zondag 6 maart 2016

SVV wint verdiend bij Victoria maar niet zonder slag of stoot: 0-2.

(foto door Ton Brökling)
door Jan SchrijverVOETBAL - SVV heeft het zichzelf in Vlaardingen tegen Victoria'04 onnodig moeilijk gemaakt. Door in de eerste helft een strafschop te missen, hadden de Schiedammers bij rust niet ruimer afstand genomen dan de 0-1 die Jorden Scherpenzeel had aangetekend. In de tweede helft gooide de thuisploeg het ontzag voor de roodgroenen van zich af en bood met alle kracht en strijdlust tegenwicht aan het voetballend betere SVV. Pas in het tweede deel van de tweede helft kon SVV, door opnieuw Jorden Scherpenzeel, definitief afstand nemen en met een 0-2 eindstand de verdiende drie punten in de tas stoppen.


De wedstrijd werd niet op het gezellige hoofdveld van Victoria'04 gespeeld, maar op het kunstgrasveld. Nu was dat in het voordeel van de technisch sterkere equipe, en dat is met de komst van de SVDPW-spelers zonder enige twijfel het team van SVV. In de thuiswedstrijd ging men op Harga nog met 0-2 onderuit, waarbij Victoria'04 de ploeg was die met een 0-1 voorsprong thee mocht gaan drinken. De rollen waren vandaag dus omgedraaid. SVV voetbalde vooral in de eerste helft heel verdienstelijk. Na een minuut of twintig werd dat beloond. Jorden Scherpenzeel liet een vurig schot van zijn pantoffel afkomen, maar de lat stond vooralsnog succes in de weg. De terugspringende bal kwam uiteindelijk op de flank terecht, werd weer in de doelmond gebracht, waar Scherpenzeel nog niet weg was. Hij reageerde het scherpst op de in een kluts gekomen bal en tikte de 0-1 in. SVV bleef aandringen, Victoria'04 zette daar bar weinig tegenover. Na een half uur nam Yoran van Zon vanaf de rechter hoek van de 16 de bal op de slof, maar zijn fraai ingeschoten draaiende bal ging voor SVV langs de verkeerde kant van de paal.

Scheffers zal Sencer afstoppen ten koste van strafschop
Tien minuten voor rust was het wel raak. Een vanaf een meter of dertig hoog ingebrachte bal, werd door Yannick Koorengevel met de bovenkant van de kruin verlengd en daarmee onhoudbaar langs de Vlaardingse doelman gewerkt. Assistent scheidsrechter Dreuning zat er geheel naast met zijn vlagsignaal, dat echter werd overgenomen door arbiter Afalah. Het geheide doelpunt werd afgekeurd. Enkele minuten voor rust dan een 'niet te missen' kans op een betere ruststand. Aanvoerder Ügür Sencer dribbelde behendig door een vol Vlaardings strafschopgebied, maar doelman Jeffrey Scheffers voelde weinig voor een ongehinderde doortocht. Een overtreding betekende de elfmetertrap en geel voor de keeper. Op de ingeschoten strafschop reageerde hij alert, al kun je evengoed zeggen dat Roy van Zon de bal niet overtuigend inschoot. Nog voor de rust aanbrak, slaagde de thuisploeg er onverwacht in een wapenfeit te laten noteren. Een verdwaalde aanval met een evenzo verdwaald afstandsschot zeilde maar anderhalve meter naast de kruising.

Drukte op het middenveld (foto door Ton Brökling)
De thee deed de thuisploeg wonderen. Manmoedig werd het duel opgezocht en om elke meter kunstsprieten werd in het tweede bedrijf door de Vlaardingers gevochten. We zullen nooit weten of het de ginseng-gember-kruidenthee was dan wel de motiverende woorden van trainer Marcel van Hattem dan wel de omzettingen, maar er stond een 'andere' thuisploeg. "En wij gingen mee in hun vechtvoetbal", zei SVV-trainer Toon Wolters na afloop. "Ze moeten nog leren dat niet te doen, maar - als de tegenstander het over een andere boeg gooit, wat natuurlijk begrijpelijk is - toch gewoon te blijven doen waar je zelf goed in bent, rustig blijven aan de bal. Als je dat niet doet, kun je zoals vandaag, ondanks dat je voetballend de betere ploeg bent, zenuwachtige situaties krijgen. Er zaten wat slordigheidjes in ons spel."  Doelman Serhan Tenekecioglu liet zien, ook na een voor hem zowat 'vrije' eerste helft, toch goed geconcentreerd te zijn, door een laag hard schot uit de voor hem rechter benedenhoek te boksen.

Na wat tactische ingrepen van Wolters kwam er meer rust in het spel, zonder dat het tot veel kansen leidde. Ongeveer een kwartier voor tijd zorgde Jorden Scherpenzeel voor opluchting bij de Schiedammers. Net buiten de 16, midden voor het doel, nam hij een bal aan en maakte een succesvolle passeerbeweging, waarna hij niet aarzelde en inschoot. Doelman Scheffers raakte de bal nog wel maar kon de 0-2 niet voorkomen. Victoria'04 slaagde er in het restant niet meer in de aansluiting te verzorgen, want een flitsende reactie van Tenekecioglu met zijn been op een inzet van dichtbij van invaller Aron Mellink hield het 'clean sheet' voor de roodgroenen in tact.

Toon Wolters: "De tegenstanders zien ons inmiddels als 'de te kloppen ploeg', dat voel je wel. En voor de buitenwereld zijn we de gedoodverfde kandidaat voor de derde periode. Natuurlijk spelen we erom mee, ik ga me wat dat betreft niet verstoppen. Maar het is echt niet vanzelfsprekend, we zijn echt niet het enige team dat daarvoor mee gaat strijden. De jongens kunnen uiteraard toch wat druk gaan voelen; het is de kunst je er zo goed mogelijk voor af te sluiten; ze moeten vooral plezier blijven houden in het voetballen."Basisopstellingen:

Victoria'04: Jeffrey Scheffers, Boyd van der Leeden, Maikel Kortland, Robert Roest, Mike van Hattem, Ruben Rossel, Koen van Schie, Stefan Voogt, Richard Kruisinga, Kevin de Jong, Rafaelito Bonifacio.

Gemiste strafschop in beeld


SVV: Serhan Tenekecioglu, Jay van Ommeren, Yannick Koorengevel, Elvin Ramos, Chesney van Keimpema, Ügür Sencer, Yoran van Zon, Keessie Wolters, Jorden Scherpenzeel, Michael Vogelezang, Roy van Zon.

Geel: was er voor Scheffers en Kruisinga van Victoria'04, en voor Elvin Ramos, Chesney van Keimpema, Ügür Sencer en Jorden Scherpenzeel van SVV.


We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.


Scherpenzeel legt aan voor de 0-2


Geen opmerkingen:

Een reactie posten