De Schiedammer Online

donderdag 26 november 2020

Dit is het kerstprogramma in de Grote Kerk


'Kunnen we met kerst naar de Grote Kerk?', zo stelt de PKN Grote Kerk Schiedam zich een vraag, die meteen daarop wordt beantwoord: "De afgelopen maanden heeft de Grote Kerk veel ervaring opgedaan met omdenken én online vieringen. Daarom laten we je graag weten wat er in deze moeilijke periode allemaal wél kan." Hieronder lees je het kerst-programma van deze geloofsgemeente. 



20 december 17:00 'Kerstzang bij kaarslicht' op lokale televisie
Op zondag 20 december wordt onze traditionele kerstzang live uitgezonden door SchieTV. Helaas kunnen we hierbij geen bezoekers verwelkomen. Burgemeester Lamers verzorgt de lezingen over het kerstverhaal en stadsdichter Yvette Neuschwanger zal een gedicht voordragen. De stadsorganist Arjen Leistra, een blazersensemble van de Rijnmondband en diverse solisten vullen de muzikale bijdragen in. Op de website https://pkngrotekerkschiedam.nl kun je ook het programma als livestream bekijken en het achteraf terugzien.

24 december vanaf 20:00 uur 'Kerstavond in de Grote Kerk'
Op kerstavond, donderdag 24 december, zal de Grote Kerk open zijn tussen 20:00 en 22:00 uur. Je kunt dan een levende kerststal komen bekijken, naar liederen kijken en luisteren van het kinderkoor en Vocalis St. Jan, een kaarsje aansteken, een wens in de wensboom hangen en een praatje maken met een van de gastheren en -vrouwen. Alles volgens de coronaregels; er mogen maximaal 30 bezoekers per kwartier binnen zijn, op 1,5 meter afstand van elkaar en het dragen van mondkapjes is verplicht. De kaarsen in de kroonluchters zullen branden. 

Kerstvieringen in de Grote Kerk
"Met drie kerstdiensten maken we de geboorte van het kindje Jezus weer levend", aldus de PKN. Er zijn maar 30 bezoekers per dienst welkom, die zich van tevoren moeten opgeven via de website https://pkngrotekerkschiedam.nl 
Alle kerstvieringen worden via een livestream op internet uitgezonden.  
 
Donderdag 24 december 19:00 uur Kinderkerstnacht
Tijdens de kinderkerstnacht spelen kinderen de musical “Het beste nieuws” waarin ook het kerstverhaal uitgebeeld zal worden. Dit jaar wordt het extra bijzonder omdat veel onderdelen al eerder worden opgenomen op allerlei locaties in de kerk.
24 december 19:00 uur via livestream en max. 30 genodigde bezoekers

Donderdag 24 december 22:00 uur Kerstnachtdienst
In deze kerstnachtdienst zal dominee Willem van der Vegt voorgaan. De muzikale medewerking wordt verzorgd door Vocalis St. Jan onder leiding van Arjen Leistra.
De bijdrage door het koor wordt vooraf opgenomen en in de dienst en livestream verwerkt.
24 december 22:00 uur via livestream en max. 30 aangemelde bezoekers

Vrijdag 25 december Kerstdienst 
In deze viering op eerste kerstdag zal dominee Renske Oldenboom voorgaan. In deze dienst wordt muzikale medewerking verleend door een zanggroep o.l.v. Arjen Leistra
25 december 10:00 uur via livestream en max. 30 aangemelde bezoekers

"We zullen het samenzijn en samen zingen enorm gaan missen, maar hopen een klein beetje kerstgevoel bij u thuis te kunnen brengen, door alle livestreams die u online kunt bijwonen", aldus de PKN.

E-mail: info@pkngrotekerkschiedam.nl
Website: https://pkngrotekerkschiedam.nl
Facebook: https://www.facebook.com/pkngrotekerkschiedam 

Foto: dit jaar helaas géén volle kerk (bron foto PKN Grote Kerk Schiedam)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten