zondag 6 maart 2016

Hermes-DVS temt Blijdorp met gemak: 1-3


door Ton de Leede

VOETBAL - De voetballers van Hermes DVS wisten Blijdorp, na een 1-1 ruststand, in de tweede helft naar een keurige 1-3 nederlaag te spelen. Zonder dat er echt heftige dingen gebeurden binnen de lijnen liepen de gastheren tegen vier en de gasten tegen drie gele kaarten aan.Nog schuddebuikend van het lachen betraden de spelers van Hermes-DVS het kunstgrasveld. Het trainersduo van de blauwwitten, Jan van der Hurk en Jerry Visser, had in de laatste bespreking aangegeven dat bij Blijdorp Cheetah in de spits en Giraf op de vleugel stond. En het tweetal gaf tevens aan dat Blijdorp een dierentuin is en dat van een voetbalclub geen sprake kon zijn.

Begeesterd begonnen de Schiedammers aan de partij en al gauw werd een voorsprong genomen. Isie van der Tuijn bracht de terechte 0-1 in de boeken. Helaas kon Hermes het goede spel niet volhouden waardoor de thuisploeg kon egaliseren. Hermes-doelman Quinten Horn vloerde een doorgebroken speler (geel) en de referee gaf een uitgestelde strafschop door eerst te kijken of Blijdorp voordeel had. De kalktrap werd vakkundig verzilverd: 1-1.

Hermes schroefde na de thee het tempo aanzienlijk op, gaf weinig meer weg en baande zich zodoende een weg naar de vijandelijke doelmond. Met een lekkere kopbal bracht goalgetter Sebastiaan Kerkhof de stand op 1-2 en Stefan Dijkshoorn zorgde voor de meer dan verdiende 1-3.

Onnodig kregen naast Quinten Horn ook Sebastiaan Braat en Sebastiaan Kerkhof een geel plakje.
Thuis wist Hermes-DVS tegen dezelfde tegenstander slechts een 3-3 gelijkspel uit het vuur te halen, dankzij een late aansluiter en een nog latere gelijkmaker (zie foto boven) in een sensationeel verlopen duel.We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.


.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten