De Schiedammer Online

dinsdag 24 november 2020

Bouw met de Bieb een vuurtoren in Minecraft

SCHIEDAM - Heb jij altijd al eens een vuurtoren willen bouwen in het online computerspel Minecraft, dan biedt de bibliotheek je een goede gelegenheid daartoe. Je kunt er bovendien een prijs mee verdienen.

In dit spel kan men in een uitgestrekt gebied kubusvormige objecten plaatsen op een rooster. Het spel genereert automatisch een omgeving met grondstoffen, tegenstanders, dieren, grot- en tunnelsystemen, bergformaties en meren. De speler heeft een eigen avatar, waarmee hij de omgeving actief kan aanpassen.

"De BiebBouwers Minecraftchallenge van de bibliotheek duikt in december in de wereld van vuurtorens en Bekende Nederlanders. Een rare combinatie? Nee hoor! BN’ers willen ook graag een unieke plek om te wonen en hoe tof is het om in een vuurtoren te wonen? Hoe zou de vuurtoren van Enzo Knol eruitzien? Of wat dacht je van Freek Vonk? Ben je tussen de 9 en 14 jaar doe dan mee!", zo schrijft de Bibliotheek Schiedam.

"Jullie kennen vast het prachtige boek 'Lampje' van Annet Schaap. Nou, de vuurtoren uit het boek is dus verkocht aan een Bekende Nederlander. Maar we weten niet wie! Wat we wel weten, is dat de vuurtoren van Lampje en Augustus wordt gesloopt en opnieuw voor deze BN'er wordt gebouwd. Als dat maar wat wordt… Aan de BiebBouwers nu de taak om een bijzondere vuurtoren te bouwen naar de wensen van een BN'er naar keuze. Hoe zou de vuurtoren van Enzo Knol eruitzien? Of wat dacht je van Freek Vonk? En dan moet ie ook nog eens écht branden en bewegen."

Doe je mee en ben je klaar met bouwen, stuur dan screenshots of een filmpje op van jouw bouwwerk naar BiebBouwers@probiblio.nl. Geef daarbij je naam, je leeftijd en je woonplaats door. Een jury van Minecraftexperts bekijkt alle inzendingen en kiest de mooiste uit. "De winnaar krijgt van ons een geweldig Minecraftbordspel en het prachtige boek Lampje van Annet Schaap cadeau", aldus de Bibliotheek Schiedam. 

Iedere maand organiseren de BiebBouwers van de bibliotheek een Minecraftchallenge. Je kunt hierin aan de slag gaan met een uitdagende bouwopdracht met steeds een ander thema én met je bouwwerk maak je kans op een prijs.

Kijk op www.debibliotheekschiedam.nl voor de challenge.

Bron foto bibliotheek, © ProBiblio

Geen opmerkingen:

Een reactie posten