zaterdag 26 september 2015

De fotogenieke Brandersfeesten

SCHIEDAM - De Brandersfeesten. Drie dagen om in Schiedam heerlijk te flaneren over de pleinen en langs de grachten. Om gezien te worden en of om te zien. Het zou Schiedam niet zijn, als je op de Brandersfeesten Proosje niet tegen het lijf zou lopen.

Voor de fotografen onder ons, zijn de Brandersfeesten drie dagen waarin je je lenzen bijzonder goed de kost kunt geven. Hier een aantal gezellige foto's, die vanmiddag zijn genomen door Gert Struijs.
Shantyzangers na hun optreden aan het nagenieten op een van de vele terrassen
De Irado presenteerde zich op originele wijze

Een snoepie, al helemaal door de Bonte Koe chocolade onder de motorkap


Het koninklijke schip, de Piet HeinKansloos PPSC onderuit tegen DVO'32

Salari moest van afstand toezien
VOETBAL - In de semi-derby tussen PPSC en DVO'32 waren de echte kansen schaars. Omdat thuisclub 'PP' tot werkelijk geen enkele kans kwam en de Vlaardingers de drie keer scorende Gertjan van der Veen in de gelederen hadden, won DVO'32 vrij soepel met 0-3.

Na drie minuten spelen viel eigenlijk de 'Vorentscheidung' uit een gevaarloze vrije trap van de gasten. Tot verbijstering van de Schiedamse aanhang en spelersbank liet Marcel Kooy de amper vaart hebbende bal door zijn handen glippen (0-1). De lange doelman, vorig seizoen nog onder de lat bij het 3e elftal, zakte nog net niet onder de grond van schaamte.

De resterende tijd van de eerste helft werd volop strijd geleverd, werden mannelijke duels uitgevochten en ontspon zich een aardige pot. Helaas dacht scheidsrechter Essaghir daar heel anders over. Te pas en te onpas trok hij een geel plakkie en PPSC-trainer Henk Salari moest al gauw achter de reclameborden, waarvoor wist werkelijk niemand.

Na de thee werkten beide ploegen weer ongekend hard, tot mooie uitgespeelde kansen kwam het nooit. Waar PPSC onmachtig was, liet Van der Veen zien bij Deltasport het nodige te hebben opgestoken. Zijn twee treffers brachten de eindstand, misschien wat geflatteerd maar zeker niet onterecht, op 0-3. De uit de derde klasse gedegradeerde Thurledeclub blijft met drie punten uit vier wedstrijden onderaan de ranglijst hangen.

Ton de Leede 


Overige uitslagen:
VV Kethel Spaland verloor thuis  tegen Binnenmaas met 0-3. HBSS won wel. In de uitwedstrijd tegen Botlek werd met een minimale score de volle buit binnengehaald: 0-1. SVV speelde eveneens uit. De Schiedammers waren veel sterker dan Maense: 0-5.
 Bijna duizend gevallen van noodzakelijk funderingsherstel in Schiedam

Van Steenderen blij met komst fonds
SCHIEDAM - In Schiedam zijn er naar schatting van de gemeente ongeveer 750 woningen waarvan de eigenaren met noodzakelijk herstel van de fundering geconfronteerd zullen worden. Voor 230 woningen is dit al opgepakt. Het herstellen van de fundering is veelal een kostbare zaak, die de financiële reikwijdte van huiseigenaren te boven gaat.

Sommige van die huizen waar de funderingsproblematiek speelt dateren al van voor 1900; het accent van huizen met deze problemen ligt op jaren twintig en jaren dertig woningen uit de afgelopen eeuw. Voor wat betreft locatie ligt het accent op huizen in de wijken Oost, West en Centrum. De kosten van herstel bedragen al snel dertig duizend euro, maar kunnen naar zeggen van de gemeente oplopen tot boven de honderdduizend euro. Inmiddels is de gemeente in voorgaande jaren betrokken geweest bij het funderingsherstel van 172 woningen en is er in het lopende jaar sprake van betrokkenheid bij 58 woningen waarvan de fundering wordt hersteld. Die betrokkenheid van de gemeente kan bestaan uit advies, begeleiding en het ter beschikking stellen van leningen tegen een lage rente.

Vorige week meldden we dat er naar een landelijke oplossing wordt gezocht om huiseigenaren van huizen met wankele oude funderingen te helpen met het financieren van herstelwerkzaamheden. Schiedam doet dat al, maar genoemde landelijke oplossing moet het mogelijk maken dat zoiets los van de gemeente gebeurt.

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.  

Bestelbus en scooter botsen; achterop zittend kind naar ziekenhuis

SCHIEDAM -  Vrijdagmiddag rond half zes is in Schiedam-Noord op de rotonde aan het eind van de 's-Gravelandseweg, op het stuk waar de Slimme Watering overgaat in de Zwaluwlaan, een scooter aangereden door een bestelbusje. Achter op de scooter zat een kind dat pijnlijk ten val kwam. Politiewagens en de ziekenauto kwamen ter plekke. Het ambulancepersoneel heeft eerst op de plaats des onheils hulp geboden aan het kind, waarna het met de ambulance naar het ziekenhuis is gebracht.

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.   

vrijdag 25 september 2015

Rond Brandersfeesten dertien bestuurders gepakt met borrel op. Plus zes andere aanhoudingen

SCHIEDAM - Het verkeershandhavingsteam van de politie Schiedam houdt vanavond een alcoholcontrole. Nu net voor middernacht, meldt de politie dat in de ruim twee uur dat er inmiddels gecontroleerd wordt, zeven bestuurders te diep in het glas gekeken blijken te hebben.
De Brandersfeesten staan wel beschouwd in het teken van alcohol. Onze stad is er bekend om. Dat wil uiteraard niet zeggen, dat er in onze stad met andere maten gemeten zou worden waar het de deelname aan het verkeer en het gebruik van alcohol betreft. De politie heeft haar alcoholcontrole actie braaf aangekondigd, met daarbij als plaatsaanduiding 'rond de Brandersfeesten'. Via twitter wordt ook verslag uitgebracht door de agenten. "Krap twee uurtjes aan het werk. En inmiddels zitten we al op zes bestuurders die onder invloed rijden @Brandersfeesten", twitterde agent Klipsteen een uur geleden. Ruim een half uur later: "Gelukkig al een hoop bobsleutelhangers uitgedeeld. Helaas in een korte tijd toch al zeven bestuurders aangehouden", aldus agent Dany Ifrah. Laten we hopen dat de teller niet te ver oploopt en dat er vooral veel bestuurders een bobsleutelhanger verdienen.

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.   

Update: rond een uur vannacht is een bromfietser aangehouden, zonder rijbewijs, maar mét alcohol (345 u/gl wees de blaastest uit). "Ook op de bromfiets mag je niet onder invloed van alcohol en/of drugs rijden", laat Dany Ifrah nog maar eens horen. Wij voegen daar voor alle duidelijkheid aan toe: ook fietsen onder invloed is verboden, waarbij voor de fietser dezelfde promillages gelden als voor de gemotoriseerde verkeersgebruiker. 

Door het team Toezicht & Handhaving werd er overigens ook een voetganger beboet in verband met alcohol. Een minderjarig meisje van 16 jaar werd aangetroffen in het bezit van een fles 'Boswandeling, 'n knap eigenwijs likeurtje'. Dat is niet nix dus. Het meisje kan een boete tegemoet zien. 

Update: rond half vijf vannacht heeft de politie twee bromfietsende echtelieden, met achterop elk een kind, aangehouden. Zowel vader als moeder werd aangehouden vanwege het rijden onder invloed. De vader stond nog gesignaleerd wegens openstaande boetes ten bedrage van 521 euro (moeder blies 320 en vader 365 ug/l). Een uur eerder moest ook al een moeder blazen, die een klein kind in de auto bij zich had.

Update: aan het eind van de nachtdienst heeft de politie gemeld in het totaal dertien processen verbaal te hebben opgemaakt met betrekking tot het rijden onder invloed. Bovendien werd een rijbewijs ingevorderd wegens overtreding van de maximale snelheid.  "27 jarige bestuurder reed 120 km/u door de bebouwde kom. Verklaring: 'Ik moest nodig plassen'. Rijbewijs ingevorderd", aldus agent Klipsteen.

Buiten de bovengenoemde verkeersgerelateerde gevallen, meldt de politie vannacht in het totaal zes aanhoudingen verricht te hebben. Die hebben bijvoorbeeld te maken met openbare dronkenschap, ordeverstoring, wederspannigheid en belediging

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.  

Als bedrijf of organisatie een journalist nodig voor persbericht, interview, verslag, webtekst, foto, videodoc? Schakel persbureau Mirum in Modum in.
Bel Jan Schrijver voor informatie op 010 - 4111121. Voor spoedopdrachten: 06-83563025.
 

In zorg is heel veel vastgelegd in regels; maar laten we niet denken vanuit regels; begin met ont-moeten

Zorgaanbieders en zorgverleners ont-moeten elkaar in Schiedam
SCHIEDAM -  De gemeente heeft samen met de gemeente Maassluis en gemeente Vlaardingen en ROGplus in Theater aan de Schie een beurs gehouden waar specialistische zorgaanbieders en wijkzorgaanbieders konden netwerken met zorgverleners. De organisatie is tevreden over de opkomst van vijftig zorgaanbieders en bijna vierhonderd zorgverleners.In het totaal hadden vijftig gespecialiseerde zorgaanbieders een stand ingericht. Bijna vierhonderd zorgverleners uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam hebben elkaar ontmoet en kennis gedeeld. Bij zorgverleners kun je denken aan huisartsen, wijkverpleegkundigen, jeugdverpleegkundigen, gezinsspecialisten en wijkteammedewerkers.

"Sinds 1 januari 2015 zijn de drie gemeenten verantwoordelijk voor de toegang en de uitvoering van de (jeugd)zorg. Tegelijkertijd werken de gemeenten eraan om de zorg meer af te stemmen op de
klant. Dat vraagt een grote verandering in de wijze waarop de zorg wordt verleend en een grotere samenwerking tussen gespecialiseerde zorgverleners en zorgverleners in de wijk. Dan is het belangrijk dat zorgverleners elkaar kennen en weten wat ze aan elkaar en aan de klant te bieden hebben", aldus de gemeente Schiedam. Wethouder Mario Stam noemt het een spannende tijd voor iedereen. "We staan met elkaar aan de wieg van veel veranderingen in de zorg. Dat betekent veel onzekerheid, maar dat betekent ook een hele mooie kans om dingen anders te doen. Elkaar leren kennen, en weten wat een ander doet, begint met elkaar ontmoeten, vandaar dat wij deze beurs hebben georganiseerd. In de zorg was, en is eigenlijk nog steeds, veel vastgelegd in regeltjes, procedures en protocollen. Laten we vooral met elkaar leren kijken wat nodig is in het gezin, denken vanuit de oplossing en niet vanuit de regeltjes", aldus de wethouder.


Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.    

M&R viert 65-jarig bestaan bij buurman Hosman

Peter Breeman
SCHIEDAM - M&R Accountants heeft gisteren in de namiddag met relaties het 65-jarig bestaan gevierd. Dit Schiedamse bedrijf is gevestigd aan de Westvest 46. M&R onthaalde de vele relaties op heerlijke wijnen en hapjes bij buurman Hosman Vins.

1 juli was het precies 65 jaar geleden dat Cees Molenaar met zijn bureau startte. Na twintig jaar in Rotterdam gevestigd te zijn, werd het door de gestage groei nodig dat een ruimer pand werd gezocht. Dat vond Molenaar in Schiedam, aan de Tuinlaan. Het bedrijf bleef gezond doorgroeien. Begin jaren negentig zocht men opnieuw naar ruimere behuizing. Ditmaal bleef het bedrijf binnen de stadsgrenzen. Het pand van notaris Bonga aan de Westvest werd overgenomen, het huidige adres. Niet dat daarmee de expansie ten einde kwam. In 1997 kon het aan de achterkant van het pand grenzende pand van de schietvereniging, aan de Lange Haven, worden overgenomen.

Peter Breeman, een van de partners van M&R, vatte in een speech de huisvestingsgeschiedenis, de komst van de verscheidene partners en de ontwikkelingen met humor voor de vele aanwezigen samen. Hij zei onder meer dat, net zoals in veel andere branches, ook de accountancywereld last heeft gehad van de komst van internet, zo ook M&R, maar dat de komst van internet en de andere ICT-ontwikkelingen daarentegen ook veel goeds brengen. "Ondanks onze hoge leeftijd hebben wij de handdoek opgepakt en het afgelopen jaar grote stappen voorwaarts gemaakt. Wij werken geheel "in de cloud", alle dossiers zijn vanaf boekjaar 2014 geheel gedigitaliseerd en dashboardtoepassingen inclusief apps en in de zeer nabije toekomst klantenportals zorgen ervoor dat onze klanten snel en helder inzicht krijgen in hun financiële reilen en zeilen", aldus Breeman.

Na de aangeklede borrel voor de relaties, werd met de medewerkers bij Hoppe gezamenlijk gedineerd.

De integrale tekst van de toespraak van Peter Breeman lees je hier.  

Voorafgaand aan de ontvangst van de relaties bij Hosman Vins drie van de grondleggers van M&R op een rij, v.l.n.r. Rob van Wetten, Martin van Doesburg en Peter Breeman

woensdag 23 september 2015

Senioren gingen gratis op de foto in opnieuw seniorvriendelijke Vlietland


Kijk zelf maar. 


SCHIEDAM -  Inmiddels is de fotoshoot voorbij en is het resultaat gepubliceerd. Zoals wij al verwachtten: standaard-layout van cover met daarin de foto geplaatst van 'senior met kroost', waarbij het begrip  senior niet al te strak omlijnd was, zoals wij al hadden voorspeld. Maar foto's kijken is altijd leuk. Kijk zelf maar.

SCHIEDAM - Vandaag tussen 12.00 uur en 15.00 uur kun je gratis op de foto in het Vlietland Ziekenhuis. Sint Franciscus Vlietland doet dit om te vieren dat opnieuw het 'senior vriendelijk ziekenhuis' keurmerk is behaald.

In de Schiedamse vestiging van dit fusiehospitaal wordt vandaag een studio ingericht. Daar kan een senior op de foto, met naar keuze zijn of haar (achter)(klein)kind(eren). "Welkom om voor één dag model te staan op de voorkant van het patiëntenmagazine ‘SAMEN’ van de Sint Franciscus Vlietland Groep", schrijft het feestvierende ziekenhuis. We nemen aan dat ermee bedoeld wordt dat een foto wordt gemaakt van senior en kroost, en dat deze foto wordt gemonteerd in de cover-layout. De senior die zich aldus laat vereeuwigen zal, nemen wij aan, vervolgens een printje van de cover mee naar huis krijgen. Doet het altijd goed thuis, als je ook eens op de cover staat van een glossy. We nemen het aan, maar het persbericht is er niet duidelijk over. Ook een kunst hoor om berichten te schrijven die niets aan duidelijkheid te wensen overlaten. Dat vragen niet alleen senioren maar eigenlijk alle patiënten dan wel cliënten om.

Trouwens, wat is een senior? Een precieze leeftijdgrens wordt niet genoemd. Kortom, morgen, als je toch niets te doen hebt en een leuke foto wilt - altijd leuk op de digitale-schoorsteen ofwel Facebook-pagina - en je je senior genoeg voelt, even naar het Vlietland voor een gratis fotoshoot. Dat is weer eens wat anders dan een röntgen-plaatje.

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.   

dinsdag 22 september 2015

Zorgverzekeraar DSW heeft marktaandeel van 3,1% maar is luis in de pels; en dat is goed!

Zowel porseleinkast- als knuffel-olifant
SCHIEDAM -  Net als voorgaande jaren is DSW er ook nu weer in geslaagd om als eerste de premie voor volgend jaar bekend te maken. Die bedraagt in 2016 voor de basisverzekering: 98,75 euro per maand. In 2015 bedraagt de maandpremie 95 euro.

Schiedam huisvest daarmee het hoofdkantoor van een ziektekostenverzekeraar die door de rest van de verzekeringsmaatschappijen in ons land als de luis in de pels wordt ervaren. En dat die luis er is, is een bijzonder goede zaak in een ziektekostenverzekeringsmarkt die door een klein aantal grote verzekeraars wordt gedomineerd. DSW heeft slechts een marktaandeel van 3,1%, maar heeft desalniettemin door het eigenzinnige marktgedrag - en dat zien wij als positief - een wezenlijke invloed op de markt. Het marktaandeel dat DSW in de regio Schiedam/Vlaardingen/Maassluis/Delft heeft, zal vele malen hoger liggen.

Slechts een kleine zeven procent van de zorgverzekerden stapte afgelopen jaar over van de ene naar de andere verzekeraar. Het kan helemaal geen kwaad om jaarlijks als consument goed te overwegen waar je deze - wettelijk verplichte - verzekering onderbrengt. Niet alleen de premie moet je daarbij vergelijken, ook de voorwaarden. Daarbij speelt naast de basisverzekering, waarover het in dit artikel gaat, ook een rol welke aanvullende verzekeringen een verzekeraar biedt. Om eraan bij te dragen dat de zorgconsument komend seizoen heel bewust omgaat met de keuze voor de zorgverzekeraar, gaan we hier iets uitgebreider in op de berichtgeving van DSW ten aanzien van de nieuwe premie.

Die is volgens de verzekeraar bijna zestig euro lager dan door het ministerie van VWS wordt verwacht. "DSW biedt van oudsher maar één polis (restitutiepolis) met dezelfde premie voor zowel individueel als collectief verzekerden", schrijft de verzekeraar. Dat er geen verschil is tussen individueel en collectief, is ook een voorbeeld van de eigenzinnigheid van DSW. Toen enkele jaren geleden, op 1 januari 2006, het stelsel van de nieuwe basisverzekering van kracht werd, waren bijna alle verzekeraars en veel intermediairs in het aanloopjaar naar de stelselwijziging toe heel actief geweest om allerlei marketingactiviteiten te richten op de zogenoemde collectieve verzekeringen ook wel genoemd groepsverzekeringen. Om voor sommige collectieve verzekeringen een korting te verlenen, valt nog iets te zeggen, bijvoorbeeld als een collectief loopt via een werkgever. Je zou kunnen zeggen dat het groepsmatig aangaan van de verzekering voor de verzekeraar een kostenvoordeel oplevert, dat wordt doorgegeven aan de verzekerde. In erg veel gevallen was er echter sprake van het vormen van gelegenheidscollectieven. DSW prikte die marketingzeepbel door, door te melden: wij doen niet aan collectieven, met de verklaring dat dit allemaal erg gezochte collectieven waren.

DSW schrijft trots: "De minister verwacht in de Miljoenennota dat de jaarpremie in 2016 uitkomt op gemiddeld € 1.243. Met een premie van € 1.185 (2015: € 1.140) blijft DSW voor het vierde jaar op rij ver onder de verwachting van VWS. In de voorgaande tien jaar, waarin DSW ook steeds als eerste de premie bekendmaakte, is de premie van DSW richtinggevend gebleken voor alle andere zorgverzekeraars".

Hieronder nog de voor zorgconsumenten maar ook voor de DSW-concurrenten leerzame visie van DSW:

Ieder jaar stijgen de zorguitgaven door vergrijzing, nieuwe behandelingen, nieuwe dure geneesmiddelen en inflatie. Daarnaast leidt de overheveling van de wijkverpleging in 2015 van de AWBZ naar de Zorgverzekeringswet tot en met 2019 jaarlijks tot een verdere premiestijging. De overheid heeft namelijk besloten deze overheveling gepaard te laten gaan met een rijksbijdrage die in vijf jaar geheel wordt afgebouwd.

DSW verwacht dat de groei van de landelijke zorgkosten in 2016 lager zal uitvallen dan door VWS begroot, ondanks dat ook de minister van VWS uitgaat van een minder sterke groei dan in eerdere jaren. De te hoge raming van VWS maakt het voor DSW mede mogelijk de premie lager vast te stellen dan de verwachting van VWS.

VWS gaat ervan uit dat de zorgverzekeraars hun reserves met € 1.500 miljoen verlagen, dit komt voor alle zorgverzekeraars overeen met € 110 per premiebetaler. DSW acht het verantwoord de reserves met € 145 per premiebetaler af te bouwen.

DSW biedt van oudsher maar één polis (restitutiepolis) met dezelfde premie voor zowel individueel als collectief verzekerden. DSW vindt dat zorgverzekeraars ook met één polis voldoende mogelijkheden hebben om kosten niet te vergoeden als de zorg niet aan de wettelijke eisen van rechtmatigheid, doelmatigheid of gepast gebruik voldoet. Daarmee komt alleen kwalitatief goede zorg voor vergoeding in aanmerking zonder dat hiervoor de keuzevrijheid van zorgverlener via een natura- of budgetpolis beperkt hoeft te worden.


Volgens de website zorgwijzer.nl heeft DSW een marktaandeel van 3,1%. Vier grote verzekeraars hebben gezamenlijk 89%. De marktanalyse op de website:

Het Nederlandse zorgstelsel kent negen verschillende concerns, waar alle zorgverzekeraars onder vallen. De vier grootste concerns – Achmea, VGZ, CZ en Menzis – hebben gezamenlijk 89 procent van de markt op dit moment in handen. Dat percentage lag bij de invoering van de Zorgverzekeringswet (Zvw) in 2006 op 91 procent. De laatste jaren neemt het marktaandeel van Achmea en VGZ af, maar zijn desondanks nog steeds de grootste twee in Nederland met respectievelijk 31,2 en 24,7 procent marktaandeel. Zorgverzekeraar CZ daarentegen wint ieder jaar wel aan marktaandeel en blijft dit jaar steken op 20,5 procent.
Dit jaar hebben in totaal 1,1 miljoen Nederlanders (6,8 procent) gekozen voor een nieuwe zorgverzekering bij een andere risicodrager. 6,1 procent heeft gewisseld van verzekeraar binnen hetzelfde concern, bijvoorbeeld van Zilveren Kruis naar FBTO (beide Achmea).


Tekst persbericht DSW over premie 2016.Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.  

maandag 21 september 2015

Politie waarschuwt voor telecom-oplichting door +43 nummer ofwel Oostenrijks nummer

SCHIEDAM - De politie Schiedam waarschuwt voor oplichting via de telefoon. Dat doet de politie door aandacht te vragen voor een melding van de landelijke politie. Bij deze zogenoemde telecomoplichting wordt er gebeld met het volgende nummer: +4382090123258.

Zo te zien lijkt dat een Oostenrijks nummer. Bij gebeld worden door een Oostenrijks nummer gaan er niet direct alarmbellen rinkelen. Je denkt dan veelal aan een plezierige wintersport, waarbij eigenlijk alleen het betalen van de skipas aan het begin van de vakantie een minder momentje was. Maar laat die alarmbellen voortaan dus wél afgaan als er gebeld wordt met een nummer dat begint met 0043 ofwel +43.

De letterlijke waarschuwing van de politie: "Wordt u gebeld door het volgende buitenlandse telefoonnummer: +4382090123258? Neem dan niet op en bel dit nummer niet terug! Aan dit nummer zitten hele hoge kosten verbonden. De politie vraagt gedupeerden om aangifte te doen. Info? Bel 0900-8844. #‎telecomoplichting‬". 

Update: inmiddels zijn er verschillende reacties onder het artikel geplaatst. Het is raadzaam die opmerkingen door te lezen. Daaruit blijkt dat er variatie in het nummer is. Voor een lezer kwam de waarschuwing helaas te laat; bijna tweehonderd euro armer. Je vraagt je toch af, of telecomproviders daar preventief niet iets aan kunnen doen. Als je een telefoon met abonnement koopt, word je uitvoerig voorgelicht over de abonnementskosten. Belminuten, smsjes en databundel. Er wordt o.i. nooit bij verteld dat je door nummers gebeld kunt worden, die jou ongemerkt een rekening in de maag splitsen.


Heb je iets gehad aan dit artikel? Laat het ons weten op Facebook. We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.


Spieringshoek Open opnieuw prooi voor in ranking opstomende Yannick Verwater

Richard en Diana
TENNIS -  Het 'Spieringshoek Heineken Open' is, ondanks de regen en ondanks het feit dat de najaars tenniscompetitie reeds begonnen was, een sportief en qua ambiance geslaagd toernooi geworden. 462 deelnemers speelden in het totaal ruim driehonderd partijen. In de heren enkel 3 won, net als vorig jaar, Yannick Verwater. 

Voor het toernooi op Spieringshoek kon worden ingeschreven in de speelsterkten 2 tot en met 9. Dat leverde een fors aantal inschrijvingen op. "Met bijna vijfhonderd deelnemers en ondanks het regenachtige weer van de afgelopen week, waren we zondag keurig op tijd klaar. Om half zes waren alle finales gespeeld en de prijzen uitgedeeld", zegt parkexploitant en toernooiorganisator Richard van Werkhoven. Samen met zijn zus Diana Huyser heeft hij een tennisschool op park Spieringshoek, Tennisschool R & D. Zijn zus Diana vult aan: "Ook de feestavond was erg gezellig met onze huis dj Yuri Viroj met als special guest saxofoniste Susan Koek. In het finaleweekend hadden we ook nog perfect zonnig weer waardoor het super gezellig was. Helaas zaten we dit jaar met twee weekenden competitie tijdens ons toernooi. We zullen volgend najaar daarom iets gaan schuiven met onze toernooidatum". 

De finales in de hoogste speelsterkte ging bij de herenenkel tussen Yannick Verwater en Sander Compeer. De in Krimpen aan den IJssel wonende Yannick Verwater heeft gewonnen in twee sets: 6-2, 7-6. Daarmee prolongeerde de titelverdediger zijn titel van vorig jaar. Deze vijftienjarige linkshander is aan een stevige opmars bezig binnen de Nederlandse ranking. Begin van dit seizoen stond hij in de single op een 138ste plaats, begin september was hij reeds opgeklommen naar plek 76.

Bij de damesenkel 3 ging het tussen Gabriella Mujan, de nummer 80 in de landelijke ranking, en Annemarie van Assendelft. Mujan was de winnares van vorig jaar. Hier was het niet de titelverdedigster die de titel opnieuw mee naar huis kon nemen. Annemarie van Assendelft won in twee sets: 6-3, 6-4.


Volg ons ook op facebook en twitter en instagram 

zondag 20 september 2015

Doelman Henkt Tap alias 'De Kat' overleden

VOETBAL - Begin deze week is in zijn woonplaats Dordrecht op 82-jarige leeftijd doelman Henk Tap onverwacht overleden. De uit Schiedam afkomstige Tap verdedigde zowel het doel bij Hermes-DVS als bij SVV. Zijn grote sprongkracht leverde hem de bijnaam 'De Kat' op. Na zijn voetballoopbaan zou Henk Tap ook het hockeydoel verdedigen, in de veteranenteams van Souburgh.
Henk Tap laat twee dochters, Desiree en Mirjam, een zoon, René, en vier kleinkinderen achter. Het afscheid van Hendricus Tap heeft afgelopen vrijdag plaatsgevonden.


Deze actiefoto siert de rouwkaart
"Enkele weken geleden was hij een dag bij ons in  Putten om de historie van SVV en hemzelf te bewonderen. Hij was een spectaculaire keeper met de bijnaam 'De Kat'. Hij was doelman in een heel goed elftal met o.a. Jan van Schijndel, Henk Könemann, Herman Wink, Piet Romeijn en Gerrit van Pelt. Henk is voor velen van SVV een van de allerbeste keepers geweest in het betaalde voetbal", schrijft SVV-archivaris Koos Rost.
Een nostalgische foto-collage door oud-SVV-er Joop Molendijk geeft een impressie van de stijl van Henk Tap. 

"Henk maakte deel uit van de selectie van het eerste elftal dat in 1952 kampioen werd van de toenmalige Eerste Klasse. De laatste jaren was Henk een trouw bezoeker van de bijeenkomsten van de Club van Honderd. De oudere leden van Hermes-DVS hebben prachtige herinneringen aan een sterke sportman en een fijn clublid", zegt Hermes-DVS over de oud-doelman.

"Na een professionele carrière als voetbalkeeper stond hij uiteraard ook op de hockeygoal, in verschillende veteranen teams. En als fan, inspirator en ondersteuner langs de lijn bij alle drie zijn kinderen", aldus Souburgh.


Volg ons ook op facebook en twitter en instagram

Politie assisteert bevallende koe

SCHIEDAM - Dit weekeinde is de politie in actie gekomen nadat er een melding was binnengekomen dat er een gewonde bloedende koe in een weiland zou liggen. De koe bleek niet gewond, maar bleek bezig met een moeizame bevalling. Het kalfje heeft de bevalling niet overleefd, de koe heeft het overleefd.

De politie schrijft over deze niet alledaagse ondersteuning: "We kregen de melding dat er een gewonde koe in het weiland lag. Volgens de melder zou het een bloederige situatie zijn. Ter plaatse bleek de geboorte van een kalfje niet geheel vlekkeloos te verlopen. Het kalfje was deels al geboren. De inmiddels uitgeputte koe had niet meer de kracht om de bevalling zelfstandig af te maken. Collega's hebben het kalfje uit de koe getrokken en nog getracht te reanimeren. Dit mocht helaas niet meer baten. Moeder koe maakt het intussen weer goed". De boer kwam niet veel later ter plaatse en heeft meegeholpen. Helaas heeft het niet mogen baten om het kalfje te redden. 

De politie oogst op social media overwegend lof voor de actie. We lezen echter ook een negatieve reactie van iemand die zegt dat dit geen openbare orde of veiligheid betreft. "Bij verkeerd trekken kan het kalf juist overlijden; zoiets is aan de veearts ter beoordeling. Klinieken hebben 24 uur per dag artsen met veel ervaring klaar staan die alle gevaren en complicaties wel goed in kunnen schatten. Zij zijn binnen no-time ter plaatse en kennen vaak de achtergrond".  Er is ook iemand die kritisch is ten opzichte van de boer: "Jammer dat de boer zijn hoogdrachtige koe niet in de stal heeft gezet; dan had het misschien wel goed afgelopen". 

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.