vrijdag 18 maart 2016

Coöp gaat maandagavond open

SCHIEDAM -  Aanstaande maandagavond 21 maart wordt aan de 's-Gravelandseweg 606 de nieuwe vestiging van de Coöp geopend. Dan vindt de feestelijke officiële opening plaats en gaat de supermarkt, met een winkelvloeroppervlakte van 850 vierkante meter en met bijna tienduizend artikelen in het assortiment, open voor het winkelend publiek. De eerste 500 klanten krijgen bij besteding van vijftien euro een bos rozen cadeau.

Aan de 's-Gravelandseweg 606 sloot 9 januari jl. een ALDI-vestiging na bijna 43 jaar haar deuren. De toen reeds leegstaande winkel op de hoek is erbij getrokken, alsook de ruimte die ALDI als kantoorruimte gebruikte. Daardoor is een veel ruimere winkel ontstaan, die werkgelegenheid zal gaan bieden aan 25 à 30 medewerkers. Er zijn nog enkele vacatures, waarbij er vooral behoefte is aan medewerkers die (ook) in de avonduren willen werken. De nieuwe Coöp is een winkel in eigen beheer van de supermarktketen. In Schiedam is reeds een Coöp-vestiging, aan de Mesdaglaan. Deze is kleiner, een zogenoemde 'compact-Coöp', en wordt gerund door een franchisenemer.

De nieuwe Coöp heeft A-, B-, en C-merken in het assortiment en biedt daarmee ook artikelen in het lagere prijssegment. "De Coöp heeft nog wellicht de naam een prijzige supermarkt te zijn. Dat is echter niet het geval. Ik durf te stellen dat ons gemiddelde prijspeil onder dat van AH ligt. En met de artikelen in het C-segment kunnen we de concurrentie aan met winkels als de Lidl", zegt supermarktmanager Monique van der Voort (40). "Maar het gaat niet alleen om scherpe prijzen. In onze winkel gaan we ook brood zelf afbakken. Ook is er een echte slagersafdeling, met vaste gezichten zoals slagerijmedewerkster Daniëlle van Eden en slager Louis."

De ongunstige parkeermogelijkheden (betaald) rond de 's-Gravelandseweg zal de vestiging van de ALDI ongetwijfeld parten hebben gespeeld. De Coöp-vestiging die daar maandag haar deuren opent, gaat de klanten parkeerkosten vergoeden. Bij besteding van 15 euro krijgt de klant een vergoeding van 45 cent en bij besteding van 30 euro van 90 cent. Dat zal ongeveer genoeg zijn om de parkeerkosten te dekken, hetgeen uiteraard afhankelijk zal zijn van het tempo waarin een klant gewoon is zijn of haar boodschappen te doen.

We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten