De Schiedammer Online

zondag 4 oktober 2015

SVDPW bijt van zich af bij Wateringse Veld Gona

Wolters: dit zijn leerzame wedstrijden
VOETBAL -  SVDPW toonde op bezoek bij Wateringse Veld Gona met de week bij te leren. Eenmaal op achterstand gekomen, toonden de Schiedammers na rust hun ware gezicht
en werd de eindstand ogenschijnlijk zonder moeite op 1-4 bepaald.

"Speel je in Den Haag", wist SVDPW-trainer Toon Wolters uit ervaring, "dan kun je strijd verwachten, en niet te weinig ook. Er hebben ook wat spelers een tikkie gehad, maar dat hoort erbij".

Nadat de gasten enkele 100% kansen hadden gemist scoorde Gona, volgens de aloude voetbalwet, wel in de 25e minuut aan de andere kant (1-0).  Tien minuten later zorgde Sandin Advic voor de snelle gelijkmaker.

In het tweede deel van de felle strijd wist 'DPW' de stevige tegenstanders steeds beter van zich af te schudden. Invaller Ilya Tiren, weer fit bevonden na zijn blessure, toonde weinig plankenkoorts en bracht de tussenstand  met twee heerlijke inzetten op 1-3. De thuisploeg, die volgens Toon Wolters nog slechts twee kansen lieten noteren, was groggy en het was Roy van Son die de knock-out uitdeelde (1-4).

Toon Wolters was na afloop een tevreden man, die zijn ploeg op een mooie 7e plek op de ranglijst weet. ,,Wedstrijden als deze zijn zeer leerzaam voor mijn ploeg. Het is een vrij nieuwe groep, met spelers die vorig seizoen nog in het 2e acteerden en jongens die uit de 3e en 4e klasse komen. Vandaag ben ik vooral te spreken over Stefan Oktober en Keessie Wolters, die 90 minuten bleven gaan. Daarmee wil ik zeker niet zeggen dat ik ontevreden ben over de rest.''