maandag 24 augustus 2015

Excelsior verliest maar eindigt als eerste van rechterrijtje; Hermes wint laatste wedstrijd

CRICKET - In de topklasse heeft Hermes-DVS de laatste wedstrijd van het seizoen - thuis tegen HBS - gewonnen. Excelsior'20 sloot het seizoen eveneens thuis af, maar moest in VRA ditmaal de meerdere erkennen.

HBS, dat hopeloos onderaan bungelt met slechts twee punten uit het hele seizoen en al gedegradeerd is, won de toss en startte aan bat. De Hagenaars konden de slechte smaak die ze aan dit seizoen zullen overhouden niet wegpoetsen. Al in de twintigste over viel het laatste HBS-wicket op een schamel totaal van 61 runs. Davi van Slobbe was op dreef als bowler, met klinkende cijfers tot gevolg van vier wickets voor tien runs. Hermes-DVS passeerde het Haagse totaal in de 22ste over, waarbij er slechts vier Schiedamse wickets ten prooi waren gevallen aan de HBS-aanval.

Excelsior'20 won de toss en startte aan bat. Alleen captain Tom Heggelman kwam boven de 20 runs. Toen de thuisploeg na twee uur en dertig minuten voor 104 runs all out was, stond hij nog steeds aan het wicket: 25 runs not out. Bij VRA kwam de runproductie wat beter op gang. Raja (40) en Szwarczynski (23 niet uit) leverden een flinke bijdrage aan het totaal. Na eveneens twee uur en dertig minuten batten passeerden de Amstelveners het Schiedamse totaal: 107 voor 8. Aan de kant van de aanval van de thuisploeg deed Joost Kroesen van zich spreken, met een bowlingcijfer van 3 wickets voor slechts 13 runs. Dat in combinatie met 19 runs aan bat, maakten van Joost Kroesen de man van de wedstrijd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten