zaterdag 24 oktober 2015

Oproep politie: wie heeft iets gezien van mishandeling op Slimme Watering en op 'fiets met kratje' gevluchte verdachte?

Politie doet oproep
SCHIEDAM - Aan de Slimme Watering heeft een uur geleden aan mishandeling plaatsgevonden. De verdachte van deze mishandeling is op een fiets met een kratje voorop weggefietst.

De politie Schiedam roept getuigen op te bellen met
0900-8844.

Kethel Spaland geeft voorsprong laat uit handen; keeper Welbie voorkomt erger

Kraaijbeek..zuur puntenverlies
door Jan Schrijver

VOETBAL/ROTTERDAM -  Kethel Spaland heeft zaterdagmiddag op sportpark Varkenoord punten laten liggen tegen staartploeg Lombardijen. Zeven minuten voor tijd werd een 0-1 voorsprong uit handen gegeven, waarna de thuisploeg zelfs nog op jacht ging naar de winnende. Doelman Jeffrey Welbie voorkwam enkele minuten voor tijd dat alle punten uit handen gegeven werden.
Eindstand 1-1.


Aanvoerder Tim Lansbergen zorgde in de 38-ste minuut van de eerste helft voor de Schiedamse voorsprong. Uit een gekraakt schot kwam de bal omhoog en de captain kopte de bal bekeken in. Ook Miletson Silva de Freitas kwam in het eerste bedrijf in een kansrijke situatie, maar de één op één situatie met de doelman leverde geen doelpunt op. In de tweede helft had Kethel Spaland opnieuw het beste van het spel. Dat de thuisploeg met slechts één punt uit 6 duels stijf onderaan stond, was aan het spel af te zien. Het was werkvoetbal zonder sprankeling.

Door blessures had Lombardijen spelers uit lagere elftallen moeten optrommelen. Een daarvan was de 45-jarige Harold van der Ent, die het als verdediger niet eens onverdienstelijk deed, maar die in de zestigste minuut wel met rood het veld afgestuurd had moeten worden. Er werd een overtreding op hem gemaakt, waardoor hij ten val kwam, maar waarna hij op de grond liggend nogal opzichtig natrapte. Scheidsrechter Moerenhout gaf wel een vrije trap vóór Lombardijen, dat deed hij dus goed, maar verzuimde ook maar iets te vinden van deze natrappende beweging. Dat was dus zwijnen voor deze oude eik in de Lombardse defensie. Harold van der Ent is overigens oud-ploeggenoot van de drie jaar jongere Kethel Spaland-trainer Raymond Kraaijbeek. Samen speelden zij in de eerste klasse voor DCV, Van der Ent in de laatste linie, Kraaijbeek in een van de linies ervoor.

Al was het een rommelige fase, Kethel Spaland had nog wel het beste van het spel en niemand dacht eraan dat Lombardijen nog een gooi naar de gelijkmaker zou gaan doen. Halverwege de tweede helft deelde de thuisploeg wel wat speldenprikken uit, waarbij Rotterdams appèl voor hands binnen de 16 door scheids Moerenhout werd afgewimpeld en een schot uit de rebound rakelings naast ging. Wakker geschud trok Kethel Spaland weer ten aanval, wat aan de rechterkant een strak hard schot van de nummer 11 Miletson Silva de Freitas rakelings over de lat opleverde. Even later nam Tim Lansbergen een vanaf links door Chahine Lobiyed fraai gegeven voorzet fraai uit de lucht op zijn pantoffel (die pantoffel van Tim zie je nog net op het linkerrandje van deze foto; de geknielde voorzetgever geheel rechts). De doelman kon er slechts bevroren aan de grond naar kijken; tot zijn opluchting zag hij de bal laag naast gaan, op een decimeter van de staander.
Je ziet nog net de slof van Lansbergen en de bal die eraf kwam..snoeihard naast
Die Lombardse doelman, Johnny Hofman, kon toen nog niet bevroeden dat hij enkele minuten later de assist voor de gelijkmaker op zijn naam zou krijgen. Een verre uittrap kwam bij de nummer 9, Michel van 't Hof, terecht. Die kopte de bal als het ware op zichzelf door. Vervolgens knalde hij de bal vanaf twintig meter in de touwen. Trainer Raymond Kraaijbeek: "De lange bal, dat is het spel dat Lombardijen speelt. Ik heb ervoor gewaarschuwd en we hebben er deze week op getraind, maar het blijft moeilijk om de lange bal er constant, 90 minuten lang, uit te halen. Hij kan gewoon een keer verkeerd vallen. Nou, dat gebeurde, nadat we zelf de mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen, hebben laten liggen. Dat is dus zuur. Anders hadden we aansluiting gevonden bij de top van de middenmoot; nu blijf je aan de onderkant van de middenmoot".

In de slotminuten rook Lombardijen, gesterkt door de late gelijkmaker, nog meer bloed. Voor een vrije trap aan de rechterflank van de Rotterdammers, best wel een flink eind van het doel, meldde oud-prof Mark van Zanten zich. Hij knalde de bal snoeihard onder de lat, maar de reflex van de Schiedamse doelman Jeffrey Welbie was prima. Met het ene punt komt Kethel Spaland op 7 uit 7, en Lombardijen op 2 uit 7. De assistent-trainer van Groote Lindt, derde van onder in de poule met 4 uit 7, stond druk te pennen langs de kant. Die weet het nu ook: Lombardijen speelt 90 minuten de lange bal, niet meer en niet minder.


Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.  

Als bedrijf of organisatie een journalist nodig voor persbericht, interview, verslag, webtekst, foto, videodoc? Schakel persbureau Mirum in Modum in.
Bel Jan Schrijver voor informatie op 010 - 4111121. Voor spoedopdrachten: 06-83563025.
 

Man rijdt in Kethel zijn Espace de sloot in

SCHIEDAM - Aan de Kerkweg in Schiedam-Kethel, net voor je de hoek omgaat bij de spoorweg, ter hoogte van manege De Spaland Ruiters, is vanmiddag een auto in de sloot gereden, een oud model Renault Espace met een buitenlands kenteken. De wagen is op het droge getakeld. Een man, zijnde de bestuurder en enige inzittende, werd in verwarde situatie mee naar het politiebureau genomen. Stadsomroep Schiedam laat een video zien van de takelwerkzaamheden.

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.  

Als bedrijf of organisatie een journalist nodig voor persbericht, interview, verslag, webtekst, foto, videodoc? Schakel persbureau Mirum in Modum in.
Bel Jan Schrijver voor informatie op 010 - 4111121. Voor spoedopdrachten: 06-83563025.
 

Excelsior'20 knokt zich in de beker langs Oegstgeest: 3-4

Doelman gaf een assist
door Ton de Leede

VOETBAL/OEGSTGEEST - Op de ongebruikelijke zaterdag was Excelsior'20 voor de beker te gast bij Oegstgeest, op het evenzeer nog ongebruikelijke kunstgras. Na de 1-1 ruststand was het Cas Smulders die met zijn tweede treffer de eindstand in het doelpuntrijke duel op 3-4 bepaalde. ,,Over het geheel genomen,'' meende Excelsior'20-coach Gokhan Cayir, ,,waren wij de betere ploeg. Ik wilde echt graag verder in de beker en dat is gelukkig gebeurd".


Op het prachtige sportcomplex De Voscuyl in Oegstgeest bracht een eigen doelpunt van de Oegstgeesters de gasten uit Schiedam op voorsprong (0-1). Net als vorige week in de eerste helft tegen Abbenbroek liet Excelsior'20 de mooiste kansen liggen. Zolang er gewonnen blijft worden,  breekt dit gebrek aan efficiëntie de mannen van Gokhan Cayir niet op. Er komt strakjes wel een tegenstander die de tekortkoming aan Excelsior'20-zijde gaat afstraffen. Een club als de opponent van vandaag, de nummer 12 in de zaterdag derde klasse, die al tot drie tegentreffers komt, toont aan dat de Thurledeclub de tegenstanders vrij geleide geeft in het eigen strafschopgebied. Op slag van rust liet Oegstgeest zich van zijn goede kant zien en na een soepele aanval lag de bal achter Aykut Ergün (1-1).

De aanhangers van Excelsior'20 zagen de koppies van de jonge ploeg meteen omlaag gaan bij het verlaten van het veld voor een kopje thee. Trainer Gokhan Cayir zag geen reden voor pessimisme en pepte zijn pupillen op met de boodschap dat de volgende bekerronde voor het oprapen lag.
Hamza el Azouti deed even na rust wat zijn oefenmeester graag wilde en knikte met een krachtige stoot de 1-2 op het scorebord. De thuisploeg begreep dat de Schiedamse defensie niet bepaald onneembaar was en egaliseerde de stand na andermaal een keurige aanval (2-2).

In de zeventigste minuut toonde Excelsiors groeibriljant Cas Smulders zijn kwaliteiten. Het strafschopgebied indribbelend werd hij tegen de regels naar de grond gewerkt. Tegen alle voetbalwetten in nam het slachtoffer zelf plaats achter de bal. De doelman ging keurig de verkeerde kant op en de 2-3 van Cas Smulders was een feit.

De aantrekkelijke tweede helft gaf vervolgens weer een doelpunt van de gastheren te zien (3-3) en de verlenging leek aanstaande. De assist van keeper Aykut Ergün op Cas Smulders voorkwam overwerk. Cas Smulders omspeelde op zijn eigen wijze twee verdedigers en schoot zijn club naar de volgende bekerronde.

,,Doordat alle twee de ploegen drie keer wisselde,'' aldus Gokhan Cayir, ,,was het spel ook soms rommelig. Cas Smulders maakte het verschil, waardoor wij doorbekeren.''

Kethel Spaland vandaag naar Lombardijen; Hermes ontvangt morgen Blijdorp

Goede mogelijkheden voor Jerry Visser en zijn team
VOETBAL - Met de lopende herfstvakantie, is er een beperkt competitieprogramma. Er staat één zaterdag competitiewedstrijd voor een Schiedamse club op het programma: de uitwedstrijd van Kethel Spaland tegen Lombardijen. Zondagclub Excelsior'20 komt ook vandaag in actie, in een bekerwedstrijd uit tegen Oegstgeest. Toch hoeven we dit weekeinde niet helemaal langs-de-lijn-loos te blijven in Schiedam. Zondag ontvangt Hermes-DVS op Harga de mannen van Blijdorp.


Er moeten goede mogelijkheden zijn voor het team van Hermes-trainer Jerry Visser om in deze inhaalwedstrijd alle punten in Schiedam te houden. De veertien clubs in deze derde klasse D speelden, op Hermes en Blijdorp na, 7 wedstrijden. Indien de Schiedammers winnen, staan zij samen met OHVV op de derde positie met 16 punten. Excelsior'20 staat al op 17 uit 7 en bezet de tweede plaats. Charlois heeft nog een punt meer, hetgeen goed is voor de toppositie in de ranglijst. Hermes-DVS speelde afgelopen zondag 2-2- gelijk tegen Kethel Spaland (dat staat 11e met 6 uit 7). Blijdorp verloor zondag van Overmaas met 1-0 en heeft pas 3 punten, wat een voorlaatste plek betekent.

Ook in de zaterdag tweede klasse D, waarin Kethel Spaland uitkomt, betreft het vandaag een inhaalprogramma. Kethel Spaland staat 10e met 6 uit 6. Ook voor de mannen van Raymond Kraaijbeek valt er iets te halen: Lombardijen staat met 1 punt uit 6 stijf onderaan. De club uit Rotterdam-Zuid kreeg al 22 treffers om de oren. Daarvan incasseerde men er afgelopen zaterdag zes tegen Feyenoord. Kethel Spaland gaat met het goede gevoel van een 2-3 uitzege van afgelopen zaterdag naar Rotterdam-Zuid toe.

vrijdag 23 oktober 2015

Schiedamse wijkagent is vandaag ambtelijke twitterkoning van ons land

Geknipt uit de ambtenaren-site
SCHIEDAM - De website voor ambtenaren, deambtenaar.nl, kent de uitverkiezing van de 'Ambtenarentweet van de dag'. Vandaag is de Schiedamse agent Rein Hendriks de winnaar en prijkt hij op de homepage van deze site.

Vandaag is Rein, die wijkagent is van Schiedam-Noord en Graveland, op sjouw geweest met mascotte-olifant Joep en heeft hij zich ingespannen de jeugd positief belonend in hun goede gedrag te stimuleren. Dat werd gedaan door het uitdelen van bonnen voor goed gedrag.

Hendriks is een regelmatig twitteraar en geeft met zijn tweets de volgers een interessante kijk in het gevarieerde werk van de politie in de wijk. Vandaag meldde hij bijvoorbeeld dat op verzoek van de familie toegang was verschaft tot een woning omdat de familie al twee dagen geen contact kon krijgen met de bewoonster. De vrouw werd liggend in de woonkamer aangetroffen en vervolgens met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Zij had waarschijnlijk een tia of een beroerte.

Ook meldt hij dat de vorige week vrijdag in de Laan van Bol'es door hem aangehouden agressieve winkeldieven, die na hun aanhouding winkelpersoneel hadden beledigd en mishandeld, vandaag een dagvaarding hebben meegekregen van de ZSM-unit van het Openbaar Ministerie (ZSM staat voor Zorgvuldig, Snel en Op Maat). Het tweetal zal in december voor de politierechter moeten verschijnen.


Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.  

Als bedrijf of organisatie een journalist nodig voor persbericht, interview, verslag, webtekst, foto, videodoc? Schakel persbureau Mirum in Modum in.
Bel Jan Schrijver voor informatie op 010 - 4111121. Voor spoedopdrachten: 06-83563025.
 

donderdag 22 oktober 2015

Maatregelen HBSS: Mendes Teixeira 7 duels geschorst en toeschouwer/lid voor onbepaalde tijd

SCHIEDAM -  Vooruitlopend op de uitkomsten van het onderzoek van de KNVB naar de afgelopen zaterdag op Harga kort voor tijd gestaakte wedstrijd tussen HBSS en Rockanje, bij een stand van 2-2, heeft HBSS maatregelen aangekondigd. Cesar Mendes Teixeira, zaterdag de beste man van het veld die 4 minuten voor tijd wegens natrappen met rood het veld af moest, maar nogmaals natrapte, heeft van de club een schorsing van zeven wedstrijden gekregen. Een op de tribune zittend lid van de selectie, dat reeds disciplinair geschorst was, en dat over de afrastering is gegaan en heeft deelgenomen aan de schermutselingen is nog zwaarder namelijk voor onbepaalde tijd geschorst.

Het bestuur van HBSS heeft vanavond de volgende verklaring op de website geplaatst:

"Opvolging incident HBSS - Rockanje


Naar aanleiding van de ongeregeldheden afgelopen zaterdag in de wedstrijd HBSS 1 – Rockanje 1, is de tuchtcommissie van de KNVB een onderzoek gestart en heeft het Voetbalbestuur en het Algemeen Bestuur (vooruitlopend op de uitkomsten van het onderzoek) haar maatregelen genomen.

De maatregelen betreffen twee van onze leden, een veldspeler en een toeschouwer. Beiden zijn sinds het seizoen 2015/2016 lid van HBSS.

De veldspeler is een schorsing van 7 wedstrijden opgelegd. Hij geeft aan erg veel spijt te hebben van zijn actie en de gevolgen die dit heeft voor de tegenstander, voor Rockanje, voor zijn eigen team en voor HBSS in het algemeen. Hij is zich bewust dat dergelijk gedrag ontoelaatbaar is in het voetbal en in het bijzonder bij HBSS.

De betreffende toeschouwer is een lid van de selectie, die reeds disciplinair gestraft was. Gezien de ernst en aard van zijn actie en omdat dit het zoveelste incident was, is hij voor onbepaalde tijd geschorst.

Naast deze maatregelen is contact opgenomen met het bestuur van Rockanje. We hebben elkaar wederzijds excuses aangeboden voor deze gebeurtenis. Ook zij betreuren het incident, maar geven aan dat zij zeer welkom zijn ontvangen en dat zij zich ook na het incident geen moment bedreigd hebben gevoeld.

Algemeen en Voetbalbestuur"

HBSS wil desgevraagd niet nader duiden wie het 'lid van de selectie annex toeschouwer' is. Wel laat trainer Marvin Janssen weten dat zowel Mendes Teixeira als de 'toeschouwer' dit seizoen voor het eerst lid zijn. "Wij wisten dus niet wat voor jongens het zouden zijn", aldus Janssen. Over de met rood verwijderde linksbuiten zegt hij: "Zoals hij zich na het incident heeft opgesteld en hoeveel spijt hij ons heeft betuigt, dat spreekt in zijn voordeel. Wij zullen hem daarom namens de club professionele hulp en begeleiding aan gaan bieden. We zullen dan gaan bezien hoe dat hem helpt, hoe het hem ten voordele verandert, misschien kunnen we het dan weer gaan proberen met hem, misschien niet".

De KNVB was afgelopen maandag overigens erg snel met een schikkingsvoorstel: 3 punten in mindering. Dat werd even snel weer ingetrokken, nog voordat er verweer gevoerd werd. Het zo overhaast uitvaardigen en intrekken van een voorstel verdient geenszins de bestuurlijke schoonheidsprijs. Scheidsrechter Gieles liet met zijn verslaglegging na het incident ook al steken vallen. Twee spelers van HBSS en één van Rockanje kregen na de wedstrijd rood wegens slaande bewegingen, maar dit waren aldus beide clubs juist vredestichters. Als we die verwijderingen meetellen, had zowel HBSS als Rockanje nog acht spelers over, reglementair voldoende dus om de wedstrijd uit te spelen. Volgens de scheidsrechter waren er reglementair te weinig spelers over om de wedstrijd uit te spelen. Ook had er al een KNVB-functionaris (KNVB-persvoorlichter Koen Adriaanse in het AD van vandaag) uit zijn mond laten ontsnappen dat verwijdering uit de competitie een mogelijke maatregel zou kunnen zijn. Dat zou wel een heel draconische maatregel zijn, voor een club waar eigenlijk nooit iets loos is, een club die qua positieve en correcte opstelling sinds jaar en dag een begrip is in Schiedam. Zoals Marvin Janssen ook benadrukt: "Bij ons is er nog nooit iets gebeurd".

De eerdere verslagen over afgelopen zaterdagmiddag:

HBSS speelt wedstrijd zonder eind.
Incident


Vanavond werd er ook nog gevoetbald door HBSS. Er werd op Harga geoefend tegen DVO'32. De Vlaardingers wonnen het oefenduel met 1-3, na een 1-1 gelijke stand na 45 minuten. 

Vrouw beroofd in Schiedam-Oost; één verdachte gepakt; één voortvluchtig

Politieheli ingezet voor straatroof
SCHIEDAM -  Een beroving - hoe weinig omvangrijk en of waardevol het gestolene dan ook is - zal altijd een enorme impact op slachtoffers kunnen hebben. Erg verstandig dus, dat de politie Schiedam óók een straatroof van een telefoon uitermate ernstig opvat en aanpakt, temeer omdat daar een vuurwapen bij is gebruikt. In Schiedam-Oost, in de Wattstraat, werd rond een uur of acht een vrouw aldus van haar telefoon beroofd. Eén verdachte man kon worden opgepakt dankzij omstanders, naar de andere verdachte wordt naarstig gezocht. "Getinte jongen, zwarte jas met capuchon, spijkerbroek, smal postuur", zo luidt het signalement dat de politie heeft afgegeven. Voor het zoeken is de politiehelikopter ingezet.

In de wijk rond het station zijn de afgelopen maanden meer straatroven gericht op mobiele telefoons gepleegd.

Update: zondagochtend 25 oktober heeft de politie de tweede verdachte gearresteerd in Schiedam. De Recherche Rijnmond-Noord meldt bij een zoeking een pistool te hebben aangetroffen. De eerste verdachte, die zoals hierboven gemeld direct werd opgepakt, wordt morgen (maandag 26 oktober 2015) voorgeleid aan de rechter-commissaris.

In Schiedam gevonden wapentuig wordt vernietigd

SCHIEDAM - Dit wapentuig werd in Schiedam-Zuid aangetroffen en aan de politie Schiedam overgedragen. De politie geeft aan een en ander te laten vernietigen. Het bovenste pistool is een echte, het onderste een alarmpistool. De politie meldt dat geen verder onderzoek gedaan wordt met betrekking tot strafvervolging.  Het betreft een oude verzameling van een overleden echtgenoot. De weduwe heeft de melding gedaan, nadat ze het vond in de berging.


Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.  

Als bedrijf of organisatie een journalist nodig voor persbericht, interview, verslag, webtekst, foto, videodoc? Schakel persbureau Mirum in Modum in.
Bel Jan Schrijver voor informatie op 010 - 4111121. Voor spoedopdrachten: 06-83563025.
 

Groot Projectkoor brengt Fauré in Grote Kerk

SCHIEDAM -  Gabriel Fauré was de grote vernieuwer van de Franse religieuze muziek van zijn tijd (1845 - 1924). In Schiedam wordt zijn beroemde Requiem op zondagmiddag 1 november vanaf 15.00 uur gebracht door een speciaal gevormd koor: Het Groot Projectkoor Schiedam.


In de Grote- of Sint Janskerk aan de Lange Kerkstraat in Schiedam zingt het koor onder leiding van dirigent Bas van Houte prachtige koorwerken van Fauré, waaronder het bekende Cantique de Jean Racine, en het ontroerende Requiem. Het concert wordt  geopend met de monumentale Messe Solennelle van Louis Vierne, tijdgenoot van Fauré. Stadsorganist Arjen Leistra bespeelt het grote Flentrop-orgel. De vocale solisten zijn de bekende Schiedamse sopraan Annelies Prins en de bas Frits Karskens. Dat de muziek van het Requiem troost biedt in het gemis van dierbare overledenen werd vorig jaar duidelijk zichtbaar en voelbaar. Ook dit jaar bestaat de mogelijkheid om na afloop van het concert een kaarsje aan te steken.

Het concert begint om 15.00 uur, de kerkdeuren gaan om 14.15 uur open. Kaarten à € 10,-  zijn verkrijgbaar bij de VVV, boekhandel Post Scriptum (in Hof van Spaland) en in de Grote Kerk tijdens de openingsuren. Indien nog voorradig, kunnen bezoekers voor aanvang van het concert aan de ingang van de kerk kaarten kopen. Telefonisch reserveren kan onder nummer 010-4718207 of via de email requiemschiedam@gmail.com

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.  

Als bedrijf of organisatie een journalist nodig voor persbericht, interview, verslag, webtekst, foto, videodoc? Schakel persbureau Mirum in Modum in.
Bel Jan Schrijver voor informatie op 010 - 4111121. Voor spoedopdrachten: 06-83563025.
 

Verver in 'per seconde wijzer'

SCHIEDAM/HILVERSUM -  Onze gemeente heeft gisteren, op indirecte wijze, de televisie gehaald. Tijdens de bekende VARA-quiz 'per seconde wijzer' ging één van de vragen over burgemeesters. De deelnemer krijgt dan een aantal namen in beeld en moet vervolgens raden welke tekst bij welke naam hoort. De deelnemer verwisselde in zijn beantwoording 'Verver' en 'Leers'. Kees Driehuis lichtte de fout van de deelnemer toe. Bij de omschrijving door 'per seconde wijzer' van Wilma Verver: "Sloot aannemer uit van gemeenteopdrachten na een privégeschil over een verbouwing",  voegde Driehuis er aan toe: "Nou, daar is nog een hoop gedoe over. Zelf denkt ze er heel anders over".

De quiz-deelnemer zat dus fout. Dat zouden wij hier in deze blog niet durven zeggen van mevrouw Verver... je bent maar zo een ochtend kwijt aan een rechtsgang, zoals we al schreven tijdens ons artikel over de Verver-soap.

Op de stadsblog  lezen wij reacties die erover gaan of Verver ook te zwaard zal gaan tegen de VARA.
"Zal Verver nog reageren met "ach het is maar een spelletje"......?"
"Neen, wordt waarschijnlijk/zeker een aangifte."


Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.  

Als bedrijf of organisatie een journalist nodig voor persbericht, interview, verslag, webtekst, foto, videodoc? Schakel persbureau Mirum in Modum in.
Bel Jan Schrijver voor informatie op 010 - 4111121. Voor spoedopdrachten: 06-83563025.
 
 

Politie vraagt: 'Wie heeft er aan Marconiweg iets gezien of gehoord?'

SCHIEDAM - De politie zet steeds vaker social media in om de burger in te schakelen bij het oplossen van criminaliteit; misdaden van klein tot groot. Bijvoorbeeld bij de vanmorgen op klaarlichte dag gepleegde auto-inbraak waarbij aan de Marconiweg een ruit werd ingeslagen en een audiosysteem werd buit gemaakt.

De politie van Schiedam vraagt wie er iets gezien of gehoord heeft? Zo ja, graag melden op 0900-8844

(er staat niet bij dat dit geen gratis nummer is; het nummer kent startkosten van 9,5 cent en kost 2,8 cent per minuut bovenop de gebruikelijke belkosten. Geen bedragen om wakker van te liggen, maar zoals wij al schreven kun je er principiële vraagtekens bij zetten waarom dit een betaald nummer is)


Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.  

Als bedrijf of organisatie een journalist nodig voor persbericht, interview, verslag, webtekst, foto, videodoc? Schakel persbureau Mirum in Modum in.
Bel Jan Schrijver voor informatie op 010 - 4111121. Voor spoedopdrachten: 06-83563025.
 

dinsdag 20 oktober 2015

Politie-meldnummer 0900-8844 is een betaald nummer! Vreemd of niet?


SCHIEDAM - De politie meent dat er een drempel is voor de burger om te bellen met de politie in verdachte situaties. Gisteren deed de politie Schiedam een oproep om toch vooral te bellen. Daarbij is er de keus uit twee nummers. De politie legt uit wanneer we 112 moeten bellen en wanneer 0900-8844. Nu zijn er grensgevallen. Ga je er als burger dan lang over nadenken? Niet doen, bij twijfel 112 bellen. Beter te vaak gebeld dan te weinig, is ons idee. Schroom niet om te bellen, want de politie is er vóór ons. Wat wij wél vreemd vinden: 0900-8844 is een betaald nummer.


Een casus:
Vanmiddag 20-10, om 5 voor 3, herfstvakantie, zeven jochies van een jaar of twaalf, dertien, hangen met hun fietsen rond bij het speeltuintje op de Kaag in de wijk Kethel-Oost. Zij steken knalvuurwerk af, in serie knallende rotjes. Een speeltuin met kunstgras en met speeltoestellen. Ze leggen het vuurwerk op het gras of op de toestellen om het af te steken. Gisteren is er op 2 km afstand, aan het Koperslagerhof, een vergelijkbare speeltuin afgebrand. Bellen we 112 of 0900-8844 of bemoeien we ons er niet mee? Dat laatste is géén optie! Bloedspoed is het niet, voor zover een leek dat dan kan inschatten, alhoewel de politie wel om tips vroeg ten aanzien van de brand van gisteren. We bellen 0900-8844. Voordat we doorverbonden worden met de meldkamer, krijgen we de mededeling per bandje dat deze verbinding een starttarief kent voor de beller van 9,5 cent, en 2,8 cent per minuut kost, plus de gebruikelijke belkosten. Wat vreemd, denken we dan: als je je burgerplicht wilt doen om een melding te maken, moet je daarvoor betalen. OK, het is geen bloedspoed, maar om een drempel op te werpen, vreemd. Het zijn geen wereldbedragen, maar toch. Als we worden doorverbonden, worden onze naam, postcode en huisnummer gevraagd, pas dan kunnen we ons verhaal doen. De dame aan de telefoon, zit op een meldkamer in Rotterdam, kent de lokale situatie in Schiedam niet, kun je ook niet van haar verwachten. Maar dat zou eigenlijk wel moeten, om de relevantie van vuurwerkafstekende minderjarigen in een kinderspeelplaats (vuurwerkafsteken mag op dit moment sowieso niet, en is gevaarlijk voor de kinderen voor wie een speelplaats met wip, schommel en glijbaan bedoeld is) in de totale context goed en snel te kunnen inschatten. Wij krijgen de mededeling dat we goed hebben gehandeld door niet 112 te bellen maar 0900-8844, want hier geldt immers geen bloed, geen spoed, aldus de dame. Ze gaat de melding in ieder geval doorzetten en òf we zien snel een wagen verschijnen òf we worden teruggebeld. Binnen 10 minuten worden we teruggebeld, dat er nu geen wagen komt, waarbij dat met name te maken heeft met de CAO-acties, maar dat er wel een aantekening van wordt gemaakt en dat er wellicht wat vaker gepatrouilleerd zal worden. Het leek ons verstandig een foto te maken, want mocht uit het kwajongensgedrag schade ontstaan, past het in ons rechtsgevoel dat de (ouders van de) schadeveroorzakende jongens (we hebben de jongens in de foto bij dit artikel onherkenbaar gemaakt) voor deze schade opdraaien en niet de maatschappij.


Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.  


Als bedrijf of organisatie een journalist nodig voor persbericht, interview, verslag, webtekst, foto, videodoc? Schakel persbureau Mirum in Modum in.
Bel Jan Schrijver voor informatie op 010 - 4111121. Voor spoedopdrachten: 06-83563025.
 

Opnieuw illegale 'binnentuin' gesloten

SCHIEDAM - Niet voor de eerste keer dit jaar is een hennepplantage ontmanteld. Het team Toezicht & Handhaving kwam daartoe vanmiddag in actie in samenwerking met de politie Schiedam en het meetbedrijf Stedin.


Ditmaal bevond deze illegale binnentuin zich aan de Willemskade. Er werden 285 volgroeide hennepplanten aangetroffen. Daarvoor is heel veel licht en daarmee dus elektriciteit nodig. De benodigde stroom werd ook ditmaal gestolen. Er is één persoon aangehouden. Een bestuurlijk handhavingstraject wordt gestart.


Foto's: Team Toezicht & Handhaving, gemeente Schiedam
Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.  


Als bedrijf of organisatie een journalist nodig voor persbericht, interview, verslag, foto, videodoc?
Schakel persbureau Mirum in Modum in. Bel Jan Schrijver voor informatie op 010 - 4111121. Voor spoedopdrachten: 06-83563025.  

Brand bij Ipse de Bruggen

SCHIEDAM - Dat was even schrikken voor de bewoners van Ipse de Bruggen aan het Gaardenpad in Schiedam. Brand in het complex. Met groot alarm uitrukkende hulpdiensten die met volle sirenes Schiedam-Noord in kwamen zetten. Er werden geen halve maatregelen genomen voor de bewoners van Ipse de Bruggen, die je met hun handicap niet zelfstandig naar buiten kunt sturen in zo'n noodgeval, werden busjes voor evacuatie opgeroepen. Gelukkig bleek het allemaal mee te vallen en kon de alert reagerende Bedrijfshulpverlener de brand, die door kortsluiting was ontstaan in de meterkast, blussen. "Gaardenpad melding brand in meterkast. Bleek kortsluiting. Goed werk van BHV'er: iedereen naar buiten en brand geblust", zo deelt wijkagent Rein Hendriks een compliment uit aan de Bedrijfshulpverlener, die daarmee erger voorkwam.

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram. 

Als bedrijf of organisatie een journalist nodig voor persbericht, interview, verslag, webtekst, foto, videodoc? Schakel persbureau Mirum in Modum in.
Bel Jan Schrijver voor informatie op 010 - 4111121. Voor spoedopdrachten: 06-83563025.
 

maandag 19 oktober 2015

Twee traumahelikopters opgeroepen naar Schiedam voor verschillende ongevallen

SCHIEDAM - Op dit moment zijn er twee traumahelikopters ingezet voor ongevallen die los van elkaar maar vlak bij elkaar hebben plaatsgevonden. Aan de Overschiesestraat is de helikopter geland naast de trambaan aan de rand van de Schie. Hier gaat het om een te water geraakte man, die door de politie uit het water is gered en die gereanimeerd wordt. Op ongeveer vijfhonderd meter verder, bij het station Schiedam, is een vrouw onder een goederentrein gekomen, waarvoor de traumahelikopter vanaf locatie Amsterdam is uitgerukt en inmiddels is geland. Beide gele helikopters zijn op een steenworp van elkaar geland op het brede trottoir tussen Schie en trambaan. Het treinverkeer via station Schiedam ondervindt zeker tot 9 uur vanavond hinder door het ongeval.

Update: de te water geraakte gereanimeerde man is naar het ziekenhuis gebracht; het heeft helaas niet mogen baten; de man is overleden. Volg ons ook op facebook en twitter en instagram. 

Als bedrijf of organisatie een journalist nodig voor persbericht, interview, verslag, webtekst, foto, videodoc? Schakel persbureau Mirum in Modum in.
Bel Jan Schrijver voor informatie op 010 - 4111121. Voor spoedopdrachten: 06-83563025.
 

Politie: Waar er vorige week werd ingebroken? Warande, Nieuwe Haven, Galileistraat!

SCHIEDAM - Soms is er een golf van inbraken in een bepaalde buurt. Bewoners in de wijk zijn dan extra alert, het aantal inbraken ebt weer weg, en mensen verliezen hun alertheid. Tot zich weer een nieuwe golf voordoet. Nu is het zinnig om altijd alert te zijn en om altijd die preventieve maatregelen te nemen, die mogelijk zijn, zeker die weinig kosten maar gewoon enige discipline behoeven. Denk aan het laten aanspringen van lampen in een woning op bepaalde tijden. Gewoon een lamp kopen met sensor en of een tijdschakelklok.De politie voert wel campagnes om te hameren op voortdurende alertheid. Informatie over inbraken kan ook helpen. Wat dat laatste betreft, heeft de politie Schiedam vandaag aangekondigd voortaan iedere maandag bekend te maken waar er de afgelopen week is ingebroken. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: de woninginbraken van afgelopen week.

In de week van 12 t/m 18 oktober is er drie keer ingebroken, de straten waren:
- Warande
- Nieuwe Haven Tussen, 11:30 uur en 14:30 uur.
- Galileistraat, 02:40 uur (Inbraak heterdaad waarbij direct een verdachte is aangehouden)


"Ook heeft u met deze kennis mogelijk informatie over een bepaalde inbraak en bent u misschien wel getuige geweest. U wordt dan verzocht om contact op te nemen met het WoningInbrakenTeam van de Politie Schiedam via 0900-8844", aldus de politie, die ook aandacht vraagt voor het bellen met 112. De politie merkt dat er voor mensen een drempel is om in verdachte situaties te bellen. "Hierbij een handige tip zodat de pakkans en daadkracht nog verder verhoogd wordt. Stel u zelf altijd de vraag of er direct politie bij moet komen (en dat hoeft echt niet met zwaailicht en sirene te zijn), of dat de komst van de politie een uur of misschien wel langer afgewacht kan worden. Bijvoorbeeld bij een verdacht persoon of voertuig in uw wijk moeten en willen wij zo snel mogelijk ter plaatse komen. Een inbraak is vaak binnen minuten gebeurd....Daarom mag u ook in die gevallen 112 bellen. U komt dan rechtstreeks terecht bij de meldkamer die de eenheden op straat aanstuurt. Geeft u altijd zoveel mogelijk informatie mee in uw melding. Denk aan de exacte locatie (bijv. huisnummer), signalementen, kentekens en loop- of rijrichting. Bedenk goed dat wij liever 9 keer voor een loos alarm uitrukken dan dat we 1 keer niet gebeld worden voor een inbraak waarvan we de daders wellicht hadden kunnen pakken! Heeft u een situatie die niet direct inzet vereist, denk bijvoorbeeld aan overlast, parkeerprobleem, het maken van een afspraak of een vraag aan uw wijkagent: belt u dan met 0900-8844. De betreffende afdeling of wijkagent krijgt dan een terugbelverzoek."Volg ons ook op facebook en twitter en instagram. 

Als bedrijf of organisatie een journalist nodig voor persbericht, interview, verslag, webtekst, foto, videodoc? Schakel persbureau Mirum in Modum in.
Bel Jan Schrijver voor informatie op 010 - 4111121. Voor spoedopdrachten: 06-83563025.
 

SVDPW uit tegen VOC zonder punten maar mét perspectief, na 3-2 verlies

Toon Wolters..laat die 6 niet zo vrij
door Jan Schrijver


VOETBAL/ROTTERDAM -  Vandaag heeft promovendus SDVPW in Rotterdam bijzonder goed partij geboden aan het uit de hoofdklasse gedegradeerde VOC. Tot en met het eindsignaal waren de Schiedammers in de race om nog een puntje te kunnen overhouden aan deze wedstrijd. VOC hield met een 3-2 overwinning de volle buiten in eigen huis en strikt naar het aantal kansen aan beide zijden gemeten, was dat ook wel een terechte uitslag.

Binnen tien minuten kwam de thuisploeg op een voorsprong. Yannick Koevermans (de zoon van de oud proftennisser die nu bij Feyenoord in de directie zit) probeerde iets dat op een omhaal leek. Die actie kwam niet goed uit de verf, maar hij kreeg met de nogmaals voor zijn voeten komende bal een herkansing en half liggend schoot hij knap in. Die eerste 20 minuten kwamen de Schiedammers nauwelijks aan aanvallen toe. De 32-jarige Nicolas Wordragen op de midmid-positie liet zien over jarenlange hoofdklasse ervaring te beschikken en strooide met passes. Daartoe werd hem ook te veel vrijheid geboden. Dat ontging niet aan SVDPW-trainer Toon Wolters en die schreeuwde zich schor om de vrijheid van die kleine venijnige dribbelaar in te perken. Geleidelijk aan kregen de Schiedammers op het Hillegersbergse kunstgras meer vat op de wedstrijd en verschenen meer en meer voor het doel van de Rotterdamse doelman Vis.

Van Os schiet de gelijkmaker in: 1-1
Tien minuten voor de rust werd het hartstochtelijke werken en vechten van de gasten tegen de technisch vaardiger thuisploeg beloond. Een pass bracht Casey van Oss op de rechter rand van de zestien in kansrijke positie. Hij veroverde goed doorzettend de bal uit de kluts en schoot bekeken in. Scheidsrechter Rampersad negeerde het vlagsignaal voor buitenspel van de VOC-grensrechter. Die had bij zowat elke aanval van de Schiedammers zijn vlag de lucht in gehesen en dat kan dan wel eens tegen je werken als het er echt om gaat (het lukte hem ook niet om het tempo te volgen en voldoende 'zijn lijn' te houden). Hij werd na de 1-1 nog wel 'gehoord' door de scheids, maar vervolgens werd zijn claim resoluut afgewezen. Toch kon SVDPW de gelijke stand niet meenemen naar de thee. In de laatste minuut van de eerste helft veroorzaakte de nummer zes van de Schiedammers een vrije trap op ongeveer 25 meter van het doel. De Rotterdamse zes legde de vrije trap breed op links, waarna er vanaf links een voorzet naar de tweede paal volgde. Daar knikte Wessel Verhaar (de broer van Sparta-voorwaarts Thomas) doeltreffend in. "Dat is nou typisch zo'n moment dat zo'n ploeg laat zien meer ervaring op hoog niveau te hebben; ze zetten een blok waardoor onze verdediger vast staat en zij gemakkelijk in kunnen koppen", zei Toon Wolters.

Na de rust direct weer een scherp SVDPW met binnen twee minuten resultaat. Sandin Avdic knalde een afvallende bal goed in de hoek: 2-2. De Schiedammers konden niet lang van hun gelijke stand genieten. Nog voor de 50ste minuut bracht Yannick Koevermans met een bekeken ingeschoten volley zijn dagproductie op twee doelpunten en daarmee de uiteindelijke eindstand op het bord: 3-2. Alhoewel de Rotterdammers in het vervolg de meeste kansen creëerden en daarbij meerdere keren kennismaakten met de goede reflexen van doelman Tenekecioglu ("En hij was vandaag niet eens helemaal fit", zei de SVDPW-trainer), kreeg ook SVDPW wel degelijk kansen op een gelijkmaker. Tien minuten voor tijd uit een afstandsschot van Ilya Tiren, dat door doelman Vis ten koste van een corner werd gestopt. En in de laatste minuten nog een splijtende pass (de vlaggende grensrechter werd opnieuw genegeerd) met een net voor de zestien struikelende invaller Lukasz Kozlowski, die daartoe wel licht gestimuleerd werd door een hem op de hielen zittende Rotterdamse verdediger.

"We misten vandaag een viertal basisspelers. De ingezette mannen hebben dat prima opgevangen; we zijn tegen het op dit niveau veel ervarener elftal geenszins onder de voet gelopen; we hebben tot op het eind zicht gehad op een punt. Er was volop hartstocht en vechtlust in ons spel. We staan vandaag qua punten met lege handen; maar niet qua perspectief, want je ziet ook vandaag dat deze selectie het in zich heeft om goed mee te doen in de eerste klasse", aldus een ondanks het verlies met het vertoonde spel geenszins ontevreden Schiedamse oefenmeester.

SVDPW staat nu met 10 punten uit 7 wedstrijden op een 7e positie, kortom prima in het midden van de veertien teams in de eerste klasse B. 

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.  

Als bedrijf of organisatie een journalist nodig voor persbericht, interview, verslag, webtekst, foto, videodoc? Schakel persbureau Mirum in Modum in.
Bel Jan Schrijver voor informatie op 010 - 4111121. Voor spoedopdrachten: 06-83563025.
 

zondag 18 oktober 2015

Wateroverlast voor restaurant aan de Parkweg van bovengelegen flat

SCHIEDAM - Op de Parkweg heeft de brandweer aan het eind van de middag de toegang mogelijk gemaakt voor de politie in een flat. Het restaurant op de begane grond, Padisah restaurant, had een melding gedaan van lekkage.

Het water stroomde namelijk door het plafond het restaurant binnen, met name in het gedeelte van het restaurant dat bestemd is voor het barbecueën aan tafel door de gasten. Omdat barbecueën en wateroverlast moeilijk combineerbare fenomenen zijn, kon de restaurantmanager tot zijn grote spijt niet anders doen dan de gasten die gereserveerd hadden voor de zondagavond afbellen. Het water scheen afkomstig te zijn van de flat tweehoog. In de flat op eenhoog boven het restaurant is enkele maanden geleden een hennepplantage ontmanteld.


Volg ons ook op facebook en twitter en instagram. 

Als bedrijf of organisatie een journalist nodig voor persbericht, interview, verslag, webtekst, foto, videodoc? Schakel persbureau Mirum in Modum in.
Bel Jan Schrijver voor informatie op 010 - 4111121. Voor spoedopdrachten: 06-83563025.
 

Kethel Spaland én Hermes-DVS kunnen leven met een puntendeling: 2-2


Samenwerking tussen beide verzorgers
Foto's  Joep SchrijverVOETBAL/SCHIEDAM -  Jammer dat er geen drie punten waren gepakt, vonden de trainers van beide kanten in de derby Kethel Spaland - Hermes-DVS want er waren momenten in de wedstrijd dat de weegschaal definitief had kunnen doorslaan naar één van de kanten. Maar met het 2-2 gelijkspel konden beiden, Leen Koorengevel van Kethel Spaland en Jerry Visser van Hermes-DVS, wel leven.

Bas Kerkhof opende de score voor de bezoekers in de 14e minuut. Een afgeketst schot van Kai Broer van buiten het strafschopgebied, nam Kerkhof met zijn rug naar het vijandelijke doel staande, op zijn hak: 0-1. Er kwamen nog wat kansen om de marge te vergroten, bijvoorbeeld kort voor rust toen Kerkhof van dichtbij op doelman Nick van Leeuwen vuurde, maar deze met de vuist knap redde. Visser: “Wij moeten meer een killersmentaliteit aan de dag gaan leggen en we moeten veel constanter gaan worden. Vandaag kwamen we, na een goede eerste helft, ronduit slecht uit de kleedkamer voor het tweede bedrijf.”
Kerkhof loopt juichend weg na zijn hakbal: 0-1


In de tweede helft hadden de gastheren inderdaad duidelijk het beste van het spel. Daarbij zal ook meespelen dat de omzettingen in het team van de thuisclub goed uitpakten. Edinho Lima zakte een linie terug naar het middenveld en Davey de Wolff zocht meer de spits op. Kevin de Wit schoof door naar het middenveld, terwijl Dennis van der Schuur zich terug liet zakken. Het spel gaat meer dan in de eerste 45 minuten door de lucht. De thuisploeg weet aldus druk te zetten.  In de 58ste minuut leidde dat tot de gelijkmaker; een voorzet werd doorgekopt door Davey de Wolff, vervolgens slecht verwerkt door Hermes-verdediger Chris Kalonga, waarna Harun Can van dichtbij intikte: 1-1.


Harun Can maakt gelijkmaker: 1-1
Het duurde een kwartier voordat Kethel Spaland het overwicht in een voorsprong uitdrukte. Glenn van Troost was met een hard schot in de rechterhoek de maker van het doelpunt: 2-1. Lang kon de thuisploeg niet van de voorsprong genieten. In de 80ste minuut gaf  Lloyd Kalonga een splijtende pass door het midden. Daarmee werd Ivan Anastacia oog in oog met de Kethel Spaland-doelman gezet. Anastacia schoot beheerst de 2-2 in. “Maar vervolgens mogen we aan het einde van de wedstrijd nog onze handen dichtknijpen dat we niet opnieuw op achterstand komen, dankzij enkele goede reddingen van doelman Elco Rodi”, vond Visser, “maar het blijft zonde dat we niet hebben kunnen winden, want dan hadden we nog volop meegedaan om de periodetitel. Die is nu wel verkeken”.

Leen Koorengevel sprak van een “zeer verdiend punt, waarbij het vooral ook bevredigend is dat we dat punt met goed spel hebben binnengehaald. Ik heb weer positieve dingen gezien vandaag, die een goed gevoel geven over de potentie van dit team”. Koorengevel concludeerde een onevenwichtigheid in de wedstrijd. “We hebben vandaag vijf gele kaarten geïncasseerd, waarvan er twee ronduit lachwekkend waren”, aldus Koorengevel. Hermes-DVS kwam er zonder boekingen vanaf. Het was van beide kanten een sportieve wedstrijd, vond de oefenmeester, zuur dan dat je als Kethel Spaland met een geel kwintet de zondagavond in gaat.


Volg ons ook op facebook en twitter en instagram. 

Als bedrijf of organisatie een journalist nodig voor persbericht, interview, verslag, webtekst, foto, videodoc? Schakel persbureau Mirum in Modum in.
Bel Jan Schrijver voor informatie op 010 - 4111121. Voor spoedopdrachten: 06-83563025.
 


Belachelijk geel, vond Leen Koorengevel (links)