zondag 20 december 2015

SVDPW verliest nipt bij Boshuizen, maar tankt wel vertrouwen voor tweede deel seizoen

Strijdlust en conditie, SVDPW geenszins de mindere
VOETBAL/LEIDEN -  SVDPW heeft vandaag in Leiden bij de nummer twee Boshuizen niet de punten gepakt, maar wel het goede gevoel mee haar huis kunnen nemen, om de tweede seizoenshelft te gaan oogsten. SVDPW-trainer Toon Wolters heeft er alle vertrouwen in dat dat gaat gebeuren.

De thuisploeg was met 2-1 de sterkste, maar de Schiedammers lieten de Leidenaren de laatste twintig minuten flink billenknijpen. Toon Wolters miste enkele speler vandaag en had daardoor omzettingen moeten doen. Dat was de eerste 25 minuten wennen. Dat was ook de periode waarin de doelpunten vielen. De eerste al in de zesde minuut. Uit een hoekschop kon Boshuizen bij de tweede paal raak koppen. In de 22e minuut vergrootte de thuisploeg de marge uit een vrije trap. Daarna was het uit met het zoeken en zwemmen naar de juiste posities bij de bezoekers, waarna het vervolg van de wedstrijd het merendeel van het balbezit voor de Schiedammers was en het spel zich voor meer dan 50% op de Leidse helft afspeelde. Dat betere veldspel werd twintig minuten voor tijd met een Schiedams doelpunt gehonoreerd. Keessie Wolters gaf een goede pass op Ismail Adalmis, die bekwaam afrondde. In tegenstelling tot de Leidse goals uit de eerste helft, was dit een 'mooie voetballende goal', zoals dat zo fraai heet.

SVDPW voelde dat er meer in zat; en dat leek Boshuizen ook te voelen. De nummer twee uit de eerste klasse B (die minder verliespunten heeft dan de koploper van dit moment, IFC) verschanste zich voor het eigen doel en leek alles in de winteropruiming te doen. Weg is weg, was het devies, een potentiële kampioen onwaardig. Het leverde een aantal kansen op de gelijkmaker op, maar die wilde er niet in.

"Het is gek om te zeggen, maar het leek wel of we tegen een degradatiekandidaat speelden", zei Toon Wolters na afloop. "Ik heb het al vaker gezegd, op dit niveau verlies je wedstrijden op details. Een tegenstander krijgt 3 of 4 kansen, en schiet er 2 in. Wij creëren veel meer, maar scoren iets moeilijker. We moeten daarin effectiever worden. We mogen niet vergeten dat we het laatste stuk van deze competitiehelft een zwaar programma hebben gehad, met daarin de nummers 1, 2 en 4. Wij moeten de punten vooral kunnen halen tegen de ploegen uit het onderste stuk van de ranglijst. Ook moeten we ons realiseren, dat we bijna geen spelers erbij hebben lopen die eerder eerste klasse ervaring hebben opgedaan. We hebben in de eerste seizoenshelft met z'n allen kunnen concluderen dat we op mentaliteit en strijdlust, op conditie, geenszins de mindere zijn van de tegenstanders, ook niet van die in de bovenkant van de tabel. Al die opgedane ervaring uit de eerste seizoenshelft, nemen ze mee naar het tweede deel van de competitie. Ik ben er dan ook van overtuigd, dat we op de goede weg zijn en na de winterstop de nodige punten gaan pakken. Ik ben er trots op, hoe de hele selectie het 't eerste halfjaar in de eerste klasse heeft opgepakt. Kortom, ik ga met een goed gevoel de kerst in, en we komen met dat goede gevoel de winterstop straks weer uit", aldus de enthousiaste succestrainer van SVDPW.

Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank.