De Schiedammer Online

dinsdag 24 november 2020

Vrijwilligers en gratis stapelbedden gezocht voor Kinderkamer-actie

SCHIEDAM - Volgende maand houdt Bliep in Schiedam een Kinderkamer-actie. Tien kinderkamers van kinderen die in armoede leven worden opgeknapt. Er zijn vrijwilligers nodig. Ook is er voor deze actie behoefte aan stapelbedden.


Ria Vermeulen doet op bewonersplatform Nextdoor de volgende oproep: "Ik ben Bliep-vrijwilliger. Nu hebben we de Kinderkamer-actie om kinderen  in Schiedam die in armoede leven een warm thuis te geven. We knappen vrijdag 18 en zaterdag 19 december tien woningen op. We zijn opzoek naar mannen en vrouwen die het leuk vinden om mee te helpen. Ook zijn we opzoek naar 'gratis' stapelbedden, omdat in deze woningen meerdere kinderen op één kamer slapen. Helpt u mee om 2020, een moeilijk jaar zeker voor deze kinderen, mooi en warm af te sluiten. Voor informatie kun je terecht op telefoonnummer: 010-2731011." 

Soesja Boode van de Kleine Ambassade: “We zoeken vrijwilligers met een flinke dosis daadkracht en kluservaring. Dit kunnen professionele vakmannen en -vrouwen zijn, maar als je veel ervaring hebt met verbouwingen ontmoeten we je ook graag. Met jouw hulp kunnen we namelijk nog meer betekenen voor deze kinderen en gezinnen.  

Elk kind verdient het om fijn op te groeien. Een eigen, fijne plek thuis, is daarvoor heel belangrijk. Helaas groeit in Schiedam een op de zes kinderen op in armoede. Het weinige geld dat er bij hen thuis is, moet aan andere belangrijke dingen worden uitgegeven, zoals huur of boodschappen. Het opknappen van het huis of het kopen van nieuwe meubels is voor deze mensen niet haalbaar. Laten we daar met elkaar iets aan doen en kinderen toch die fijne plek geven die ze zo hard nodig hebben!”  

Inmiddels hebben de eerste gesprekken met gezinnen plaatsgevonden. In overleg met ouders en kinderen wordt besproken wat er bij hen thuis gedaan kan worden. Bij de meeste gezinnen zijn een nieuw bed en matras, kasten of kinderkameraccessoires ook hard nodig. Mocht jij een bedrijf hebben en op het gebied van spullen een bijdrage kunnen en willen leveren, dan hoort Soesja dat ook graag. 

Hier vind je meer informatie over Bliep.

E-mail: post@dekleineambassade.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten