De Schiedammer Online

donderdag 17 september 2015

Veelzijdige Martha Fontijn exposeert in Zonnehuis

SCHIEDAM - De exposities volgen elkaar in rap tempo op voor de Schiedamse schilderes Martha Fontijn. Gistermiddag is haar nieuwe expositie feestelijk van start gegaan in Het Zonnehuis aan de Dillenburgsingel in Vlaardingen.

Tot eind augustus waren haar schilderijen in Schiedam te bewonderen bij Frankeland; op basis van deze expositie heeft zij verschillende werken verkocht. Een nieuwe selectie van haar werk is tot en met 26 oktober te zien in de gezellige brasserie en de wandelgangen van zorginstelling Het Zonnehuis. Nog een reden om bij Het Zonnehuis naar haar collectie te kijken, is dat tegelijkertijd ook keramiek tentoon wordt gesteld van José de Bruijne.

Martha Fontijn is een veelzijdig type. Zij is niet alleen creatief, maar ook zeer sportief. Zij is de animator van een hardlopersgroep. Qua sportiviteit kunnen we hier opmerken: zo moeder, zo dochter. Een van haar dochters is Nouchka, Schiedams sportvrouw van het jaar in 2014, die dit jaar al weer drie internationale bokstoernooien op haar naam wist te schrijven en daarmee goed op route ligt voor de deelname aan de Olympische spelen, volgend jaar in Rio. Nouchka zal de tentoonstelling van haar moeder ongetwijfeld 'bezichtigen'; zij is namelijk parttime als fysiotherapeute werkzaam bij Het Zonnehuis.

Kenmerkend in het werk van Martha Fontijn is de veelkleurigheid, veelal in taferelen met mensen, ook met dieren. Je wordt er vrolijk van, en dat is fijn als kunst dat met je kan doen. Maar zij heeft ook werk, waarbij donkerder tinten gebruikt worden, zoals we - om ook die kant van Martha in beeld te brengen - hierboven hebben afgebeeld.




Volg ons ook op facebook en twitter en instagram




Geen opmerkingen:

Een reactie posten