De Schiedammer Online

dinsdag 24 november 2020

Het Babyhuis heeft dagelijks te maken met vrouwen tegen wie geweld is gebruikt

SCHIEDAM - Jan Willem de Boer van JW TV sprak met directeur Annette Verwoerd (links) en medewerker primaire zorg Femke van Dam (rechts) van Het Babyhuis in Schiedam over de actie Orange the World, de wereldwijde actie die het geweld tegen vrouwen wil stoppen.

Morgen, woensdag 25 november, is de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Vanaf die dag tot 10 december, de Internationale Dag van de Rechten van de Mens, wordt 16 dagen lang wereldwijd actie gevoerd, ook in Nederland. Samen met ministeries, gemeenten, provincies en maatschappelijke organisaties waaronder Soroptimisten International wordt campagne gevoerd. 

In onze regio is Soroptimist Club Beneden Maas, met medewerking van de Stichting Kracht van Vrouwen Vlaardingen en Stichting J&S Projecten in Schiedam, de aanjager van deze actie. Verschillende gebouwen in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis zullen oranje worden verlicht. Dat geeft een mooi gezicht morgenavond, maar als je zo'n gebouw ziet en wellicht op de foto zet, besef dan dat de reden dat dit gebeurt minder fraai is. 

Het Babyhuis in Schiedam is een organisatie die dagelijks te maken heeft met vrouwen die het slachtoffer zijn van geweld, meer in het bijzonder, van zwangere vrouwen of jonge moeders. Er kan onder meer sprake zijn van vrouwen die seksueel zijn misbruikt, die in de prostitutie hebben gewerkt, die slachtoffer zijn van mensenhandel, die huiselijk geweld (fysiek en/of geestelijk) hebben meegemaakt.

In Het Babyhuis wil men er onder meer voor zorgen dat de vrouwen contacten durven verbreken, dat ze geestelijk sterker worden en minder beïnvloedbaar worden, dat ze zelfvertrouwen terugkrijgen, en voor de bevallen vrouwen dat ze gaan beseffen dat ze het goed doen met hun kindje.

Je kunt het interview door Jan Willem de Boer zien door op de afbeelding hieronder te klikken.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten