zaterdag 28 november 2015

Vlotbrug scoort winnende treffer in extra tijd

Opnieuw ongelukkige nederlaag voor knokkend HBSS


door Ton de Leede


VOETBAL/SCHIEDAM - Weer waren de druiven zuur voor HBSS na het verlies van 2-3 tegen FC Vlotbrug. De Schiedamse ploeg knokte, schoffelde en zocht soms het randje op. Het mocht allemaal niet baten, want Vlotbrug kaapte in de 'dying seconds' de drie punten mee.


De strijd tussen de nummer 10 en 11 uit de Derde klasse D was van begin tot eind meeslepend. Onder leiding van scheidsrechter M.M. de Witte, een 22-jarige medicijnenstudent, werd het veld met vele slidings over en weer omgeploegd. Vlotbrug werd al na 3 minuten in het zadel geholpen door een ontzettende flater aan HBSS-zijde. Linksback Nicolay de Jager deed iets wat hij voortaan maar beter niet moet doen: uitverdedigen door het midden. Davey Mierop, de bedrijvige aanvoerder van Vlotbrug, bedacht zich geen moment en sprintte met de bal richting Erik Peters. De doelman van HBSS werd soepel omspeeld en de snelle 0-1 was een feit.

Even leek Vlotbrug van de Schiedamse malaise te profiteren, ware het niet dat de aanvoerder van HBSS ook zijn eerste de beste kansje perfect verzilverde. Leon Roozen, zo langzamerhand een roepende in de Schiedamse woestijn, toonde met de 1-1 eventjes zijn kunnen.

Tot aan de rust gelukte het beide ploegen niet om de overheerlijke kansen te benutten. Direct na de thee was het wel raak, en nog wel voor HBSS. Na een overtreding op spits Leon Roozen werd de bal op een kleine 20 meter van het doel neergelegd. De ijzersterke Rik van der Vorst, die werkelijk de hele rechterkant bestreek, krulde het leder keurig in de verre hoek (2-1).

Lang leek 'Houd Braaf Stand Schiedam' minimaal een punt aan het duel over te houden. Leek, want na de 2-2 in de 80e minuut van Evan Gomes viel de hakbijl alsnog in de extra tijd. Doelman Erik Peters kon toch niet foutloos van het veld stappen. Hij ging onder een voorzet door waarna de 2-3 werd aangetekend. Tegelijk met de invallende duisternis eindigde een nieuwe teloorgaan voor de mannen van Marvin Janssen. Danny Fellinger was toen al de kleedkamer in wegens tweemaal geel. Daarna, in de extra tijd, kreeg Geert Verboom direct rood en haalde ook hij het eindsignaal niet binnen de lijnen.


Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.     Kleedkamer met een luchtje
Een lager team van HBSS kon vanmiddag niet op tijd aan zijn wedstrijd beginnen. De aangewezen kleedkamer bleek bezet, en dat duurde maar. Eenmaal de deur geopend bleek de zaak een luchtje te hebben. Een lager team van Kethel Spaland bleek na afloop van zijn wedstrijd gezellig aan het bakken te zijn geslagen. In de kleedkamer  werd overheerlijke shoarma gebakken...

Slechts drie spelers van PPSC haalden een acceptabel niveau; 4-0 nederlaag tegen Ariston'04

Trainen was moeilijk afgelopen weken; nieuw veld in de maak
VOETBAL/DELFT - PPSC is vanmiddag in de uitwedstrijd tegen de Delftse studentenclub Ariston'04 tegen een verdiende nederlaag aangelopen.Niet dat de 4-0 uitslag een weerslag was van de hogere stand van de thuisploeg of dat er fonkelend spel aan de dag werd gelegd. "Echt onder de indruk van hun spel was ik niet. Het lag vooral aan onszelf. Slechts drie van de spelers hebben vandaag een acceptabel niveau gehaald", aldus trainer Henk Salari.

Dat drietal bestond uit veldspelers Stephan Bronwasser en Emile van Schie, alsook doelman Martijn Hertog. De laatste voorkwam met een aantal mooie reddingen dat de uitslag nog hoger uitviel. Het voor de wedstrijd van vandaag op de 4e plek staande Ariston’80, met 18 uit 9, scoorde 26 keer en moesten 15 tegentreffers incasseren. Die productiviteit was vandaag niet echt aan het spel van de Delftse studenten af te zien. Toch kwamen zij in de 38-ste minuut op voorsprong doordat een ogenschijnlijk als voorzet bedoelde bal voor de Schiedammers ongelukkig zwabberend in de bovenhoek terechtkwam: 1-0.


In de tweede helft was er sprake van een vergelijkbare wederzijdse matte vertoning, maar opnieuw was het de thuisploeg die op goedkope wijze kon scoren en daarmee de voorsprong verdubbelde. Op een hoekschop in de 55-ste minuut kon een buiten de zestien staande Ariston-speler op zijn gemak drie stappen zetten en vervolgens ongehinderd de bal op het hoofd nemen. PPSC, dat net als de afgelopen weken met een driemans verdediging was gestart, ging gezien de stand nog meer naar voren spelen om te proberen iets te forceren. Dan neem je de kans de kous op de kop te krijgen en dat gebeurde vanmiddag ook. Twee doeltreffende uitvallen van Ariston zorgden voor de 4-0 eindstand. 

Wat de Schiedammers daar in 90 minuten offensief tegenover hebben kunnen zetten, was vanmiddag op de vingers van één hand te tellen en wellicht overdrijven we daar nog mee. "Jammer dat we de stijgende lijn van de afgelopen weken niet hebben kunnen doorzetten", vond Henk Salari. "Naar excuses zoeken houd ik niet zo van, al zou als een verzachtende omstandigheid aangevoerd kunnen worden dat we de afgelopen twee weken niet echt goed hebben kunnen trainen. Het kunstgras op het trainingsveld wordt vervangen en nadat men daarmee begonnen is, is het volop gaan regenen en hebben de grasvelden het flink te verduren gehad. We zijn daarom zelfs de kantine ingegaan om daar met kracht en vaardigheidstrainingen aan het werk te gaan. Mogelijk kruipt zo'n door omstandigheden niet optimale training, toch in de hoofden, dat zou kunnen." 

Uiteindelijk gaat dat een mooi, nieuw kunstgras trainingsveld opleveren. Als je dan toch op kunstgras moet spelen, is het wel van belang dat de kwaliteit en toestand goed is; daar was de matige kunstgrasmat waar de wedstrijd tegen de Delftse studenten vanmiddag op werd gespeeld het schoolvoorbeeld van.

Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.    Kethel Spaland (za) doet goede zaken met sterke zege bij DCV: 2-3

Twee doelpunten Miletson Silva de Freitas beslissend

Doelman Mike Zonnevijlle


door Ton de Leede (foto's Jeanine Slotboom)


VOETBAL/KRIMPEN AAN DEN IJSSEL -  De strijd in de middenmoot van de Tweede klasse D tussen DCV en Kethel Spaland eindigde na een heroïsch gevecht in het voordeel van de club uit Schiedam (2-3). Na een weifelend debuut een klasse hoger begint de ploeg van Kethel Spaland-trainer Raymond Kraaijbeek steeds beter zijn draai te vinden.

De ontmoeting in Krimpen aan den IJssel kende een stormachtig begin. DCV nam de aftrap maar zag binnen de minuut een inzet van Tim Oosterwaal bijna in het thuisdoel verdwijnen. Met Tim Oosterwaal is meteen de grote uitblinker van de spannende krachtmeting genoemd. De eerstejaars senior van 19 jaar heerste op het middenveld, gaf prima steekballetjes, bracht medespelers vrij voor de doelman en dook zelf ook geregeld op in kansrijke positie. ,,Ik ben gewoon een beetje trots op Tim,'' bekende Raymond Kraaijbeek, ,,over de manier waarop hij speelde en zich constant aanspeelbaar maakte.''

Maar het  was niet de gastploeg die razendsnel aan de leiding kwam, maar DCV in de tweede minuut (1-0). De gastheer was zelfs direct een minuut later bijna op een verdubbeling van de stand gekomen. Tot drie keer wisten de verdedigers van Kethel Spaland de bal van de eigen doellijn te werken.

Vleugelflitser Miletson Silva de Freitas, als altijd met zijn neusje voor een doelpunt, zorgde in de 25e minuut voor enige opluchting in de Schiedamse gelederen: 1-1.  Kansen, die eigenlijk de gehele wedstrijd over en weer waren te noteren, werden tot de thee niet meer omgezet.

Raymond Kraaijbeek, een 'zoon van DCV' gezien zijn spelers- en trainersverleden, liet zijn spelers nog een schepje erbij doen in de tweede rondgang. Hij gaf aan hoe DCV zou reageren en dat het belangrijk was om snel tot scoren te komen. Binnen het uur voldeed Kethel Spaland aan de wens van de trainer door een goal van Yuri Nooteboom (1-2). Het veld werd groot gehouden en de druk naar voren bleef groot. Het was dan ook niet vreemd dat de gasten op 1-3 kwamen. Een vrije trap van Tim Oosterwaal werd door Miletson Silva de Freitas tot doelpunt gepromoveerd.

Beide ploegen bleven op jacht naar doelpunten en het was DCV dat de spanning volledig terugbracht in 70e minuut. Mike Zonnevijlle, de pas geleden tot eerste doelman gepromoveerde oud-Excelsior'20-doelman, was kansloos na een prachtige aanval van de Krimpenaren (2-3). Verder lieten de gasten het niet komen en Miletson Silva de Freitas verzuimde zijn ploeg ruimer te laten winnen.

Jasper Bravenboer kreeg onschuldig een gele kaart en moet ondanks zijn onschuld volgende week toekijken. Kethel Spaland staat alleen bovenaan in de 2e periode, mede door het verrassende gelijkspel van SC Feyenoord tegen Strijen.

SVV laat met goed spel zien dat DVC de staartploeg is, maar gaat wel de bietenbrug op: 3-1 verlies

Ipcedencia: goed spel, geen punten
VOETBAL/DELFT -  SVV heeft vanmiddag de uitwedstrijd tegen DVC in Delft onverdiend verloren, aldus trainer Oswin Ipcedencia. Tot de 70ste minuut stonden de Schiedammers met 0-1 voor. In dat staartje van de wedstrijd zat het venijn voor de rood-groenen, die met een teleurstellende 3-1 terug langs de Schie naar huis konden rijden.

De thuisploeg stond met 3 punten uit eveneens 9 duels geheel op de onderste plek, met 12 voor, 53 tegen. SVV maakte de betere stand in de ranglijst in de eerste helft zeker waar, want gaf weinig weg en schiep 4 à 5 opgelegde kansen. Het leverde dankzij een treffer van Roland Olivieira een - gezien de rest van de kansen - te magere 0-1 ruststand op.

In de tweede helft was er een vergelijkbaar spelbeeld. SVV leek de knoop door te gaan hakken in deze wedstrijd tegen de staartploeg, toen Rodianne Fundador van elf meter mocht aanleggen. Helaas ging de strafschop er niet in. Opnieuw werd een vijftal kansen uit normale spelsituaties gemist. "Zelfs ik had ze erin geschoten", zo uitte de oefenmeester van de Schiedammers zich teleurgesteld. Er viel weliswaar nog een 0-2 aan te tekenen, maar deze kwam niet definitief op het scorebord terecht: afgekeurd wegens buitenspel. En dat was volgens Oswin Ipcedencia eigenlijk onmogelijk, want na een goede combinatie werd de bal teruggelegd en daarna vanuit de tweede lijn ingeschoten. Het vlagsignaal van de DVC-grens werd echter gehonoreerd.

"Ik houd er niet van om op de scheids af te geven, maar het is toch wel heel vervelend dat de tegenstander nauwelijks toekwam aan aanvallen maar in een spaarzame uitval twintig minuten voor tijd gelijkmaakt, waarbij het vlagsignaal voor buitenspel van onze grens dan vervolgens wordt genegeerd", aldus de trainer. In de 80-ste minuut maakte DVC met opnieuw een uitval duidelijk de gehele winst op het oog te hebben: 2-1. SVV ging in de resterende tien minuten begrijpelijk man-tegen-man spelen achterin. Dat leverde jammer genoeg niet de gelijkmaker, maar nog een slechts voor de doelcijfers relevant derde doelpunt voor de Delftenaren op.

Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hierSVV; PPSC en Kethel Spaland spelen uit. HBSS speelt vandaag thuis tegen Vlotbrug; op 19 december 6 minuten tegen Rockanje

VOETBAL/SCHIEDAM -  Het weerbericht ziet er prima uit, tot en met de wedstrijden vandaag schijnt de zon, volgens de buienradar zijn de wolken zelfs verdwenen van half drie tot vier uur. Dat zal dus druk worden bij HBSS vandaag, de enige zaterdagclub met een thuiswedstrijd. De mannen van Marvin Janssen spelen tegen Vlotbrug, dat voor Excelsior'20 in de beker te sterk was afgelopen dinsdag.

Vlotbrug zal de volgende bekerronde hier in de regio op bezoek komen: op 19 december speelt het team uit Hellevoetsluis in Maasland tegen MVV'27. Die 'bekerdatum' is ook de datum waarop HBSS de veelbesproken wedstrijd tegen Rockanje zal afmaken. Om half drie zal er dan bij een stand van 2-2 worden afgetrapt voor de resterende zes minuten (inclusief extra tijd) onder leiding van scheidsrechter A. Syed, die dan 8 tegen 8 spelers (de KNVB is de tel kwijt) laat spelen. Dat wordt dus wat je noemt 'de ruimtes goed benutten'. In de derde klasse heeft HBSS de vrije zaterdag van vorige week goed kunnen gebruiken om de hoofden leeg te maken en de affaire van deze gestaakte wedstrijd tegen Rozenburg goed van zich af te schudden, om vandaag de goede seizoenstart weer te laten herleven. Het in Schiedams geel/zwart spelende Vlotbrug staat een plek boven de oranjehemden, maar had 10 duels nodig om de 12 punten te veroveren, tegen HBSS 11 punten uit 9. M.M. de Witte is de fluitist op Harga.

In de tweede klasse is de tabel goed gladgestreken: alle clubs hebben tien speelronden afgewerkt. SC Feyenoord is de onbetwiste koploper die nog geen punt heeft gemorst. Kethel Spaland staat met een 7e positie van de 14 clubs keurig in de middenmoot, met een puntentotaal van 13. De mannen van Raymond Kraaijbeek gaan vandaag op bezoek bij DCV in Krimpen aan den IJssel op Sportpark Waalplantsoen. Dat is in de ranglijst bezien een gelijkwaardig duel, met 13 uit 10 voor de bezoekers en 12 uit 10 voor de gastheren. Kethel Spaland prikte er 20 doelpunten in, DCV twee minder. Defensief heeft de thuisploeg de betere cijfers. Scheidsrechter vandaag is F. Berg. Jammer is dat de zo gladgestreken tabel qua aantal wedstrijden dat na vanmiddag niet meer zal zijn door de afgelasting van Groote Lindt tegen BVCB. 

In de vierde klasse is de tabel niet gladgestreken. Het aantal gespeelde wedstrijden is 8, 9 of 10. Omdat dit een tabel is met 13 teams, zijn er vaker dan in een tabel met even aantal vrije weekenden. SVV wacht vanmiddag een uitwedstrijd tegen DVC in Delft. Arbiter is H. Merkestein. SVV staat met 9 uit 9 op de achtste plek. De thuisploeg staat met 3 punten uit eveneens 9 duels geheel op de onderste plek. De doelcijfers laten vooral een doelpuntenfestijn voor de tegenpartijen zien: 12 voor, 53 tegen. Bij SVV is het evenwichtiger: 24 voor, 26 tegen.

PPSC staat eveneens op 9 uit 9. Dat is goed voor de negende positie, omdat het doelsaldo net iets ongunstiger uitpakt dan dat van de stadsgenoten. Evenveel doelpunten tegen, maar vier minder gescoord. Vandaag gaan de blauwhemden op bezoek bij het op de 4e plek staande Ariston’80 op het TU-complex in Delft. De studenten scoorden 26 keer en moesten 15 tegentreffers incasseren. Dat leverde 18 punten uit 9 wedstrijden.  O. Moussaoui leidt de wedstrijd.


Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.   

vrijdag 27 november 2015

In Breda aan de A27 mag het wel! Behandeling beroep inzake 'Decathlon Harga' opgeschort

In Noord-Brabant mag het wel
SCHIEDAM - Eerder deze week meldden we al dat er een beroep van de gemeente en Decathlon bij de Raad van State loopt tegen de afwijzing door de provincie van een vestiging van deze sportwinkelketen op Harga-Noord. Een zelfde beroep van de gemeente Den Haag en Decathlon loopt tegen de afwijzing door de provincie van een vestiging in Den Haag. De behandeling van beide gevallen is door de Raad van State tot nader orde uitgesteld.

De Raad heeft tijd nodig om over deze kwestie van ruimtelijke ordening eerst zijn licht op te steken bij het Europese Hof van Justitie in Luxemburg. Er is uitleg nodig over de Europese Dienstenrichtlijn. Hoe dient deze door de Raad voor ons land in het algemeen en voor deze twee gevallen in het bijzonder te worden geïnterpreteerd? Het is geen geheim dat in ons land al sinds jaar en dag een veel restrictiever beleid wordt gevoerd tegen de vestigingen van de zogenoemde 'out-of-town shopping centres'. Nederlanders kennen van hun vakanties in Frankrijk, Spanje en Portugal - om maar eens enkele landen te noemen - de voordelen van dergelijke voorzieningen aan de rand van de stad, waarbij grote supermarkten, benzine stations, grote mode en sportkledingzaken met zeer uitgestrekte parkeerterreinen voor gemak zorgen. Ook dichterbij - in België - vinden we dergelijke complexen. Is het in Europese context juridisch bijvoorbeeld te verdedigen dat concurrentie belemmerd wordt door bepaalde winkelketens met hun specifieke en in andere landen succesvolle concept, in ons land te weren? Uiteraard zijn bepaalde middenstanders niet blij met de komst van concurrenten. Andere middenstanders zullen echter kunnen profiteren van de magneetfunctie. We leven bovendien niet op een eiland. Worden bepaalde voorzieningen geweigerd, dan zijn Nederlanders eigenzinnig genoeg om de auto te pakken en op een uur rijden hiervan te gaan winkelen in de een of andere Decathlon of Auchan. Je hoeft overigens niet eens de grens over, want in Noord-Brabant is men wel al overstag. Daar is Decathlon 3 dagen geleden als eerste winkel opengegaan op het nieuwe aan een afrit van de A27 gelegen winkelgebied Breepark. "Een plek waar altijd iets te doen is", zo wordt duidelijk gemaakt wat de bezoeker in de toekomst zal kunnen verwachten met naast Decathlon nog een winkel voor outdoor en indoorliefhebbers alsook een megabios en een McDonalds, een gebied met regionale aantrekkingskracht, is de verwachting.

Zo leuk kan het zijn
Toegegeven, de winkelstand in onze binnenstad laat te wensen over of anders gezegd de leegstand viert 'hoogtij', maar met het weren van bepaalde voorzieningen ben je slechts defensief bezig. Je zult aanvalsplannen nodig hebben om een binnenstad weer vol te krijgen. Het feit dat Rotterdam-centrum nu wel zijn Decathlon krijgt, wil geenszins zeggen dat de interesse voor Schiedam en Den Haag over is. Men denkt strategisch en op langere termijn. Decathlon wil naast de centrum-winkel in Rotterdam nog altijd concept-stores in Schiedam en Den Haag, met aparte buitenruimten voor try & buy-zones en sportevenementen. De gemeente Schiedam wil dat ook. De gemeente volgt daarom uiteraard de recente juridische ontwikkelingen rond de komst van Decathlon naar Schiedam op de voet. Wat wij zo bespeuren in de wandelgangen is, dat binnen gemeentelijke kringen het vertrouwen bestaat dat uiteindelijk in overleg tussen partijen tot een oplossing gekomen zal worden voor de komst van een concept-store naar Harga-Noord.

Decathlon-expansiemanager Rohan Uijlings gaat er niet vanuit dat de opschorting van de behandeling door de Raad van State een jaar gaat duren, zoals in andere media te lezen was vandaag. "Het gehele traject loopt al erg lang en de plannenmakerij al sinds 2006. Wij hebben ook het vertrouwen dat we nog altijd aan de goede kant zitten. Ons bedrijf, een groot kapitaalkrachtig Frans familiebedrijf dat internationaal actief is, vergelijk het bijvoorbeeld met IKEA, heeft geduld en vertrouwen in de projecten in Schiedam en Den Haag. Daarmee zeg ik niet dat het geduld oneindig is, gegeven ook dat de wereld om ons heen verandert. Zo groeien we momenteel erg hard in landen als China, Brazilië en India. De ontwikkeling in Breda, Breepark, lijkt erop zoals wij het voor Schiedam voor ogen hebben. Wat de juridische procedure bij de Raad van State betreft die nu gevolgd wordt, daarin is de gemeente Schiedam de leidende partij en wij volgen hierin de gemeente."
Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.  

Ook Schiedammers met beperking faciliteren om lekker te bewegen

SCHIEDAM -  Schiedamse maatschappelijke instellingen en sportaanbieders waren goed vertegenwoordigd bij de Netwerkbijeenkomst Aangepast Sporten op donderdag 26 november.

Stichting Mee heeft in samenwerking met de gemeente Schiedam een netwerkbijeenkomst georganiseerd voor maatschappelijke instellingen en sportaanbieders. Zo'n netwerkbijeenkomst is bedoeld om het sporten voor Schiedammers met een beperking te stimuleren.

SportMee van Stichting Mee biedt kosteloos begeleiding aan Schiedammers met een beperking zodat zij kunnen deelnemen aan een passende beweeg- en/of sportactiviteit. Ook ondersteunt SportMee sportaanbieders bij het opzetten of verbeteren van hun aangepast sportactiviteiten. SportMee is te bereiken via 010-2821111 of per mail: sport@meerotterdam.nl.

Sportaanbieders zoals Pameijer, ASVZ , Middin, Excelsior’20, Stichting GJVW, Yohan Dojo Team Takeshi en Club Extra waren present. Zij organiseren beweeg- en sportaanbod voor mensen met een beperking, zoals G-voetbal, zwemmen of gymmen. Ook wethouders Patricia van Aaken en Nathalie Gouweleeuw waren aanwezig. Gouweleeuw: “ Voor mensen met een beperking is bewegen en sporten soms niet vanzelfsprekend. Ik ben blij met deze extra aandacht voor Aangepast Sporten. De gemeente Schiedam vindt het belangrijk dat iedereen kan bewegen en sporten. Naast het feit dat sporten goed is voor de gezondheid, is sporten ook nog eens heel leuk. Door het beoefenen van een sport of door mee te doen aan een beweegactiviteit hoor je ergens bij en ontmoet je nieuwe mensen."

Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hierdonderdag 26 november 2015

Vlaardingers lijken te vergeten dat ook zij welkome gebruikers van Schiedamse voorzieningen zijn

Voor Vlaardingers ligt A4 over de grens
SCHIEDAM/VLAARDINGEN -  Donderdagavond heeft de gemeenteraad van Vlaardingen zich unaniem uitgesproken tegen een auto-ontsluiting en tegen diverse langzaam-verkeersverbindingen naar het Schiedamse Sportpark A4. Daarmee ondersteunde de gemeenteraad het voorstel van de bewoners dat door het college eerder al was overgenomen. Tevens is er een amendement aangenomen dat de PvdA gezamenlijk met de SP had ingediend om sluiproutes op de door Schiedam aangelegde waterovergangen te blokkeren. Aan de Vlaardingse zijde van het sportpark is wel al een parkeerplaats aangelegd.

Deze door de directe omwonenden aan Vlaardingse zijde van het Schiedamse A4-sportpark gevoede politieke besluitvorming in Vlaardingen, laat wel zien dat er nog een dikke psychologische
grens loopt bezien vanuit de bewoners van beide gemeenten, terwijl de gemeenten zelf toch steeds meer ervan overtuigd zijn dat samenwerking nodig is. In de praktijk van het gebruiken van de sportvoorzieningen is het echter geenszins zo dat Vlaardingers taboe zouden zijn op Schiedamse complexen. Vlaardingers die bijvoorbeeld op het al decennia naast het A4-talud gelegen tennispark Kethelhaghe spelen, zijn beslist geen uitzondering. En ook hockeyclub Spirit is al jaren in trek bij jeugdspelers uit de nabij gelegen Vlaardingse wijken; Pollux in de Broekpolder is immers op het kinderfietsje voor veel jonge Vlaardingers moeilijk bereikbaar. En zo zijn er veel meer voorbeelden te bedenken van in Schiedam sportende Vlaardingers.

Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.  


Car Park is 'beste korte film'

SCHIEDAM - De 'Zilveren Traan', de vakjuryprijs voor de beste korte film van het Suikerzoet Filmfestival, 500 euro plus een kunstwerk (afbeelding van zilveren traan), is gewonnen door de Engelsman Ant Blades, met zijn animatiefilm Car Park.

Een hond, achtergelaten in een auto wordt gepest door een voorbijganger. De hond weet echter het raampje te openen van de auto en daardoor worden de rollen omgedraaid. Donderdagavond werd de winnaar van deze prijs in een met ongeveer 250 bezoekers goed gevulde Havenkerk bekendgemaakt tijdens de première-avond van het elfde Suikerzoet Filmfestival ofwel SZFF. Korte films programmeur Jan Bekkering mocht de presentatiecheck van de geldprijs omhooghouden. De winnaar was niet aanwezig in Schiedam om zijn prijs persoonlijk in ontvangst te nemen, maar sprak wel zijn dank uit vanaf het witte doek. Het ongeveer een minuut durende tekenfilmpje werd vertoond en wist in dat korte tijdsbestek meermalen een lachsalvo aan de zaal te onttrekken. Er worden in het totaal dertig korte films op het festival vertoond.

Vooral in locatie Monopole worden deze korte films gedraaid, maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk dat je een korte film op andere locaties als onderdeel van een 'voorprogramma' te zien krijgt. In Monopole worden ook talkshows gehouden over de vertoonde korte films. De jury bestaat uit Michiel Snijders, Saskia Smit en Mathijs Geijskes.

De kachel deed het niet in de Havenkerk tijdens de première-avond waarin een deel van de bezoekers gehoor had gegeven aan de oproep om 'in gala' te komen, met daarin een 'twist van geel'. Voor de bezoekers met het krijgen van koude voeten werden geconfronteerd (het lichaam kon warm gehouden worden met verstrekte fleece-dekentjes), wachtte hen eerst de gele loper. Deze voerde vanaf de straat tot aan de in de kerk geplaatste bar. Twee fotografen vereeuwigden de bezoekers voor een groot geel logo-bord, waarna men gastvrij werd onthaald op een glas bubbels. Een dj en saxofoonspeler zorgden voor een eigentijds sfeertje. Om halfacht verzocht een acteur de aanwezigen te gaan zitten, waarna hij zich kweet van zijn rol als verbindingscoach en met enige omhaal en theatraal gebaar, passend in de setting, de handen ineen liet slaan van SZFF-organisator Edwin Spek, wethouder Alexander van Steenderen en Annemieke Loef van Stichting Promotie Schiedam. Het was symbolisch voor de samenwerking tussen de drie partijen. Onder begeleiding van feestelijke confetti-knallen, kwamen de SZFF-banieren met de nieuwe S'DAM-stadsstijl van het hoge kerkplafond naar beneden zakken. Ook het applaus daalde neer. Ja ik wil, sloeg op de tripartite samenwerking en ondersteuning van de nieuwe stadsstijl.

Ja ik wil, was ook de titel van de vertoonde recente Nederlandse komedie. Het feestelijke karakter van de première-avond werd extra onderstreept, doordat alle toeschouwers waren uitgerust met een mini-zaklantaarn. Een brandende zaklantaarn in de lucht, en een serveerster kwam je vloeibare bestelling opnemen. Koffie en Glühwein vonden gretig aftrek. Ongeveer een kwart van de bezoekers, de echte film die hards, zetten zich ook aan de tweede film van de avond, Knight of cups. Het nogal experimentele karakter, de kilte in de kerk en voor velen de gedachte aan het feit dat het morgen weer een werkdag is, zal eraan hebben bijgedragen dat lang niet iedereen het einde van de film haalde. Én niet te vergeten, met de plezierige gedachte aan morgen: weer een heel leuk programma op tien locaties (in totaal 12 zalen). 

Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier

Suikerzoet Filmfestival vandaag van start met gele loper gala-avond, gratis popcorn en goede films

Er wordt gewerkt aan het Monopole
SCHIEDAM - We schrijven 26 november. Vandaag is de elfde editie van het Suikerzoet Filmfestival ofwel SZFF van start gegaan. Strakker gezegd: vanavond rond de klok van zeven uur gaat het van start met films in de grote en de kleine zaal van het Wennekerpand, in de Beurszaal en de Korenzaal van de Korenbeurs, in 't Huis te Poort, in de St. Joris Doele en in de Monopole.


Met die laatste locatie zullen voor veel seniore Schiedammers tijden uit hun jeugd herleven, al is de zaal anders dan dat die 50 jaar geleden was en al was het genre toen de bekende cowboy-pulp maar nu filmhuistoppers als 'The dark horse' en 'The good lie'. Niet te vergeten ook de nieuwe SZFF-venue: de Havenkerk op de Lange Haven, waar morgen de kakelverse film 'Ja, ik wil' draait en daarna 'Knight of cups'.

Voordat de eerste film in de Havenkerk iets over achten start, worden de gasten daar op een gele loper onthaald. Wel eerst aanmelden voor deze avond én je houden aan een dresscode: de dames in gala, de heren in smoking of net pak, dames en heren met een gele twist. Dus, steek een banaan als pochet in je borstzak, haal een wit vlinderstrikje door eigeel, draag een geel tasje, hoed of bril, you name it.

Ook de nieuwe stadsstijl van Schiedam wordt gepresenteerd. Een stadsstijl die de stad haar Schie en daarmee ware identiteit ontneemt. S'DAM, tja. En een ander onzalig idee: het hele weekend worden er op tal van plaatsen bakjes popcorn uitgedeeld met het S'DAM en Suikerzoetlogo. De SZFF-krant: "Deze bakjes kun je in de Korenbeurs en in het Wennekerpand gratis laten vullen met popcorn. Zo kun je tijdens de film dubbel genieten. Deze actie is in het kader van de presentatie van de nieuwe stadsstijl  van de stad Schiedam."

S'DAM, V'RDAMME. Hoezo nou, dubbel genieten? Was dat nou niet net het verschil tussen de normale bioscopen, waar je als je pech hebt gedurende twee uur tussen de almaar door kauwende smakkende, bakjes (popcorn) en zakjes (chips) ritselende medetoeschouwers zit, versus de relaxte filmhuissfeer - waar je bijvoorbeeld met een goed glas wijn of een verse muntthee in de hand in alle stilte geniet. Een filmhuissfeer die het festival - ondanks zijn snoepachtige naam - toch ademt? We zullen dit jaar als pure filmliefhebbers moeten doorbijten dus. 


Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Dan vind je ons hier.

woensdag 25 november 2015

Zes Schiedamse bedrijven starten klusportal 'Uw vakmensen'

SCHIEDAM - Wie moet je hebben voor welke kleine of grote klus? De nood aan de man door een lekkage of verstopping? Sleutels kwijt en sloten laten vervangen? Vijf Schiedamse bedrijven en een bedrijf uit Barendrecht zijn het  samenwerkingsverband 'Uw vakmensen' aangegaan om een webportal te starten dat voor particuliere en zakelijke klanten in deze regio duidelijk maakt bij welke vakman je terecht kunt.

Bovendien willen de zes bedrijven vanuit dit samenwerkingsverband zo nodig gecombineerde dienstverlening aan klanten kunnen bieden. "De bedrijven hebben de nodige vakkennis en een uitgebreid netwerk. Ze stemmen de werkzaamheden zo veel mogelijk op elkaar af, zodat je maar één keer hoeft thuis te blijven", is een van de voordelen die de bedrijven in hun persbericht over de gestarte samenwerking noemen.

De zes bedrijven zijn:
  • Aannemingsbedrijf en DHZ-winkel Govaart
  • HZ- en beveiligingszaak Enorm-Engering
  • Loodgietersbedrijf Petit
  • Woninginrichter Van Loenen Verf & Wonen
  • Elektrotechnisch bedrijf W. Broeren & Zonen
  • ICT-bedrijf Excellentia (Barendrecht)

De contactgegevens zijn:

Telefoon 010 - 8200006
Postbus113
3100AC Schiedam
info@uwvakmensen.nl


Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 
Ben je twitteraar? Dan vind je ons hier.