De Schiedammer Online

zondag 4 oktober 2015

Excelsior'20 laat weer twee punten liggen

Overtreding: aanmerking op de tegenstander...
VOETBAL - Voor de tweede opeenvolgende keer kwam Excelsior'20 een gelijkspel overeen met de tegenstander. Na vorige week BZC/Zuiderpark zag nu Overmaas kans om de Schiedammers op 1-1 te houden.

Derdeklasser Excelsior'20, zo florissant begonnen met drie overwinningen op rij, weet nu dat niet iedere ploeg zich zal neerleggen bij de suprematie van Excelsior'20. De nog jonge ploeg ziet zich tegenover opponenten staan die de duels niet schuwen en niet schromen een 'koekie' uit te delen. Niet altijd kan techniek de uitkomst bieden en moet er fysiek enig initiatief getoond worden.

Een snelle goal leek de Thurlede-club het juiste zetje te geven. Na enkele goede mogelijkheden was het andermaal jonkie Cas Smulders die het goede voorbeeld gaf. Zijn vrije trap in de 10e minuut verdween diagonaal achter de vertwijfelde Overmaas-doelman (0-1).

Een kwartier later bewees Licendry Sambo over offensieve kwaliteiten te bezitten. Zijn actie besloot hij met een kiezelharde knal op de dwarsligger. Ook een schot van Bob van der Waal had een beter lot verdiend.

De tweede helft gaf een Excelsior'20 te zien dat zich nodeloos liet terugzakken. De gastheren begrepen dat de ontmoeting nog niet verloren was en kwamen steeds beter voor het vijandelijke doel. Lang leek Excelsior'20 stand te houden en met de kleinst mogelijke overwinning naar huis te gaan. Tot de fatale 90e minuut waarin doelman Nargün Aykut er niet goed uitzag en de 1-1 eindstand werd bepaald.

De Schiedamse ploeg van Gokhan Cayir staat nu op de derde plek met 11 punten uit 5 ontmoetingen.

door Ton de Leede

Deze hoge bal werd zondag wel goed verdedigd; uiteindelijk viel de gelijkmaker uit een niet goed weggewerkte voorzet