De Schiedammer Online

zondag 4 oktober 2015

SVV krijgt te weinig bij Pretoria

Van der Ven... meer verdiend
VOETBAL - SVV is zondag in de uitwedstrijd tegen Pretoria tegen een 2-0 nederlaag opgelopen. Een puntendeling zou een betere afspiegeling van de krachtsverhouding in dit duel in de vierde klasse zijn geweest.

In de eerste helft speelde SVV matig. Desondanks creëerden de Schiedammers zeker drie goede mogelijkheden. In de beginfase leverde een goede vrije situatie voor de goal geen doelpunt op en later had een goede kopbal ook een beter lot verdiend, maar nog doorslaggevender was dat het aan de noodrem trekken door Pretoria bij een doorgebroken SVV-speler niet met een rode kaart, zelfs niet met een gele kaart, maar slechts met een vrije trap werd afgedaan. Net voor rust scoorde Pretoria, dat het beter voetballende elftal was, de 1-0. Twee vrijstaande spelers wisten elkaar goed te vinden en effectief af te ronden. De dekking door SVV had beter gekund in die situatie. "En het is een vervelend moment om, zo net voor rust, op achterstand te komen", vond trainer Marcel van der Ven.

Voetballend was de tweede helft voor SVV. De beloning bleef echter uit, mede door de lat die Schiedams succes in de weg stond en twee gevallen waarbij in ieder geval de Schiedammers het ongeoorloofd gebruik van handen concludeerden. Wat extra focus op de scheidsrechter betekende, was het feit dat laatste man Scott Marcus met direct rood naar de kleedkamer kon toen hij een doorgebroken Pretoria-speler niet volgens de regels afstopte. Pretoria scoorde uit de toegekende vrije trap de 2-0. Dit laatste wapenfeit was in de blessuretijd en daarmee vooral interessant voor de statistieken. "Ik wil niet zeggen dat de scheidsrechter niet goed was; maar het muntje viel vandaag voor ons jammer genoeg steeds de verkeerde kant op. In de eerste helft was Pretoria gewoon de betere ploeg, maar in de tweede helft hebben wij ons goed herpakt. Een gelijk spel zou dan ook verdiend geweest zijn", aldus trainer Marcel van der Ven.

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.