SVDPW verliest nipt (2 - 3) van de nummer 2 IFC

Wolters had graag 5 minuten door willen spelen

Tenekecioglu moest al snel naar het net door een strafschop
door Paul de Roos

VOETBAL/SCHIEDAM - SVDPW begon desastreus aan de wedstrijd tegen IFC, in de 5e minuut al zette Stephan October te laat een tackle in op Danny Slingerland en de scheidsrechter kon niet anders dan naar de stip wijzen. De strafschop werd onberispelijk binnen geschoten door Youri Rombouts en zo was het al snel 0 - 1. Het werd nog vervelender voor SVDPW want na zes minuten spelen, is het IFC aanvoerder Danny Slingerland die op doel schiet en weer is het Youri Rombout die de bal verlengt tot 0 - 2.

Het enige dat SVDPW nu te doen stond was de mouwen opstropen en keihard werken om de vroeg opgelopen achterstand ongedaan te maken. Hard werken deed men zeker, maar met de stand van 0 - 2 op het bord was het IFC dat het wedstrijdbeeld bepaalde. Spelend vanuit een prima organisatie en met de nodige ervaring in de ploeg werd SVDPW onder druk gezet door IFC. Vlotte snel lopende combinaties met veel beweging en spitsen die steeds prima werden gevonden, zorgden ervoor dat SVDPW steeds verder achteruit moest. Trainer Toon Wolters moest alle zeilen bijzetten om coachend zijn ploeg weer op de rails te krijgen. In de 18e minuut legt Yannick Koorengevel ongelukkig de bal klaar voor IFC spits Rombout, maar gelukkig kan Eyup Tenekecioglu nog redden. In de 23e minuut levert knullig balverlies op het middenveld van SVDPW weer een kans op voor IFC en weer is het de keeper die redding brengt. De hoekschop die hieruit volgt wordt bij de 2e paal geblokt na een kopbal van Frits Paap. De weer daarop volgende hoekschop werd eveneens door Frits Paap voorlangs geschoten. Zo kreeg IFC de nodige kansen in een fase waar SVDPW nog geen echte kans gekregen had.

De 1e kans kwam in de 26e minuut toen Casey van Os vanaf rechts voortrok en Yannick Koorengevel jammerlijk over de bal heen schoot. Als even later wederom knullig balverlies van SVDPW weer een counter voor IFC oplevert, heeft IFC het echt aan zichzelf te wijten dat het nog 0 - 2 is. In de 39e minuut is een ongelukkig blok van Yannick Koorengevel op de snelle Brian Leons de aanleiding voor een 2e strafschop. Gelukkig voor heel SVDPW heeft Yuri Rombouts geen trek in een hattrick en ziet zijn inzet via de lat weer terug het veld in gaan. De rust wordt bereikt met een 0 - 2 stand.

Die rust is goed gebruikt door SVDPW want hoewel er nog geen overwicht is en IFC goed georganiseerd blijft spelen, staat het bij SVDPW net allemaal even iets beter, de ruimtes worden wat kleiner en de dekking wordt beter opgepakt. Helaas komt IFC in de 59e minuut toch op 0 - 3, een prima steekballetje van Ufuk Akkanoglu die Brian Leons in stelling brengt en zijn inzet is teveel voor keeper Eyup Tenekecioglu. In de 64e minuut wordt de ongelukkig spelende Ugur Sencer naar de kant gehaald voor Kevin Varela Perreira waardoor Sandin Avdic doorschuift naar het middenveld. In de 71e minuut wordt Brian Leons uitstekend gelanceerd door Yuri Rombouts maar een op een is het weer Eyup Tenekecioglu die redt. Gaandeweg de wedstrijd is het SVDPW dat steeds verder naar voren kan voetballen. Uit een vrije trap waar een kleine scrimmage uit ontstaat valt de bal voor de voeten van Yannick Koorengevel die in de verre hoek beheerst binnenschiet, 1 - 3 en SVDPW voelt dat er misschien wel meer inzit.

De moegestreden Erik Santos Oliveira wordt vervangen door Yoran van Zon en SVDPW zet nog een keer aan, alhoewel IFC steeds verder naar achteren wordt gedrongen, blijven zij toch gevaarlijk. Als in de 90e minuut een vrije trap door Ismail Adsalmis schitterend wordt binnengeschoten, krijgen we toch nog een spannende slotfase. Helaas zit er niet meer in. Als Kevin Varela Perreira nog eenmaal zijn mega verre inworp loslaat, besluit de prima leidende scheidsrechter Schul een einde aan de wedstrijd te fluiten. Zo verliest SVDPW wederom een thuiswedstrijd, zij het nipt, van een goede tegenstander.

Toon Wolters was duidelijk in zijn commentaar, "ik geef voor de wedstrijd heel duidelijk aan wat ze moeten doen, er worden afspraken gemaakt hoe we hun middenvelders moeten bespelen, maar de afspraken werden niet goed nagekomen. Tijdens de wedstrijd en in de rust heb ik dat nog een keer heel duidelijk aangegeven en daarna zijn we redelijk gelijkwaardig geweest", waarbij hij wel eerlijk is om aan te geven dat IFC gewoon een goede ploeg is. "Ik vond het wel jammer dat de wedstrijd niet nog vijf minuten langer duurt anders pakken we misschien nog een puntje van een goede ploeg.
SVDPW heeft in elk geval voor elke meter geknokt en de spelers zijn steeds doorgegaan in hun ijver, daarom ben ik ook echt trots op deze gasten en kan je ze niet echt verwijten maken", aldus Toon Wolters. Met een dj en zanger Bob in de goed bezette en altijd gezellige kantine van SVDPW bleef het ondanks de nederlaag nog lang gezellig.