De Schiedammer Online

maandag 23 november 2020

OuderenPartij wil voor de muziek uitlopend WijkKompleet terugfluiten

SCHIEDAM - Maarten Reuderink en Pascal van Kraaij van de OuderenPartij Schiedam (OPS) hebben schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W over het door de gemeente ingehuurde bureau WijkKompleet. Dat bureau informeert 'verenigingen van eigenaren' in Groenoord over het aansluiten van woningen op het warmtenet van Eneco. De gemeenteraad moet echter nog beslissen over het al dan niet 'van het gas gaan' in Groenoord. Dat is zacht gezegd onhandige communicatie door de gemeente, vindt de OPS. Je leest de raadsvragen integraal hieronder.


'Geacht college,

Het clubje WijkKompleet kondigt bij VVE’s in Groenoord als vaststaand feit aan dat alle gebouwen in Groenoord worden aangesloten op het warmtenet van Eneco. Alerte bewoners hebben ons daarvan op de hoogte gebracht. 

In de tweede zin wordt minimaal aangekondigd dat dit de bedoeling is van o.a. de Gemeente Schiedam. Daarna gaat men weer uit van het vaststaande feit dat dit daadwerkelijk gaat gebeuren en worden de gevolgen geschetst.

Bent u het met de OuderenPartij Schiedam eens dat deze vorm van communicatie voorafgaand aan de  beslissing van de raad tenminste als onhandig kan worden gekenschetst. Zeker als we dit afzetten tegen uw eigen ambitie op bladzijde 8 van uw eigen communicatieplan, namelijk: ‘Vertrouwen terugkrijgen in de gemeente, woningcorporatie, en andere instanties,’ of, ‘Gelijkwaardig gesprek, het gevoel dat er geluisterd wordt, serieus genomen worden.’ We kunnen ons namelijk niet voorstellen, dat u dat niet ook bij de VVE’s wil.

Bij eerdere onhandige communicatie / intimidatie door Woonplus nam dit college uiteraard zijn verantwoordelijkheid niet. 

Dit clubje wordt echter ingehuurd door de Gemeente Schiedam. Bent u bereid om na deze acte van onvermogen de overeenkomst  met dit clubje te herzien? 

Maarten Reuderink, Pascal van Kraaij'

Lees ook: Van het gas los in Groenoord is meer 'het college van god los'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten