maandag 5 oktober 2015

Bijna 200 mensen uit de regio getest op hun fitheid

Nathalie Gouweleeuw test haar longinhoud
SCHIEDAM/VLAARDINGEN - Een kleine tweehonderd mensen uit Schiedam en Vlaardingen hebben vandaag een fittest ondergaan in de sporthal Margriet in Schiedam.

Het was meer dan tien jaar lang een traditie dat er door Schiedam en Vlaardingen gezamenlijk een fittest werd georganiseerd. Na een afwezigheid van drie jaar, is de fittest weer van stal gehaald door de gemeenten. Daarbij past het in de rolverschuiving binnen het gemeentelijk denken (van uitvoeren naar een regiefunctie) dat private partijen zoals de Stichting VIB en Careyn de kar trekken, zij het met steun van de beide gemeenten.

De organisatie telde vandaag tussen de 180 en 200 deelnemers. Iets minder dan in de laatste jaargangen van voorgaande edities, hetgeen onder meer te verklaren is uit het feit dat de oude bestanden uit de historie van meer dan tien jaargangen van de fittest niet meer te gebruiken zijn. Qua het aan de man brengen van dit evenement moest er dus een nieuwe start gemaakt worden. Vanuit dat oogpunt bezien gaf de opkomst reden tot tevredenheid bij de organisatie. Deelname staat open voor Schiedammers en Vlaardingers vanaf 35 jaar. Het accent van de deelnemers ligt boven de vijftig jaar.

De deelnemers werd een bescheiden bijdrage gevraagd van 7,50 euro per persoon. Voor bepaalde doelgroepen was het mogelijk om deze test gratis te doen (bijvoorbeeld de klanten van de voedselbank). Getest werden onder meer bloeddruk, bloedsuiker, uithoudingsvermogen, lenigheid en spierkracht. Na alle test doorlopen te hebben, werden de op papier gezette testresultaten vakkundig geïnterpreteerd o.a. door de Vlaardingse arts oud-gynaecoloog Jasper Engel. Bovendien konden de deelnemers kennis over gezond leven opdoen op de informatiemarkt met als thema 'gezondheid en bewegen', met daarop onder andere maatschappelijke instellingen, sportclubs en zorgaanbieders.

Namens de gemeente Schiedam toonden de wethouders Patricia van Aaken en Nathalie Gouweleeuw belangstelling voor het evenement, dat officieel de naam draagt 'Regionale Fittest Schiedam en Vlaardingen'. De komst van de Vlaardingse wethouder Cees Oosterom was weliswaar aangekondigd, maar hij stuurde een vervanger in de persoon van Olaf van Erne, accountmanager sport van de gemeente Vlaardingen.

door Jan Schrijver

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.


Een osteopaat tracht met zijn handen eventuele disfuncties in het lichaam op te sporen

De metingen stemmen tot tevredenheid bij Schiedamse wethouders Van Aken (links) en Gouweleeuw (rechts)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten