zaterdag 20 februari 2016

Kethel Spaland laat zich foppen door laagvlieger

Tweede periodetitel nu ver weg voor tweedeklasser

(foto Ton Brökling)


door Ton de Leede
VOETBAL -In een enerverend moddergevecht stonden de voetballers van Kethel Spaland na het laatste fluitsignaal met lege handen. Het bezoekende Bolnes, nota bene de nummer elf van de ranglijst, stapte juichend van het veld na de zwaarbevochten 2-3 overwinning. ,,Het doel was natuurlijk winnen,'' sprak Raymond Kraaijbeek, de ambitieuze oefenmeester van Kethel Spaland duidelijk teleurgesteld, ,,en een grote stap richting de tweede periodetitel maken. Nu moet er een wonder gebeuren wil dat nog lukken.''

Op het zompige grasveld in Sportpark Kethel, terwijl de regen gestaag zijn richting naar beneden
zocht, hadden de 22 voetballers én de scheidsrechter vaak moeite om overeind te blijven. De toch al niet allerbeste ondergrond van de regio liet dus echt goed voetbal nauwelijks toe. Spelers konden de bal hooguit drie keer foutloos naar elkaar spelen, de bal vloog vaker over de zijlijn of in de voeten van de opponent. Gevoelig getrachte tikkies smoorden in schoonheid, uittrappen eindigden in de hekken en zelfs hoekschoppen kwamen niet voor het doel maar eindigden treurig in het zijnet.
Zompig grasveld (foto Jeanine Slotboom)

Van een terughoudend begin was geen sprake, beide teams kletsten er vanaf de eerste seconde bovenop. Subtopper Kethel Spaland, die volop in de race wilde blijven voor periodetitel twee, liet zich toch een beetje afschrikken. Zeker toen Wesley Sturrus na ruim twintig minuten de 0-1 op het bord bracht. Bijna in dezelfde minuut raakte Tim Oosterwaal aan de andere kant de lat. Nadat Vincent Kroon  een regelrechte intikker aan Bolnes-kant liet gaan tekende Tim Oosterwaal alsnog voor de 1-1.

Vlak voor de theepauze vielen er nog twee doelpunten. Eerst kwam Bolnes op 1-2 door George Tomas de Brito waarna Miletson Silva de Freitas de ploegen met gelijke tred richting kleedkamer schoot (2-2).

De tweede rondgang gaf evenveel strijd te zien en ook volop kansen aan beide zijden.
Kethel Spaland toog onversaagd richting het vijandelijke doel en vooral Miletson Silva de Freitas kwam meerdere keren in scoringspositie. Daarom was het des te vervelender dat een wel degelijk rake inzet, net na de 2-3 van Bolnes-aanvaller Marleyson Mejia, door de scheidsechter wegens gevaarlijk spel werd afgewezen. De mensen op de volgepakte tribune dachten aan buitenspel maar konden geen enkel begrip opbrengen voor de beslissing.

,,We speelden zoals ik het graag wil,'' aldus Raymond Kraaijbeek, ,,maar vandaag was het vooral wisselvalligheid troef. Bolnes was snel in de tegenstoot en daar hadden wij te veel moeite mee. Inderdaad speelt Farid Bouhannouche niet meer mee. Wij hebben afspraken binnen de selectie en daar kon hij zich niet aan houden. Dan is het heel simpel.''


(foto Jeanine Slotboom)

(foto Jeanine Slotboom)

(foto Jeanine Slotboom)

(foto Jeanine Slotboom)(foto Ton Brökling)  


We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 
Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.
    


HBSS wint met 10 man van Bernisse

Snelle rode kaart Stanley Zuidema inspireert Schiedammersdoor Ton de LeedeVOETBAL - Na vele wedstrijden van verlies wist HBSS eindelijk weer eens juichend van het veld te gaan. Dus geen nederlaag en ook geen heilzaam gelijkspel, maar een mogelijk genezende winstpartij bij Bernisse: 1-2. Binnen het halfuur kwamen de Schiedammers met 10 man te staan na een directe rode kaart voor Stanley Zuidema. HBSS liet zich geenszins ontmoedigen en ging met de 3 punten aan de haal.


Hét moment en mogelijk dé ommekeer van het sleutelduel in de onderste regionen van de 3e klasse D in de zaterdagcompetitie was de directe wegzending van Stanley Zuidema. Volgens HBSS-coach Marvin Janssen werd zijn linksbuiten, die normaal gesproken in de verdediging staat, voor een vermeende elleboogstoot naar de kleedkamer gestuurd. ,,Ik kan het me nauwelijks voorstellen, hij is zo'n beetje de kleinste man van het veld en zou dan een elleboog hebben gegeven. Sta je toch ineens heel snel met 10 man op het veld.''

HBSS speelde verder met één aanvaller en een verdediging die geen enkel risico meer mocht nemen. Tot veler verrassing kwamen de Schiedammers op 0-1 door aanvaller Jessy Andrade. De tweede helft gaf een keihard werkend HBSS, dat er werkelijk alles aan deed om rode lantaarndrager Bernisse van zich af te houden. Af en toe wist HBSS te ontsnappen aan de druk van de dolende thuisploeg en uit zo'n ontsnapping was het opnieuw raak. Dennis Thienpond, een geweldige aanwinst afkomstig van het ontzielde SVDPW, bracht zijn nieuwe ploeg op 0-2.

Een wanhoopsoffensief van Bernisse bracht de ploeg van Marvin Janssen met de 1-2 nog even in problemen. De andere  nieuweling, doelman Hassan Abaka, troonde zich tot absolute uitblinker door geen tweede doelpunt toe te staan. ,,We willen ons nog altijd veilig spelen,'' aldus de trotse Marvin Janssen, ,,en daarvoor moeten we zeker 10 punten halen in de volgende partijen. Daartoe moeten we in staat zijn.''


We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 
Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.
   

CION maatje te groot voor SVV: 2-0

SVV-trainer Ipcedencia niet blij met overtreding op Hellement (7)door Jan SchrijverVOETBAL - In de semiderby in de 4e klasse E op Vlaardingse bodem tussen CION en SVV is het tot een kwartier voor tijd spannend gebleven. Toen nam de thuisploeg definitief afstand en bepaalde Hulusi Mert de eindstand op 2-0. In de eerste helft had CION verzuimd de wedstrijd al vroeg in het slot te gooien, maar met name Danny Koetsier miste kans op kans. Het was uitgerekend verdediger Davey van Ree die ervoor zorgde dat de ban gebroken werd en de ruststand toch al in het voordeel van de thuisploeg uitviel.

Na de zege staat CION op de derde plek, SVV op de tiende. Op een zwaar veld en onder een constante douche had CION laten zien voetballend de betere ploeg te zijn. Toch maakten de Schiedammers het hun Vlaardingse gastheren nog onverwacht moeilijk. Met een pittige eerste 20 minuten van Schiedamse kant waarbij de ploeg niet onderdeed (met in de 14e minuut een goede mogelijkheid voor Shakir Amerikaan, zijn lage inzet vanaf rechts verdween aan de verkeerde kant van de linkerpaal) kreeg CION meer vat op het spel en regende het vanaf de 26ste minuut niet alleen hemelwater maar ook Vlaardingse kansen. Minuut 26. Een goede pass op Koetsier, die van buiten de 16 naast vuurt. Minuut 31. Koetsier alleen voor doelman Devin de Heij, maar vanaf zes meter gaat de bal hoog over. Minuut 35. Goede actie Hulusi Mert op de linkerflank, met een prima voorzet. Koetsier kopt vanaf dichtbij de bal naar de grond en de bal stuit over. In de 40ste minuut wordt verdediger Davey van Ree de diepte in gestuurd en alleen voor de doelman houdt hij het hoofd koel. Zijn schuiver laat de keeper kansloos; de voor de Vlaardingers - die goed meedoen in de tweede periode - bevrijdende 1-0.

In de tweede helft was het spel van CION opnieuw niet overtuigend en niet vrij van onzekerheid; het verschil op de ranglijst was niet voldoende zichtbaar. SVV realiseerde zich dat en werkte naar vermogen. Dat had in de 66ste minuut de beloning op moeten leveren. De kwikzilveren Stephen Hellement maakte een goede actie op de linkerflank en zette voor. Doelman Metin Hoogerwerf stond niet goed, maar Roland Olivieira wist niet snel genoeg te reageren en draaide zich in een ongunstige positie, onvoldoende oog hebbend voor een aanstormende medespeler. In de volgende minuten wist Danny Koetsier nogmaals enkele kansen niet in doelpunten om te zetten. Zoals gezegd zorgde Hulusi Mert een kwartier voor tijd voor de genadeklap.

SVV kreeg in het resterende kwartier nog twee redelijke kansen op de aansluitingstreffer (o.a. Girigoria), CION 3 minuten voor tijd de kans op de margevergroter uit een gemakkelijk door scheids Klomp gegeven strafschop. Nico Huijer legde aan vanaf 11 meter. Diens schot werd door doelman Devin de Heij uit diens rechterhoek getikt. De Schiedamse doelman had vanmiddag al verschillende malen de ballen uit de hoeken weten te ranselen.

CION staat met 10 punten uit 4 wedstrijden tweede in de 2e periode. Ariston gaat op kop met de volle winst uit 4 wedstrijden en een beter doelgemiddelde. De wis- en natuurkunde studenten uit Delft hebben geleerd tot 10 te tellen; vanmiddag werd in Delft ondanks de regen tegenstander GGK met 10-1 afgedroogd.


Wedstrijdbeeld uit eerste helft. Hein Esajas (4) appeleert, Danny Koetsier (11)  op weg naar een kansAcht minuten voor tijd een onderonsje tussen SVV-trainer Oswin Ipcedencia en CION-trainer Najim Nasri


We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 
Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.
  
Kethel speelt thuis voor veiligheid en periode; HBSS en SVV spelen uit; PPSC afgelast

VOETBAL - Het wordt een onstuimig, nat weekeinde. Voordat je het regenjack aantrekt vandaag om de wedstrijden te bezoeken, is het verstandig te checken of het doorgaat. Hopelijk wel, want 't is altijd extra gezellig op de tribunes met dit weer.  Bijvoorbeeld in Kethel waar Bolnes wordt ontvangen. HBSS gaat op bezoek bij Bernisse en SVV zoekt het iets dichter bij huis vandaag, uit tegen CION in Vlaardingen. De wedstrijden beginnen om halfdrie. PPSC thuis tegen Maense is afgelast.

In de tweede klasse D zijn op dit moment van schrijven twee afgelastingen bekend. De velden van CWO en Groote Lindt zijn door deze verenigingen te slecht bevonden. Dat is jammer want CWO is een van de medestrevers om de tweede periode (13 uit 7). BVCB (op 15 uit 8 staand) komt vandaag wel in actie, thuis tegen Papendrecht. Kethel Spaland (15 uit 7) heeft de beste papieren. Tegenstander van vanmiddag is Bolnes, dat in de periode niet meer meedoet (11 uit 8) en dat in de totaalstand op de 11e plek staat met 17 punten uit 16 wedstrijden. Kethel Spaland staat inmiddels op de vijfde plek met 22 punten uit 15 wedstrijden. Eerst veilig spelen, en als we de tweede periode binnenhalen is dat mooi meegenomen, zo is het devies bij deze Schiedamse promovendus. Vanmiddag kunnen er dus zowel voor hoofdgerecht als smakelijk toetje prima zaken gedaan worden.

In de derde klasse D heeft het HBSS in de afgelopen maanden flink tegen gezeten. Inmiddels is de sympathieke ploeg van Marvin Janssen afgezakt naar de 12e plek met 12 punten uit 16 wedstrijden. Er staan nog twee ploegen onder de Oranje-hemden. Rockanje dat uit hetzelfde aantal wedstrijden 1 punt minder haalde. De thuiswedstrijd tegen Rockanje was het keerpunt in de competitie, want voor die wedstrijd verliep het seizoen voor de promovendus juist zo voorspoedig. Op de 14e en daarmee onderste positie van de tabel treffen we Bernisse, met 9 punten uit 16 wedstrijden. Bernisse is vanmiddag de gastheer voor HBSS. Kortom, een zespuntenduel aan de onderkant van de tabel. De uitgelezen uitdaging derhalve om vandaag als winnaar uit de strijd te komen.

In de vierde klasse ligt PPSC er zoals gezegd uit, maar kan vanmiddag wel genoten worden van de semiderby op Vlaardingse bodem, waar in de Broekpolder CION gastheer is voor SVV. Scheidsrechter Klomp ziet op dit hoog en dus relatief droog gelegen veld de thuisploeg als de nummer 4  (29 uit 15) van de tabel aantreden tegen de roodgroenen als nummer 10 (12 uit 14). In de tweede periode doet CION goed mee om de prijzen.

Zondag staan op het programma:
Hermes-DVS - DHZ
Excelsior'20 - Overmaas
OHVV - Kethel Spaland
SVV - Pretoria


We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 
Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.
   vrijdag 19 februari 2016

Opnieuw arrestaties aan Laan van Bol'es

SCHIEDAM - Voor de tweede keer deze week kwam de politie in Schiedam in de wijk Groenoord in actie aan de Laan van Bol'es, ter hoogte van de supermarkt van Dirk.

De politie Schiedam meldt: "Vandaag zijn er na een korte achtervolging vier aanhoudingen verricht naar aanleiding van 'fietsendiefstal heterdaad' bij de Dirk in Groenoord. Een getuige zag dat er een fiets werd weggenomen. Bij het zien van de politie gingen de vier mannen ervandoor. Op diverse locaties werden de mannen aangehouden. Ook een fiets werd aangetroffen. De recherche zal de verdachten verhoren. De vier mannen kwamen niet uit de wijk Groenoord."

Het zou om vier Poolse mannen gaan, waarvan twee zonder vaste verblijfplaats en twee met verblijfplaats in Den Haag. 

Lees ook: Verdachte neergeschoten


We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 
Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.
   

1000 in plaats van beoogde 2000 twinkelende ogen op burgertop G1000Schiedam

SCHIEDAM -  "10 aanbevelingen voor de gemeenteraad, 10 voorstellen waar burgers zelf mee aan de slag gaan, 2000 twinkelende ogen." Dat is het beoogde resultaat van de burgertop G1000Schiedam, die volgende week zaterdag plaatsvindt in Schiedam. De 2000 twinkelende ogen zal niet gehaald gaan worden. Vandaag laat de organisatie weten dat, "bijna 500 inwoners zich hebben aangemeld om deze bijzondere dag mee te maken. Om mee te praten over de agenda van de stad. Over wat er beter kan, wat daarvoor nodig is en wat zij daar zelf aan bij kunnen dragen. De inschrijving is inmiddels gesloten."  

Het totaal van tegen de 500 aangemelde inwoners is "inclusief politici, vrijdenkers, ondernemers en ambtenaren. Het aantal inwoners is ruim 400. Er zijn 10.000 inwoners (kiesgerechtigd en boven de 16) uitgenodigd", aldus een toelichting van Karina Bliek, een van de vrijwilligers van de organisatie, die vervolgt: "Een prima resultaat, er is nog nooit een G1000 georganiseerd waarbij 1.000 gasten waren, altijd tussen de 300-600. Eerdere steden waren bijvoorbeeld Amersfoort, Groningen, Uden, Amsterdam."
 

Teleurstellend als je het aantal van 400 inwoners afzet tegenover het aantal uitnodigingen van 10.000. We hopen erop dat het 'no show' percentage meevalt. Bijna duizend twinkelende ogen zal zeker ook de moeite waard zijn. En bijna 500 onbevangen geesten, zullen het uiteraard in zich kunnen hebben de andere doelstellingen - 10 aanbevelingen voor de raad en 10 initiatieven om zelf mee aan de slag te gaan - te bereiken.

Datum: zaterdag 27 februari 2016
Starttijd: deur open 9.00 uur, start programma 10.00 uur
Eindtijd: 17.00 uur
Locatie: Margriethal Optisport - Nieuwe Damlaan 5 - 3119 KA Schiedam


Lees ook:
http://schiedams.blogspot.nl/2016/02/schiedam-deze-week-is-een-van-schiedams.html 
http://schiedams.blogspot.nl/2016/01/96-jarige-gorzenees-doet-mee-aan-g1000.html 
http://schiedams.blogspot.nl/2016/01/loting-voor-g1000schiedam-hoor-jij-tot.html

We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.
  

woensdag 17 februari 2016

Verdachte door politie in burger neergeschoten op Laan van Bol'es

SCHIEDAM - Op de Laan van Bol'es, ter hoogte van het plein voor de Dirk-supermarkt, heeft zojuist een schietpartij plaatsgevonden. Een man werd neergeschoten. De traumahelikopter werd opgeroepen. Het neergeschoten slachtoffer is naar zeggen buiten levensgevaar. Hij werd per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.Er schijnt sprake te zijn van een verdachte die door een politieman in burger neergeschoten is. De agent was ter plaatse bezig met een onderzoek.Waarom er geschoten werd door de agent, is nog niet duidelijk. Onofficiële bronnen melden dat er sprake zou zijn geweest van noodweer. De Laan van Bol'es werd over een groot stuk met linten afgezet, voor nader onderzoek. Er zijn na het incident meerdere personen gefouilleerd.

Wijkagent Rein Hendriks laat het volgende weten: "Laan van Bol'es afgesloten in verband met onderzoek naar aanleiding van schoten door de politie. Meerdere aanhoudingen, één slachtoffer. Nadere berichtgeving volgt."

Foto's van de situatie na het incident zie je onder meer bij FlashPhoto en bij 112Schiedam.
Videobeelden bij MediaTV

De plek waar het schietincident is voorgevallen, is ongeveer dezelfde locatie als waar enkele maanden geleden de jeugdige Schiedammer Hamidou Laiti op het zebrapad werd doodgereden en waarvan de daders hun auto achterlieten en vluchtten. Eén verdachte werd later aangehouden maar weer op vrije voeten gesteld; de overige verdachten zijn nog steeds op vrije voeten. Niet bekend is of beide gevallen met elkaar in verband staan.

Het staat op Facebook bol van de reacties op de schietpartij van hedenmiddag. Zo ook één van Nadia Martosatiman-Laiti: "Hebben jullie de daders die mijn neefje Hamidou Laiti hebben doodgereden opgepakt?? Nee die lopen nog nog vrolijk rond!! Ga daar maar jacht op maken."

Update 1:
Twee agenten in burger zijn woensdagmiddag in Schiedam beschoten. Ze hadden afgesproken met drie helers om hun gestolen spullen te kopen. Toen ze zich na de koop bekendmaakten als agenten, ging een van de drie mannen er rennend vandoor. Tijdens de achtervolging haalde de man een vuurwapen tevoorschijn. Hij wist de agenten niet te raken. De vluchtende man werd zelf wel geraakt door een politiekogel en is gewond naar het ziekenhuis gebracht. Zodra hij het ziekenhuis mag verlaten, wordt hij aangehouden. De twee andere helers, jongens van zestien en zeventien jaar, zitten al vast. Het is nog onduidelijk of het wapen dat de man bij zich had een echt vuurwapen is. De identiteit van de man is ook nog niet bekendgemaakt door de politie. (bron ANP)

Update 2:
Agenten zijn woensdagmiddag beschoten op de Laan van Bol’es in Schiedam. De dader was zelf de enige die gewond raakte.
Agenten hadden afgesproken met helers om zogenaamd hun gestolen waar te kopen. De politiemensen in burger spraken rond 16.00 uur af met de verkopers, dat bleken er drie te zijn.
Nadat de koop was gesloten maakten de agenten zich bekend als politie. Twee verdachten bleven staan, de derde ging er rennend vandoor. Agenten gingen achter hem aan. En even verder haalde de man een vuurwapen tevoorschijn. Hij richtte het op de achtervolgende agenten en schoot, maar miste gelukkig. Hij werd vervolgens zelf getroffen door een politiekogel. De man is niet levensgevaarlijk gewond, maar wel overgebracht naar het ziekenhuis. Zodra hij daar weg kan, zal hij worden aangehouden. De andere twee verdachten, mannen van 16 en 17 jaar, mochten meteen mee naar het bureau en zitten vast.
De eenheid Den Haag bekijkt of het om een echt vuurwapen gaat. Ze hebben het wapen veilig gesteld. Voor de objectiviteit doet de eenheid Den Haag een groot deel van het onderzoek. (bron Politie Schiedam)

 

Asbest onder kunstgrasvelden Harga. Sanering start deze week

SCHIEDAM - Op sportpark Harga worden werkzaamheden uitgevoerd om de bouw van een nieuwe woonwijk mogelijk te maken. Een deel van de grond wordt gesaneerd. Bij het verwijderen van twee kunstgrasvelden is asbesthoudend materiaal in de bodem aangetroffen. De gemeente heeft inmiddels de vereiste maatregelen genomen en laat het puin veilig afvoeren.

De nu verwijderde kunstgrasvelden zijn in 2005 aangelegd bovenop oude gebako-velden uit de jaren zestig (gebako staat voor: gemalen baksteen korrel). De asbest is aangetroffen in de bodem onder de funderingslaag van deze oude gebako-velden. Nadat het asbesthoudend materiaal werd aangetroffen, heeft de aannemer dit direct gemeld bij de betreffende instanties en is het in depots binnen de afgesloten hekken van de saneringslocatie geplaatst. Om verspreiding te voorkomen zijn de depots afgedekt.

Het verontreinigde materiaal heeft altijd onaangeroerd in de grond gelegen en wordt nu volgens de hiervoor geldende richtlijnen veilig afgevoerd. Voor vroegere en huidige gebruikers van het sportpark Harga zijn er geen consequenties voor de gezondheid te verwachten. Een gespecialiseerd bedrijf start met de sanering zodra hiervoor de benodigde vergunningen zijn afgegeven, naar verwachting nog deze week. De aannemer zal ongeveer twee weken bezig zijn met het afvoeren van het verontreinigde materiaal. Zodra de sanering is voltooid, zullen de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van woningen worden hervat. Het college van B & W heeft vandaag de gemeenteraad van Schiedam schriftelijk geïnformeerd over deze sanering van de bouwlocatie op Harga.

We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 
Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.
   

Dé uitdaging om afval te scheiden! Zullen we gezellig samen 'afvallen'?

SCHIEDAM - 283 kilogram restafval per Schiedammer per jaar. Dat is de gemiddelde hoeveelheid restafval die per jaar per persoon dient te worden afgevoerd. Dit gewicht komt in volume ongeveer neer op een vuilniszak per persoon per week. Landelijke doelstelling is dat het aantal kg restafval op termijn wordt teruggebracht naar 100 kilogram per jaar.

In genoemde 283 kg zit het afval dat af te voeren zou zijn als scheidbaar afval, zoals kunststof (hierbij mag tegenwoordig ook het melkpak gevoegd worden), papier, glas en gft (groente, fruit, tuinafval. Let op hierin mag al het organische afval, dus bijvoorbeeld ook vleesresten). Als al het scheidbare afval uit het restafval gehaald zou worden, zou er idealiter 70 kg per persoon per jaar restafval overblijven. Volgens de landelijke norm is men tevreden met 100 kg restafval per persoon per jaar. Kortom, er zijn in Schiedam nog heel wat stappen te zetten om de landelijke norm te gaan halen. Een van de initiatieven die de gemeente daartoe zet, is om de burger te gaan raadplegen. Daarbij snijdt het mes aan twee kanten: bewustmaking van de inwoners en welke bruikbare ideeën leven er onder hen.

Dat 'naar de burger toegaan' gebeurt ook op kleine schaal. "Wij nodigen de mensen uit om ons uit te nodigen om met hen van gedachten te wisselen over afval. Van de week heb ik op basisschool 't Windas een avond verzorgd voor ouders. Ik heb het ook al gedaan op een breiclub. Maar ook bij iemand thuis. Dan denk je wellicht: een avond over afval praten, wat is daar nou aan? Maar er komen zoveel feitjes boven water waarop mensen reageren van...echt waar, dat wist ik niet, goh, had ik dat maar eerder geweten..", zegt Nicole Cup, procesmanager afval en reiniging van de gemeente. Ze geeft een voorbeeld van zo'n wetenswaardigheid. "Waarom zijn de gaten van de glascontainers zo klein? Omdat er alleen glazen flessen in mogen. Glas is glas? Nee echt niet. Een ruit, een ovenschaal, een glazen tafelblad, daarvan is het smeltpunt te hoog. Een vaas? Daar zit doorgaans lood in." Nodig jezelf en je vrienden dus eens uit op een afval-avond en dan eens niet gericht op je eigen gewicht, bij je thuis of op de vereniging. Informatie bij sammieoostrum@dekleineambassade.nl of telefonisch 010-2731011.

Voor de kinderen gaat binnenkort de actie 'Afval the Game' opnieuw van start. Bovengenoemde activiteiten gericht op de burger zijn getiteld 'Afval the Challenge'. Om de landelijke norm te bereiken is dan ook een uitdaging van jewelste. Maar er wordt geleidelijk aan vooruitgang geboekt. Bijvoorbeeld: er werd in 2013 110.000 kg aan plastic afval opgehaald, in 2014 was dat 220.000 kg (hieraan heeft bijgedragen dat kunststof- containers zijn bijgeplaatst). Afgelopen jaar is 330.000 kg plastic opgehaald (tegenwoordig mogen ook melkpakken erbij. Dergelijke kartonnen maken 5% uit van het opgehaalde kunststofafval).

Vergelijkende cijfers (op basis van 2014):
- Schiedam 283 kg
- Vlaardingen 336 kg
- Maassluis 285 kg
- Rotterdam 338 kg
- Nederland 155 kg

- Schiedam 283 kg
-  bij woningen met kliko's 215 kg
-  bij woningen met restafvalcontainers voor gemeenschappelijk gebruik (ondergrondse containers, inpandig staande rolcontainers) 315 kgWe stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 
Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.
   

'Fijn dat jij straks in mijn te kleine lievelingsjas loopt!'

Afvalspel scholen..vorig jaar plastic, nu textiel centraal

Dit jaar textiel in 'Afval the Game'

SCHIEDAM - Na het succes waarmee basisscholen vorige jaar met 'Afval the Game' hebben meegedaan, gaat dit educatieve spelprogramma op 7 maart aanstaande opnieuw van start. De aftrap voor de wedstrijd zal worden gegeven op de Harreweg. Drie weken later, op woensdagmiddag 30 maart, wordt afgesloten met een evenement voor de scholieren in de voormalige bibliotheek in het Stadskantoor. 19 van de 23 basisscholen doen eraan mee. Leerlingen van groep zes krijgen drie lessen over 'afval'; de eerste direct na de voorjaarsvakantie. Vorig jaar was het afvalthema 'plastic', dit jaar 'textiel'.

Vorig jaar werd de kinderen onder meer bijgebracht welke soorten plastic-afval wél (plastic tasjes, patatbakje, frisdrankfles, tandpastatube, etc.) en welke niet (chipszakje, verpakking met chemische inhoud, medicijnverpakking, etc) in de kunststofcontainer terecht moeten komen. Het wedstrijdelement zat 'm in het zo veel mogelijk inzamelen van plastic. Dit jaar gat het om het inzamelen van textiel. Restanten van textiel kunnen net als textiel verwerkt worden om opnieuw als grondstof te dienen. Bij textiel bestaat ook de mogelijkheid om het eindproduct nogmaals als dusdanig te gebruiken. Dat laatste aspect krijgt de nodige aandacht, waarbij extra attentie voor kinderkleding.
 
Het is de bedoeling dat op de eindmanifestatie kinderen 'vintage' kleding kunnen uitzoeken. 'Afval the Game' is een initiatief van de gemeente Schiedam en Irado. De Kleine Ambassade zorgt voor de realisatie. Stadsomroep Schiedam zal met televisieprogramma's aandacht besteden aan de nieuwe jaargang van het leerzame spel voor de basisschooljeugd.

Van de volwassen Schiedammers wil de gemeente graag ook aandacht voor het scheiden van afval. Wat (nog als kleding bruikbare) textiel betreft, zijn er over de gehele stad verspreid containers of inzamelkasten te vinden, waarin kleding te deponeren is. Niet in alle gevallen komt die kleding terecht bij degenen die minder bedeeld zijn; ook is er in sommige gevallen sprake van bedrijfsmatige activiteiten. Daar is overigens niets mis mee, op voorwaarde dat dit duidelijk gecommuniceerd wordt. In sommige gevallen is er sprake van illegale deponeringspunten, zegt Nicole Cup, procesmanager afval en reiniging van de gemeente, in die zin dat er geen toestemming is voor plaatsing. Bij deponering van kleding in de voor textiel bestemde ondergrondse containers van Irado, kun je er aldus Nicole Cup verzekerd van zijn dat het textiel vakkundig wordt gesorteerd en de kleding bij bijvoorbeeld Het Goed (onderdeel van Irado) of in Schiedam werkende instanties met ideëel oogmerk terechtkomt.

We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 
Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.
   

dinsdag 16 februari 2016

Fontijn via Bulgarije en Noord-Ierland op weg naar Rio-kwalificatietoernooien

BOKSEN - Nouchka Fontijn neemt van 22 tot 28 februari deel aan het internationale bokstoernooi Strandja Memorial in Bulgarije. Jaarlijks doen er veel Europese en Aziatische bokssters mee aan dit toernooi, dat nu voor de 66e keer wordt gehouden.

In de loop van maart gaat Nouchka vervolgens, ook weer met haar trainer Abdul Fkiri, naar een trainingskamp in Belfast. Daaraan neemt de Ierse en de Russische boksselectie bij de vrouwen ook deel. Zij traint daar in Noord-Ierland dan ook onder leiding van Zaurie Antia. Deze Georgiër traint al jaren lang de Ierse selectie, waaronder Katy Taylor. Nouchka trainde sinds 2012 al diverse keren bij hem.

Daarna komt het Europese kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen - eindelijk - dichterbij. Dat toernooi is van 7-17 april in het Turkse Samsun. Fontijn moet dan de finale bereiken om direct geplaatst te zijn voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Daarna volgt van 19-27 mei het wereldkampioenschap in Kazakhstan; dat toernooi biedt nóg een kans op plaatsing voor Rio.

We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 
Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.
  

   

zondag 14 februari 2016

Lachen met John de Wolf op de planken

Je kon De Wolf gesigneerd mee naar huis nemen

 

 

Theatergezelschap FC De Rebellen vertelt voetbalhumor
door Ton de Leede
ROOSENDAAL/SCHIEDAM - Zaterdagavond 13 februari trad een opvallend theatergezelschap op in theater De Kring te Roosendaal. Met geboren en getogen Schiedammer John de Wolf en Glenn Helder als hoofdrolspelers, Marcel Meeuwis als initiatiefnemer en bedenker en cabaretier Leo Alkemade als professioneel grappenmaker. Tevens kwam Ricki van den Bergh als side-kick de vreugde verhogen. Koert Westerman, bekende commentaarstem van RTL, opent de avond met het voorstellen van de ex-voetballers. John de Wolf behoeft eigenlijk geen nadere introductie, als speler van o.a. Feyenoord en Oranje is hij bij ieder wel bekend.

Glenn Helder is ook geen onbekende voor het grote publiek, natuurlijk als onderdeel van Vitesse en Arsenal maar meer van zijn escapades na zijn voetballoopbaan. Marcel Meeuwis mag dan iets minder bekend zijn, bij vooral Roda JC en minder Feyenoord heeft hij zijn sporen verdiend.

Ricki van den Bergh, geboren met een smile op zijn gezicht, heeft eerlijk gezegd overal waar hij speelde grappen en grollen uitgehaald. Vooral bij ADO en Sparta was hij 'a pain in the ass'.

Voor de pauze werden enkele openhartige verhalen verteld. John de Wolf bekende vals te hebben gespeeld tegen de Ajacieden De Boer en Robbie Witschge. Hij had de kaarten moedwillig gestoken, vooral om te winnen en niet om de niet eens zo hoge inzet. Een indrukwekkend kijkje in de mens John de Wolf die wel degelijk gevoel heeft.

Glenn Helder gaf een kijkje in zijn gokverslaving, waarbij hij dagelijks richting casino ging, hij was toch geblesseerd en hoofde niet op een paar pond te kijken. Echt een indrukwekkend betoog.

Na de pauze kwamen vooral de anekdotes en grappen op en rond de kleedkamer aan de orde. Zo vertelde John de Wolf over zijn 'gruwelijke' wraak op Regi Blinker, die vuurwerk in zijn Schiedamse tuin had laten klapperen. Een tegenactie die bijna uit de klauwen liep.

Glenn Helder keek terug op een ontsnapping aan de politie. Hij kwam heel ver maar moest het uiteindelijk afleggen tegen een Usain Bolt in uniform.

Tussendoor werd een soort  'petje op, petje af'-quiz gespeeld waarbij een duo won. Alleen de prijsverdeling was vrij bizar. Het optreden van Leo Alkemade, een cabaretier met een vrij vunzige inslag, was direct na de hervatting een leuke opwarmer.

Al met al een heerlijk avondje voetbalgein met heel soms een traan maar vooral heel veel lach(en).  Met naast de twee hoofdpersonen wisselende gasten als Sjaak Polak, Ricky van den Bergh, Wim Kieft en Hans Kraay jr. Kijk waar ze optreden of boek het gezelschap voor bij de voetbalclub of waar ook. Echt lachen hoor!


We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 
Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.
  

  


Hermes DVS behaalt drie zeer belangrijke punten in een matige wedstrijd tegen AGE: 1-0

Troosteloos weer, matige wedstrijd op kunstgras, maar prima resultaat


door Paul de Roos (foto Joep Schrijver)VOETBAL - Voor Hermes DVS was er maar één ding belangrijk voorafgaand aan de wedstrijd met AGE en dat was een overwinning. De laatste zege dateerde al van 13 december van vorig jaar. Tot grote vreugde van trainer Jerry Visser en zijn mannen bleven de 3 punten inderdaad op Harga en zo blijft de ploeg nog meedoen voor de prijzen aan het eind van het seizoen. In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op en de 0 – 0 ruststand was een logisch gevolg van het spelbeeld. De enige echte opwinding was de vervelende knieblessure van Stefan Dijkxhoorn die na een duel verkeerd terecht kwam. De tweede helft was bijna een kopie van de 1e helft, bijna, want in deze helft werd er wel gescoord. Het was de verder onzichtbare Ivan Anastacia die zijn ploeg aan de heel belangrijke overwinning hielp: 1 – 0.

Op een zeer druilerig en heel nat en koud Harga had de ploeg van Jerry Visser en van Jan van de Hurk het voordeel dat er niet gespeeld kon worden op gras, maar dat er uitgeweken moest worden naar het kunstgras, iets wat de ploeg normaliter best wel ligt. Een voordeel omdat de ploeg ook op dit kunstgrasveld traint en het elftal zeker met de manier van voetballen hier goed op uit de voeten kan. Helaas was het in de praktijk even een stukje anders. Beide ploegen begonnen enigszins afwachtend aan de wedstrijd en dat beeld veranderde niet, daar waar Hermes-DVS in een beginfase van elke wedstrijd legio kansen krijgt was hier dit keer geen sprake van. Waarschijnlijk was het troosteloze weer debet aan het niveau van de wedstrijd want hoe goed misschien de bedoelingen ook waren, het bleef gedurende de hele wedstrijd een hele matige vertoning waarbij ook AGE totaal geen vuist kon maken. De 0 – 0 ruststand was een goede afspiegeling voor wat de 1e helft betreft.

Na zo’n vijf minuten in de tweede helft was er protest bij AGE voor een handsbal binnen de zestien meter van Hermes-DVS die werd weggewoven door de scheidsrechter. Vanuit deze situatie kwam de bal terecht bij Marinus Lansbergen die de bal op een dermate manier meenam dat er opnieuw een protest was voor een handsbal die ook nu niet werd gehonoreerd. Via de in de 1e helft ingevallen Arse Calame kwam de bal bij Ivan Anastacia die de stuit van de bal goed benutte door met een volley keurig de 1 – 0 binnen te schieten.

Hierna probeerde AGE met de moed der wanhoop langszij te komen, maar dit leverde ook niet echt hele grote kansen op. Verdedigend stond het goed bij Hermes-DVS en als de prima spelende Mike de Lange eens een zeldzame keer het duel verloor, was het dit keer ook doelman Quinten Horn die uitstekend speelde en liet zien dat hij goede stappen maakt. Doordat AGE druk moest zetten, kwam er voor Hermes-DVS voorin wat meer ruimte en zo’n tien minuten voor tijd was het Ivan Anastacia die de wedstrijd op slot had kunnen en moeten gooien, maar 1 op 1 met de keeper faalde hij hopeloos. Voor AGE waren er ook nog wat kansjes om in ieder geval de gelijkmaker eruit te slepen, maar ook de gasten hadden problemen met de afronding. De eerlijkheid gebied te zeggen dat AGE misschien ook nog een strafschop had kunnen krijgen na een duwfout in de zestien, maar de verder goed leidende scheidsrechter ging hier niet in mee.

Na afloop van de wedstrijd was Jerry Visser in ieder geval heel blij met de 3 punten. “Er was maar een ding dat echt telde vandaag en dat zijn de 3 punten, dan is het voetbal even niet belangrijk meer en dan moet iedereen gewoon kei- en keihard werken voor het resultaat. Gelukkig was dit besef er bij de spelers ook, achterin stond het goed en ook het middenveld werkte hard, alleen hadden we voorin iets meer moeten afdwingen, maar ik ben ongelofelijk blij met deze overwinning, AGE is een stugge, degelijke ploeg waar anderen het ook moeilijk tegen hebben en met deze zege kunnen we in ieder geval weer het nodige zelfvertrouwen opdoen voor de komende wedstrijden", aldus de opgeluchte Jerry Visser.We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 
Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.
  

 


 

SVV doet gelijk goede zaken met 0-1 winst tegen VEP. Lees de opstelling van het nieuwe SVVdoor Jan Schrijver


VOETBAL - SVV heeft zondag de eerste wedstrijd onder de nieuwe trainer Toon Wolters tegen de runner-up VEP - deed nog volop mee in de strijd om de 2e periode - dankzij een benutte strafschop een kwartier voor tijd met 0-1 gewonnen. Daarmee deden de Schiedammers goede zaken, want zij klimmen van de 12e plek (dat was de twee na onderste) naar de 9e positie op de ranglijst. Met het puntentotaal van 17 (uit 15 wedstrijden) nu 16 punten los van het moedeloos onderaan bungelende Transvalia (verloor vandaag thuis van de nummer 2 Cabauw met liefst 1-9) en Steeds Hooger (8 punten, uit 13 wedstrijden) dat vandaag niet in actie kwam omdat hun veld door de scheidsrechter niet voor voetbal geschikt werd geacht.

Het veld in Woerden van VEP was overigens ook niet om over naar huis te schrijven. Het was eigenlijk de bedoeling dat er in Woerden op het kunstgrasveld zou worden aangetreden, maar de thuisploeg bleek uiteindelijk toch voor het natuurgras te kiezen. Tactisch geen gekke zet van de thuisploeg die het vooral van fysiek moet hebben versus de voetballers van SVV met meer techniek in de ploeg. Nu weet elke trainer dat de voordelen van een technische ploeg versus een povere ploeg genivelleerd worden, als je op een blubberige zeeklei-akker gaat spelen. Bovendien zal de staf van VEP het nieuws gevolgd hebben en geïnformeerd zijn geweest over het feit dat SVV -  na het ontbinden van eersteklasser SVDPW - met een ingrijpend gewijzigd elftal zou aantreden. In het elftal inderdaad zeven nieuwe gezichten (zie opstelling onder dit artikel).

De eerste kans in de wedstrijd was voor SVV, in de zesde minuut. In de tiende minuut kregen de gastheren na een foute pass van SVV een goede mogelijkheid. Daarna een spelbeeld met veel balbezit voor de Schiedammers, waaruit echter niet veel kansen gecreëerd konden worden. De drang vanaf het middenveld naar voren moet nog iets sterker gaan worden. De thuisploeg, met heel veel grote spelers, gemiddeld een halve kop groter dan de Schiedammers, konden er met hun 'lange halen' voetbal in de eerste 45 minuten nog één offensief speldenprikje uitpersen. Met een dubbelblanke stand werd de kleedkamer opgezocht voor een warme kop thee, die met een temperatuur net boven het vriespunt een welkome handenwarmer was.

In de tweede helft een vergelijkbaar beeld: een geconcentreerd spelend SVV dat achter hoegenaamd niets weggaf, dat veel balbezit had maar dat daaruit nog niet veel kansen schept. Het waren er in de tweede helft ongeveer vier. Een nieuwe groep, die na enkele keren trainen in de nieuwe samenstelling onder de nieuwe trainer Wolters toch al verschillende malen liet zien dat er nu al wat 'automatismen'  in het spel zitten. "Ja, die ingebakken automatismen zijn nog niet fantastisch, maar de eerste tekenen daarvan waren er wel. Kwestie van aan elkaar wennen de komende weken en dat gaat lukken, want je ziet nu al dat het echt één groep aan het worden is. Stel dat er vooraf een willekeurig iemand in de kleedkamer had kunnen kijken, dan had die niet kunnen zien welke nou de SVV-spelers waren en welke de SVDPW-spelers. De betere spelers van SVV zijn natuurlijk ook blij met de kwaliteitsimpuls", aldus Wolters, die vanmorgen een flink aantal WhatsApp'jes had ontvangen met succeswensen van oud-SVDPW-spelers die naar elders dan rood/groen zijn verhuisd.

Naar gelang de tweede helft vorderde, werd zichtbaar dat de thuisploeg conditioneel minder was en steeds meer met de rug tegen de muur kwam te staan. Een aanval vanaf de flank werd net binnen de 16 - aan de zijkant ervan - met een charge afgestopt; geen strafschop, oordeelde de arbiter. Een kwartier voor tijd een fraaie aanvallende actie van Ügür Sencer, opnieuw met een stevige charge binnen de beruchte lijnen afgestopt, nu recht voor het doel. Strafschop was nu het vonnis. De in de 20ste minuut van de 2e helft ingevallen Roy van Zon mocht vanaf 11 meter aanleggen en deed dat zonder pardon: 0-1. "Vlug En Paraat" - als bijnaam ook wel "Vlug Elf Pils" -  bracht de uitgekookte zege van de Schiedammers niet meer in gevaar.

De opstelling: Serhan Tenekecioglu* (doel); Michael Vogelezang*; Jay van Ommeren*; Yannick Koorengevel*; Elvin Ramos; Glenn Lam; Eder Ramos; Yoran van Zon*; Casey van Os*; Ügür Sencer*; Michel Silva

*) overgekomen van SVDPW


We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 
Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.
  
Excelsior'20 zet ook BZC met 0-3 zege op zijn plaats

40-jarige Mathijs van Deventer houdt als stand-in doelman de nul


door Ton de Leede


Op bezoek bij BZC/Zuiderpark hielden de voetballers van Excelsior'20 keurig de pas richting de prijsverdeling aan het eind van de competitie. De Schiedamse derdeklasser speelde, bijna als vanouds, een zeer matige eerste helft (0-0) maar liet deze volgen door een bij vlagen heerlijk tweede deel waarin de eindscore keurig en ruim werd bepaald op 0-3.


Bloemhof-Zuiderster Combinatie Zuiderpark, spelend aan de Oldegaarde op een kunstgrasveld betrad zeker niet het veld om zich willig te laten slachtofferen. De Rotterdamse voetballers hadden van de laatste acht wedstrijden er zeven gewonnen en prijkten trots aan kop van de strijd om de tweede periode. Gokhan Cayir, de altijd rustige trainer-coach van Excelsior'20, kampte met één probleem en dat was de blessure van eerste doelman Aykut Ergün. Aangezien de tweede keeper zijn eigen team prefereerde pakte Gokhan Cayir de telefoon om voormalig ploeggenoot Mathijs van Deventer te polsen. ,,Daar ben ik niet moeilijk in,'' legde Gokhn Cayir zijn handelwijze uit, ,,een belletje is vaak het simpelst. Ik weet wat ik aan hem heb en hij zei meteen oké. Hij voldeed prima, zijn eerste weggetrapte bal was nog even zozo maar daarna keepte hij foutloos.''

Vooral in het eerste bedrijf werden de goalies niet bepaald op de proef gesteld. Aan beide zijden verdween een lob op het dak van het doel, verder viel er weinig te genieten voor de kou kleumende supporters, die vooral uit Schiedam waren gekomen. Diezelfde aanhangers maakten zich niet echt zenuwachtig aangezien de Thurledeclub veelal na rust pas echt op stoom komt.

Ook richting een vijandelijke kantine bleken de gasten hun inspiratie te krijgen. Terwijl de regen vervelend bleef vallen en steeds meer liefhebbers met een broodje warm vlees in de hand vanuit het warme clubhuis het eenrichtingsverkeer volgden, ging Excelsior'20 op doelpuntenjacht. De gastheren kwamen steeds meer met hun kont tegen de zestienmeter te staan en hun sluitpost werd al maar onrustiger. In de 56ste minuut kwam de 0-1 op het bord nadat Cas Smulders een rebound onder BZC/Zuiderpark-doelman Sander de Bie schoof. Tien minuten later werd de stand al verdubbeld. Een vrije trap van Mitchel Schrauwers werd met de kop op de juiste manier ingeschat door Mitchell Kalebogias: 0-2.

De thuisclub kreeg waarvoor het bang was: een tegenstander die voorkwam en steeds beter ging spelen naarmate de vrijheid groter werd. Al gauw bleek dat BZC/Zuiderpark onvoldoende gewapend was tegen de vaardige en makkelijk spelende opponenten. Dat de eindstand op 0-3 uitkwam, door een prachtige vrije trap van specialist Mitchell Schrauwers, wekte geen verbazing. Opnieuw was een tegenstander door Excelsior'20 na de thee naar een flinke nederlaag gespeeld.

Door de overwinning van OHVV en de nederlaag van Charlois bij Overmaas staat de ploeg van Gokhan Cayir nog iets steviger op de tweede plaats met vijf punten achterstand op OHVV. De koploper staat echter nog een warm onthaal te wachten in Schiedam over een aantal weken. Eerst is Excelsior'20 aanstaande zondag gastheer van Overmaas. Toch weer een leuk affiche!


We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 
Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.