De Schiedammer Online

donderdag 8 oktober 2015

Eigenlijk zou het altijd Coming-out day moeten zijn, want maak van je hart geen moordkuil

Gemeente tijdens persconferentie: kom met emancipatie ideeën
SCHIEDAM / EN NOG 44 GEMEENTEN - Op zondag 11 oktober is het de internationale 'Coming-Out Day'. Het is zo dat in allerlei landen, culturen, religies, sociale milieus niet geheel vrij van vooroordelen wordt aangekeken tegen homofilie. Sommige mensen kiezen er door de sociale druk die zij voelen voor, om niet uit te komen voor hun seksuele geaardheid.

Door via het vieren van 'Coming-Out Day' hierop aandacht te vestigen, helpt het sommigen om hun omgeving wél duidelijk te maken dat hun seksuele geaardheid anders is dan de sociale omgeving denkt. Ook draagt zo'n dag bij aan de acceptatie van al diegenen die een andere sociale geaardheid hebben dan mainstream en daaromtrent wel al duidelijk zijn.

Schiedam heeft in Nederland met nog enkele gemeenten een voortrekkers rol vervuld op het gebied van homo-emancipatie. Inmiddels is het aantal gemeenten waarbij de voor de acceptatie van  LHBT (Lesbisch/homo/biseksueel/transgender) symbolische vlag uitgaat op of rond Coming-Out Day tot 45 gegroeid, maar daarmee zijn de 'actieve emancipator-gemeenten' dus nog immer in de minderheid. Onze buurgemeenten Vlaardingen en Maassluis bijvoorbeeld, staan nog niet in het lijstje.

In Schiedam vinden de activiteiten op zaterdag 10 oktober plaats, te beginnen om elf uur in de ochtend met het hijsen van de regenboogvlag bij het standbeeld van Vrouwe Aleida bij de ruïne, daarna om twaalf uur bij het Land van Belofte het onthullen van het Regenboogzebrapad. Hier lees je meer over het programma. Of lees het persbericht erop na van de gemeenten.

Eind juli deed de gemeente Schiedam een oproep aan de burgers om met LHBT-emancipatie ideeën te komen. Daarvoor werd een persconferentie gegeven in bekendste homobar van Schiedam, Café Braniii aan de Singel.

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten