zaterdag 5 maart 2016

Gelijkwaardig HBSS geeft punten weg aan Rozenburg: 1-4

,,Wordt het 3-3,'' concludeert Janssen, ,,dan is dat gewoon terecht.''Het was vandaag Oranje tegen OranjeGeel
door Ton de Leede


VOETBAL - Aan het eind van de partij tussen HBSS en Rozenburg stond de afgetekende 1-4 eindstand op het elektronische scorebord. Zo op het oog een gemakkelijke zege voor de Rozenburgers. De bezoekers van deze strijd in de derde klasse D weten echter beter. HBSS was geen haar minder dan de opponent, kreeg ook genoeg kansen, maar dolf niet voor het eerst dit seizoen door persoonlijke fouten het onderspit.

'Houd Braaf Stand Schiedam' kent niet het meest fortuinlijke voetbaljaar uit zijn historie. Dieptepunt vormde de onverkwikkelijke taferelen in de thuiswedstrijd tegen Rockanje. De Schiedamse derdeklasser hangt nog altijd een voorwaardelijke straf van twee jaar boven het hoofd mocht iets dergelijks opnieuw voorvallen. Onwillekeurig acteren de spelers van de Harga-ploeg met de handrem erop. Het wordt door HBSS, en ook zeker niet door trainer Marvin Janssen als excuus opgevoerd, maar de grootste leek langs de afrastering ziet dat elk duel met de nodige schroom wordt aangegaan.

Tegenstanders, met of zonder opzet, lijken harder te schreeuwen bij een overtreding en eerder om een gele of rode kaart te vragen. Het is een gegeven waarmee de HBSS-oefenmeester tracht te 'dealen', maar het kost zijn ploeg bijna wekelijks punten.

De schrik was afgelopen dinsdagavond extreem groot bij 'tout' HBSS toen de scheidsrechter het nodig achtte de partij tussen Zwarte Pijl en HBSS stil te leggen bij een 1-1 stand. Het duel om de Rijnmond-cup werd na de afkoelingsperiode hervat en de thuisploeg liep bijna ongehinderd naar een 5-1 zege. ,,Mijn spelers waren helemaal van de leg, ,,vertelde Marvin Janssen, ,,omdat ze ontzettend waren geschrokken. Na de hervatting raakten mijn spelers geen knikker meer. De schrik zit er nog altijd in en gaat volgens mij nog lang niet over.''

Leon Roozen prikte de bal op de paal
HBSS, de nummer 11 van de ranglijst, begon voor de verandering scherp aan het treffen met de als zevende genoteerde Rozenburgers. Een snelle goal bleef uit en zoals altijd valt het doelpunt aan de andere kant. Middenvelder Rik van der Vorst speelde tegenstander Lennart Quak aan, die een vrije doorgang had en makkelijk de 0-1 scoorde. Leon Roozen, zo langzamerhand lopend op zijn laatste benen, had even de kans op de gelijkmaker maar de klutsende bal raakte de keeper en de paal maar ging niet over de doellijn (zie ook deze foto).

Rond het halfuur kwam Rozenburg zelfs op 0-2 door Onur Can Zaif. Dennis Thienpondt zorgde in zijn tweede wedstrijd voor zijn tweede doelpunt: 1-2, tevens de ruststand.

Na het theedrinken veranderde aan het spelbeeld helemaal niets. Beide ploegen bleven jagen op een volgend doelpunt en beide doelmannen moesten voortdurend op hun qui vive zijn. Rozenburg had net wat meer lef en dueldurf waardoor een afgetekende 1-4 op het bord kwam. Lennart Quak, met zijn tweede doelpunt, en Floris van den Heuvel schoten hun ploeg naar de afgetekende 1-4.

,,Zoals het er nu uitziet,'' aldus Marvin Janssen, ,,komen we niet onder de na-competitie uit. Veilig spelen gaat ons echt niet meer lukken. Hoewel ik geen exceptionele spelers heb, zijn ze goed genoeg om in de 3e klasse te blijven.''


We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.Geen opmerkingen:

Een reactie posten