De Schiedammer Online

woensdag 26 augustus 2015

Terugblik op teleurstellend seizoen Hermes-cricket

CRICKET - Hermes-DVS heeft de laatste twee wedstrijden in de degradatie play-offs weten te winnen. Vorige week werd gewonnen van VRA uit Amsterdam en afgelopen zondag werd het seizoen afgesloten met een thuisoverwinning op degradant HBS uit den Haag. Een terugblik op deze laatste twee wedstrijden en enkele gevolgtrekkingen over de gehele competitie voor de blauwhemden door onze Hermes-DVS-volger.

In Amsterdam werd na een verloren toss eerst gebat. Er werd sloom gestart waarbij Nick Statham (11) en Harro Seelaar (15) de dubbele cijfers behaalden. De versnelling werd ingezet door Kruger van Wijk (70) en Bart Schilperoord (44) en een score van boven de 200 leek voor handen, maar door een collaps kwam Hermes DVS niet verder dan 168 all out. Turmaine pakte voor VRA 5 wickets.
In het veld ging het zeer goed voor de blauw-witten waarbij er regelmatig wickets vielen. Ook VRA had een collaps waarbij de laatste 6 wickets voor slechts 20 runs werden gepakt en zij 96 all out waren. Sebastiaan Braat en Maninder Singh pakten ieder 3 wickets en er was ook een wicket voor  de 15-jarige debutant Olivier Elenbaas.

Afgelopen zondag werd in de laatste wedstrijd thuis tegen HBS opnieuw de toss verloren door aanvoerder Stephan Myburgh en besloot HBS eerst te batten. Zeer triest was het dat HBS, net als de week ervoor tegen Excelsior ’20, met 9 man op kwam dagen. Hermes DVS gaf weinig cadeau en al snel stonden de 9 HBS’ers aan de kant voor het verlies van 62 runs waarbij het Davi van Slobbe was die met vier wickets het meest succesvol was aan Hermes-zijde. Battend was de start dramatisch waarbij er na 1 run al wickets waren gevallen. De jongelingen Mudassir Choudhury(20) en Bahir Momand (20) zorgden er geduldig voor dat de zege vakkundig werd binnengehaald. Uiteindelijk werd het totaal voor het verlies van 4 wickets gepasseerd.

Uiteindelijk is Hermes 7de geworden waarbij ze alleen HBS onder zich hebben gelaten. Een teleurstellend seizoen voor de Harga-bewoners, waarbij halverwege het seizoen een plek bij de top vier nog mogelijk was. Echter tegen de top-vier teams werd slechts 1 punt bepaald, hetgeen meteen aan geeft dat er toch een duidelijk kwaliteitsverschil was met deze teams. Komend seizoen zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden om weer een belangrijkere rol te gaan spelen binnen de Topklasse.

Komende twee weekenden zullen Dosti-United CC en titelverdediger Quick Haag uit gaan maken wie kampioen van Nederland zal worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten