De Schiedammer Online

zaterdag 10 oktober 2015

Mario Stam hijst de regenboogvlag óók voor de interseksueel

Mario Stam zette de puntjes op de i
SCHIEDAM -  Wethouder Mario Stam heeft vanmorgen om kwart over elf de regenboogvlag gehesen, naast het Stadskantoor en de ruïne, tegenover het standbeeld van Vrouwe Aleida.

Dit in het kader van de internationale Coming-Out Day die dit jaar op een zondag valt, morgen 11 oktober. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor de emancipatie van homo's, lesbiënnes, biseksuelen en transgenders ofwel afgekort LHBT. Weliswaar is het in Schiedam goed gesteld met die emancipatie, vergeleken met andere delen van de wereld, maar toch blijft die aandacht nodig, aldus Stam in zijn toespraak.

Hij noemde als voorbeeld homoseksuele senioren die, als zij een verzorgingshuis in gaan, verkiezen om weer terug in de kast te gaan. Mario Stam voegde in zijn toespraak voorafgaand aan het hijsen van de vlag aan de afkorting LHBT nu ook een 'i'  toe, de i van interseksueel. "Ik heb met een aantal inwoners van onze stad kennisgemaakt het afgelopen jaar, die je niet precies met zo'n letter kunt aanduiden maar voor wie seksuele acceptatie en emancipatie toch zeer relevant is", zei Mario Stam desgevraagd tot de Schiedams-verslaggever.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten