zaterdag 14 mei 2016

HBSS stelt nacompetitie veilig. SVV wint. Verlies PPSC en Kethel Spaland

HBSS heeft uit tegen Vlotbrug gelijkgespeeld. Een 2-0 achterstand werd rechtgetrokken tot een 2-2 gelijkspel. Omdat ook Rockanje verloor, met 2-7 van Rhoon, en Poortugaal met 4-1 bij Victoria'04, is de stand voor de Schiedammers niet veranderd en kan het derde klasserschap behouden worden door middel van de nacompetitie.

Poortugaal en Rockanje eindigden in punten gelijk en moeten in een onderling tweeluik bepalen wie rechtstreeks degradeert en wie nacompetitie mag spelen.

De situatie voor HBSS is als volgt: de laagst geklasseerde strijders voor promotie uit 4f en 4g maken in twee onderlinge wedstrijden uit, wie vervolgens tegen HBSS uit mag komen. De club die dus de vierde klasser uitdager van derde klasse HBSS zal worden, zal die hogere klasse moeten verdienen door middel van een uit- en thuiswedstrijd tegen HBSS. Op het moment dat HBSS voor het eerst aantreedt voor de nacompetitie, heeft de tegenstander al twee wedstrijden binnen enkele dagen in de benen, met daarin ook de kans op blessures en gekleurde kaarten. "De tegenstander die wij zullen gaan ontmoeten speelt dus 3 wedstrijden in één week", aldus trainer Marvin Janssen, die zelf met een volledige selectie aantreedt, niet geplaagd door schorsingen of blessures.

HBSS had verdiend de wedstrijd uit tegen Vlotbrug te winnen. Voor de rust kregen de Schiedammers zo'n zes kansen. Vlotbrug zette daar aanvallend niet al te veel tegenover, maar wist nog voor de rust uit een hoekschop te scoren. Net na rust was het opnieuw raak. De bal viel wat ongelukkig op de hand van een HBSS-verdediger en ging op de stip: 2-0. Niet al te lang daarna zorgde Dennis Thienpondt uit een vrije trap voor de aansluiting: 2-1. Na een goede combinatie tekende Jessy Andrade de gelijkmaker aan. Leon Roozen kreeg kort voor tijd nog een goede mogelijkheid om de volle winst binnen te halen. Zijn stiftje raakte echter de paal. Marvin Janssen was gedurende de wedstrijd op de hoogte gehouden van de tussenstanden bij Poortugaal en Rockanje. "Hun nederlagen tekenden zich al vrij snel af. Ik moet toegeven, dat zit wel wat rustiger op de bank. Maar als je naar het aantal kansen keek, hadden we vandaag de zege verdiend. We hebben de afgelopen weken de nodige punten weten te pakken; dan ga je toch met een positieve flow de nacompetitie in", aldus Janssen.

Kethel Spaland heeft thuis een kansloze 0-3 nederlaag geleden tegen DCV, de oude ploeg van trainer Raymond Kraaijbeek. De ruststand was 0-0. "Eerste helft was nog moeilijk, maar in de tweede helft walsten we erover heen", was het commentaar van de bezoekende spelers, die in uitgelaten stemming het sportpark in Kethel verlieten. Zij gingen als periodekampioen terug naar Krimpen om hun eigen feest te vieren. In de kantine van Kethel Spaland was het Schiedamse feest, ondanks de nederlaag, al vol in gang. De thuisploeg werd op de laatste speeldag gepasseerd door Spirit, maar zag Soccer Boys verliezen. Uitsluitend als Soccer Boys had gewonnen en een doelpuntenverschil van 19 had weten goedmaken, had Kethel Spaland op een nacompetitieplek terechtgekomen. De ploeg was al officieus veilig, nu dus ook officieel.

In de vierde klasse E kon PPSC het thuis niet bolwerken tegen de periodekampioen Ariston: 1-3. Op Harga won SVV van DVC met 3-1.
zondag 8 mei 2016

PPSC in de extra tijd langs MSV'71: 1-2

VOETBAL - PPSC bleek uit in Maassluis tegen MSV'71 de langste adem te hebben en tot in de laatste minuut scherp te blijven. Nadat de gastheren een 0-1 Schiedamse voorsprong in de 61ste minuut hadden gelijk trokken, trokken de blauwhemden in de laatste minuut alsnog de volle winst naar zich toe: 1-2.

PPSC staat op de achtste plek in 4E, MSV'71 een plek lager. Het verschil in punten tussen beide ploegen is echter aanzienlijk: PPSC na de zege van zaterdag 34 punten, MSV'71 19 punten. Na de winterstop heeft PPSC zich tot een regelmatige puntenvergaarder ontwikkeld. Om ook de laatste wedstrijden ergens voor te blijven spelen, had de ploeg uit Thurlede zichzelf een doelstelling opgelegd: 10 punten uit de laatste 4 competitiewedstrijden halen. Wat dat betreft liggen de mannen van trainer Henk Salari prima op koers met 9 punten uit de laatste 3 partijen. Wat rest is de thuiswedstrijd komende zaterdag tegen Ariston'80, de nummer 2 die zaterdag JHR met 15-1 afstrafte. "Dat is een interessante uitdaging", zegt Henk Salari, "en we zullen er dus vol tegenaan gaan zaterdag, terwijl Ariston mogelijk al aan de nacompetitie denkt, blessures en kaarten wil vermijden. Kortom, die doelstelling van 10 punten is haalbaar, we gaan ook in die laatste pot 100% voor de winst."

"We hebben door blessures en zo nauwelijks twee wedstrijden achtereen in dezelfde opstelling kunnen spelen", aldus Salari, die verheugd is met de nog steeds doorzettende stijgende lijn van en positieve ontwikkelingen binnen de groep. "Een groep die denk ik komend seizoen ook grotendeels in stand zal blijven."

Het eerste doelpunt kwam tot stand nadat Laurens Vollaard vanaf de rechter flank, zowat vanaf de cornervlag, de bal goed voorzette. Stan de Bruijn kopte de bal tegendraads diagonaal hard in: 0-1. Lange tijd zag het er vervolgens niet naar uit dat de stand nog zou gaan veranderen, althans dat MSV'71 nog iets terug zou doen. In de 61ste minuut lukte dat de thuisclub echter toch: 1-1.

PPSC bleef tot aan het eind scherp en werd daarvoor op de valreep beloond. Invaller Eray Ercan, die terugkomt van een blessure, bracht in de eerste van de 3 minuten extra tijd met een mooi steekpass Laurens Vollaard in stelling. Die kapte zijn tegenstander uit en deed vervolgens het net bollen. Met de 90 al op het score bord, wijzigde de stand aldus in 1-2.

Maense wint van SVV

VOETBAL - SVV (za) heeft net over de grens van Schiedam, aan de Spaanseweg in Spangen, tegenstander Maense één helft goed kunnen bijhouden. Na een gelijke stand bij rust, 1-1, moesten de mannen van Oswin Ipcedencia hun meerdere erkennen in de tegenstander. Eindstand 7-1. Nu was dat niet de hoogste uitslag in deze afdeling 4E. De nummer 2 Ariston droogde de nummer 2 van onder, JHR, met liefst 15-1 af.

Door een eigen doelpunt van Christo Payan kwam SVV op een achterstand, maar nog voor rust hadden de roodgroenen de stand gelijkgestreken. Vanaf elf meter maakte Hein Esajas geen fout: 1-1.

De tweede helft werd grotendeels met tien tegen tien afgewikkeld. Bij Maense ging een speler voortijdig naar de kleedkamer met direct rood wegens het neerhalen van een tegenstander, bij SVV betekende tweemaal geel dat het een man moest inleveren, te weten David de Lanooi.

Maense wist meer raad met de geboden ruimte en liep aan de rand van de Horvathweg uit naar een verschil van zes doelpunten: 7-1.

Oswin Ipcedencia was in ieder geval tevreden over de eerste helft waarin het met 52 punten op de derde plaats genoteerde Maense goed tegenstand kon worden geboden.