De Schiedammer Online

zondag 6 december 2015

Diefstal Hermes-DVS-middenstip; punten door Excelsior'20 niet gestolen maar verdiend; volgende derby op Harga tegen Kethel Spaland lichtwedstrijd

Hermes-DVS-poort...
VOETBAL/SCHIEDAM - Een man met vieze handen van de aarde, maar met een brede grijns op het gezicht. Gisteravond in een café in het centrum van Schiedam. Grote hilariteit bij de aanwezigen, toen de man zijn trofee op de bar legde. De middenstip van het hoofdveld van Hermes-DVS. Gestolen dus. Met zijn kompanen in het donker op Harga. Waarschijnlijk dezelfden als die in de toegangspoort van Hermes-DVS de naam van hun club kalkten.


door Jan Schrijver







Welke Coen vroeg men zich af? Bosman
En die een dijkje op het veld met een kreet voorzagen, (naam van speler die van Hermes-DVS naar Excelsior'20 is overgestapt, Coen Borsboom, en die daar in het 2e speelt) waarop de harde kern van de zwartwitten vanmiddag te vinden was. Ze stalen een middenstip, maar brachten kalk en stemming terug, zullen we maar zeggen. Bij Hermes-DVS konden ze er wel de humor van inzien en waren ze blij met de volle kantine, waar een dj voor nog meer sfeer zorgde. Een kantine die zo vol was dat de weg naar de tap geen gemakkelijke was. Bij het nieuwe complex dat Hermes-DVS over enige jaren elders in Harga zal gaan bouwen - dat lijkt geen gewaagde voorspelling als je ziet hoe voortvarend er momenteel werk gemaakt wordt van het bouwrijp maken voor de woningbouw in Harga - zullen nieuwe inzichten inzake het afstemmen van horeca en hoofdveld zeker worden meegenomen. De middenstip gestolen dus, maar dat kon je van de punten niet zeggen. Die verdienden de zwartwitten vandaag.

Op de 1-4 nederlaag viel niets af te dingen door de thuisploeg en dat deden ze dan ook niet. Er waren gedachten geweest om van deze met ongeveer 500 toeschouwers prima bezochte derby een zaterdagavond lichtwedstrijd te maken. Edoch, gisteren was het pakjesavond. Voor de volgende derby op Harga, op 13 maart tegen Kethel Spaland, wordt het zeker weer in overweging genomen om er een zaterdagavond lichtwedstrijd van te maken.

Lees straks op deze stadsblog het wedstrijdverslag door Ton de Leede.

Een volle bak bij de club uit 1884 (foto Joep Schrijver)

De 'harde kern' van Excelsior'20 wordt na afloop bedankt (foto Joep Schrijver)


Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.   


Geen opmerkingen:

Een reactie posten