijn, elk procentje energie gebruikt te hebben. Dat is ook logisch na 90 minuten vol gaan, en volle concentratie. Tot het uiterste gaan, dat gaan we dus elke week doen, heb ik hen voorgehouden."

Spirit blijft staan op 10 uit 7, goed voor een vijfde positie op de ranglijst. Kethel Spaland heeft het gat met deze ploeg substantieel teruggebracht, want staat weliswaar nog 5 posities lager, maar wel met een wedstrijd minder gespeeld. Uit zes wedstrijden werden dus 6 punten behaald. Ofwel, slechts één verliespunt meer. Komende zaterdag speelt Kethel Spaland opnieuw een uitwedstrijd; op Varkenoord wordt dan de inhaalwedstrijd tegen Lombardijen gespeeld.Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.

Zevenklapper voor PPSC op bezoek bij DVC

Ruime uitzege geeft hoop dat er op PP-tribune weer genoten kan gaan worden

door Ton de Leede


VOETBAL - PPSC tankte volop zelfvertrouwen aan de Brasserskade bij DVC.
Na een 0-1 ruststand eindige het ongelijke treffen in een 0-7 overwinning voor de Schiedammers ,,Zonder te overdrijven,'' stelde PPSC-trainer Henk Salari zonder schroom, ,,durf ik te zeggen dat we ruim met dubbele cijfers hadden kunnen winnen.''

Beide clubs begonnen hun duel met 3 winstpunten en een lage klassering op de ranglijst.
Vooral voor PPSC, dat afgelopen seizoen toch wel onverwacht naar de vierde klasse degradeerde, is de competitiestart best een tegenvaller. Het wispelturige spel, zo langzamerhand een handelsmerk van de blauwhemden, gaf slechts de volle winst bij VOB. De andere partijen gaven sterke en zwakke kanten te zien van de volgelingen van oud-prof Henk Salari.

Vorige week waren de meningen opvallend verdeeld over het spel en het resultaat bij PPSC-SVV dat een uitslag te zien gaf van 3- 6. Henk Salari blijft bij zijn mening dat zijn ploeg veel meer verdiende dan de ruime nederlaag. Zijn goed recht en daarom des te leuker dat 'PP' zaterdagmiddag in Delft flink van zich afbeet.

Erin Ercan was in de eerste helft de enige die uit de vele kansen het doel wist te vinden en voor de magere 0-1 ruststand zorgde. Omdat in de eerste helft  op een gegeven moment te veel de lange bal werd gehanteerd, greep Henk Salari in. Zijn opdracht was om meer over de zijkanten te spelen en de snelheid van de vleugelflitsers te benutten. Een gouden zet, want Delftse Voetbal Club kwam nauwelijks nog van de eigen helft. Danny Soares, Edison Tomasso, Erin Ercan, Laurens Vollaard en twee keer invaller Remco van der Berg brachten de eindstand op 0-7. ,,Dit is echt de slechtste club uit de afdeling,'' aldus Henk Salari, ,,en ik ben blij dat wij hebben laten zien aardig te kunnen voetballen.''

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.

DVO'32 spaart SVV en wint slechts met 1-3SVV-trainer Oswin Ipcedencia
door Ton de Leede 
(foto Jan Schrijver)

VOETBAL - De semi-derby tussen SVV en DVO'32 was een zeer ongelijk gevecht. De Vlaardingers stapelden kans op kans, terwijl de thuisploeg nauwelijks tot een fatsoenlijke aanval kwam. Door kunst en vliegwerk hield SVV de schade beperkt en ging DVO'32 na de 1-3 winst terecht met de drie punten naar huis.  

De Schiedammers traden aan zonder de belangrijke pionnen Heinrich Esajas en Fai Gregoria. Vooraf had SVV-trainer Oswin Ipcedencia (foto) al een slecht gevoel en helaas voor de gastheren kreeg hij gelijk. ,,Door het ontbreken van die twee gasten,'' baalde de extraverte coach, overigens een mooi contrast vormend met de altijd rustige technisch manager Harry van Kapel, ,,moest ik allerlei omzettingen doen.'' Zo kwam middenvelder Schaun Every op de positie van laatste man te staan en hing hij als een ouderwetse ausputzer ver achter zijn defensie. Dat kon ook niet anders, want hij
moest overwerk verrichten om zijn teammaatjes te steunen en te corrigeren.

De gasten leken de personele problemen van de opponent te doorzien en zetten vanaf  het eerste fluitsignaal van A. Khouch druk naar voren. Verbazenderwijs zagen de voorwaartsen van DVO'32 geen kans, hoe mooi ook, om de score te openen. En zoals een oude voetbalwet luidt: worden aan de ene kant de kansen gemist dan is de eerste kans aan de overkant meteen raak. David de Lanooi toonde lef en brak door over rechts. Hij liet zien hoe efficiënt je kan zijn en schoot na ruim 20 minuten de bal diagonaal achter DVO'32-doelman Martijn Leerdam (1-0).

DVO'32 raakte totaal niet van de leg en ging voort met de ene na de andere aanvalsgolf op het doel van SVV-doelman Devin de Heij te laten rollen. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Gert Jan van der Veen, gepokt en gemazeld op hoger niveau, zorgde voor de 1-1. Mark Zomervrucht deelde op slag van rust nog even een mokerslag uit: 1-2.

In het tweede bedrijf veranderde het spelbeeld geenszins. Door Vrienden Opgericht 1932 bepaalde het tempo, liet het balletje rollen en gaf de gastheren geen enkele kans. De 1-3 van de koppende Robert van Rij was niet meer dan normaal. ,,Er werd eindelijk gevoetbald zoals ik het graag zie,'' genoot de gesoigneerde DVO'32-oefenmeester Ben Hoogwerf volop. ,,We kwamen natuurlijk op een mooi moment op 1-2, dan ga je een stuk lekkerder de kleedkamer in. De spelers weten elkaar steeds beter te vinden en gelukkig wordt dat ook beloond. Gert Jan van der Veen was vandaag weer belangrijk, toch moeten we zorgen dat we niet te veel afhankelijk van hem worden.''

Bij Oswin Ipcedencia kwam ruim na afloop nog stoom uit zijn oren. Hij herhaalde enkele keren het drieletterwoord waarmee hij het optreden van zijn manschappen omschreef. ,,Sommige spelers hebben gewoon de kwaliteiten niet zonder dat sommige spelers vandaag goed vervangen hadden kunnen worden. Toch zeg ik dat we in de linkerrij thuishoren en dat we voor een periodetitel gaan."


Volg ons ook op facebook en twitter en instagram. 

Als bedrijf of organisatie een journalist nodig voor persbericht, interview, verslag, webtekst, foto, videodoc? Schakel persbureau Mirum in Modum in.
Bel Jan Schrijver voor informatie op 010 - 4111121. Voor spoedopdrachten: 06-83563025.
 

Publiek doet mee in massale vechtpartij op het veld

VOETBAL -  In Schiedam is een amateurvoetbalwedstrijd volkomen uit de hand gelopen. Bij een stand van 2-2 in de wedstrijd HBSS -  Rockanje ontstond vier minuten voor tijd een massale vechtpartij op het veld tussen beide elftallen én publiek. De spelers, van HBSS nog 10, en van Rockanje nog 9, werden na een periode van afkoeling door de scheidsrechter definitief naar de kleedkamer gestuurd. Een wedstrijd waarin spelers van beide kanten zich lieten gaan en waarin het publiek niet vanaf de tribune over het hek had moeten klimmen om aan de vechtpartij deel te nemen. Een wedstrijd met alleen maar verliezers, want hoe onbevredigend is het niet al je jezelf -  in de derde klasse D - als speler niet in de hand kunt houden. Trainersstaf van beide clubs sprongen tussen de vechtenden. Aan de scheidsrechter lag het ook niet in deze wedstrijd, maar op het moment van de matpartij moet deze man ogen te kort zijn gekomen om alle schuldigen te boeken. Dat zal een geluk bij een ongeluk zijn voor beide clubs. Maar, hoe onbevredigend zal het zijn als je als thuisclub op je vingers getikt gaat worden, terwijl je er als bestuur vooraf weinig aan kunt doen dat er enkele heethoofden over de afrastering van het veld springen. Suppoosten zijn er nu eenmaal niet in de zaterdag derde klasse D.

HBSS is altijd een club geweest waar waarden en normen hoog in het vaandel staan, gewoon een nette club. Dit is een wedstrijd met alleen maar verliezers, heel jammer.

Later op de avond volgt het wedstrijdverslag.

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram. 

Als bedrijf of organisatie een journalist nodig voor persbericht, interview, verslag, webtekst, foto, videodoc? Schakel persbureau Mirum in Modum in.
Bel Jan Schrijver voor informatie op 010 - 4111121. Voor spoedopdrachten: 06-83563025.
 vrijdag 16 oktober 2015

HC Schiedam is sinds 16 oktober 2015 een feit. Bouwen aan hét sportieve sociale hart van de stad

HOCKEY - Schiedam heeft vanaf vanmiddag één krachtige hockeyclub. Vanmiddag zijn bij de notaris de handtekeningen gezet door de voorzitters van de fusiepartners, links René van der Klink van Spirit en rechts Patricia Bokx van Asvion.

De nieuwe club, Hockey Combinatie Schiedam, of afgekort HC Schiedam en nog verder afgekort tot HCS heeft een onmiskenbaar Schiedams logo. De notaris Jeroen Krabbendam (van der Valk Notarissen) had voor dit historische sportieve feit de champagne klaar gezet. De twee clubs van weleer, kunnen nu als één club letterlijk gaan bouwen aan hun gezamenlijke toekomst op een prachtig nieuw complex op Harga.

Ontstaan is de grootste sportvereniging van Schiedam, in een sport die aan populariteit wint, een sport waarvan het elitaire karakter af is, met ook in Rotterdamse 'volkswijken' de oprichting van hockeyverenigingen, zoals Feyenoord. Een sport die op topniveau zo snel en technisch geavanceerd is geworden en die tevens zo technisch geavanceerd door de arbiters geleid kan worden en door de media in beeld gebracht kan worden, dat het qua kijksport succesvol kan wedijveren met het voetbal. Als grote krachtige club, zal HC Schiedam een regionaal aanzuigende werking hebben en nog verder kunnen groeien, qua aantal leden en qua sportieve prestaties. Tel daarbij op dat de bekende feestjes, zoals op beide clubs op zondagmiddagen na sommige thuiswedstrijden van de topteams, de zogeheten Thé-Dansants  - waarbij niet zoveel thee gedronken wordt maar echt wel veel wordt gedanst -  ongetwijfeld zullen blijven. Dan weet je dat Harga straks een gezond sportief en sociaal kloppend hart zal zijn, samen met de voetbalclubs op Harga, die ook voor een verkaveling staan maar waarbij de kaarten nog geschud moeten gaan worden.


Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.

donderdag 15 oktober 2015

Minderjarige snorscooter-joyriders moeten twee uur brommen

SCHIEDAM -  Een tweetal minderjarigen had het aan het begin van de avond reuze naar de zin op het Land van Belofte. Lekker rondjes rijden met een snorscooter. Mooi zebrapad hebben ze daar, het lijkt wel een regenboog, zullen ze wellicht gedacht hebben. Nou valt dat natuurlijk op en als je maar lang genoeg rondjes blijft rijden, komt er echt wel een diender vragen wat je aan het doen bent. Ja, rondjes rijden. Maar een snorscooter is een vervoermiddel en geen carrousel. Hij - een scooter is mannelijk dus hij - maakt herrie, hij kost energie, hij vervuilt, hij kan andere mensen in gevaar brengen als je niet weet hoe je ermee omgaat, hoe dan ook hij is met name bedoeld om je van a naar b te verplaatsen. Nou bleken deze knapen geen rijbewijs te hebben. Maar ja, het was ook niet hun scooter, hij bleek gestolen. Mee naar het bureau dus, deze joyriders. Daar werd het pas echt brommen. Nou duurde dat maar twee uur. "De twee minderjarige verdachten mogen gezien hun leeftijd thuis de nacht doorbrengen", meldt wijkagent Kees Koopmans. Wordt vervolgd want: "Morgenochtend 9 uur moeten ze zich weer melden."

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.

Voorbeschouwing zondagvoetbal, met onder meer: derby in Kethel met nieuw trainersduo

Leen Koorengevel (zondag samen met Ronald Scholte)
VOETBAL - Zondag is het opnieuw 'derbyday' in de derde klasse D. Was het afgelopen week Excelsior'20 dat in eigen huis te sterk was voor Kethel Spaland, deze week heeft Kethel Spaland het thuisvoordeel tegen Hermes-DVS. In Kethel zondagmiddag aanvang twee uur een nieuwe hoofdtrainer voor de thuisploeg, in de persoon van technisch manager Ronald Scholte.

De technisch manager van zowel de zondag- als de zaterdagafdeling werd na één wedstrijd volkomen verrast door trainer Frans Schaap, die voor de rest van het seizoen bedankte. Niet dat van origine Hermes-kist Frans, in zijn tijd een snelle en productieve spits, genoeg van het trainersvak had of heeft; wij zien hem over enige tijd wel weer ergens anders langs de lijn verschijnen. Echt uitgesproken waarom hij er genoeg van had bij VVK werd het niet, althans kwam niet naar buiten. Ronald Scholte zat er, wat de reden dan ook is geweest, mee in zijn maag. De aan het begin van het seizoen nieuw aangetrokken assistent Leen Koorengevel, stond er dus na één wedstrijd alleen voor, maar ontbeert de noodzakelijke trainerslicentie. Hij kreeg zes weken dispensatie. "Het is natuurlijk niet makkelijk als het seizoen al op gang is, om een nieuwe trainer aan te stellen. Je wilt het dan wel gelijk goed doen; daarmee bedoel ik, niet alleen voor de rest van het net begonnen seizoen maar ook voor de langere termijn. Dan is het niet goed om overhaast beslissingen over een trainersaanstelling

Frans Schaap zondag jl. bij SVDPW en bij SVV langs de lijn als toeschouwer
te nemen. Maar gezien de beperkte dispensatietermijn zullen we op korte termijn een beslissing moeten nemen", zo liet Ronald Scholte ons anderhalve week geleden weten. Scholte heeft wel de juiste papieren en samen met Koorengevel gaat hij nu het zondagteam leiden, zodat hij en de club rustig verder kunnen kijken voor een permanente oplossing. Zondag de primeur dus van het nieuwe trainersduo tegen het hoog genoteerde Hermes-DVS, dat met 12 uit 5 op de vijfde plek staat, maar dat het qua verliespunten even goed doet als de tabelaanvoerder Charlois. Hermes was afgelopen zondag vrij. Kethel Spaland staat op de tiende positie met 5 uit 6. Excelsior'20 doet mee aan de bovenkant van de ranglijst en staat tweede met 14 uit 6, één punt minder dan Charlois. De ploeg uit Thurlede gaat zondag op bezoek bij Abbenbroek, dat op de 11e plaats staat met 4 uit 6. Daar moeten kansen liggen voor de Schiedamse bezoekers.
Even strekken voordat doelman Robin Hos zich omkeert om de strafschop te stoppen; in de rebound is hij alsnog geklopt

In de eerste klasse B ontpopt promovendus zich als een stevige middenmoter, met inmiddels 10 uit 6. Zondag wacht er de uitwedstrijd in Rotterdam tegen het op de 4e positie genoteerde VOC. Er is slechts een verschil van één punt. Bij winst schuift SVDPW minimaal één positie omhoog in de rangschikking. Qua batig doelsaldo staan de Schiedammers er iets beter voor (10 voor, 8 tegen) dan VOC (9 voor, 8 tegen). SVDPW is in de winning mood; ook afgelopen week werd gewonnen.

In de vierde klasse is er net als vorige week een thuiswedstrijd voor SVV. Dat ontvangt het hooggeklasseerde HWD (op tweede plaats, met 14 uit 6). Bij Het Witte Dorp spelen de nodige oud-SVV-ers. De thuisploeg heeft uit evenveel wedstrijden tien punten minder behaald. Het scorend vermogen moet nog wat worden opgekrikt bij de roodgroenen, vindt trainer Marcel van der Ven, die zijn team pas 7 keer zag scoren, maar er 15 tegen kreeg. Bij HWD is het ongeveer andersom: 15 voor, 6 tegen. Vorige week verloor SVV op eigen terrein van Vicoria'04. Het is een uitdaging om daar zondag op Harga iets aan te doen.

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.

Soap op Schiedam Forum bijna 1,4 miljoen keer gelezen. Je mag er (n)iets van vinden

SCHIEDAM - Een onderwerp op het Schiedam Forum op de website Schiedamstad is reeds bijna 1,4 miljoen keer gelezen. Wat het onderwerp zal zijn, zal niet moeilijk te raden zijn voor inwoners van Schiedam. We zullen een extra clue geven: het heeft met een voormalig hoogwaardigheidsbekleder te maken. De naam van hem of haar noemen we maar niet, voor dat je het weet ben je een ochtend kwijt aan de gang naar de rechtbank.


Vanmorgen was het ook zo ver voor sommige Schiedammers die het in hun hoofd hebben gehaald om iets te vinden van deze hoogwaardigheidsbekleder. Hoe durven ze ook om iemand zo naar af te Schilderen. Die hadden lef zeg. Net zoals een aantal andere criticasters. Nee, hoogwaardigheidsbekleder, het woord zegt het al, hoog en waardig, daar mag je niet aan twijfelen. Zo zou het inderdaad moeten zijn. In ieder geval: enkele Schiedamse lastpakken die deze hoogwaardigheidsbekleder het leven zuur hebben gemaakt, keerden vanmorgen opgelucht huiswaarts vanaf een Haags paleis. In paleizen voelen hoogwaardigheidsbekleders zich uiteraard meer dan thuis, dat is hun domein. De desbetreffende bekleder a fortiori als dit een paleis van justitie is. En dan nog wel in een meervoudige kamer, tjonge jonge wat een eer. Dan ben je echt een hoge boom (om maar niet van de wind te spreken). De Schiedamse lastpakken mochten hun woordje doen, de hoogwaardigheidsbekleder met juridische aanhang edoch niet. Die had aldus de rechter de vorige keer al genoeg gezegd. Wie het fijne ervan wil weten, kijkt snel op het forum. Die hoogwaardigheidsbekleder vindt zo'n forum overigens helemaal niet leuk en al helemaal niet als je iets van diegene vindt. Ook aanpakken die mensen die een mening op een forum durven hebben, vindt deze bekleder. Een reden temeer wellicht om snel eens naar dat forum te gaan, en er ook wat van te vinden!

Waarom scribent dezes nu ineens aan de Flintstones moet denken, wie zal het zeggen. Daar werd die goed van vertrouwen zijnde Fred, door zijn lieftallige echtgenote in het nachtelijke uur grofweg bij het vuil gezet. Hoe heette ze ook alweer? Fred krijste van ongenoegen en vooral ongeloof de naam van zijn echtgenote dan uit. Van haar had hij dat niet verwacht. Ze zag er toch zo schattig uit. Maar ja Fred, je kunt je vergissen.

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.  

Als bedrijf of organisatie een journalist nodig voor persbericht, interview, verslag, webtekst, foto, videodoc? Schakel persbureau Mirum in Modum in.
Bel Jan Schrijver voor informatie op 010 - 4111121. Voor spoedopdrachten: 06-83563025.
 

Brandweer nodig om neergestoken man uit flat beneden te krijgen

SCHIEDAM -  Een ruzie tussen twee mannen in een vier etage hoge flat aan de Parkweg heeft tot een steekincident geleid. De politie, de ambulance en de brandweer kwamen ter plaatse. Ook het mobiel medisch team werd opgeroepen, maar bleek uiteindelijk niet nodig.

De brandweer werd ingezet om een van de twee mannen van de vierde etage naar beneden te krijgen. Deze man was zwaar gewond en niet aanspreekbaar en werd in die toestand door de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De andere man - met lichte verwondingen aan het gezicht - werd door de politie aangehouden. De politie voert onderzoek uit in de woning.

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.

maandag 12 oktober 2015

Volop paddenstoelen in het park. De herfst is mooi

SCHIEDAM - Waar zou dit zijn? Veluwe? Zuid-Limburg? De Ardennen? Nee! Gewoon bij ons in Schiedam. In het Beatrixpark. Herfstsferen in het centrale park van Schiedam. Volop fotogenieke paddenstoelen. Met de zon van de afgelopen dagen, met optrekkende ochtendmist en zachte kleuren, een waar eldorado voor de fotograaf. Het is trouwens een heel stuk veiliger om het bij fotograferen te laten en ze niet aan te raken en er al helemaal niet van te snoepen. Champignons zijn het ieder geval niet...

Foto's Gert StruijsVolg ons ook op facebook en twitter en instagram.
Over Van Dijk gesproken. Oud-secretaris Aad van Dijk na 20 jaar afwezigheid weer bij SVV

VOETBAL -  Twintig jaar lang was hij niet bij SVV geweest. Vanmiddag kwam hij weer eens naar zijn club kijken. "Naar SVV tegen Fortuna", zo noemde hij het zelf, Aad van Dijk. Vele jaren was hij secretaris bij SVV, geenszins overdreven te zeggen dat hij zowat woonde op Harga. Maar ze waren de oud-secretaris nog geenszins vergeten bij SVV. Toen een oplettend lid hem als aandachtig toeschouwer tijdens SVV - Victoria'04 langs de lijn spotte, werd hij - ome Aad - uitgenodigd voor een kop koffie in de bestuurskamer. Samen met de huidige voorzitter Hans van Dijk, geen familie, genoot Aad van Dijk op deze frisse oktoberzondag van de handenwarmende bruine drank. Al snel haalde Aad van Dijk oude herinneringen op. Jammer genoeg voor hem en iedereen met een roodgroen hart werd de 0-1 ruststand in de volgende 45 minuten niet meer omgebogen.

Over familie gesproken. Aad van Dijk is overigens evenmin familie van de voormalig sponsor Van Dijk, die de proflicentie van SVV uiteindelijk in Dordrecht zou doen belanden (voorzitter Hans van Dijk is ook geen familie van de oud-Mercedes-dealer). Wel familie is Aad van Ron van Dijk (dat is zijn zoon), tegenwoordig trainer bij Hermandad. In een land waarvan 40% onder de zeespiegel ligt, zijn dijken onmisbaar; een land daardoor dus met heel veel Van Dijk's. Ook een van SVV's bekendste spitsen is een Van Dijk, wijlen Dick van Dijk, die na zijn SVV-tijd onder meer bij Ajax en FC Twente furore maakte.

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram. 

Als bedrijf of organisatie een journalist nodig voor persbericht, interview, verslag, webtekst, foto, videodoc? Schakel persbureau Mirum in Modum in.
Bel Jan Schrijver voor informatie op 010 - 4111121. Voor spoedopdrachten: 06-83563025.
 

zondag 11 oktober 2015

Victoria'04 nestelt zich in subtop ten koste van SVV Marcel versus Marcel

Marcel van der Ven
VOETBAL - SVV heeft vanmiddag op eigen veld met 0-2 verloren van Victoria'04. De Vlaardingse bezoekers namen een minuut voor rust de leiding. Na rust voerde SVV de druk op, maar in plaats van in de 77ste minuut de gelijkmaker in te schieten, werd tien minuten voor het eindsignaal door zwak defensief ingrijpen een cadeautje weggegeven. Dat cadeautje werd vakkundig uitgepakt door Victoria'04-invaller Jamal Mohammed.

door Jan Schrijver

De vintage Tweede Divisie, waarin oud-spelers van voormalige betaald voetbalclubs het publiek op een replay wilden tracteren, liep deze zomer op een teleurstelling uit doordat een deel van het publiek zich in Haarlem misdroeg. Vandaag was het in Schiedam ook een ontmoeting tussen twee clubs die beide zowel in de Tweede als in de Eerste Divisie hebben gespeeld. SVV nog - of beter gezegd weer - met de historische naam. Victoria'04,  het voormalige Fortuna Vlaardingen dan wel FC Vlaardingen. Anno 2015 een duel in de vierde klasse, met publiek dat zich keurig gedroeg, maar spelers die tot op het randje gingen. Scheidsrechter Van Vliet uit Delfgauw vond na afloop dat het wel meeviel met het opzoeken van het spreekwoordelijke randje. Hij had het allemaal goed in de hand gehad, vond hij. Beide trainers, Marcel van der Ven van SVV (overigens vorig jaar nog deel uitmakend van de trainersstaf van Victoria'04) en Marcel van Hattem van Victoria'04, vonden dat de arbiter het veel korter had moeten houden (beide Marcels hebben overigens in hun actieve kleuren in het roodgroene tricot gespeeld). Verder dan twee gele kaarten kwam de scheidsrechter niet, een voor SVV (Ewout van Wijngaarden) en een voor Victoria'04 (Evan Mavris).

"Ik ben niet tevreden met het resultaat, maar wel met het getoonde spel. We waren voetballend de betere ploeg. We vergeten één ding - en dat was ook in vorige wedstrijden zo - namelijk om te scoren. Ik wil me niet verschuilen achter de scheidsrechter, maar vind wel dat hij de wedstrijd heeft beïnvloed. In de beginfase liet hij een zware overtreding - dik rood naar mijn idee - onbestraft. En het doelpunt dat op slag van rust viel, was overduidelijk buitenspel", aldus Marcel van der Ven. Bij het door Van der Ven ter discussie gestelde doelpunt, zette Rafaelito Bonifacio rechterspits Pepijn Westerdijk alleen voor doelman Bas van den Bulk. Buitenspel of niet, Westerdijk bedacht zich geen moment en schoot koel de bal langs de uitkomende doelman.

Bij de Vlaardingse trainer was het oordeel precies omgedraaid. "Het resultaat is goed, maar de kwaliteit van uitvoering was ver te zoeken. Het waren maar enkele korte periodes in de wedstrijd, dat de jongens elkaar goed wisten te vinden. Ik had gehoopt op meer voetbal. Strijd was er genoeg, van beide kanten op bepaalde momenten te veel. De laatste twintig minuten werd hun laatste man doorgeschoven, zette SVV druk en kregen wij logischerwijs meer ruimte. Wat ik mijn aanvallers dan kwalijk neem is, dat ze in die periode niet meer wisten te scoren. De mogelijkheden waren er toen genoeg", aldus Marcel van Hattem.

Hieruit had in de 77e minuut de gelijkmaker kunnen komen, Michel Silva met de bal, Mitchell Rijfkogel naast hem

De opstelling:

SVV: doel: Bas van den Bulk, achter: Nick Hoogendoorn (Abdullah Yigit), Jovi Willeijns, Glenn van Dijk, Ewout van Wijngaarden, midden: Yabasun, Chesney van Keimpema, Ali Cirikli, voor: Jimmy Segredo (Michel Silva), Mitchell Rijfkogel, Melvin van der Ven.

Victoria'04: doel: Jeffrey Scheffers, achter: Boyd van der Leeden (Mike van Hattem), Robert Roest, Aron Mellink, Ebron Mariana, midden: Evran Mavris, Kevin de Jong (Ruben Rossel), hangende spits: Richard Kruisinga, voor: Pepijn Westerdijk (Jamal Mohammed), Jeffrey van der Sloot, Rafaelito Bonifacio.


Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.

SVDPW doet wat het moet doen: 2-0 winnen van GDA

Toon Wolters
door Ton de Leede

VOETBAL - SVDPW bijt in zijn debuutjaar in de 1e klasse al aardig van zich af. Het bezoekende GDA kon weinig inbrengen en ging met een 2-0 nederlaag in de tas naar huis.

De bezoekers, onderaan de ranglijst hangend met 5 winstpunten, wisten eigenlijk na 11 minuten dat er voor een verloren zaak werd gestreden. Na dat korte tijdsbestek kreeg een GDA-speler een rode plak voorgeschoteld. ,,De jongen schopte echt naar alles wat bewoog", oordeelde SVDPW-trainer Toon Wolters keihard, ,,zonder dat er een bal bij was.''

Voetballend was de thuisploeg misschien niet geweldig, een voorsprong leek een kwestie van tijd. Toch duurde het tot de 34e minuut vooraleer de Schiedammers scoorden. Sem Advic haalde, niet voor het eerst dit seizoen, de trekker over (1-0). De overmacht kon lange tijd niet in cijfers worden uitgedrukt. Uiteindelijk was het Roy van Son die zijn ploeg na ruim tachtig minuten in veilige haven schoot (2-0).

"Gewoon een verdiende overwinning", stelde de succescoach van SVDPW Toon Wolters, "tegen een ploeg die we nog wel tegen zullen komen. We hebben de wind nu mee, maar we zullen echt nog in zwaar weer terechtkomen. Als we volgende week bij VOC een punt pakken ben ik al zeer tevreden.''

Later op de avond toog Toon Wolters ook nog naar de andere Schiedamse winnaar van deze zondag, Excelsior'20, om daar naar zijn optredende neef Bob Offenberg te luisteren.


Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.

Excelsior'20 in de 2e helft langs Kethel Spaland: 2-0


Mitchell Kalaboyias scoort vanuit de rebound
door Ton de Leede
(foto's Joep Schrijver) 

VOETBAL - De Schiedamse derby tussen Excelsior'20 en Kethel Spaland, gespeeld voor zeker 300 toeschouwers, kende duidelijk twee gezichten. De gasten hadden in deel één de touwtjes in handen, maar konden het onverwachte overwicht niet in doelpunten uitdrukken. De thuisploeg was in het tweede deel de bovenliggende partij en drukte dat wel in cijfers uit: 2-0.

In de zevende minuut ontstond enige opwinding binnen de lijnen. Joeri Krznaric verslikte zich onhandig in de bal en zag Genivaldo Costa in de richting van Excelsior'20-doelman Aykut Nargün afstevenen. Voor de verdediger zat er niets anders op dan de kansrijke spits onreglementair af te stoppen. Een rode kaart leek op zijn plaats, maar de marchanderende scheidsrechter I.F. Buitenman hield het op geel en een vrije trap voor de gasten. Dit buitenkansje werd echter gemakkelijk gekeerd door Aykut Nargün, die zich ondanks zijn geringe lengte steeds meer een betrouwbare sluitpost toont.

De brilstand van de rust werd twee minuten erna al uitgegumd. Ruchen Pieternella, een voortdurende plaag voor de defensie van Kethel Spaland, werd ongelukkig aangevallen door Rowell Speekenbrink waarna de referee verrassend naar de stip wees. Goalgetter Cas Smulders, die andere aanvaller van Excelsior'20 waar de gasten nauwelijks grip op hadden, zette zich achter de bal en zag Robin Hos, de sterke sluitpost van Kethel Spaland, zijn inzet keren. Mitchell Kalaboyias, op de hoogte van de hoek waarin Cas Smulders zou schieten, was er als de kippen bij om de 1-0 in het garen te schieten.

Arbiter Buitenman bleek zich toch een beetje schuldig te voelen en legde weer uit het niets, een kleine minuut later, de bal op elf meter. Edinho Lima zette zich achter de bal en zag zijn matige inzet door de zelfverzekerde Aykut Nargün gekeerd worden waarna hij zich als een leeuw op de vrije bal wierp. Het was nadien definitief gedaan met Kethel Spaland, de verdedigende stellingen moesten worden verlaten maar de vervangers van de drie afwezige spitsen konden geen enkele vuist meer maken.

Vreemd was het niet dat Excelsior'20 een kwartier voor tijd de score verdubbelde. Een heerlijke actie van Cas Smulders bracht de bal voor de voet van Cemil Kahramanoglu, die met zijn rake inzet de kroon op zijn werk zette (2-0). Ondanks een bal op de paal en reddingen met kunst en vliegwerk op de doellijn liep Kethel Spaland geen verdere schade op.

Kethel Spaland-coach Leen Koorengevel was niet eens zo ontevreden over het vertoonde spel: ,,Voor rust waren we de betere partij en stonden we tactisch heel goed. Je zag dat Excelsior'20 niet goed raad met ons wist. We missen scorend vermogen en dat brak ons uiteindelijk op.''

,,We willen ons publiek goed voetbal laten zien,'' aldus Gokhan Cayir, de trainer van Excelsior'20, ,,en dat hebben we in de tweede helft bij vlagen laten zien. Het elftal is gemiddeld 22 jaar en zal dus nog genoeg fouten maken. Toch heb ik volop vertrouwen in deze jongens.''


Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.
 
De soep naar binnen, én dan naar buiten. Naar derby, semiderby, of eerste klasser

VOETBAL - Vanmiddag lekker langs de lijn in eigen stad om het, ondanks winst, bijna hopeloze Oranje gevoel van ons af te schudden! Dat kan bij eerste klasser SVDPW. Op Harga ontvangt de promovendus GDA. Een paar honderd meter verder neemt SVV het op tegen Victoria'04, een semiderby dus. Op Thurlede de stadsderby Excelsior'20 - vv Kethel Spaland. Hermes-DVS is vandaag vrij.

Dat zijn mooie affiches, op de dag dat spontaan de kachel aansprong, omdat het wel zonnig is, maar vannacht sterk is afgekoeld. Ideaal weer voor de spelers en ideaal kijkweer voor de doorgewinterde amateurvoetballiefhebber. Over een uur een vers van een mergpijp getrokken krachtige soep naar binnenwerken en dan op naar Harga of  Thurlede. Op tijd voor de aftrap om twee uur.

Scheidsrechter Te Hennepe blaast om twee uur het beginsignaal voor de ontmoeting tussen de nummer 7, SVDPW, en de nummer 13 (voorlaatst), GDA. SVDPW dus een keurige middenmootpositie met 7 uit 5. GDA vergaarde dankzij 1 winstpartij drie punten tot op heden. SVDPW won de laatste wedstrijd, GDA verloor de laatste wedstrijd. Het doelpuntensaldo bij de thuisploeg goed in evenwicht, 8 om 8, bij de bezoekers 5 voor maar 10 tegen. Er liggen incluis het thuisvoordeel dus goede mogelijkheden voor de mannen van Toon Wolters om de Schiedamse positie in de eerste klasse B vandaag tegen de op bezoek komende Hagenaars verder te versterken.

Op Thurlede om 2 uur de stadsklapper Excelsior'20 tegen Kethel Spaland in de derde klasse D. De gastheren met een betere uitgangspositie, met 11 punten uit de eerste vijf wedstrijden en daarmee slechts 1 punt verwijderd van de koppositie. Kethel Spaland met een gemiddelde van 1 punt per wedstrijd op de 9e plek in de ranglijst. Afgelopen zondag werd in een goed gecontroleerde wedstrijd een punt binnengehaald tegen het hoger geklasseerde OHVV. Excelsior'20 daarentegen zal een minder goed gevoel hebben overgehouden aan de wedstrijd van afgelopen zondag, waarbij een 0-1 voorsprong tegen Overmaas in de slotminuten uit handen werd gegeven.


Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.
Tweetal hoofdsponsors. SVV: "Wij komen terug waar we vandaan zijn gekomen"

VOETBAL - Als je een oer-Schiedammer vraagt welke club de meest roemruchte voetbalclub van de stad is, zul je 9 van de 10 keer spontaan het antwoord 'SVV natuurlijk' krijgen. Tenzij je het aan een 'Hermes-kist' vraagt.

De blauwwitten hebben in ieder geval oudere wortels. Maar de roodgroenen zijn zeker te weten langer doorgegaan op professioneel voetbalniveau. Helaas is de prof-licentie uiteindelijk in Dordtse handen
terecht gekomen. Anno 2015 speelt Hermes-DVS op zondag in de derde klasse en trokken de blauwwitten zich voor de lopende competitie terug met een prestatie-elftal voor wat betreft de zaterdagcompetitie. SVV heeft zowel op zaterdag als op zondag een eerste team spelen, op beide dagen in de vierde klasse.

SVV heeft er een nieuwe hoofdsponsor bij, 'Van der Ree Horeca.nl' van Perry van der Ree, voor een periode van drie jaar. Nog meer goed nieuws: DUOcar stacaravan en Chaletbouw BV, was sponsor en heeft het sponsorschap met drie jaar verlengd. Beide sponsors zijn hoofdsponsor. Duocar en Van der Ree zijn daarmee beide shirtsponsor van heel SVV, senioren en jeugd, zaterdag en zondag. Gesteund door deze nieuwe driejarige sponsorschappen, kan SVV nu gaan bouwen aan een opmars. De grootste tribune van Schiedam, nog uit de tijden van het betaald voetbal, staat er al. "Uiteraard zijn we beide sponsors zeer dankbaar dat zij vertrouwen hebben in onze vereniging en nu rust op ons de taak om ons te gaan concentreren op het verder (op)bouwen van SVV in al haar facetten. Let maar op!! We komen terug waar we vandaan zijn gekomen. Niet direct maar rustig aan", aldus het SVV-bestuur.

Gisteren won SVV met een tennisuitslag de stadsderby uit tegen PPSC. Vandaag staat er op Harga een semiderby op het spel. SVV ontvangt Victoria'04. De Vlaardingers staan met 9 uit 5 op een gedeelde vierde plaats. SVV vergaarde uit even zoveel wedstrijden 4 punten en staat op de elfde positie in de tabel. Bij de gasten van hedenmiddag zijn de doelpunten voor en tegen in balans, 11 om 11. Bij de mannen van Marcel van der Ven zijn dat er 7 voor en 13 tegen. Beide opponenten van vandaag verloren afgelopen zondag.

Het is fris maar zonnig, ideaal voetbalweer, om te spelen én om te kijken. Vanmiddag om twee uur op Harga op het hoofdveld van SVV.


Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.

Auto vliegt uit de bocht op afrit; daarna botsen nog drie auto's

SCHIEDAM -  De takelbedrijven hebben in Schiedam een drukke zaterdagavond achter de rug. Eerst vloog aan het einde van de avond een vrouw met haar auto uit de bocht op de afrit van de A20 naar de Churchillweg in Schiedam-Noord. De vrouw miste op een haar na enkele verkeerspalen. Zij kon ongedeerd uit haar auto komen en de ambulance kon gelukkig onverrichter zake terug naar het basisstation. De takelwagen was wel hard nodig. Deze had moeite om de Peugeot 206 stationwagen van de vrouw uit het welig tierende onkruid te trekken. In de file die ontstond door de bergingswerkzaamheden, botsten vervolgens drie auto's op elkaar, twee personenauto's en een bestelbus. De bestelbus en een van de personenauto's waren dermate ernstig beschadigd, dat deze afgesleept moesten worden. De inzittenden, waaronder een peuter, waren ongedeerd.


Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.